ISD Dunaferr: "szó sincs új cégvezető kinevezéséről"

Öcaline - 2021. április 22. 10:18

Hivatalos közleményben cáfolja az új cégvezető kinevezésével kapcsolatos (ál)hírt az ISD Dunaferr Zrt. menedzsmentje. Jogi lépéseket tesznek, feljelentés születik az ügyben. Betűhív közlés.

A téma érzékenységére és fontosságára tekintettel betűhíven közöljük az ISD Dunaferr Zrt. sajtóközleményét, amely nemrégiben élesedett a cégcsoport hivatalos weboldalán. Íme!

"Bár az egyik helyi hírportál vezércikkben közölte szerda délután, hogy a hónapok óta a vállalat átvételén ügyködő – a város életét néhány napja megbénító és felbérelt biztonsági őrökkel a gyárra támadó – ukrán kisebbségi tulajdonosi kör új cégvezetőt nevezett ki, az igazság az, hogy szó sincs új cégvezető kinevezéséről a Dunaferrnél. Erre egyébként sem lenne semmilyen jogi alapjuk a társasággal semmilyen kapcsolatban nem álló álképviselőknek.
Álmeghatalmazások, álképviselők, álközgyűlések és valódi 'verőemberek' után, ezúttal 'fake-news'-zal és valódi álcégvezetővel állt elő az ukrán kisebbségi tulajdonosi kör. Azután, hogy múlt pénteken biztonsági őrökkel akarták elfoglalni a gyárat, most egy április 21-i csínytevést eszeltek ki az álcégvezető bemutatásával.
Ahogyan az agresszív támadásnak és az eddigi követeléseiknek, úgy az álcégvezető kinevezésnek sincs semmilyen jogi alapja – még a cikkben szereplő, a gyárépület parkolójában készített közepesen rossz minőségű fotó sem számít annak.

A Dunaferr ezúton szeretné megnyugtatni a vállalat munkavállalóit, üzleti partnereit és az ukrán szappanopera követőit, hogy semmilyen változás nem történt a cég irányításában, így új cégvezetőt sem neveztek ki.

Az álhírben bemutatott álcégvezető sem a Dunaferr cégkivonatában, sem más, a vállalathoz kötődő hivatalos okiratban vagy cégjogi dokumentumban nem szerepel. Mindez az ukrán kisebbségi tulajdonosok és megbízottjaik által terjesztett, és a vállalat körüli bizonytalanság további fokozását célzó kitaláció.

Sajnálatos, hogy a Dunaferrnek ezzel kell foglalkoznia – de természetesen a vállalat minden jogi lépést és szükséges feljelentést meg fog tenni ez ügyben is."

Kapcsolódó tartalom + extra linktár:

Hamis iratokra alapozták a "gyárfoglalást" (katt) >>  

(Archív fotó: Németh Zsolt)
 

A rovat további hírei: Dunaferr

Letartóztatták a Dunaferr egyik "támadóját"

Letartóztatták a Dunaferr egyik "támadóját"

2021. jún. 09.

A futballmérkőzések és a Városligetben zajló építkezések biztosításáról ismert, de a Dunaferr elleni emlékezetes támadásban is szerepet vállalt Tóth Csabát és társait hétfő hajnalban őrizetbe vették, írta meg a hvg.hu. Az Index információi szerint költségvetési csalással gyanúsítják őket.

ISD Dunaferr: döntött a Győri Ítélőtábla

ISD Dunaferr: döntött a Győri Ítélőtábla

2021. máj. 13.

Semmis a cégbíróság végzése, új eljárás jöhet; jogilag talán nem teljesen egzakt, de nagyon rosszul áll a cégcsoport irányításának átvételét szervező alakulat szénája. Sajtóközlemény.

ISD Dunaferr: "a szeánsznak semmiféle jogi hatása nincs"

ISD Dunaferr: "a szeánsznak semmiféle jogi hatása nincs"

2021. máj. 06.

Hivatalos közleményben fejtette ki a mai "közgyűlési kísérlettel" kapcsolatos álláspontját az ISD Dunaferr Zrt. A DO a téma jelentőségére tekintettel betűhíven közli a dokumentumot. A történet folytatódik – és legalább május 20-ig várni kell a megoldásra.

Cáfol a Dunaferr: szélhámosok, ügyeskedők, hazugságok hálójában

Cáfol a Dunaferr: szélhámosok, ügyeskedők, hazugságok hálójában

2021. ápr. 29.

Több tételben cáfolta Szergej Taruta állításait az ISD Dunaferr Zrt. – a cégcsoport szerint az ukrán kisebbségi tulajdonos nem higgadt és főként nem megbízható üzletemberként járt el valójában, mint ahogy feltüntette magát  egy nyilatkozatában.

Habsburg György: szélhámos a Dunaferr-ügyben felbukkant "rokon"

Habsburg György: szélhámos a Dunaferr-ügyben felbukkant "rokon"

2021. ápr. 22.

Tudtuk, persze, csak nem sejtettük – az igazi Habsburg tisztázta a tisztázandókat, adta hírül a Euronews. Most már tényleg csak ET vagy a Hétszűnyű Kapanyányi Monyók hiányzik, hogy kerek legyen a Monty Python-i magasságokat ostromló történet.

DSTV: támadás a Dunaferr ellen

DSTV: támadás a Dunaferr ellen

2021. ápr. 20.

Terjedelmesebb összeállításban dolgozza fel az országos visszhangot kiváltó péntek esti eseményeket a DSTV stábja. A riportban idézik Kálló Gergely országgyűlési képviselő és Stummer János bizottsági elnök álláspontját is. Hangkép.

ISD Dunaferr: hamis iratokra alapozták a "gyárfoglalást"

ISD Dunaferr: hamis iratokra alapozták a "gyárfoglalást"

2021. ápr. 19.

Nyomozati anyagok szóbeli ismertetése, bizonyító erejű dokumentumok, szövevényes háttér és lehetséges jövő: rendkívüli sajtótájékoztatót tartott a múlt pénteki támadást megalapozó iratok hamisságáról dr. Nagy Péter, az ISD Dunaferr  Zrt. vezető jogásza ma délelőtt. Krimibe illő, minden túlzás nélkül.