ISD Dunaferr: "szó sincs új cégvezető kinevezéséről"

Öcaline - 2021. április 22. 10:18

Hivatalos közleményben cáfolja az új cégvezető kinevezésével kapcsolatos (ál)hírt az ISD Dunaferr Zrt. menedzsmentje. Jogi lépéseket tesznek, feljelentés születik az ügyben. Betűhív közlés.

A téma érzékenységére és fontosságára tekintettel betűhíven közöljük az ISD Dunaferr Zrt. sajtóközleményét, amely nemrégiben élesedett a cégcsoport hivatalos weboldalán. Íme!

"Bár az egyik helyi hírportál vezércikkben közölte szerda délután, hogy a hónapok óta a vállalat átvételén ügyködő – a város életét néhány napja megbénító és felbérelt biztonsági őrökkel a gyárra támadó – ukrán kisebbségi tulajdonosi kör új cégvezetőt nevezett ki, az igazság az, hogy szó sincs új cégvezető kinevezéséről a Dunaferrnél. Erre egyébként sem lenne semmilyen jogi alapjuk a társasággal semmilyen kapcsolatban nem álló álképviselőknek.
Álmeghatalmazások, álképviselők, álközgyűlések és valódi 'verőemberek' után, ezúttal 'fake-news'-zal és valódi álcégvezetővel állt elő az ukrán kisebbségi tulajdonosi kör. Azután, hogy múlt pénteken biztonsági őrökkel akarták elfoglalni a gyárat, most egy április 21-i csínytevést eszeltek ki az álcégvezető bemutatásával.
Ahogyan az agresszív támadásnak és az eddigi követeléseiknek, úgy az álcégvezető kinevezésnek sincs semmilyen jogi alapja – még a cikkben szereplő, a gyárépület parkolójában készített közepesen rossz minőségű fotó sem számít annak.

A Dunaferr ezúton szeretné megnyugtatni a vállalat munkavállalóit, üzleti partnereit és az ukrán szappanopera követőit, hogy semmilyen változás nem történt a cég irányításában, így új cégvezetőt sem neveztek ki.

Az álhírben bemutatott álcégvezető sem a Dunaferr cégkivonatában, sem más, a vállalathoz kötődő hivatalos okiratban vagy cégjogi dokumentumban nem szerepel. Mindez az ukrán kisebbségi tulajdonosok és megbízottjaik által terjesztett, és a vállalat körüli bizonytalanság további fokozását célzó kitaláció.

Sajnálatos, hogy a Dunaferrnek ezzel kell foglalkoznia – de természetesen a vállalat minden jogi lépést és szükséges feljelentést meg fog tenni ez ügyben is."

Kapcsolódó tartalom + extra linktár:

Hamis iratokra alapozták a "gyárfoglalást" (katt) >>  

(Archív fotó: Németh Zsolt)
 

A rovat további hírei: Dunaferr

"Az én életem a gyár volt..."

"Az én életem a gyár volt..."

2022. jún. 22.

Nyolcvanadik születésnapját ünnepelte a közelmúltban dr. Horváth Ákos, a vállalat nyugalmazott műszaki-technológiai főmérnöke. A Borovszky-díjas kiváló mérnök, a DUNAFERR Főtanácsosa személyéhez számos szakmai siker, jelentős termékfejlesztés fűződik. 

Stabilan termel és munkahelyet kínál a háború elől menekülőknek az ISD Dunaferr

Stabilan termel és munkahelyet kínál a háború elől menekülőknek az ISD Dunaferr

2022. már. 04.

Közleményt adott ki a termelésről, a háborús helyzethez kapcsolódó segélyalapról  és munkahelyteremtő programról a cégcsoport. Mutatom!

Letartóztatták a Dunaferrnél feltűnt "zsoldoscsapat" vezetőjét

Letartóztatták a Dunaferrnél feltűnt "zsoldoscsapat" vezetőjét

2022. jan. 12.

Mikó István befolyással üzérkedés miatt került rács mögé, adta hírül a 24.hu. Visszanéző, súlyos vádakkal, meg a Borkai-ügy, de az csak mellékszál.

Az energiaárak rendkívüli drágulása alapjaiban rengetheti meg a hazai acélipart

Az energiaárak rendkívüli drágulása alapjaiban rengetheti meg a hazai acélipart

2021. dec. 23.

Központi beavatkozást sürgetnek a Magyar Vas- és Acélipari Egyesülés tagvállalatai.

ICA-D: Mese a városról a Városháza téren – fontos felhívással

ICA-D: Mese a városról a Városháza téren – fontos felhívással

2021. dec. 16.

Egyszerre ígérik múltidéző játéknak, zajos közösségi kísérletnek és fontos összművészeti programnak – vasárnap csalogatják vele a vendégeket a Városháza térre, azért szólok jó időben, mert még közreműködőket is vár a Kortárs Művészeti Intézet. Oké, a Víztorony már foglalt, de ki lesz a Korsós lány?

Újabb letartóztatások – többen érintettek az ISD Dunaferr elleni támadásban is

Újabb letartóztatások – többen érintettek az ISD Dunaferr elleni támadásban is

2021. jún. 22.

Döbbenetes képsorokkal rukkolt elő a NAV egy bűnszervezet tagjainak letartóztatása kapcsán – ráadásul úgy tudjuk, az akció érintett több olyan személyt is, akik részt vettek a vasgyár (és a város) elleni emlékezetes támadásban.

Letartóztatták a Dunaferr egyik "támadóját"

Letartóztatták a Dunaferr egyik "támadóját"

2021. jún. 09.

A futballmérkőzések és a Városligetben zajló építkezések biztosításáról ismert, de a Dunaferr elleni emlékezetes támadásban is szerepet vállalt Tóth Csabát és társait hétfő hajnalban őrizetbe vették, írta meg a hvg.hu. Az Index információi szerint költségvetési csalással gyanúsítják őket.