ISD Dunaferr: "szó sincs új cégvezető kinevezéséről"

Öcaline - 2021. április 22. 10:18

Hivatalos közleményben cáfolja az új cégvezető kinevezésével kapcsolatos (ál)hírt az ISD Dunaferr Zrt. menedzsmentje. Jogi lépéseket tesznek, feljelentés születik az ügyben. Betűhív közlés.

A téma érzékenységére és fontosságára tekintettel betűhíven közöljük az ISD Dunaferr Zrt. sajtóközleményét, amely nemrégiben élesedett a cégcsoport hivatalos weboldalán. Íme!

"Bár az egyik helyi hírportál vezércikkben közölte szerda délután, hogy a hónapok óta a vállalat átvételén ügyködő – a város életét néhány napja megbénító és felbérelt biztonsági őrökkel a gyárra támadó – ukrán kisebbségi tulajdonosi kör új cégvezetőt nevezett ki, az igazság az, hogy szó sincs új cégvezető kinevezéséről a Dunaferrnél. Erre egyébként sem lenne semmilyen jogi alapjuk a társasággal semmilyen kapcsolatban nem álló álképviselőknek.
Álmeghatalmazások, álképviselők, álközgyűlések és valódi 'verőemberek' után, ezúttal 'fake-news'-zal és valódi álcégvezetővel állt elő az ukrán kisebbségi tulajdonosi kör. Azután, hogy múlt pénteken biztonsági őrökkel akarták elfoglalni a gyárat, most egy április 21-i csínytevést eszeltek ki az álcégvezető bemutatásával.
Ahogyan az agresszív támadásnak és az eddigi követeléseiknek, úgy az álcégvezető kinevezésnek sincs semmilyen jogi alapja – még a cikkben szereplő, a gyárépület parkolójában készített közepesen rossz minőségű fotó sem számít annak.

A Dunaferr ezúton szeretné megnyugtatni a vállalat munkavállalóit, üzleti partnereit és az ukrán szappanopera követőit, hogy semmilyen változás nem történt a cég irányításában, így új cégvezetőt sem neveztek ki.

Az álhírben bemutatott álcégvezető sem a Dunaferr cégkivonatában, sem más, a vállalathoz kötődő hivatalos okiratban vagy cégjogi dokumentumban nem szerepel. Mindez az ukrán kisebbségi tulajdonosok és megbízottjaik által terjesztett, és a vállalat körüli bizonytalanság további fokozását célzó kitaláció.

Sajnálatos, hogy a Dunaferrnek ezzel kell foglalkoznia – de természetesen a vállalat minden jogi lépést és szükséges feljelentést meg fog tenni ez ügyben is."

Kapcsolódó tartalom + extra linktár:

Hamis iratokra alapozták a "gyárfoglalást" (katt) >>  

(Archív fotó: Németh Zsolt)
 

A rovat további hírei: Dunaferr

A vasmű vezetésével tárgyalt Pintér Tamás polgármester

A vasmű vezetésével tárgyalt Pintér Tamás polgármester

2024. már. 13.

A vasmű a LIBERTY Steel Group tulajdona és LIBERTY Dunaújváros néven üzemel tavaly október óta. A héten a cég indiai vezetésével tárgyalt Pintér Tamás polgármester.

LIBERTY: térségi gondok, helyi kérdések

LIBERTY: térségi gondok, helyi kérdések

2024. feb. 23.

Szaporodnak a kérdőjelek és a súlyos válságra utaló tényezők a vasművet privatizált LIBERTY Steel térségi egységeiben – összeállításunk cseh és román példákkal szolgál, ráadásként pedig azt a kérdéssort is megismertetjük olvasóinkkal, amit a helyi cégvezetésnek tettünk fel.

Portfolio: "csak vegetál a megmentett a dunaújvárosi vasmű"

Portfolio: "csak vegetál a megmentett a dunaújvárosi vasmű"

2024. feb. 11.

Terjedelmes összeállításban számol be a vasgyár helyzetéről a Portfolio gazdasági portál; arról is írnak,, hogy mindeközben az új tulajdonosról súlyos dolgok láttak napvilágot.

Rengeteg a kérdőjel a vasmű működése terén

Rengeteg a kérdőjel a vasmű működése terén

2024. feb. 03.

Az örömteli bejelentéseket szomorú tények árnyékolják, miközben a LIBERTY cégcsoport térségi szereplőinél sorra-rendre vészterhes hírek látnak napvilágot. A vasmű helyzete a gyárkapun belülről származó információink szerint sem éppen rózsás.

Leépítésről döntött a vasgyár új vezetése

Leépítésről döntött a vasgyár új vezetése

2023. nov. 21.

Az alvállalkozói elbocsátásokról a hvg.hu közölt terjedelmes összeállítást – a lap szerint több száz munkavállalót érint a rapid döntés.

Tematikus térképtárlat a papírmúzeumban

Tematikus térképtárlat a papírmúzeumban

2023. nov. 20.

Új tematikus tárlat nyílt a Magyar Papírmúzeumban; a különleges kollekciót felvonultató, dunaújvárosi gyűjtők kincseit is bemutató kiállítás egészen tavaszig látható a Papírgyári úti intézményben.

Dunaferr: tételes szakszervezeti közlemény a leállásról

Dunaferr: tételes szakszervezeti közlemény a leállásról

2023. aug. 10.

Minimalizált termelés, részletes menetrend, de a lényeg: három hónap üzemszünet. Az érdekképviseletek közleményét lényegi változtatás nélkül közöljük – íme.