ISD Dunaferr: "szó sincs új cégvezető kinevezéséről"

Öcaline - 2021. április 22. 10:18

Hivatalos közleményben cáfolja az új cégvezető kinevezésével kapcsolatos (ál)hírt az ISD Dunaferr Zrt. menedzsmentje. Jogi lépéseket tesznek, feljelentés születik az ügyben. Betűhív közlés.

A téma érzékenységére és fontosságára tekintettel betűhíven közöljük az ISD Dunaferr Zrt. sajtóközleményét, amely nemrégiben élesedett a cégcsoport hivatalos weboldalán. Íme!

"Bár az egyik helyi hírportál vezércikkben közölte szerda délután, hogy a hónapok óta a vállalat átvételén ügyködő – a város életét néhány napja megbénító és felbérelt biztonsági őrökkel a gyárra támadó – ukrán kisebbségi tulajdonosi kör új cégvezetőt nevezett ki, az igazság az, hogy szó sincs új cégvezető kinevezéséről a Dunaferrnél. Erre egyébként sem lenne semmilyen jogi alapjuk a társasággal semmilyen kapcsolatban nem álló álképviselőknek.
Álmeghatalmazások, álképviselők, álközgyűlések és valódi 'verőemberek' után, ezúttal 'fake-news'-zal és valódi álcégvezetővel állt elő az ukrán kisebbségi tulajdonosi kör. Azután, hogy múlt pénteken biztonsági őrökkel akarták elfoglalni a gyárat, most egy április 21-i csínytevést eszeltek ki az álcégvezető bemutatásával.
Ahogyan az agresszív támadásnak és az eddigi követeléseiknek, úgy az álcégvezető kinevezésnek sincs semmilyen jogi alapja – még a cikkben szereplő, a gyárépület parkolójában készített közepesen rossz minőségű fotó sem számít annak.

A Dunaferr ezúton szeretné megnyugtatni a vállalat munkavállalóit, üzleti partnereit és az ukrán szappanopera követőit, hogy semmilyen változás nem történt a cég irányításában, így új cégvezetőt sem neveztek ki.

Az álhírben bemutatott álcégvezető sem a Dunaferr cégkivonatában, sem más, a vállalathoz kötődő hivatalos okiratban vagy cégjogi dokumentumban nem szerepel. Mindez az ukrán kisebbségi tulajdonosok és megbízottjaik által terjesztett, és a vállalat körüli bizonytalanság további fokozását célzó kitaláció.

Sajnálatos, hogy a Dunaferrnek ezzel kell foglalkoznia – de természetesen a vállalat minden jogi lépést és szükséges feljelentést meg fog tenni ez ügyben is."

Kapcsolódó tartalom + extra linktár:

Hamis iratokra alapozták a "gyárfoglalást" (katt) >>  

(Archív fotó: Németh Zsolt)
 

A rovat további hírei: Dunaferr

A Dunaferr ügyében tárgyalt a képviselő is

A Dunaferr ügyében tárgyalt a képviselő is

2022. szep. 20.

A város meghatározó foglalkoztatójának válsága kapcsán fontos egyeztetéseket folytatott dr. Mészáros Lajos. Térségünk országgyűlési képviselője közösségi oldalán számolt be a fejleményekről.

"A Vasmű működése nem politikai kérdés" (FRISSÍTVE)

"A Vasmű működése nem politikai kérdés" (FRISSÍTVE)

2022. szep. 19.

A Dunaferr helyzetéről tartott tájékoztatót Pintér Tamás polgármester a Városházán ma délután. A percekkel ezelőtt véget ért eseményen egyebek mellett elhangzott: javaslatcsomag született, és egyeztetések kezdődtek a kormányzattal a vasgyár válságának megoldása érdekében. (FRISSÍTVE)

A Dunaferr közleménye

A Dunaferr közleménye

2022. szep. 18.

Állami segítség nélkül heteken belül leállhat a Dunaferr, bár még mindig van esély a túlélésre, derült ki a cég mai sajtóközleményéből, melyet szó szerint közlünk olvasóinkkal.

"Az én életem a gyár volt..."

"Az én életem a gyár volt..."

2022. jún. 22.

Nyolcvanadik születésnapját ünnepelte a közelmúltban dr. Horváth Ákos, a vállalat nyugalmazott műszaki-technológiai főmérnöke. A Borovszky-díjas kiváló mérnök, a DUNAFERR Főtanácsosa személyéhez számos szakmai siker, jelentős termékfejlesztés fűződik. 

Stabilan termel és munkahelyet kínál a háború elől menekülőknek az ISD Dunaferr

Stabilan termel és munkahelyet kínál a háború elől menekülőknek az ISD Dunaferr

2022. már. 04.

Közleményt adott ki a termelésről, a háborús helyzethez kapcsolódó segélyalapról  és munkahelyteremtő programról a cégcsoport. Mutatom!

Letartóztatták a Dunaferrnél feltűnt "zsoldoscsapat" vezetőjét

Letartóztatták a Dunaferrnél feltűnt "zsoldoscsapat" vezetőjét

2022. jan. 12.

Mikó István befolyással üzérkedés miatt került rács mögé, adta hírül a 24.hu. Visszanéző, súlyos vádakkal, meg a Borkai-ügy, de az csak mellékszál.

Az energiaárak rendkívüli drágulása alapjaiban rengetheti meg a hazai acélipart

Az energiaárak rendkívüli drágulása alapjaiban rengetheti meg a hazai acélipart

2021. dec. 23.

Központi beavatkozást sürgetnek a Magyar Vas- és Acélipari Egyesülés tagvállalatai.