ISD Dunaferr: tovább gyűrűzik a történet

Öcaline - 2021. április 17. 19:27

Munkavállalói vélemények a tegnapi támadásról a DSTV összegzésében, a döbbenettől a félelemig tartó széles érzelmi skálán, alkalmi linktár és két holnapi, rendkívüli tájékoztató ígérete. A látszólagos nyugalom ellenére jelentős erők feszülnek egymásnak – a történetnek még közel sincs vége, sőt.

Nézhetjük innen is és onnan is, hihetünk annak is meg ennek is – minden nézőpontból tarthatatlan és vállalhatatlan, hogy bármilyen indokkal és bárkik betámadjanak egy gyárat ÉS megbénítsanak egy várost; márpedig éppen ez történt pénteken este Dunaújvárosban. 
Aki az elmúlt két napot egy információs búvárharangban csücsülve töltötte, annak következzen két link – az első a DO online közvetítésére vezet, és a péntek kora és késő esti történéseket summázza, a második az ISD Dunaferr Zrt. hivatalos oldalán megjelent közlemény alapján írt cikkhez vezet.

Nem egy szimpla péntek este (katt) >>

ISD Dunaferr: "toborzott zsoldoscsapat" érkezett (katt) >>

Miközben a helyzet első ránézésre konszolidálódni látszik, a háttérben jelentős erős feszülnek egymásnak. Egyfelől az országos nyilvánosságban megjelent híradások szerint újabb "támadás" következhet – a 444.hu összegzése szerint például "Legközelebb több 'zsoldossal' jön vissza elfoglalni a Dunaferr-gyárat a kisebbségi tulajdonos megbízottja", igen, jól olvasták, bár nekem is hihetetlen, hogy ezt a címet akár csak néhány hónapja el tudta volna képzelni bárki is. 
Ugyanakkor a cégcsoport menedzsmentje is "válaszcsapást" ígér: ha a tervek valóra válnak, napokon belül rendkívüli tájékoztatással jelentkezünk, online közvetítésünk során a Dunaferr álláspontját ismerhetik meg, valamint fény derülhet több, a menedzsment állítása szerint hamis dokumentum titkára is. 
És ez még nem minden: már holnap, azaz vasárnap délelőtt során rendkívüli sajtótájékoztatón összegzi Kálló Gergely országgyűlési képviselő a Dunaferr helyzetével kapcsolatos álláspontját – a Nyugalmat Dunaújvárosba, nyugalmat a Vasműbe! címen hirdetett eseményen részt vesz Stummer János, az Országgyűlés Nemzetbiztonsági Bizottsága elnöke is. A tájékoztatóról természetesen a lehető leghamarabb tájékoztatjuk olvasóinkat!

A történet nem ért véget, sőt, minden jel arra mutat, hogy csak most kezdődik igazán.

(Fotó: Végh Zoltán) 
 

A rovat további hírei: Dunaferr

A vasmű vezetésével tárgyalt Pintér Tamás polgármester

A vasmű vezetésével tárgyalt Pintér Tamás polgármester

2024. már. 13.

A vasmű a LIBERTY Steel Group tulajdona és LIBERTY Dunaújváros néven üzemel tavaly október óta. A héten a cég indiai vezetésével tárgyalt Pintér Tamás polgármester.

LIBERTY: térségi gondok, helyi kérdések

LIBERTY: térségi gondok, helyi kérdések

2024. feb. 23.

Szaporodnak a kérdőjelek és a súlyos válságra utaló tényezők a vasművet privatizált LIBERTY Steel térségi egységeiben – összeállításunk cseh és román példákkal szolgál, ráadásként pedig azt a kérdéssort is megismertetjük olvasóinkkal, amit a helyi cégvezetésnek tettünk fel.

Portfolio: "csak vegetál a megmentett a dunaújvárosi vasmű"

Portfolio: "csak vegetál a megmentett a dunaújvárosi vasmű"

2024. feb. 11.

Terjedelmes összeállításban számol be a vasgyár helyzetéről a Portfolio gazdasági portál; arról is írnak,, hogy mindeközben az új tulajdonosról súlyos dolgok láttak napvilágot.

Rengeteg a kérdőjel a vasmű működése terén

Rengeteg a kérdőjel a vasmű működése terén

2024. feb. 03.

Az örömteli bejelentéseket szomorú tények árnyékolják, miközben a LIBERTY cégcsoport térségi szereplőinél sorra-rendre vészterhes hírek látnak napvilágot. A vasmű helyzete a gyárkapun belülről származó információink szerint sem éppen rózsás.

Leépítésről döntött a vasgyár új vezetése

Leépítésről döntött a vasgyár új vezetése

2023. nov. 21.

Az alvállalkozói elbocsátásokról a hvg.hu közölt terjedelmes összeállítást – a lap szerint több száz munkavállalót érint a rapid döntés.

Tematikus térképtárlat a papírmúzeumban

Tematikus térképtárlat a papírmúzeumban

2023. nov. 20.

Új tematikus tárlat nyílt a Magyar Papírmúzeumban; a különleges kollekciót felvonultató, dunaújvárosi gyűjtők kincseit is bemutató kiállítás egészen tavaszig látható a Papírgyári úti intézményben.

Dunaferr: tételes szakszervezeti közlemény a leállásról

Dunaferr: tételes szakszervezeti közlemény a leállásról

2023. aug. 10.

Minimalizált termelés, részletes menetrend, de a lényeg: három hónap üzemszünet. Az érdekképviseletek közleményét lényegi változtatás nélkül közöljük – íme.