ISD Dunaferr: tovább gyűrűzik a történet

Öcaline - 2021. április 17. 19:27

Munkavállalói vélemények a tegnapi támadásról a DSTV összegzésében, a döbbenettől a félelemig tartó széles érzelmi skálán, alkalmi linktár és két holnapi, rendkívüli tájékoztató ígérete. A látszólagos nyugalom ellenére jelentős erők feszülnek egymásnak – a történetnek még közel sincs vége, sőt.

Nézhetjük innen is és onnan is, hihetünk annak is meg ennek is – minden nézőpontból tarthatatlan és vállalhatatlan, hogy bármilyen indokkal és bárkik betámadjanak egy gyárat ÉS megbénítsanak egy várost; márpedig éppen ez történt pénteken este Dunaújvárosban. 
Aki az elmúlt két napot egy információs búvárharangban csücsülve töltötte, annak következzen két link – az első a DO online közvetítésére vezet, és a péntek kora és késő esti történéseket summázza, a második az ISD Dunaferr Zrt. hivatalos oldalán megjelent közlemény alapján írt cikkhez vezet.

Nem egy szimpla péntek este (katt) >>

ISD Dunaferr: "toborzott zsoldoscsapat" érkezett (katt) >>

Miközben a helyzet első ránézésre konszolidálódni látszik, a háttérben jelentős erős feszülnek egymásnak. Egyfelől az országos nyilvánosságban megjelent híradások szerint újabb "támadás" következhet – a 444.hu összegzése szerint például "Legközelebb több 'zsoldossal' jön vissza elfoglalni a Dunaferr-gyárat a kisebbségi tulajdonos megbízottja", igen, jól olvasták, bár nekem is hihetetlen, hogy ezt a címet akár csak néhány hónapja el tudta volna képzelni bárki is. 
Ugyanakkor a cégcsoport menedzsmentje is "válaszcsapást" ígér: ha a tervek valóra válnak, napokon belül rendkívüli tájékoztatással jelentkezünk, online közvetítésünk során a Dunaferr álláspontját ismerhetik meg, valamint fény derülhet több, a menedzsment állítása szerint hamis dokumentum titkára is. 
És ez még nem minden: már holnap, azaz vasárnap délelőtt során rendkívüli sajtótájékoztatón összegzi Kálló Gergely országgyűlési képviselő a Dunaferr helyzetével kapcsolatos álláspontját – a Nyugalmat Dunaújvárosba, nyugalmat a Vasműbe! címen hirdetett eseményen részt vesz Stummer János, az Országgyűlés Nemzetbiztonsági Bizottsága elnöke is. A tájékoztatóról természetesen a lehető leghamarabb tájékoztatjuk olvasóinkat!

A történet nem ért véget, sőt, minden jel arra mutat, hogy csak most kezdődik igazán.

(Fotó: Végh Zoltán) 
 

A rovat további hírei: Dunaferr

"Az én életem a gyár volt..."

"Az én életem a gyár volt..."

2022. jún. 22.

Nyolcvanadik születésnapját ünnepelte a közelmúltban dr. Horváth Ákos, a vállalat nyugalmazott műszaki-technológiai főmérnöke. A Borovszky-díjas kiváló mérnök, a DUNAFERR Főtanácsosa személyéhez számos szakmai siker, jelentős termékfejlesztés fűződik. 

Stabilan termel és munkahelyet kínál a háború elől menekülőknek az ISD Dunaferr

Stabilan termel és munkahelyet kínál a háború elől menekülőknek az ISD Dunaferr

2022. már. 04.

Közleményt adott ki a termelésről, a háborús helyzethez kapcsolódó segélyalapról  és munkahelyteremtő programról a cégcsoport. Mutatom!

Letartóztatták a Dunaferrnél feltűnt "zsoldoscsapat" vezetőjét

Letartóztatták a Dunaferrnél feltűnt "zsoldoscsapat" vezetőjét

2022. jan. 12.

Mikó István befolyással üzérkedés miatt került rács mögé, adta hírül a 24.hu. Visszanéző, súlyos vádakkal, meg a Borkai-ügy, de az csak mellékszál.

Az energiaárak rendkívüli drágulása alapjaiban rengetheti meg a hazai acélipart

Az energiaárak rendkívüli drágulása alapjaiban rengetheti meg a hazai acélipart

2021. dec. 23.

Központi beavatkozást sürgetnek a Magyar Vas- és Acélipari Egyesülés tagvállalatai.

ICA-D: Mese a városról a Városháza téren – fontos felhívással

ICA-D: Mese a városról a Városháza téren – fontos felhívással

2021. dec. 16.

Egyszerre ígérik múltidéző játéknak, zajos közösségi kísérletnek és fontos összművészeti programnak – vasárnap csalogatják vele a vendégeket a Városháza térre, azért szólok jó időben, mert még közreműködőket is vár a Kortárs Művészeti Intézet. Oké, a Víztorony már foglalt, de ki lesz a Korsós lány?

Újabb letartóztatások – többen érintettek az ISD Dunaferr elleni támadásban is

Újabb letartóztatások – többen érintettek az ISD Dunaferr elleni támadásban is

2021. jún. 22.

Döbbenetes képsorokkal rukkolt elő a NAV egy bűnszervezet tagjainak letartóztatása kapcsán – ráadásul úgy tudjuk, az akció érintett több olyan személyt is, akik részt vettek a vasgyár (és a város) elleni emlékezetes támadásban.

Letartóztatták a Dunaferr egyik "támadóját"

Letartóztatták a Dunaferr egyik "támadóját"

2021. jún. 09.

A futballmérkőzések és a Városligetben zajló építkezések biztosításáról ismert, de a Dunaferr elleni emlékezetes támadásban is szerepet vállalt Tóth Csabát és társait hétfő hajnalban őrizetbe vették, írta meg a hvg.hu. Az Index információi szerint költségvetési csalással gyanúsítják őket.