ISD Dunaferr: tovább gyűrűzik a történet

Öcaline - 2021. április 17. 19:27

Munkavállalói vélemények a tegnapi támadásról a DSTV összegzésében, a döbbenettől a félelemig tartó széles érzelmi skálán, alkalmi linktár és két holnapi, rendkívüli tájékoztató ígérete. A látszólagos nyugalom ellenére jelentős erők feszülnek egymásnak – a történetnek még közel sincs vége, sőt.

Nézhetjük innen is és onnan is, hihetünk annak is meg ennek is – minden nézőpontból tarthatatlan és vállalhatatlan, hogy bármilyen indokkal és bárkik betámadjanak egy gyárat ÉS megbénítsanak egy várost; márpedig éppen ez történt pénteken este Dunaújvárosban. 
Aki az elmúlt két napot egy információs búvárharangban csücsülve töltötte, annak következzen két link – az első a DO online közvetítésére vezet, és a péntek kora és késő esti történéseket summázza, a második az ISD Dunaferr Zrt. hivatalos oldalán megjelent közlemény alapján írt cikkhez vezet.

Nem egy szimpla péntek este (katt) >>

ISD Dunaferr: "toborzott zsoldoscsapat" érkezett (katt) >>

Miközben a helyzet első ránézésre konszolidálódni látszik, a háttérben jelentős erős feszülnek egymásnak. Egyfelől az országos nyilvánosságban megjelent híradások szerint újabb "támadás" következhet – a 444.hu összegzése szerint például "Legközelebb több 'zsoldossal' jön vissza elfoglalni a Dunaferr-gyárat a kisebbségi tulajdonos megbízottja", igen, jól olvasták, bár nekem is hihetetlen, hogy ezt a címet akár csak néhány hónapja el tudta volna képzelni bárki is. 
Ugyanakkor a cégcsoport menedzsmentje is "válaszcsapást" ígér: ha a tervek valóra válnak, napokon belül rendkívüli tájékoztatással jelentkezünk, online közvetítésünk során a Dunaferr álláspontját ismerhetik meg, valamint fény derülhet több, a menedzsment állítása szerint hamis dokumentum titkára is. 
És ez még nem minden: már holnap, azaz vasárnap délelőtt során rendkívüli sajtótájékoztatón összegzi Kálló Gergely országgyűlési képviselő a Dunaferr helyzetével kapcsolatos álláspontját – a Nyugalmat Dunaújvárosba, nyugalmat a Vasműbe! címen hirdetett eseményen részt vesz Stummer János, az Országgyűlés Nemzetbiztonsági Bizottsága elnöke is. A tájékoztatóról természetesen a lehető leghamarabb tájékoztatjuk olvasóinkat!

A történet nem ért véget, sőt, minden jel arra mutat, hogy csak most kezdődik igazán.

(Fotó: Végh Zoltán) 
 

A rovat további hírei: Dunaferr

Letartóztatták a Dunaferr egyik "támadóját"

Letartóztatták a Dunaferr egyik "támadóját"

2021. jún. 09.

A futballmérkőzések és a Városligetben zajló építkezések biztosításáról ismert, de a Dunaferr elleni emlékezetes támadásban is szerepet vállalt Tóth Csabát és társait hétfő hajnalban őrizetbe vették, írta meg a hvg.hu. Az Index információi szerint költségvetési csalással gyanúsítják őket.

ISD Dunaferr: döntött a Győri Ítélőtábla

ISD Dunaferr: döntött a Győri Ítélőtábla

2021. máj. 13.

Semmis a cégbíróság végzése, új eljárás jöhet; jogilag talán nem teljesen egzakt, de nagyon rosszul áll a cégcsoport irányításának átvételét szervező alakulat szénája. Sajtóközlemény.

ISD Dunaferr: "a szeánsznak semmiféle jogi hatása nincs"

ISD Dunaferr: "a szeánsznak semmiféle jogi hatása nincs"

2021. máj. 06.

Hivatalos közleményben fejtette ki a mai "közgyűlési kísérlettel" kapcsolatos álláspontját az ISD Dunaferr Zrt. A DO a téma jelentőségére tekintettel betűhíven közli a dokumentumot. A történet folytatódik – és legalább május 20-ig várni kell a megoldásra.

Cáfol a Dunaferr: szélhámosok, ügyeskedők, hazugságok hálójában

Cáfol a Dunaferr: szélhámosok, ügyeskedők, hazugságok hálójában

2021. ápr. 29.

Több tételben cáfolta Szergej Taruta állításait az ISD Dunaferr Zrt. – a cégcsoport szerint az ukrán kisebbségi tulajdonos nem higgadt és főként nem megbízható üzletemberként járt el valójában, mint ahogy feltüntette magát  egy nyilatkozatában.

Habsburg György: szélhámos a Dunaferr-ügyben felbukkant "rokon"

Habsburg György: szélhámos a Dunaferr-ügyben felbukkant "rokon"

2021. ápr. 22.

Tudtuk, persze, csak nem sejtettük – az igazi Habsburg tisztázta a tisztázandókat, adta hírül a Euronews. Most már tényleg csak ET vagy a Hétszűnyű Kapanyányi Monyók hiányzik, hogy kerek legyen a Monty Python-i magasságokat ostromló történet.

ISD Dunaferr: "szó sincs új cégvezető kinevezéséről"

ISD Dunaferr: "szó sincs új cégvezető kinevezéséről"

2021. ápr. 22.

Hivatalos közleményben cáfolja az új cégvezető kinevezésével kapcsolatos (ál)hírt az ISD Dunaferr Zrt. menedzsmentje. Jogi lépéseket tesznek, feljelentés születik az ügyben. Betűhív közlés.

DSTV: támadás a Dunaferr ellen

DSTV: támadás a Dunaferr ellen

2021. ápr. 20.

Terjedelmesebb összeállításban dolgozza fel az országos visszhangot kiváltó péntek esti eseményeket a DSTV stábja. A riportban idézik Kálló Gergely országgyűlési képviselő és Stummer János bizottsági elnök álláspontját is. Hangkép.