Nem egy szimpla péntek este – eddig ennyi biztos (galériával)

Öcaline - 2021. április 16. 20:17

Hatalmas rendőri készenlét a város ki- és bevezető útjain, pletykaözön, találgatás. Online üzemmódra váltunk, amint friss és releváns információ érkezik, azonnal frissül a cikk.

Nem hivatalos információink szerint a Dunaferr társaságcsoport tulajdonlása miatti jogvita eszkalálódott ma délután/este Dunaújvárosban. Jelentős rendőri készültséget és jelenlétet tapasztaltunk a város bevezető útjain, valamint a társaságcsoport Vasmű téri főkapujánál. 

A helyzetet nehezíti, hogy hivatalos információ eddig nem látott napvilágot az eseményekről, a közösségi felületen a gyárkapun belüli bombáról és tűzről, emellett szökött rabról és jelentős drogfogásról keringenek ellenőrizetlen, de annál virulensebb hírek. Az esettel kapcsolatos kérdéssort eljuttattam a megyei főkapitányság kommunikációs szolgálatához, amint megérkezik a hivatalos tájékoztatás, azonnal nyomatom!

A DO online üzemmódra kapcsolt, amint releváns információ fut be a történtekről, máris frissítem az állományt. Egyelőre csak annyi bizonyos, hogy nem egy szimpla péntek este tanúi lehetünk városunkban.

UPDATE 20.47.

Nagy rendőri készültséget tapasztalt még most is a Dunaferr főkapujánál egy olvasónk: sok rendőr és több elsötétített üvegű autó érkezett. "Az összes kapu full zárva". Nagyon várjuk a rendőrségi összegzést. 

UPDATE 21.08

A belvárosban is nagy rendőri készültséget tapasztaltak a Vészhelyzet Dunaújváros (VéD) helyzetjelentői. Közben egyre durvább pletykák kaptak szárnyra, van viszont egy jó hírünk, nemsoká fönn a DO hivatalos webgalériája az egyik leginkább beállt körforgóból és Vasmű térről!

UPDATE 21.20

Nem hivatalos, de megbízható rendőrségi forrásból származó információink szerint a megyei állományból is nagy erőket mozgósítottak Dunaújvárosba, lényegében hermetikusan lezárták a városba vezető utakat. Forrásaink szerint további rendőrségi erősítés érkezik, egy további századot várnak a készenléti rendőrség állományából.

UPDATE 21.23

Több műszakos dolgozó jelezte, hogy egyelőre nem kaptak tájékoztatást arról, beléphetnek-e a gyár területére. Amint biztosat tudunk, jelentkezem!

UPDATE 21.44

TADÁMM, itt a DO alkalmi webgalériája a város lezárásáról!

UPDATE 21.51

Egy neve elhallgatását kérő, de éppen az éjszakai műszakba készülő munkavállaló szerint zökkenőmentes a vasgyári műszakváltás. Betűhív közlés!
"Kilenc után a rendőr állomány már nem volt jelen a kapunál, az Aldi parkolóban gyülekeztek. Simán beengedtek, motozás nem volt. Akinek nem volt arcképes igazolványa (külsős munkavállalók), attól személyit kértek, de ennyi."

Az eseménysorozat konszolidálódni látszik, de azért figyelünk.

UPDATE 22.15

A helyzet konszolidálódásának első és félreérthetetlen jele (ugyanakkor a szituáció eddigi legvelőtrázóbb feldolgozása), hogy a net népe gyorsreagálású hadteste is akcióba lendült; íme, a Mémkohász szakmunkája, hadd fogalmazzak finoman: hibátlan!

UPDATE 22.29

Exkluzív beszámolóval szolgált honlapunknak Pintér Tamás, aki egyébként szintén a Dunaferr főkapujánál volt a rendőrségi akció idején. Mint érdeklődésünkre elárulta, egy körülbelül 100 fős, őrző-védőkből álló csoport akart bejutni a vasgyár területére ma este.

A rendőrség feltartóztatta, igazoltatta és visszafordította a társaságot, hangsúlyozta a polgármester:

– A történtek ellenére a vasgyár esti műszakváltása rendben zajlott. Én is szeretnék mindenkit megnyugtatni: a rendőrség továbbra is biztosítja a rendet Dunaújváros utcáin. A helyszínen követtem az eseményeket, és egyeztettem az érintett felekkel.

UPDATE 22.56

Befutott a megyei főkapitányság kommunikációs szolgálatának közleménye a történtekről: ezek szerint ma este információ merült fel arra vonatkozólag, hogy Dunaújvárosban többen jogellenes magatartásra készülnek. A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság a közterületek rendjének fenntartása érdekében, megfelelő létszámú erőket összevonva rendőri intézkedéseket hajtott végre – személyeket igazoltatott, gépjárműveket ellenőrzött.

Ezek alapján egy esetben közbiztonságra különösen veszélyes eszköz birtoklása miatt szabálysértési eljárást kezdeményezett. Bűncselekmény gyanúja nem merült fel.

Dunaújváros területén a közlekedés rendje helyreált, a városban nyugalom van.

Ennél ma estére nem tudok jobb végszót, online közvetítésünk véget ért, jó éjszakát.

(Fotók: olvasóinktól; DO-galéria: Végh Zoltán)
 

A város lezárása

A város lezárása - fotó:
A város lezárása - fotó:
A város lezárása - fotó:
A város lezárása - fotó:
A város lezárása - fotó:
A város lezárása - fotó:
A város lezárása - fotó:
A város lezárása - fotó:
A város lezárása - fotó:
A város lezárása - fotó:
A város lezárása - fotó:
A város lezárása - fotó:

A rovat további hírei: Sziréna

Önbíráskodás a vád – egy súlyosbító tényezővel

Önbíráskodás a vád – egy súlyosbító tényezővel

2021. jún. 19.

A sértett védekezésre képtelen volt, mégis megütötte a férfi, derül ki az ügyészségi közleményből. Felfüggesztett börtönt érhet a támadás, értesült a DO.
 

Börtönt kaphat a kábítószer-fogyasztó

Börtönt kaphat a kábítószer-fogyasztó

2021. jún. 18.

Kábítószer birtoklása miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség egy 30 éves férfival szemben. Börtön lehet a vége, értesült a DO.

Eltűnés miatt keresik a 17 éves Patrikot

Eltűnés miatt keresik a 17 éves Patrikot

2021. jún. 17.

A dunaújvárosi rendőrök a lakosság segítségét kérik az előszállási fiatal megtalálása érdekében. Akár egy megosztás is segíthet!

Nyár, vízpart, biztonság – rendőrségi tipptár a szünidőre

Nyár, vízpart, biztonság – rendőrségi tipptár a szünidőre

2021. jún. 15.

Az áldozattá válás megelőzését szolgáló tanácsokkal rukkoltak kis a szünidő beköszöntével – szülők és gyerekek figyelmébe egyaránt ajánlják.

Baleset és teljes útzár a 6-os főúton

Baleset és teljes útzár a 6-os főúton

2021. jún. 12.

Három személygépkocsi ütközött Adony térségében délelőtt, a forgalmat a sztrádára terelték.

Körözött férfit találtak, elfogás a vége

Körözött férfit találtak, elfogás a vége

2021. jún. 12.

Több körözés volt érvényben a városunkban elcsípett 31 éves férfi ellen. Őrizetbe vették, értesült a DO.

Emberölési kísérlet a vád a sodrófával, vascsővel bántalmazók ellen

Emberölési kísérlet a vád a sodrófával, vascsővel bántalmazók ellen

2021. jún. 11.

Két embernek okoztak életveszélyes sérülést a támadók még 2019 decemberében – a Fejér Megyei Főügyészség többszörösen minősülő emberölés bűntettének kísérlete miatt emelt vádat, értesült a DO. Bestiális bűntett a hajtás után.