Nem egy szimpla péntek este – eddig ennyi biztos (galériával)

Öcaline - 2021. április 16. 20:17

Hatalmas rendőri készenlét a város ki- és bevezető útjain, pletykaözön, találgatás. Online üzemmódra váltunk, amint friss és releváns információ érkezik, azonnal frissül a cikk.

Nem hivatalos információink szerint a Dunaferr társaságcsoport tulajdonlása miatti jogvita eszkalálódott ma délután/este Dunaújvárosban. Jelentős rendőri készültséget és jelenlétet tapasztaltunk a város bevezető útjain, valamint a társaságcsoport Vasmű téri főkapujánál. 

A helyzetet nehezíti, hogy hivatalos információ eddig nem látott napvilágot az eseményekről, a közösségi felületen a gyárkapun belüli bombáról és tűzről, emellett szökött rabról és jelentős drogfogásról keringenek ellenőrizetlen, de annál virulensebb hírek. Az esettel kapcsolatos kérdéssort eljuttattam a megyei főkapitányság kommunikációs szolgálatához, amint megérkezik a hivatalos tájékoztatás, azonnal nyomatom!

A DO online üzemmódra kapcsolt, amint releváns információ fut be a történtekről, máris frissítem az állományt. Egyelőre csak annyi bizonyos, hogy nem egy szimpla péntek este tanúi lehetünk városunkban.

UPDATE 20.47.

Nagy rendőri készültséget tapasztalt még most is a Dunaferr főkapujánál egy olvasónk: sok rendőr és több elsötétített üvegű autó érkezett. "Az összes kapu full zárva". Nagyon várjuk a rendőrségi összegzést. 

UPDATE 21.08

A belvárosban is nagy rendőri készültséget tapasztaltak a Vészhelyzet Dunaújváros (VéD) helyzetjelentői. Közben egyre durvább pletykák kaptak szárnyra, van viszont egy jó hírünk, nemsoká fönn a DO hivatalos webgalériája az egyik leginkább beállt körforgóból és Vasmű térről!

UPDATE 21.20

Nem hivatalos, de megbízható rendőrségi forrásból származó információink szerint a megyei állományból is nagy erőket mozgósítottak Dunaújvárosba, lényegében hermetikusan lezárták a városba vezető utakat. Forrásaink szerint további rendőrségi erősítés érkezik, egy további századot várnak a készenléti rendőrség állományából.

UPDATE 21.23

Több műszakos dolgozó jelezte, hogy egyelőre nem kaptak tájékoztatást arról, beléphetnek-e a gyár területére. Amint biztosat tudunk, jelentkezem!

UPDATE 21.44

TADÁMM, itt a DO alkalmi webgalériája a város lezárásáról!

UPDATE 21.51

Egy neve elhallgatását kérő, de éppen az éjszakai műszakba készülő munkavállaló szerint zökkenőmentes a vasgyári műszakváltás. Betűhív közlés!
"Kilenc után a rendőr állomány már nem volt jelen a kapunál, az Aldi parkolóban gyülekeztek. Simán beengedtek, motozás nem volt. Akinek nem volt arcképes igazolványa (külsős munkavállalók), attól személyit kértek, de ennyi."

Az eseménysorozat konszolidálódni látszik, de azért figyelünk.

UPDATE 22.15

A helyzet konszolidálódásának első és félreérthetetlen jele (ugyanakkor a szituáció eddigi legvelőtrázóbb feldolgozása), hogy a net népe gyorsreagálású hadteste is akcióba lendült; íme, a Mémkohász szakmunkája, hadd fogalmazzak finoman: hibátlan!

UPDATE 22.29

Exkluzív beszámolóval szolgált honlapunknak Pintér Tamás, aki egyébként szintén a Dunaferr főkapujánál volt a rendőrségi akció idején. Mint érdeklődésünkre elárulta, egy körülbelül 100 fős, őrző-védőkből álló csoport akart bejutni a vasgyár területére ma este.

A rendőrség feltartóztatta, igazoltatta és visszafordította a társaságot, hangsúlyozta a polgármester:

– A történtek ellenére a vasgyár esti műszakváltása rendben zajlott. Én is szeretnék mindenkit megnyugtatni: a rendőrség továbbra is biztosítja a rendet Dunaújváros utcáin. A helyszínen követtem az eseményeket, és egyeztettem az érintett felekkel.

UPDATE 22.56

Befutott a megyei főkapitányság kommunikációs szolgálatának közleménye a történtekről: ezek szerint ma este információ merült fel arra vonatkozólag, hogy Dunaújvárosban többen jogellenes magatartásra készülnek. A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság a közterületek rendjének fenntartása érdekében, megfelelő létszámú erőket összevonva rendőri intézkedéseket hajtott végre – személyeket igazoltatott, gépjárműveket ellenőrzött.

Ezek alapján egy esetben közbiztonságra különösen veszélyes eszköz birtoklása miatt szabálysértési eljárást kezdeményezett. Bűncselekmény gyanúja nem merült fel.

Dunaújváros területén a közlekedés rendje helyreált, a városban nyugalom van.

Ennél ma estére nem tudok jobb végszót, online közvetítésünk véget ért, jó éjszakát.

(Fotók: olvasóinktól; DO-galéria: Végh Zoltán)
 

A város lezárása

A város lezárása  - fotó:
A város lezárása  - fotó:
A város lezárása  - fotó:
A város lezárása  - fotó:
A város lezárása  - fotó:
A város lezárása  - fotó:
A város lezárása  - fotó:
A város lezárása  - fotó:
A város lezárása  - fotó:
A város lezárása  - fotó:
A város lezárása  - fotó:
A város lezárása  - fotó:

A rovat további hírei: Sziréna

Két városban is életet mentett a szénmonoxid-érzékelő

Két városban is életet mentett a szénmonoxid-érzékelő

2024. ápr. 15.

Dunaújvárosi társasházi lakásban is a szénmonoxid-érzékelő figyelmeztette a lakókat a mérgező gázra vasárnap. Nem ez volt az egyetlen eset aznap a vármegyében, szerencsére nem történt személyi sérülés, értesült a DO.

Kapatos vezetők húsvét ünnepén

Kapatos vezetők húsvét ünnepén

2024. ápr. 11.

Dunaújvárosi helyzetkép is színesíti a Zsaru Magazin húsvéti körképét – a város közútjain végzett ellenőrzésekről Kőhalmi László főtörzszászlós, a Dunaújvárosi Rendőrkapitányság közlekedésrendészeti osztályának helyettes vezetője számolt be.

Látta a balesetet? Jelentkezzen!

Látta a balesetet? Jelentkezzen!

2024. ápr. 10.

Ismeretlen személyazonosságú gépjárművezető azonosításához kérik a lakosság segítségét a dunaújvárosi rendőrök. Elektromos kerékpárral közlekedő hölgyet sodort el, megállás nélkül koccolt a helyszínről, értesült a DO. Egy megosztás is közelebb vihet hozzá!

A fél város keresi a mérget kiszóró gazembert

A fél város keresi a mérget kiszóró gazembert

2024. ápr. 07.

Az internetes közösségi oldalakon, csoportokban terjedt el a hír, miszerint a felső Duna-parton mérgező eledeleket találtak, amelyek akár végzetesek is lehetnek a házi kedvencekre.

Értékes kapcsolószekrényt lopott – vád a vége ellene

Értékes kapcsolószekrényt lopott – vád a vége ellene

2024. ápr. 04.

Félmillió forint értékű berendezést lovasított meg az a férfi, aki ellen a Dunaújvárosi Járási Ügyészség emelt vádat. Hihetetlen, de még a két társa sem tudta, hogy éppen lopnak, értesült a DO.

Vigyázat, csalók! Ne dőljön be! És adja tovább!

Vigyázat, csalók! Ne dőljön be! És adja tovább!

2024. ápr. 03.

A nagy közösségi portálon élesített tájékoztató videóval jelentkezett a rendőrség – a cél egyértelmű: az úgynevezett "bankos" csalók üzelmeinek megakadályozása. Egy megosztás is sokat érhet!

Megkárosította a szolgáltatót – vádemelés a vége

Megkárosította a szolgáltatót – vádemelés a vége

2024. már. 23.

Több hónap alatt összesen 730 ezer forinttal károsította meg az egyik távközlési szolgáltató céget az a férfi, aki ellen csalás miatt emeltek vádat a napokban. Adathalászattal kezdődött, értesült a DO.