Nem egy szimpla péntek este – eddig ennyi biztos (galériával)

Öcaline - 2021. április 16. 20:17

Hatalmas rendőri készenlét a város ki- és bevezető útjain, pletykaözön, találgatás. Online üzemmódra váltunk, amint friss és releváns információ érkezik, azonnal frissül a cikk.

Nem hivatalos információink szerint a Dunaferr társaságcsoport tulajdonlása miatti jogvita eszkalálódott ma délután/este Dunaújvárosban. Jelentős rendőri készültséget és jelenlétet tapasztaltunk a város bevezető útjain, valamint a társaságcsoport Vasmű téri főkapujánál. 

A helyzetet nehezíti, hogy hivatalos információ eddig nem látott napvilágot az eseményekről, a közösségi felületen a gyárkapun belüli bombáról és tűzről, emellett szökött rabról és jelentős drogfogásról keringenek ellenőrizetlen, de annál virulensebb hírek. Az esettel kapcsolatos kérdéssort eljuttattam a megyei főkapitányság kommunikációs szolgálatához, amint megérkezik a hivatalos tájékoztatás, azonnal nyomatom!

A DO online üzemmódra kapcsolt, amint releváns információ fut be a történtekről, máris frissítem az állományt. Egyelőre csak annyi bizonyos, hogy nem egy szimpla péntek este tanúi lehetünk városunkban.

UPDATE 20.47.

Nagy rendőri készültséget tapasztalt még most is a Dunaferr főkapujánál egy olvasónk: sok rendőr és több elsötétített üvegű autó érkezett. "Az összes kapu full zárva". Nagyon várjuk a rendőrségi összegzést. 

UPDATE 21.08

A belvárosban is nagy rendőri készültséget tapasztaltak a Vészhelyzet Dunaújváros (VéD) helyzetjelentői. Közben egyre durvább pletykák kaptak szárnyra, van viszont egy jó hírünk, nemsoká fönn a DO hivatalos webgalériája az egyik leginkább beállt körforgóból és Vasmű térről!

UPDATE 21.20

Nem hivatalos, de megbízható rendőrségi forrásból származó információink szerint a megyei állományból is nagy erőket mozgósítottak Dunaújvárosba, lényegében hermetikusan lezárták a városba vezető utakat. Forrásaink szerint további rendőrségi erősítés érkezik, egy további századot várnak a készenléti rendőrség állományából.

UPDATE 21.23

Több műszakos dolgozó jelezte, hogy egyelőre nem kaptak tájékoztatást arról, beléphetnek-e a gyár területére. Amint biztosat tudunk, jelentkezem!

UPDATE 21.44

TADÁMM, itt a DO alkalmi webgalériája a város lezárásáról!

UPDATE 21.51

Egy neve elhallgatását kérő, de éppen az éjszakai műszakba készülő munkavállaló szerint zökkenőmentes a vasgyári műszakváltás. Betűhív közlés!
"Kilenc után a rendőr állomány már nem volt jelen a kapunál, az Aldi parkolóban gyülekeztek. Simán beengedtek, motozás nem volt. Akinek nem volt arcképes igazolványa (külsős munkavállalók), attól személyit kértek, de ennyi."

Az eseménysorozat konszolidálódni látszik, de azért figyelünk.

UPDATE 22.15

A helyzet konszolidálódásának első és félreérthetetlen jele (ugyanakkor a szituáció eddigi legvelőtrázóbb feldolgozása), hogy a net népe gyorsreagálású hadteste is akcióba lendült; íme, a Mémkohász szakmunkája, hadd fogalmazzak finoman: hibátlan!

UPDATE 22.29

Exkluzív beszámolóval szolgált honlapunknak Pintér Tamás, aki egyébként szintén a Dunaferr főkapujánál volt a rendőrségi akció idején. Mint érdeklődésünkre elárulta, egy körülbelül 100 fős, őrző-védőkből álló csoport akart bejutni a vasgyár területére ma este.

A rendőrség feltartóztatta, igazoltatta és visszafordította a társaságot, hangsúlyozta a polgármester:

– A történtek ellenére a vasgyár esti műszakváltása rendben zajlott. Én is szeretnék mindenkit megnyugtatni: a rendőrség továbbra is biztosítja a rendet Dunaújváros utcáin. A helyszínen követtem az eseményeket, és egyeztettem az érintett felekkel.

UPDATE 22.56

Befutott a megyei főkapitányság kommunikációs szolgálatának közleménye a történtekről: ezek szerint ma este információ merült fel arra vonatkozólag, hogy Dunaújvárosban többen jogellenes magatartásra készülnek. A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság a közterületek rendjének fenntartása érdekében, megfelelő létszámú erőket összevonva rendőri intézkedéseket hajtott végre – személyeket igazoltatott, gépjárműveket ellenőrzött.

Ezek alapján egy esetben közbiztonságra különösen veszélyes eszköz birtoklása miatt szabálysértési eljárást kezdeményezett. Bűncselekmény gyanúja nem merült fel.

Dunaújváros területén a közlekedés rendje helyreált, a városban nyugalom van.

Ennél ma estére nem tudok jobb végszót, online közvetítésünk véget ért, jó éjszakát.

(Fotók: olvasóinktól; DO-galéria: Végh Zoltán)
 

A város lezárása

A város lezárása - fotó:
A város lezárása - fotó:
A város lezárása - fotó:
A város lezárása - fotó:
A város lezárása - fotó:
A város lezárása - fotó:
A város lezárása - fotó:
A város lezárása - fotó:
A város lezárása - fotó:
A város lezárása - fotó:
A város lezárása - fotó:
A város lezárása - fotó:

A rovat további hírei: Sziréna

Meteo extra: harmadfokú riasztás hétfőtől

Meteo extra: harmadfokú riasztás hétfőtől

2022. jún. 24.

Közös közleményt adott ki a  Nemzeti Népegészségügyi Központ és a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság  – egyelőre négy napon át, hétfőtől csütörtökig él a riasztás. DO-tipp: F O L Y A D É K B E V I T E L!!!

Kész átverés show – most sajnos élőben

Kész átverés show – most sajnos élőben

2022. jún. 22.

Üdülni vágyókat ejtett tévedésbe és károsított meg egy férfi – üzletszerűen elkövetett csalás miatt emeltek vádat ellene. Nem volt túl komoly trükk – mégis működött!

Életet mentett a szénmonoxid-érzékelő Dunaújvárosban

Életet mentett a szénmonoxid-érzékelő Dunaújvárosban

2022. jún. 21.

Egy társasházi lakás fürdőszobájában riasztott a szén-monoxid-érzékelő hétfőn délután Dunaújvárosban. A helyszínre vezényelt lánglovagok magas szénmonoxid-értéket mértek, értesült a DO.

Házibuli után megverte az élettársát egy férfi

Házibuli után megverte az élettársát egy férfi

2022. jún. 20.

Súlyos testi sértés bűntette miatt emeltek vádat ellene. Brutális történet, na.

Kigyulladt egy társasházi lakás erkélye Dunaújvárosban

Kigyulladt egy társasházi lakás erkélye Dunaújvárosban

2022. jún. 20.

A tűzoltók egy vízsugárral fékezték meg a tüzet, adata hírül a megyei katasztrófavédelem honlapja. Gyorshír.

Rendőrkézen a futtatók

Rendőrkézen a futtatók

2022. jún. 17.

A négyfős elkövetői kör évekig kényszerített Dunaújvárosban prostitúcióra lányokat, akiktől elvették a bevételt.

Négy nap alatt három egységből lopott – de persze bukó a vége

Négy nap alatt három egységből lopott – de persze bukó a vége

2022. jún. 15.

Három ingatlanból különböző értékeket, készpénzt, de ég egy személyautót is elvitt a városban az a férfi, akinek letartóztatására most tett indítványt a Dunaújvárosi Járási Ügyészség. Kocsmatúra, másképp.