Bartók Kamaraszínház és Művészetek háza

József Attila Könyvtár: holnaptól egy, hétfőtől már két pakk pont üzemel

Öcaline - 2021. április 7. 18:51

A korlátozások enyhítésével párhuzamosan újra üzembe áll a JAKD-Pakk Pont csütörtökön, majd jövő hétfőtől már a Béke városrészi fiókkönyvtár is hasonló szolgáltatással várja az olvasókat.

Nagy sikerrel működött a járványügyi korlátozások márciusi szigorításáig a József Attila Könyvtár könyvkölcsönző szolgáltatása, aligha véletlen, hogy az enyhítések után lényegében azonnal hadrendbe áll a JAKD-Pakk Pont. A részletekről Tóth Éva intézményvezető tájékoztatta honlapunkat – egy jó hírrel kiegészítve: a központi könyvtárban (Apáczai Csere János út 9.) április 8-tól újraindul a könyvkölcsönző szolgáltatás, míg a Béke Fiókkönyvtárban (Március 15. tér 5.) április 12-től, hétfőtől startol a Béke-Pakk Pont bázisa.

A központi bázison hétköznapokon 8 és 17 óra között biztosítanak lehetőséget a könyvek vissza-, valamint az előre igényelt könyvcsomagok elvitelére. A Béke városrészben hétfőn, szerdán és pénteken 9 és 12 óra között, egyelőre zárt kapuk mellett, a könyvtár előtt történő átvétellel cserélik a pakkokat.

A pakk pontokon a korábban kialakított és kipróbált szabályok érvényesek. Egy-egy pakkba a felnőttkönyvtári olvasójegyre 16 darab könyvet, a gyermekkönyvtári olvasójegyre 12 darab könyvet, újságokból, folyóiratokból 6 darabot, elektronikus dokumentumokból (DVD, hangoskönyv) összesen 6 darabot kölcsönözhetnek. A dokumentumok visszaadásához és újak igényléséhez az alábbi adatok szükségesek: név, születési dátum, olvasójegy vonalkódja (az olvasójegy hátoldalán található teljes számsor). A szolgáltatás üzemeltetői kérik, hogy az olvasók kölcsönzési kéréseiket előre jelezzék a 25/423-952 telefonszámon vagy az olvszolg@jakd.hu címen.
Figyelem, fontos: a telefonos kérések esetén az átvétel időpontját azonnal egyeztetik, az e-mailen érkező kérések esetében megírjuk az átvétel lehetséges időpontját. Kérik, hogy mindenki hozzon magával táskát, amelyben a könyveket elviheti!

Az átadás-átvétel során a szabályos maszkviselés kötelező, de a lényeg: újra él a szolgáltatás! 

(Illusztráció: JAKD)

A rovat további hírei: Kultúra

Kakaókoncerttől pünkösdi hangversenyig

Kakaókoncerttől pünkösdi hangversenyig

2024. máj. 14.

A Sándor Frigyes Hét eseményei után is sűrű programra készül a jeles muzsikus, zenepedagógus nevét viselő művészeti iskola: hétfőn kezdődött, és péntekig még három esemény csalogatja a muzsika szerelmeseit – minden korosztályban.

Pentelei Molnár János alkotásaiból nyílt kiállítás a Mondbach-kúriában (galériával)

Pentelei Molnár János alkotásaiból nyílt kiállítás a Mondbach-kúriában (galériával)

2024. máj. 12.

A Pentelei Molnár János festőművész halálának  centenáriumi évfordulójára meghirdetett emlékév eseménysorának keretében nyílt az egész életművet bemutató kiállítás a felújított Mondbach-kúriában szerdán. 

DSTV: gálával ünnepelték a tánc világnapját

DSTV: gálával ünnepelték a tánc világnapját

2024. máj. 09.

A beszámolót már olvashatták, most itt a DSTV összeállítása: gálával ünnepelte a tánc világnapját a Wesley-Da Capo iskola közössége. A Bartókban rendezett eseményen több száz növendék lépett színre látványos, változatos műsorral – kétszer is! Hangkép.

Móricz 70 – minifesztivállal ünnepelnek

Móricz 70 – minifesztivállal ünnepelnek

2024. máj. 08.

Gazdag programmal futtatja csúcsra a jubileumi tanév eseménysorozatát az alapítása 70. évét ünneplő Móricz Zsigmond Általános Iskola. Lássuk a kínálatot – nagyon bőséges lesz, úgyhogy csak címszavakban!

Jótékonysági gála a Bartókban

Jótékonysági gála a Bartókban

2024. máj. 08.

Nemes céllal és jelentős erők összefogásával valósul meg az a közösségi kezdeményezés, amelynek a Bartók színházterme ad otthont pénteken délután. 

Pentelei Molnár János életművének jeles darabjaiból nyílik tárlat a Mondbach kúriában

Pentelei Molnár János életművének jeles darabjaiból nyílik tárlat a Mondbach kúriában

2024. máj. 07.

Jelképes gesztus, hogy éppen az emlékév egyik ünnepeltje, Pentelei Molnár János festőművész kiállítása nyitja a felújított Mondbach kúria időszakos bemutatóinak sorát. A megnyitó szerdán lesz, mindenkit szeretettel várnak!

DSTV: új kiállítás a könyvtárban

DSTV: új kiállítás a könyvtárban

2024. máj. 07.

Folytatódott a József Attila Könyvtár és a SKICC Csoport együttműködése, derül ki a DSTV összeállításából. Ennek keretében nyílt meg Kosztolányi György utolsó tanítványa, Gódányné Homoki Mária egyéni kiállítása a közelmúltban. Hangkép.