Kár a második félidőért!

spigott - 2021. április 18. 20:00

Hiába játszott jól és vezetett két góllal az első félidő után, végül a döntetlenért is meg kellett izzadnia a Dunaújváros PASE labdarúgóinak a Monor elleni hazai bajnokin.

A Majosi SE ellen aratott 3-0-s sikert követően hazai környezetben lépett pályára a Dunaújváros PASE labdarúgó csapata, mely a hatodik helyezett Monor gárdáját látta vendégül a stadionban délután öt órától.

A vendégek igyekeztek igen hamar magukhoz ragadni a kezdeményezést, s bár az első percekben volt egy-két lehetőségük, a DPASE labdarúgói sokkal hatékonyabbak voltak, mert az 5. percben Szepessy bravúros, szöglet utáni fejesével meg is szerezték a vezetést (1-0). A folytatás változatos játékot hozott, melyben nem könnyítette meg a csapatok helyzetét a csúszós talaj sem, de így is bőven akadt dolga a hálóőröknek, akik több bravúrt bemutatva őrizték kapujukat az első húsz percben. Bár a félidő derekához érve kicsit visszább vettek a felek, az első fél óra végén Tóth, aztán Szepessy előtt adódott lehetőség, majd Kesztyűs fejelt kapu mellé. A 36. percben nagy esélyt kapott együttesünk, mert Dorogi harcolt ki jogos tizenegyest, amit Szepessy könyörtelenül be is vágott a bal sarokba, megduplázva ezzel a DPASE előnyét (2-0).

Ezzel együtt sem lehettünk azonban nyugodtak a fordulást követően, s a hazai aggodalmakat fokozta, hogy a Monor ismét erősen kezdett, ráadásul a csereként beállt Nicsenko révén már az 55. percben szépíteni tudott az álláson (2-1). A mieink helyzetét tovább nehezítette, hogy a 62. percben egy kakaskodás után Báló Tamás kiállította a játékvezető, így emberhátrányba került Jakab Elek alakulata. A fölénnyel sajnos hamar élni is tudott a monori egylet, de ehhez kellett egy komoly hazai hiba is, mert egy saját térfélen eladott labdából lefordultak a vendégek, s Maka pontos fejesével kiegyenlítettek a 69. percben (2-2).

Végh Zoltán felvételei

Rettentő nehéz húsz perc várt innentől labdarúgóinkra, s bár egyre nagyobb volt a vendégek mezőnyfölénye, a DPASE jól védekezett, így igazán nagy lehetőséget nem tudott kialakítani az ellenfél. A dunaújvárosi kontrákban viszont több esetben is benne volt a gól, a legnagyobb lehetőség éppen a mieink előtt adódott, de Kesztyűs hiába lőhetett jó helyzetből, nem tudott túljárni Bozsó Antal eszén. A véghajrá komoly izgalmakat hozott, újabb gólt azonban már nem, így legalább az egyik pontot megmentette csapatunk, mely harminc fordulót követően a tizenharmadik helyet foglalja el a bajnoki tabellán.

DPASE – Monor 2-2 (2-0)

Gólszerzők: Szepessy az 5. és 36., illetve: Nicsenko az 55., Baka a 59. percben.

DPASE: Pokorni – Barta (Markovics, 59.), Hompót, Vadász, Báló - Lakatos, Tóth (Varga Zs., 93.), Dorogi (Kondor, 70.) – Kesztyűs (Áman, 93.), Szepessy, Novák. Vezetőedző: Jakab Elek.

A rovat további hírei: Sport

DSTV: eredményes birkózók

DSTV: eredményes birkózók

2024. ápr. 18.

Legyen szó veteránokról, vagy a akár a fiatalabbakról, a DKSE birkózói rendre hozzák a szép eredményeket. Helyzetjelentést kértünk Kiss Károly edzőtől, aki beszélt az utánpótlásról, s persze Pupp Viktóriáról és Nyikos Veronikáról is. Hangkép.

Nem volt esély Gödöllőn

Nem volt esély Gödöllőn

2024. ápr. 18.

A Kistext ellen meccs nélkül nyertek, a házigazda Gödöllőtől viszont kikaptak a DSE Röplabda Akadémia fiataljai az NB II-es felnőtt bajnokságban.

Biztos sikerek idegenben

Biztos sikerek idegenben

2024. ápr. 18.

Nem okozott gondot a két pont megszerzése a DKKA serdülő és ifjúsági csapatának a Csepel elleni korosztályos bajnokin.

DSTV: tudnivalók a horgászatról

DSTV: tudnivalók a horgászatról

2024. ápr. 17.

Egy horgásznak nem kell bemutatni, hogy miért jó, vagy miért különleges a horgászat. Aki még nem próbálta, az talán közelítse meg onnan, hogy ez egy olyan elfoglaltság, amely egyszerre lehet hobbi, sport, és igazi versenyzés – mikor mire van igényünk ugyebár. Arról, hogy ennek mi a szépsége, és mire van szüksége a kezdőknek Szabó Mátéval beszélgettünk a Horgásztanyán. Hangkép.

Újra élen a címvédő

Újra élen a címvédő

2024. ápr. 17.

Magabiztos győzelemmel vette vissza a tabella első helyét a Karmacsi Autó gárdája a városi kispályás labdarúgó bajnokság ST Solar csoportjában.

Két játékos távozik a DKKA-tól

Két játékos távozik a DKKA-tól

2024. ápr. 17.

Nick Viktória kilenc, Horváth Petra két szezont követően távozik a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttesétől.

Felemás hétvége az utánpótlásnál

Felemás hétvége az utánpótlásnál

2024. ápr. 16.

A DFVE női vízilabdázóinak serdülői kikaptak, az ifjúságiak viszont nyerni tudtak a Ferencváros elleni hazai bajnokin.