Dunaújváros Hetilap

Két járdaszakasz újult meg a Béke városrészben

doszerk - 2021. április 24. 7:37

A hangképes beszámolót már láthatták a DO böngészői a DSTV stábja jóvoltából, most itt a részletesebb írásos összegzés az Arany János iskola mellett végzett munkálatokról.

Márciusban fogtak hozzá az Arany János Általános Iskola, és a KRESZ-park közötti járdaszakaszok felújításához. A munkálatoknak májusra kellett volna elkészülni, azonban már a közelmúltban sikerült átadni.Az érintett terület három önkormányzati körzet határán helyezkedik el, így Orosz Csaba, Székely Károly és Tóth Kálmán közösen járták be a területet, ahol komoly fejlesztésekre lenne szükség.

Ne csak a járda változzon!

Orosz Csaba, a 10. választókerület önkormányzati képviselője úgy fogalmazott: szeretné, ha a lakók, érintettek hozzáállásában is történne változás. Úgy fogalmazott, hiába jelölik táblával a gépjárművel közlekedők számára, hogy az említett területre tilos autóval behajtani, sokan ezt nem veszik figyelembe. Hiába készítenek a lakosok képeket az ide behajtókról, sokan még mindig nem foglalkoznak a tiltó jelzésekkel. Hozzátette, a rongálóknak köszönhetően a Hankook Tire támogatásával létrejött KRESZ-parkból rendszeresen tűnnek el, vagy rongálódnak meg a fiatalok számára kihelyezett táblák, jelzések.

Lakossági együttműködés

Az önkormányzati képviselő kiemelte, fontos ezekben a kérdésekben a lakossági együttműködés, hiszen hiába újul meg valami, ha azt bizonyos személyek tönkreteszik, vagy pusztán nem vigyáznak rá eléggé. Orosz Csaba így fogalmazott a kérdés kapcsán:
– Szükség van a lakosság együttműködésére is, hogy ezek a területek rendben legyenek. Hiába akarunk jó dolgokat építeni, illetve hiába valósulnak meg ezek az fejlesztések, ha nem vigyázunk rájuk eléggé. Példaként hozhatnám fel a szemét kérdését. Elszállítjuk a szelektív hulladékot, majd valaki a kukák mellé teszi a szemetét, vagy pusztán eldobálja. Nem is beszélve azokról, akik rendszeresen rongálják meg a kukákat, vagy festik össze például a falakat. Meg kell próbálni a szabályok betartására kényszeríteni azokat, akik a városi értékek ellen dolgoznak.
Orosz Csaba arra kéri a lakosságot, hogy tegyenek közösen azért, hogy a településen rend, és béke legyen. Összefogásra van ahhoz szükség, hogy Dunaújváros fejlődhessen mind a tisztaság, mind a biztonság tekintetében.

Terdik Péter
(Fotó: Végh Zoltán)

A rovat további hírei: Közélet

DSTV: elkezdődött a lomtalanítás

DSTV: elkezdődött a lomtalanítás

2023. már. 21.

A tavaszi sorozat első akciója a Római városrészben volt múlt szombaton, derül ki a DSTV összegzéséből. A lomtalanítást az elmúlt időszakban bevált gyakorlat szerint szervezi az önkormányzat és a Dunanett Kft. – szinte minden hétre jut alkalom. Hangkép.

DSTV: újra nyitva az adománykuckó

DSTV: újra nyitva az adománykuckó

2023. már. 20.

Ismét megnyitotta kapuját Adománykuckó, derül ki a DSTV összegzéséből. A Törő Anikó irányításával működő a Római városrészi karitatív bázis módosított az adományozás feltételein, de töretlen lendülettel várja mind az adományozókat, mind a rászorulókat. Hangkép.
 

Padok, parkok, játszóterek, járdák és útszegélyek újulnak meg

Padok, parkok, játszóterek, járdák és útszegélyek újulnak meg

2023. már. 18.

A kellemes márciusi időjárás sokakat kicsalogat a betonrengetegből, szívesen megyünk a parkokba – Mezei Zsolt városüzemeltetésért felelős alpolgármestert arról kérdeztük, hogyan áll a város tavaszi nagytakarítása?

"A lényeg változatlan: Dunaújvárosért dolgozom továbbra is!"

"A lényeg változatlan: Dunaújvárosért dolgozom továbbra is!"

2023. már. 17.

Szabó Zsolt, Dunaújváros gazdasági alpolgármestere, a 6-os választókerület önkormányzati képviselője a héten jelentette be, hogy a Párbeszédet, annak országos elnökségét elhagyva, mostantól a Demokratikus Koalíció tagjaként folytatja munkáját. 

Fontos változások várhatók a buszközlekedésben májustól

Fontos változások várhatók a buszközlekedésben májustól

2023. már. 17.

Először a koronavírus járvány, majd az energiaárak írták át az életünk szinte minden mozzanatát, ami érthető módon érintette a városi buszközlekedést is. Most módosul a rendszer – a diákok és nyugdíjasok éves bérlete 1200 forint lesz!

Iváncsa szerint nekünk nem jár pénz. Szerintünk jár! És baj, ha nem jut!

Iváncsa szerint nekünk nem jár pénz. Szerintünk jár! És baj, ha nem jut!

2023. már. 16.

A képviselőtestület mindösszesen 54 napirendi pontban hozott határozatot, köztük számos fajsúlyos kérdésben a Városháza közgyűlési termében ma délelőtt. Fókuszban: Iváncsa!

Tavaszi start: a megszokott módon folytatódik a lomtalanítás

Tavaszi start: a megszokott módon folytatódik a lomtalanítás

2023. már. 16.

Hamarosan elstartol a tavaszi lomtalanítás: a már hagyományos akciósorozat a Római városrészben kezdődik szombaton – négy helyszínen várják a lakókat a kihelyezett konténerek, ahol a már szükségtelenné vált, felhalmozódott eszközeiktől megszabadulhatnak.