Bartók Kamaraszínház és Művészetek háza

Költészetnapi programözön a könyvtárban

Öcaline - 2021. április 3. 15:20

Kreatív versfaragás és versposztok, kvíz és kiállítás – több eseménnyel készül a magyar költészet napjára a József Attila Könyvtár. "A vers: a lélek fényűzése" – hírcsokor.

Több programot is kínál április 11., a magyar költészet napja,  József Attila születésének 116. évfordulója alkalmából a József Attila Könyvtár, tudatta honlapunkkal Tóth Éva intézményvezető. Bár  a könyvtár most zárva van,  az online térbe költözve is közösségi olvasóbarát akciók sorával készül az ünnepre a könyvtár. Ezek egyike a Kreatív versfaragás akció – ennek során előre megadott szavakat "beépítő" alkotásokkal jelentkezhetnek a verselők április 11-ig.

A programot Csukás István szép gondolata – "A vers: a lélek fényűzése."  – jegyében szervezik, az akció összes fontos részlete itt!

Kreatív versfaragás (katt) >>

Aki nem jeleskedik a versírás terén, de szeretné megosztani kedvenc költeményeit a líra barátaival, szintén megteheti – méghozzá a könyvtár #PosztoljVerset! című kezdeményezése keretében. Az április 6-án, kedden kezdődő ás egészen április 14-ig futó akció során videókat és szelfiket is várnak a könyvtár facebook felületén, a résztvevők között értékes ajándékokat sorsolnak ki!

Máris mutatom a két kapcsolódó linket – tessék!

#PosztoljVerset! – felhívás (katt) >>
JAKD – facebook (katt) >>

És ezzel még nincs vége, április 6-14 között rendhagyó József Attila Kiállításra várják az érdeklődőket – a Petőfi Irodalmi Múzeum által József Attila születésének 100. évfordulójára összeállított vándorkiállítás ablakkiállítás és online formában tekinthető meg! Ablakkiállításként a gyermekkönyvtár ablakában néhány válogatott tablót mutatnak be, a teljes kiállítást online teszik elérhetővé! Mindezek mellett szintén 6-án, azaz kedden "élesedik" a költészet napja alkalmából összeállított irodalmi kvíz – a megfejtéseket április 21-ig várja (elektronikus formában) a könyvtár!

Gazdag kínálat – érdemes bekapcsolódni!

(Illusztráció: József Attila Könyvtár)

A rovat további hírei: Kultúra

ICA-D: kurátori vezetéssel búcsúzik a Móder-tárlat

ICA-D: kurátori vezetéssel búcsúzik a Móder-tárlat

2021. szep. 16.

Hamarosan véget ér Móder Rezső átfogó egyéni kiállítása a Kortárs Művészeti Intézetben (ICA-D) – a Lebegő ellenállások című retrospektív bemutató kurátori tárlatvezetéssel  búcsúzik a közönségtől.

Csipketárlat a zeneiskolában

Csipketárlat a zeneiskolában

2021. szep. 16.

Verba Jánosné, Soós Magdolna horgolásaiból nyílik kiállítás a Sándor Frigyes Zeneiskolában pénteken. Az ősök öröksége, csipkékbe álmodva.

Építészeti időutazás a városépítés hőskorába

Építészeti időutazás a városépítés hőskorába

2021. szep. 15.

Remek programmal köszönti a város születésnapját a József Attila Könyvtár – a Várostörténeti esték című sorozat első előadását csütörtökön rendezi az intézmény.

Felvételi a Vasasba: tovább, tovább!

Felvételi a Vasasba: tovább, tovább!

2021. szep. 15.

A nagy érdeklődésre tekintettel újabb felvételik nyomán csatlakozhatnak új tagok a Dunaújvárosi Vasas Táncegyüttes csoportjaihoz! A korábbi felvételik mellé újabb két alkalmat hirdettek, mutatom!
 

Két tárlat egy időben az MMK-ban

Két tárlat egy időben az MMK-ban

2021. szep. 14.

Egy több évtizede festő és egy, a pálya elején szárnyát próbálgató alkotó kiállításával folytatódott az a bemutatók sora az MMK-ban tegnap délután.

A Mária-kiskerttől a vegyeskari csodáig (galériával)

A Mária-kiskerttől a vegyeskari csodáig (galériával)

2021. szep. 13.

Idén is csatlakozott a dunaújvárosi katolikus közösség a Nyitott templomok napja című országos sorozatához: a Krisztus Király Főtemplomban színes kínálattal várták az érdeklődőket múlt szombaton.

Összművészeti évadköszöntő lett a "Bartók éjszakája" (galériával)

Összművészeti évadköszöntő lett a "Bartók éjszakája" (galériával)

2021. szep. 12.

Kimaxolta a befogadó színház gondolatát a Bartók Kamaraszínház még pénteken: a Bartók éjszakája című évadköszöntő éjszakába nyúló összművészeti programözönt hozott. Jó volt, legyen még, sok ilyet!