Koronavírus: hétfőtől óvoda és alsó tagozat, a felsősöknél marad a digitális munkarend

Öcaline - 2021. április 14. 17:09

A hírt hazánk első számú virológus-immunológus szakértője, Orbán Viktor jelentette be facebook oldalán. 3,5 millió beoltottnál nyithatnak a teraszok!

Ha a beoltottak száma eléri a 3,5 milliót, kinyithatnak a teraszok – egyebek mellett erről is hírt adott a facebook felületén közzétett üzenetében a miniszterelnök. Az operatív törzs hivatalos oldalán idézett híradás szerint közölte azt is: a felső tagozatos általános iskolásoknak továbbra is marad az online oktatás.
A kormányfő köszönetet mondott mindenkinek, aki részt vett az oltási programban, s elmondta, a kormány az újraindítás következő lépcsőfokát 3,5 millió beoltott emberben határozta meg. Ha ezt a számot elérik – a jelenlegi tendenciák szerint a következő hét közepén, szerdán-csütörtökön –, akkor kinyithatnak a teraszok. "Ismét visszakapjuk a régi életünk egy darabját" – fogalmazott Orbán Viktor.
A kormányfő kiemelte: annak érdekében, hogy a vendéglátósoknak is könnyebb legyen, eltörlik az őket terhelő teraszdíjat.
A miniszterelnök arra is kitért, hogy a kormány döntött az iskolák újraindításáról is; csak fokozatosan és óvatosan haladhatnak, ezért türelmet és megértést kért a szülőktől. Úgy döntöttek, hogy április 19-én, hétfőn kinyitják az óvodákat és az általános iskolák alsó tagozatos osztályait, míg a felső tagozatban marad az otthoni, digitális alapú oktatás, a diákoknak az iskola a középiskolásokkal egy időben, május 10-én nyílik meg.

Az oltásra az alábbi címen lehet elektronikus úton jelentkezni!

Vakcinainfó – online regisztráció (katt) >>

(Forrás és fotó: koronavirus.gov.hu)
 

A rovat további hírei: Mozaik

DSTV: újra Dunai Kincses Kert a Szalki-szigeten

DSTV: újra Dunai Kincses Kert a Szalki-szigeten

2022. szep. 29.

Közismert és közkedvelt forgatagról tudósít a DSTV összeállítása. A nyári szünet után újra a Szalki-sziget adott otthont a Dunai Kincses Kert helyi termelői piac és kézműves vásár kavalkádjának – a szokott színvonalon és sikerrel. Hangkép.

Lételemed a változás?

Lételemed a változás?

2022. szep. 26.

Vannak emberek, akik imádják az állandóságot, akiknek a kiszámíthatóság a fontos. Akik akkor érzik jól magukat, amikor minden a megszokott mederben halad. (X)

Felhős, változékony, csapadékos időszak következik

Felhős, változékony, csapadékos időszak következik

2022. szep. 26.

Egymást érik a frontok a DO időjárási szakértőjének friss prognózisa szerint. A hét közepén lehet egy kis szünet, de a végére megint bőven kapunk az égi áldásból.

Lehet divatos és egyben biztonságos egy munkaruházat?

Lehet divatos és egyben biztonságos egy munkaruházat?

2022. szep. 25.

A munkavédelmi ruházat viselése számtalan munkakörben nemcsak törvényi előírás miatt szükséges, hanem valóban életünket, egészségünket védi. (X) 

A nyári szünet után újra itt a Dunai Kincses Kert!

A nyári szünet után újra itt a Dunai Kincses Kert!

2022. szep. 23.

Több mint hetven árus kínálja a portékáját az őszköszöntő eseményen – a termelői piac és kézműves vásár a Szalki-szigetre tér vissza szombaton délután!

Miért jó a szakállbeültetés?

Miért jó a szakállbeültetés?

2022. szep. 22.

Szinte hihetetlen, de azzal kapcsolatban is végeztek már kutatásokat, hogy a nők kihez vonzódnak jobban. A szakállas vagy a simára borotvált férfiakhoz? (X)

Segítség a PMP vizsgára történő felkészüléshez

Segítség a PMP vizsgára történő felkészüléshez

2022. szep. 21.

A PMP vizsgára való felkészülés kiemelt jelentőséggel bír, hiszen rengeteg kérdésre kell rövid idő alatt választ adni. (X)