Minősített rablás a vád az álrendőrökkel szemben

Öcaline - 2021. április 22. 10:55

Magát rendőrnek kiadva rabolt ki egy idős sértettet két férfi a városban tavaly decemberben – az ügyészség tájékoztatása szerint elkészült a bűncselekmény vádirata. Durva történet, erőszak, fenyegetés – lássuk a részleteket. 

Minősített rablás bűntette és további bűncselekmény miatt nyújtott be vádiratot a Dunaújvárosi Járási Ügyészség azzal a két férfival szemben, akik tavaly decemberben Dunaújvárosban magukat rendőrnek adták ki, és a sértettől erőszakkal, illetve fenyegetéssel készpénzt, valamint gáz riasztófegyvert vittek el. Az esetről, majd később a két támadó letartóztatásának indítványozásáról is beszámolt a DO – a most elkészült vádirat részleteit dr. Varga Lóránt főügyészhelyettes összegzése ismerteti. E szerint a letartóztatásban lévő terheltek délután, magukat rendőrnek kiadva értékek eltulajdonítása érdekében egy idős asszonyhoz arra hivatkozással akartak bejutni, hogy be kell őt vinniük a rendőrségre, mivel hamis bankjegyet tart magánál. Az asszonyt felhívták arra, hogy a nagytestű kutyáit kösse meg, a sértett azonban a felszólításnak nem tett eleget, és kérte a terhelteket, hogy igazolják magukat szolgálati igazolvánnyal. A vádlottak ekkor távoztak a helyszínről, majd később visszatértek, és magukat vízóra-leolvasónak kiadva ismét be akartak jutni a házba. Az asszony azonban ismét elküldte a vádlottakat, így a cselekményük kísérleti szakban maradt.
A terheltek ezt követően, este egy idős férfi udvarára a kerítést átmászva jutottak be, éppen a macskáját az ajtón kiengedő, mozgásában erősen korlátozott sértettnek magukat rendőrnek kiadva azt állították, hogy házkutatást fognak tartani, majd belökték az ajtón a férfit, és bementek a házba.  A vádlottak a földön fekvő férfit felszólították pénzének átadására, és megbilincseléssel fenyegették meg. A vádlottak a férfitól összesen 130 forint készpénzt, továbbá egy gáz riasztófegyvert vittek el hat tölténnyel.

Az ügyészség vádiratában a terheltekkel szemben a letartóztatásuk fenntartását, szabadságvesztés büntetés kiszabását, közügyek gyakorlásától eltiltást, vagyonelkobzást, valamint a vádlottak egyikével szemben a más bűncselekmény miatt kiszabott felfüggesztés szabadságvesztés büntetés végrehajtását indítványozta.

(Archív fotó: FMRFK)

A rovat további hírei: Sziréna

Két városban is életet mentett a szénmonoxid-érzékelő

Két városban is életet mentett a szénmonoxid-érzékelő

2024. ápr. 15.

Dunaújvárosi társasházi lakásban is a szénmonoxid-érzékelő figyelmeztette a lakókat a mérgező gázra vasárnap. Nem ez volt az egyetlen eset aznap a vármegyében, szerencsére nem történt személyi sérülés, értesült a DO.

Kapatos vezetők húsvét ünnepén

Kapatos vezetők húsvét ünnepén

2024. ápr. 11.

Dunaújvárosi helyzetkép is színesíti a Zsaru Magazin húsvéti körképét – a város közútjain végzett ellenőrzésekről Kőhalmi László főtörzszászlós, a Dunaújvárosi Rendőrkapitányság közlekedésrendészeti osztályának helyettes vezetője számolt be.

Látta a balesetet? Jelentkezzen!

Látta a balesetet? Jelentkezzen!

2024. ápr. 10.

Ismeretlen személyazonosságú gépjárművezető azonosításához kérik a lakosság segítségét a dunaújvárosi rendőrök. Elektromos kerékpárral közlekedő hölgyet sodort el, megállás nélkül koccolt a helyszínről, értesült a DO. Egy megosztás is közelebb vihet hozzá!

A fél város keresi a mérget kiszóró gazembert

A fél város keresi a mérget kiszóró gazembert

2024. ápr. 07.

Az internetes közösségi oldalakon, csoportokban terjedt el a hír, miszerint a felső Duna-parton mérgező eledeleket találtak, amelyek akár végzetesek is lehetnek a házi kedvencekre.

Értékes kapcsolószekrényt lopott – vád a vége ellene

Értékes kapcsolószekrényt lopott – vád a vége ellene

2024. ápr. 04.

Félmillió forint értékű berendezést lovasított meg az a férfi, aki ellen a Dunaújvárosi Járási Ügyészség emelt vádat. Hihetetlen, de még a két társa sem tudta, hogy éppen lopnak, értesült a DO.

Vigyázat, csalók! Ne dőljön be! És adja tovább!

Vigyázat, csalók! Ne dőljön be! És adja tovább!

2024. ápr. 03.

A nagy közösségi portálon élesített tájékoztató videóval jelentkezett a rendőrség – a cél egyértelmű: az úgynevezett "bankos" csalók üzelmeinek megakadályozása. Egy megosztás is sokat érhet!

Megkárosította a szolgáltatót – vádemelés a vége

Megkárosította a szolgáltatót – vádemelés a vége

2024. már. 23.

Több hónap alatt összesen 730 ezer forinttal károsította meg az egyik távközlési szolgáltató céget az a férfi, aki ellen csalás miatt emeltek vádat a napokban. Adathalászattal kezdődött, értesült a DO.