Ügyészség: letartóztatás várhat az álrendőrökre

Öcaline - 2020. december 19. 8:18

Minősített kifosztás bűntette és más bűncselekmény miatt indítványozta annak a két férfinak a letartóztatását a Dunaújvárosi Járási Ügyészség, akik magukat rendőrnek kiadva "akcióztak" a múlt héten Dunaújvárosba. Fennáll a bűnismétlés veszélyes, értesült a DO.

Az ügyészségi indítványról Jászberényiné dr. Király Teodóra, a megyei főügyészség sajtószóvivője adott tájékoztatást honlapunknak – kiemelve, a két gyanúsított idős emberek sérelmére követte el, illetve kísérelte meg a bűncselekményt.
A szóvivői összegzés egyrészt megerősíti, másfelől több részletet illetően pontosítja korábbi, az ügy részleteit taglaló beszámolónkat. A gyanúsítottak múlt pénteken délután az egyik sértett lakásába úgy próbáltak meg bejutni, hogy magukat rendőrnek adták ki, és arra kérték az asszonyt, hogy a kutyáját kösse meg. Arra hivatkoztak, hogy a sértettet be kell vinniük a rendőrségre, mert hamis 20 ezer forintos bankjegyet tart magánál. A sértett nem tett eleget a felszólításnak, kérte, hogy igazolják magukat rendőrigazolvánnyal, a gyanúsítottak azonban ekkor távoztak a helyszínről. 
A terheltek este a másik sértett házánál magukat szintén rendőrnek adták ki, házkutatást színleltek, a sértettet belökték és bementek a házba, ott kutatást végeztek, a férfit megbilincseléssel fenyegették, majd az egyik szobából eltulajdonítottak 170 ezer forintot és egy gáz riasztófegyvert. 
A gyanúsítottak többszörösen büntetett előéletűek, a cselekményeket rövid időn belül, sorozat jelleggel követték el, egyikük más ügyekben kiszabott felfüggesztett börtönbüntetés, valamint próbára bocsátás hatálya alatt állva hajtotta végre tettét. E tételeket összegezve vonatkozásukban a bűnismétlés reális veszélye fennáll, nyomatékosítja az ügyészi összegzés.

A Székesfehérvári Járásbíróság az ügyészi indítvánnyal egyezően elrendelte a gyanúsítottak letartóztatását; a bíróság döntése nem végleges. 

(Archív fotó: FMRFK)
 

A rovat további hírei: Sziréna

Eltűnés miatt keresik Lakatos Piroskát

Eltűnés miatt keresik Lakatos Piroskát

2024. ápr. 26.

A tizenhét esztendős fiatal lány még április tizedikén tűnt el, a dunaújvárosi rendőrök most a lakosság segítségét kérik megtalálásához. Egy megosztás is segíthet!

Elfogták a pincefeltörőt

Elfogták a pincefeltörőt

2024. ápr. 24.

A dunaújvárosi rendőrök hallgatták ki gyanúsítottként a 41 éves férfit. Egy Római körúti helyiséget tört fel, több százezer forintos kárt okozott, értesült a DO. Sokra nem vitte a zsákmánnyal.

Újra életet mentett a szénmonoxid-érzékelő a városban

Újra életet mentett a szénmonoxid-érzékelő a városban

2024. ápr. 22.

Társasházi lakásban támadt a "néma gyilkos", ráadásul egy gyermek életét fenyegette – szerencsére az érzékelő időben jelzett, nem történt személyi sérülés.

Táblákkal hívják fel a figyelmet a kutyákra leselkedő veszélyre!

Táblákkal hívják fel a figyelmet a kutyákra leselkedő veszélyre!

2024. ápr. 21.

Nagy felháborodást keltett városunkban a közelmúltban az a hír, hogy a felső Duna-parton mérgező kutyaeledeleket találtak, olyanokat, amelyekbe szúrós eszközöket rejtettek el. 

Késsel raboltak ki egy dohányboltot – vádat emeltek a trió tagjai ellen

Késsel raboltak ki egy dohányboltot – vádat emeltek a trió tagjai ellen

2024. ápr. 19.

Csoportosan elkövetett rablás bűntette miatt járt el az ügyészség a tavaly augusztusi bűntett elkövetői ellen. Egy doboz cigaretta lett a zsákmány, derül ki az ügyészégi összegzésből.

Két városban is életet mentett a szénmonoxid-érzékelő

Két városban is életet mentett a szénmonoxid-érzékelő

2024. ápr. 15.

Dunaújvárosi társasházi lakásban is a szénmonoxid-érzékelő figyelmeztette a lakókat a mérgező gázra vasárnap. Nem ez volt az egyetlen eset aznap a vármegyében, szerencsére nem történt személyi sérülés, értesült a DO.

Kapatos vezetők húsvét ünnepén

Kapatos vezetők húsvét ünnepén

2024. ápr. 11.

Dunaújvárosi helyzetkép is színesíti a Zsaru Magazin húsvéti körképét – a város közútjain végzett ellenőrzésekről Kőhalmi László főtörzszászlós, a Dunaújvárosi Rendőrkapitányság közlekedésrendészeti osztályának helyettes vezetője számolt be.