Oltás, nyitás: szombattól a teraszok, 4 millió beoltott után sok minden más

Öcaline - 2021. április 23. 16:52

Láttak, láttatok már egy teljes országot együtt lerészegedni? Már csak egyet kell aludni.

Megvan a 3,5 millió beoltott, így újra kinyithatnak a teraszok április 24-én, szombaton reggeltől – az operatív törzs hivatalos weboldala idézi Orbán Viktor miniszterelnök ma reggeli bejelentését. A rendelkezések szerint a teraszok este fél 10-ig nyitva lehetnek, a kijárási tilalom 11 órakor kezdődik, szintén szombattól. Azt, hogy holnap estére az ország lerészegedik, természetesen nem mondta a kormányfő, igaz, annyit ő is elárult, hogy valahol majd megiszik EGY sört, na, ki vagyok váncsi, ahogy mondani szoktam a negyedik két hálépés után.
De fordítsuk komolyra a szót: a szombat esti össznemzeti mámortábor után a fokozatos újraindítás következő lépése 4 millió beoltottnál lép életbe – a jelenlegi trendek szerint a jövő hét közepén, szerdán-csütörtökön érhető el az újabb mérföldkő. Ekkor megnyitják a szolgáltatások széles körét – mindazok előtt, akiknek van védettségi igazolványuk. Megnyílhatnak a színházak, a mozik, a múzeumok, a könyvtárak, a tánc- és zeneművészeti események, a cirkusz, az edző- és fitnesztermek, a jégpályák, az állatkertek, a fürdők és uszodák, a játszóházak, a sportesemények, a kalandparkok, és kinyithatnak a szállodák, valamint az éttermek belső helyiségei is.

Ha lassan is, de biztosan: visszatér hatalmas barátunk, a Zélet.

(Forrás: koronavirus.gov.hu; a kép illusztráció)
 

A rovat további hírei: Mozaik

DSTV: újra Dunai Kincses Kert a Szalki-szigeten

DSTV: újra Dunai Kincses Kert a Szalki-szigeten

2022. szep. 29.

Közismert és közkedvelt forgatagról tudósít a DSTV összeállítása. A nyári szünet után újra a Szalki-sziget adott otthont a Dunai Kincses Kert helyi termelői piac és kézműves vásár kavalkádjának – a szokott színvonalon és sikerrel. Hangkép.

Lételemed a változás?

Lételemed a változás?

2022. szep. 26.

Vannak emberek, akik imádják az állandóságot, akiknek a kiszámíthatóság a fontos. Akik akkor érzik jól magukat, amikor minden a megszokott mederben halad. (X)

Felhős, változékony, csapadékos időszak következik

Felhős, változékony, csapadékos időszak következik

2022. szep. 26.

Egymást érik a frontok a DO időjárási szakértőjének friss prognózisa szerint. A hét közepén lehet egy kis szünet, de a végére megint bőven kapunk az égi áldásból.

Lehet divatos és egyben biztonságos egy munkaruházat?

Lehet divatos és egyben biztonságos egy munkaruházat?

2022. szep. 25.

A munkavédelmi ruházat viselése számtalan munkakörben nemcsak törvényi előírás miatt szükséges, hanem valóban életünket, egészségünket védi. (X) 

A nyári szünet után újra itt a Dunai Kincses Kert!

A nyári szünet után újra itt a Dunai Kincses Kert!

2022. szep. 23.

Több mint hetven árus kínálja a portékáját az őszköszöntő eseményen – a termelői piac és kézműves vásár a Szalki-szigetre tér vissza szombaton délután!

Miért jó a szakállbeültetés?

Miért jó a szakállbeültetés?

2022. szep. 22.

Szinte hihetetlen, de azzal kapcsolatban is végeztek már kutatásokat, hogy a nők kihez vonzódnak jobban. A szakállas vagy a simára borotvált férfiakhoz? (X)

Segítség a PMP vizsgára történő felkészüléshez

Segítség a PMP vizsgára történő felkészüléshez

2022. szep. 21.

A PMP vizsgára való felkészülés kiemelt jelentőséggel bír, hiszen rengeteg kérdésre kell rövid idő alatt választ adni. (X)