A hét közepén ér véget a tavaszi ősz

Öcaline - 2021. május 24. 8:36

Javulásra számíthatunk szerdától a DO meteorológiai szakértőjének friss előrejelzése szerint. Addig viszont hűvös idő marad, és továbbra is sok csapadék lehet.

"Szerdától javul az idő!" – verbális mentőövet dobott a tavaszimádók felé hétindító prognózisa elején Krausz Mikes Miklós, a Köpönyeg.hu tematikus időjárási portál szakértője. A mai napra rendelt előrejelzés szerint eleinte változóan felhős lesz az ég, majd délnyugat felől erősen megnövekszik a felhőzet – a Dunántúlon többfelé, máshol csak elszórtan alakul ki eső, zápor. A délkeleti szél megélénkül, a csúcsérték továbbra is csupán 20-21 fok körül alakul.
A közeli kilátások is a szokásosnál hűvösebb, csapadékos időt ígérnek – hajnalban főleg északnyugaton fordul elő zápor, zivatar. Napközben változóan felhős lesz az ég, és csak néhol lehet csapadék. A friss modellek szerint a déli óráktól nagy területen erősödik meg az északnyugati szél, viharos széllökések is lesznek. Hidegfront érkezik, mindössze 13-19 fok közötti értékeket mérhetünk.
Valódi változás kezdődhet szerdától: aznap már ragyogóan napos, kellemes májusi időre van kilátás kevés gomolyfelhővel. Csapadék nem lesz, a viszonylag hűvös reggel után gyorsan emelkedik a hőmérséklet – délutánra térségünkben 22-24 fok közé melegszik a levegő. Napos időt ígér középtávú előrejelzések specialistája csütörtökre is – igaz, emellett fátyol- és gomolyfelhők is lesznek az égen, és elvétve előfordulhat egy-egy kisebb zápor, futó zivatar is. De legalább kellemes idő várható – 22-25 fokos maximumokkal számolhatunk.
Átmenetileg megerősödik az északnyugati szél pénteken, néhol zápor is előfordulhat. Folytatódik azonban a nagyrészt napos idő – 21-24 fokos csúcsértékkel. A végén is jobbára napos, szép tavaszi idő várható, szombaton számolhatunk több napsütéssel. Kitartanak a 20 fok feletti csúcsértékek – igaz, vasárnap már nagyobb lesz az esély változó intenzitású és mennyiségű csapadékra.

Tarhonyát még nem piríthatunk, de legalább nem fogunk megfagyni. 

(Fotó: Így látjuk Mi! – Kuruczné Gál Kriszta képe)
 

A rovat további hírei: Mozaik

Hogyan enyhítsd az orrdugulást?

Hogyan enyhítsd az orrdugulást?

2024. ápr. 19.

Te is szinte mindennapos orrdugulással küzdesz? Szerte a világon emberek millióit érinti, és nagyon zavaró tud lenni ez a probléma. Sokszor úgy érezzük, hogy nincs is rá hatékony gyógyír. A legtöbben különféle gyógyszeres orrspray-vel igyekeznek enyhíteni a tüneteket, pedig az irritálja a nyálkahártyát, és gyors függőséget alakíthat ki.  (X)

A piacon tartják a Csomagtartóvásárt – és vasárnap lesz a vásárnap

A piacon tartják a Csomagtartóvásárt – és vasárnap lesz a vásárnap

2024. ápr. 19.

Új helyen, de a régi lendülettel folytatja az újrahasznosításon és a közösségi élményen alapuló kezdeményezését a Csomagtartóvásár és Bolhapiac szervező csapata: az idei első vásárnap április 21-én, vasárnap lesz, a helyszínként pedig a dunaújvárosi piacot veszik birtokba az árusok, standolók.

"Süss fel, Nap!" a Dunai Kincses Kertben

"Süss fel, Nap!" a Dunai Kincses Kertben

2024. ápr. 18.

A jó idő reményében, igazi tavaszi kavalkádot ígérve szervezi meg a következő forgatagot a Dunai Kincses Kert szervező csapata – szombaton délután várnak mindenkit a Szalki-szigen.

A nyár slágere!

A nyár slágere!

2024. ápr. 18.

Kitalálod, mi lehet? Forró olajban kisütött kelt tészta, ami a mai napig a magyarok kedvence. Leginkább sós, de manapság készítik már édesen is. (X)

Miért és mire jó egy hőszivattyú?

Miért és mire jó egy hőszivattyú?

2024. ápr. 17.

Olyan korszerű fűtési megoldásra vágyik, amellyel környezetbarát módon tudja melegen tartani otthonát? Keresi azt a rendszert, amely télen-nyáron kellemes hőfokot biztosít otthonában? Szeretné alacsonyan tartani a rezsiköltségeket? Ha ezekre a kérdésekre "igen" a válasz, akkor Önnek érdemes kicsit jobban megismernie a hőszivattyúk működését, típusait. (X)

DSTV: 41 éve javítja a lábbeliket

DSTV: 41 éve javítja a lábbeliket

2024. ápr. 17.

Egy letűnő szakma utolsó dunaújvárosi képviselőjét mutatja be a DSTV összeállítása. Majlinger János cipész már több mint négy évtizede dolgozik, Technikum városrészi műhelyének titkaiba is örömmel avatja be a nézőt. Hangkép.

A legalapvetőbb kiegészítők, melyek nem hiányozhatnak a fürdőszobából

A legalapvetőbb kiegészítők, melyek nem hiányozhatnak a fürdőszobából

2024. ápr. 16.

Mindenkivel előfordult már, hogy a zuhany alól kilépve hirtelen rádöbbent, hogy nincs a kéznél törölköző, mert például a mosásban van vagy kint felejtettük. (X)