A hét közepén ér véget a tavaszi ősz

Öcaline - 2021. május 24. 8:36

Javulásra számíthatunk szerdától a DO meteorológiai szakértőjének friss előrejelzése szerint. Addig viszont hűvös idő marad, és továbbra is sok csapadék lehet.

"Szerdától javul az idő!" – verbális mentőövet dobott a tavaszimádók felé hétindító prognózisa elején Krausz Mikes Miklós, a Köpönyeg.hu tematikus időjárási portál szakértője. A mai napra rendelt előrejelzés szerint eleinte változóan felhős lesz az ég, majd délnyugat felől erősen megnövekszik a felhőzet – a Dunántúlon többfelé, máshol csak elszórtan alakul ki eső, zápor. A délkeleti szél megélénkül, a csúcsérték továbbra is csupán 20-21 fok körül alakul.
A közeli kilátások is a szokásosnál hűvösebb, csapadékos időt ígérnek – hajnalban főleg északnyugaton fordul elő zápor, zivatar. Napközben változóan felhős lesz az ég, és csak néhol lehet csapadék. A friss modellek szerint a déli óráktól nagy területen erősödik meg az északnyugati szél, viharos széllökések is lesznek. Hidegfront érkezik, mindössze 13-19 fok közötti értékeket mérhetünk.
Valódi változás kezdődhet szerdától: aznap már ragyogóan napos, kellemes májusi időre van kilátás kevés gomolyfelhővel. Csapadék nem lesz, a viszonylag hűvös reggel után gyorsan emelkedik a hőmérséklet – délutánra térségünkben 22-24 fok közé melegszik a levegő. Napos időt ígér középtávú előrejelzések specialistája csütörtökre is – igaz, emellett fátyol- és gomolyfelhők is lesznek az égen, és elvétve előfordulhat egy-egy kisebb zápor, futó zivatar is. De legalább kellemes idő várható – 22-25 fokos maximumokkal számolhatunk.
Átmenetileg megerősödik az északnyugati szél pénteken, néhol zápor is előfordulhat. Folytatódik azonban a nagyrészt napos idő – 21-24 fokos csúcsértékkel. A végén is jobbára napos, szép tavaszi idő várható, szombaton számolhatunk több napsütéssel. Kitartanak a 20 fok feletti csúcsértékek – igaz, vasárnap már nagyobb lesz az esély változó intenzitású és mennyiségű csapadékra.

Tarhonyát még nem piríthatunk, de legalább nem fogunk megfagyni. 

(Fotó: Így látjuk Mi! – Kuruczné Gál Kriszta képe)
 

A rovat további hírei: Mozaik

Meteo extra: keddig biztosan kitart a hőségriasztás

Meteo extra: keddig biztosan kitart a hőségriasztás

2021. jún. 20.

Az országos tisztifőorvos másodfokú intézkedést rendelt el, miután az Országos Meteorológiai Szolgálat figyelmeztetése szerint szombaton már az ország nagy részén 25 fok feletti a középhőmérséklet. Keddig él a figyelmeztetés, de persze tovább is tarthat.

Garázsvásár: kalandtúra a kánikulában (galériával)

Garázsvásár: kalandtúra a kánikulában (galériával)

2021. jún. 19.

A kisvonatozás opciójának is hála komoly közösségi eseménnyé izmosodott az Újtelepi Garázsvásár: a Városvédők Újtelepért Egyesület kavalkádján ma vehettek részt a kincsvadászok. Innentől a feladat adott, mindenkinek: sok ilyet még, és ki ne hagyják/hagyjátok!

Szép a Zélet a szabadstrandon is! (galériával)

Szép a Zélet a szabadstrandon is! (galériával)

2021. jún. 18.

Az élményfürdő megnyitása és a kapcsolódó akció árnyékában kevesebb szó esett a szabadstrandról, pedig ott is alaposan belehúztak a fürdőzők: az elmúlt napokban is benépesült a plázs a Szalki-szigeten üzemelő fürdőhelyen.

Garázsvásár: itt a tételes kínálat

Garázsvásár: itt a tételes kínálat

2021. jún. 17.

Az alaphírt a felhívással már kilőttük, most itt az utolsó figyelmeztetés: elkészült az immár másodjára rendezendő Garázsvásár tételes kínálata – közel 50 helyszínen várja a kincsvadászokat a Városvédők Újtelepért Egyesület szombaton. 

Ha nyár, hát csobbanás, ha csobbanás, hát élményfürdő (galériával)

Ha nyár, hát csobbanás, ha csobbanás, hát élményfürdő (galériával)

2021. jún. 16.

Tökéletes időzítés és tökéletes születésnapi akció: ha nagy zsúfoltság nem is volt, de sokan éltek a kedvezményes árú belépő kínálta lehetőséggel az élményfürdő újbóli megnyitásának első napján!

A társállatok szerepe, jelentősége (1.)

A társállatok szerepe, jelentősége (1.)

2021. jún. 16.

Újabb sorozatot kezdtünk hasábjainkon a felelős állattartás híveinek – Czibere Cecília habilitációs kutyakiképző ezúttal a társállatok szerepe, jelentősége kapcsán avatja be az érdeklődőket a legfontosabb tudnivalókba. Első rész.

Igazi strandidő, komoly kánikula várható!

Igazi strandidő, komoly kánikula várható!

2021. jún. 14.

Egyre melegebb napokat, a hét közepétől valóságos hőhullámot ígér a DO időjárási szakértője. Igazi strandidő várható – árnyék, naptej és folyadékbevitel az idevágó javallatom a hét végére!