Az egyik szem sír, a másik nevet!

spigott - 2021. május 5. 19:08

Örömből és bánatból is jutott a DKSE kenusainak a Szegeden megrendezett I. Olimpiai Válogató és pótkvalifikációs válogató viadal első napján.

Hajdu Jonatán a B-döntőben remekelt! (Kép: DO-archív)

Szegeden rendezik a kajak-kenusok I. Olimpiai Válogató, pótkvalifikációs válogató versenyét május 5-én és 6-án, s a megméretésen természetesen ott voltak a DKSE Kajak-Kenu és Sárkányhajó Szakosztályának legjobbjai is. A dunaújvárosi versenyzők közül Kulcsár Dorinának, Kiss Balázsnak, Hajdu Jonatánnak, Horváth Benedeknek, Kovács Máté Andrásnak, valamint Slihoczki Ádámnak szoríthattunk a viadalon, melynek első versenynapján a férfi kenu egyesek 1000 méteres számában voltak érdekeltek a mieink, míg Kulcsár Dorina a kenu egyesek 200 méteres számában térdelt hajóba, s ért el hetedik helyezést előfutamában.

A férfiak előfutamai azonban nem pont azt az eredményt hozták, amit a DKSE szakvezetése számított, ugyanis Hajdu Jonatán a harmadik, Kiss Balázs a negyedik, Horváth Benedek az ötödik, míg Kovács Máté András a hatodik helyen végzett, így egyikük sem jutott be a délutáni A-döntőbe. Összejött viszont ez a bravúr Slihoczki Ádámnak, aki a nagy favorit Bodonyi Andrástól fél másodperccel lemaradva végzett az előfutam második helyén, így ő a délutáni fináléban is hajóba térdelhetett. Ahol végül remekül szerepelt, hiszen a végső győztes Bodonyi Andrástól mindössze három másodperccel lemaradva ért be a rendkívül előkelő harmadik helyen. A szám B-döntője dunaújvárosi győzelmet hozott, Hajdu Jonatán ugyanis nagy fölénnyel nyerte meg a futamot, míg Kiss Balázsnak sajnos itt sem jött össze a jó szereplés, csak a negyedik helyen ért célba az egyébként erős mezőnyben.

Molnár Gergelynek volt oka a mosolygásra is! (Kép: DO-archív)

A viadalt követően Molnár Gergelyt, a DKSE kenusainak vezetőedzőjét kértük arra, hogy értékelje versenyzői teljesítményét, s mint azt elárulta, egyik szeme sírt, a másik nevetett a nap végén.

– Voltak nagyon szép eredményeink ma, s voltak kevésbé jók is. Slihoczki Ádám bekerült ugye az A-döntőbe, s nagyon szép versenyzéssel ért el harmadik helyezést, ráadásul közel volt az első két helyezetthez. Pozitívum még, hogy pont a párja, Szőke Attila lett a második, ami jó előjel a holnapi ezer páros előtt. A B-döntő után az egyik szemem sírt, a másik nevetett, mert Balázsnak ma nem ment, csak a negyedik helye futott be, s az otthoni időeredményei, formája alapján én és ő is sokkal jobb eredményre számított. Hajdu Jonatán viszont remekelt, kiválóan versenyzett, nagyon jó formában nyerte meg a B-döntőt, s bár ez önmagában nem mond sokat, de három másodperccel jobb időt ment, mint az A-döntő győztese, szóval ezzel azt gondolom, bizonyította, hogy vele a számolni kell a jövőben is. A többiek hozták azt, amit elvártunk tőlük, szóval nem lehetünk elégedetlenek, dolgozniuk kell tovább, s akkor nagyon szép eredményekre lehetnek képesek.

A szegedi viadal csütörtöki versenynapján a párosok méretik meg magukat, s itt is lesz kiért szurkolnunk, ugyanis Kovács Máté András a szegedi Laczó Dániellel, Slihoczki Ádám a Lágymányosi Spari versenyzőjével, Szőke Attilával, míg Hajdu Jonatán az újpesti Fekete Ádámmal párban vág neki a táv 1000 méteres fináléjának.

A rovat további hírei: Sport

Egri előny a bronzcsatában

Egri előny a bronzcsatában

2024. máj. 05.

Támadásban nem ment a DFVE női vízilabdázóinak a bronzpárharc első felvonásán, így a vendég egriek megérdemelt győzelemmel vették el a mieink pályaelőnyét.

Hiába hajrázott nagyot a Kohász

Hiába hajrázott nagyot a Kohász

2024. máj. 05.

Fordulatos, gólokban gazdag mérkőzésen szenvedett kétgólos vereséget a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttese az MTK ellen a sportcsarnokban szombaton este.

DSTV: új edzői stáb az Acélbikáknál

DSTV: új edzői stáb az Acélbikáknál

2024. máj. 04.

A következő szezonnak már új edzői stábbal vág neki a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorongcsapata. A DAB vezetőedzője Somogyi Balázs lesz a 2024/2025-ös szezonban, s a fiatal szakembert stábunk is kifaggatta terveiről, reményeiről. Hangkép.

Bravúr kell a pontszerzéshez

Bravúr kell a pontszerzéshez

2024. máj. 04.

A tabellán ötödik Kaposvár elleni mérkőzéssel folytatja az NB III-as pontvadászatot a Dunaújváros FC labdarúgó csapata vasárnap délután öt órától.

Utolsó hazai meccsét játssza a Kohász

Utolsó hazai meccsét játssza a Kohász

2024. máj. 04.

Az MTK elleni találkozóval köszön el hazai szurkolóitól ebben a szezonban a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttese szombaton délután öt órától.

DSTV: gyerünk, boksz!

DSTV: gyerünk, boksz!

2024. máj. 03.

Egy nagyobb kihagyás után a napokban ismét a Dunaújvárosi Boksz Egyesület egy edzésén jártunk. Történtek újdonságok a csapat életében – megfiatalodott a gárda, és számos új eszköz segíti a sportolókat az edzésekben. Hangkép.

Ezer méteren is az élmezőnyben

Ezer méteren is az élmezőnyben

2024. máj. 03.

Nem sokkal maradt le a dobogóról Hajdu Jonatán a kenu egyesek ezer méteres számában a szolnoki válogató csütörtöki versenynapján.