Euroliga: hajszálra a diadaltól

spigott - 2021. május 1. 21:24

Óriásit küzdött, egészen az utolsó pillanatokig volt esélye a sikerre is, de végül minimális, 7-6-os vereséget szenvedett az Euroliga fináléjában a DUE-Maarsk Graphics női vízilabda csapata a görög Olympiakosz együttesétől.

Az Uralocska elleni elődöntős pénteki sikert követően az Euroliga fináléjában ugrott medencébe a budapesti Tüskeuszodában a DUE-Maarsk Graphics női vízilabda csapata, melynek ellenfele az a görög Olympiakosz volt, mely tegnap szintén óriási csatában, 9-8-ra legyőzte az UVSE-t.

A két gárda a LEN Kupa 2019-es döntőjében már összemérte egymással erejét, s akkor a mieink örülhettek a 13-11-es győzelemnek, ám a tét ezúttal a legrangosabb európai kupasorozat megnyerése volt. Ahogy az várható volt, már az első pillanattól óriási elánnal vetették magukat a meccsbe a csapatok, s bár az elején még remekeltek a védelmek, a játékrész derekán emberelőnyből meg tudta szerezni a vezetést a vendégcsapat. Erre Garda – szintén fórból - szerencsére azonnal válaszolt, s bár Vasiliki Plevritou visszavette az előnyt a görögöknek, Garda újabb villanása után újra egált mutatott az eredményjelző (2-2). Sajnos nem sokáig, mert az ellenfél harmadik előnyét is kihasználta, így az első etap végén 3-2-es görög vezetéssel vonultak pihenőre a felek.

A második nyolc perc eleje nagyon jól alakult a mieink számára, mert két támadást is sikerült kivédekezni, s a gyors lefordulásokból Szilágyi lőtte ki kétszer is a bal sarkot, így pillanatok alatt fordítottak az egyetemisták (3-4). Nem sokáig vezettek azonban a mieink, mert a görögök ismét kihasználtak egy fórt, ráadásul Ziegler és Mahieu is két-két hibával állt már a 12. percben (4-4). A félidőből hátralévő időben sajnos két emberelőnyt is elhibáztak a mieink, s bár a görögök sem remekeltek támadásban, 16 másodperccel a negyed vége előtt kiharcoltak az büntetőt, amit Avramidou váltott gólra, így az első félidő végén a görögök vezettek 5-4-re.

Garda négy gólja sem hozott győzelmet az egyetemistáknak! (Képek: DO-archív)

A fordulást követően újabb előnyt hagyott parlagon együttesünk, de ami nem ment fórból, az összejött akcióból: Garda harmadik bombájával ismét egyenlítettünk (5-5). Nem sokkal később sajnos Mahieu megkapta harmadik kiállítását is, így végleg kivált a játékból. A görögök ráadásul büntetőhöz is jutottak, de Magyari bravúrral védeni tudott sőt, a túloldalon is jött egy ötös, amit Garda váltott gólra, újra előnyhöz juttatva ezzel az egyetemistákat (5-6). Ennek sem sokáig örülhettünk, mert Tsoukala lőtt jó helyzetből pontosan, így 6-6-os állásról vágtak neki a csapatok az utolsó negyednek.

Melynek elején Mahieu és Pál után Ziegler is kipontozódott, de a hátrányt ennek ellenére is kivédekezték a mieink. Minden labdáért óriási csata dúlt a vízben, miközben egyre inkább fáradtak a csapatok, így egyre kevesebb volt a helyzet, gólból pedig egy sem született nagyon sokáig. Három perccel a meccs vége előtt megkapta tizenkettedik fórját is az Olympiakosz, mely ezt sajnos már gólra váltotta, így Vasiliki Plevritou találata után a Mihók-csapatnak kellett hajtania az egyenlítésért (7-6). Másfél perccel a lefújás előtt emberelőnybe kerültek a mieink, Mihók Attila azonnal időt is kért, de Szilágyi, majd Brezovszki lövése is elhalt a blokkban, s mivel a görögök az utolsó másodpercekben már "lenyelték" a labdát, s végül 7-6-os győzelemmel szerezték meg az Euroliga idei kiírásának első helyét. Nem jött össze tehát a bravúr, ám vízilabdázóink így is minden dicséretet megérdemelnek, egyik legjobbjuk nélkül, óriásit küzdöttek a négyes döntő mindkét napján, s bár most még biztosan csalódottak, pár hét múlva biztos szépen csillog majd az ezüstérem is.

Olympiacos Piareus – DUE-Maarsk Graphics 7-6 (3-2, 2-2, 1-2, 1-0)

DUE-Maarsk Graphics: Magyari – Brezovszki, Mahieu, Ziegler, Szilágyi 2, Pál, Garda 4. Csere: Huszti, Horváth, Szabó, Mucsy, Szellák. Vezetőedző: Mihók Attila.

A rovat további hírei: Sport

Élesedik a harc a Dunaújváros Kupáért

Élesedik a harc a Dunaújváros Kupáért

2024. máj. 13.

Már a legjobb négy közé jutás lesz a tét a kispályás labdarúgók számára a Dunaújváros Kupa következő fordulójában.

Életben maradtak

Életben maradtak

2024. máj. 13.

Remek második félidei játékkal aratott megérdemelt, 2-1-es győzelmet az Érd elleni hazai bajnokin a Dunaújváros FC labdarúgó csapata vasárnap este.

Egri öröm Dunaújvárosban

Egri öröm Dunaújvárosban

2024. máj. 12.

A DFVE és az Eger idei ötödik csatáját is a vendégcsapat nyerte, így női vízilabdázóink a negyedik helyen fejezték be a bajnoki küzdelmeket.

Új lehetőségek a tengerentúlon

Új lehetőségek a tengerentúlon

2024. máj. 12.

Hat szezon után távozik a dunaújvárosi labdarúgás mindennapi életéből a helyi nevelésű Garda Bálint, akinek kezei alatt számtalan gyermek sajátíthatta el a sportág alapjait.

Közel volt a bravúrhoz a Kohász

Közel volt a bravúrhoz a Kohász

2024. máj. 12.

Ötven percig reális esélye volt a pontszerzésre a DKKA női kézilabda csapatának a Vác otthonában, de a hajrát a hazaiak bírták jobban.

DSTV: a mozgás kedvéért

DSTV: a mozgás kedvéért

2024. máj. 11.

Ha nem is május elsején, de néhány napra rá hétvégén ismét megrendezték a Május 1. Kupát Dunaújvárosban. Tóth Kálmán önkormányzati képviselő szervezője és ötletgazdája a megmérettetésnek, elmondása szerint jó látni képesek mozgásra bírni az idősebb korosztályt is – s persze a hangulatra sem volt panasz. Hangkép.

Hajdu Jonatánék parádés bronzérme a Világkupán

Hajdu Jonatánék parádés bronzérme a Világkupán

2024. máj. 11.

Óriási hajrával végzett a kenu kettesek ötszáz méteres döntőjének harmadik helyén Hajdu Jonatán és Adolf Balázs párosa a szegedi Világkupán.