Dunaújváros Hetilap

Folyamatosan fejleszt az ÉPDUFERR Zrt.

doszerk - 2021. május 28. 16:15

Komoly tervekkel vágott neki az idei évnek az ÉPDUFERR Zrt. – a bővülő termékpaletta és szolgáltatási kör révén hamarosan négy pillérre állva stabilizálja tevékenységét a cégcsoport. Összeállításunkból az is kiderül, hogy több eszközbeszerzési pályázaton is sikerrel vettek részt. (X)

A cégcsoport történetének egyik legnagyobb fejlesztési programját kezdte el még tavaly az ÉPDUFERR Zrt. A részleteket Palkovics Milán, a cégcsoport igazgatósági elnöke, tulajdonos, valamint Furda Roland műszaki osztályvezető-helyettes összegezte lapunknak.

Bővítenek, fejlesztenek

A program a cégcsoport teljes megújítását célozza hangsúlyozta Palkovics Milán:
– Az a stratégiai cél, hogy jövő év végéig minden elemében diverzifikáljuk az ÉPDUFERR tevékenységét. Az ÉPDUKER területén a termékek és szolgáltatások köre lényegében teljessé vált az építőipari kivitelezések frontján. Másfélszeresére nőtt a terület, térkőbemutatót alakítottunk ki, javában tart a teljes vertikumot lefedő tetőcentrum megvalósítása is. 
A tulajdonos kiemelte: az ÉPDUFERR Verebély úti bázisán pályázati úton jelentős eszközbeszerzések történtek közel 50 milliós értékben, ráadásul a zalakomári telephelyük fejlesztésére 60 milliós támogatást nyertek – ezzel az ÉPDUFERR fontos nyugat-magyarországi bástyája jöhetett létre.
Még egy tervet dédelget a cégcsoport, árulta el Palkovics Milán:
– A meglévő három pillér, vagyis az építőanyag-kereskedés, a generálkivitelezés és az acélkereskedelem, -feldolgozás mellé egy új területen is szeretnénk megjelenni: az ÉPDUFERR ingatlanfejlesztési üzletágának célja prémium márkájú lakások építése és értékesítése lesz.  

Fókuszban az acélpiac

A Verebély úti bázison tervezett fejlesztések terveit Furda Roland összegezte:
– Már munkába állt a CUTERAL CSM550 duplaoszlopos fűrészgépünk, és várhatóan júliusban „menetkész” lesz a DENER Mitsubishi DNR típusú, CNC vezérlésű, 2000X6000-es asztallal szerelt plazma- és lángvágó berendezés. A fejlesztések nyomán megvalósulhat a lapostermékek, melegen hengerelt lemezek és durvalemezek értékesítése mellett az alkatrészek kivágása és forgalmazása, de akár különféle bérmunkák elvégzése is. Természetesen továbbra is vállalunk szerkezetgyártást és lakatosipari munkákat, míg a szolgáltatási palettánk a következő hónapokban megvalósuló betonacél-hajlítással válik teljessé.

Dunaújvárosban a legnagyobb

Az ÉPDUFERR Zrt. 2004-ben bontott zászlót – akkor még Kft.-ként működött –, kezdetben acélszerkezet-gyártás volt, majd generálkivitelezés és fővállalkozás lett a fő profiljuk, mintegy 10 éve építőanyag-kereskedéssel is foglalkoznak.  A városban a Budai Nagy Antal úton az ÉPDUKER telephely, a Verebély úton az ÉPDUFERR központja működik, emellett a fővárosban az ÉPDUFERR Mérnökiroda található. 

A cégcsoport a dunaújvárosi bejegyzésű építőipari cégek közül 4-5 milliárdos éves árbevételével a legnagyobbnak számít. A vállalkozás aktuális információit a www.epduferr.hu oldalon találják a böngészők.
 

A rovat további hírei: Közélet

Szabó Zsolt: "Politikusnak lenni állandó tanulási folyamat"

Szabó Zsolt: "Politikusnak lenni állandó tanulási folyamat"

2024. okt. 18.

Szabó Zsolt harminchat éves, és fiatal kora ellenére már jó ideje a közéletben dolgozik. 2010-től önkormányzati képviselő, 2019 óta pedig Dunaújváros gazdasági ügyekért felelős alpolgármestere. A június 9-i választáson, a "Rajta, Újváros!" Egyesület színeiben elsöprő fölénnyel ismét mandátumot szerzett, így közgyűlés tagja maradt. Interjú.

Megérkezett a Magyar Posta engedélye, hamarosan nyitás!

Megérkezett a Magyar Posta engedélye, hamarosan nyitás!

2024. okt. 18.

A Béke városrészben élőknek már évek óta fejtörést okoz a postahivatal hiánya, és főleg az idősebb korosztály az, aki leginkább elszenvedi ennek hiányát. De már látszik az alagút vége! A kampányidőszakban ígérte meg a "Rajta, Újváros!" Egyesület, hogy lesz a Békében posta. És lesz!

A negyedik távhőszezon kezdődött Pomázi Csaba nélkül

A negyedik távhőszezon kezdődött Pomázi Csaba nélkül

2024. okt. 17.

Immár a negyedik távhőszezon kezdődik  Dunaújvárosban úgy, hogy a DVG Zrt. a távhőszolgáltató, egyben a negyedik szezon Pomázi Csaba nélkül. Mint minden évben, úgy most is jelentős beruházások történtek a távhővezetékeken is és az erőművekben is. A szezonkezdésről Pintér Tamás polgármester tartott sajtótájékoztatót a Verebély úti erőműben.

DSTV: az ingatlanpiac trendjei városunkban

DSTV: az ingatlanpiac trendjei városunkban

2024. okt. 17.

Az elmúlt években országos szinten megugrottak az ingatlanárak, és Dunaújvárosban is ez volt tapasztalható, derül ki a DSTV összegzéséből. Mik befolyásolják az árak változását? Milyen lakásokat keresnek jelenleg településünkön? Válaszol a tanácsadó! Hangkép.

Hamarosan elkészül a szovjet hősi emlékmű a köztemetőben

Hamarosan elkészül a szovjet hősi emlékmű a köztemetőben

2024. okt. 16.

Az elmúlt hetekben, hónapokban egymást követték az események a szovjet, majd az egykori szovjet emlékmű helyén. Hamarosan véget ér a kegyhely kialakítása – és így véget ér az áthelyezés.

Ismét diákok nyerhettek betekintést a Polgármesteri Hivatal működésébe

Ismét diákok nyerhettek betekintést a Polgármesteri Hivatal működésébe

2024. okt. 14.

Az elmúlt ciklusban sem volt ritka, hogy kisebb-nagyobb diákcsoportok, óvodások, látogatók nyerhettek betekintést a hivatal működésébe. Barta Endre alpolgármester a Pentelei iskola gimnazistáit fogadta a napokban. 

Tisztelet az aradi vértanúk emlékének

Tisztelet az aradi vértanúk emlékének

2024. okt. 12.

Dunaújvárosban is megemlékeztek a 13 aradi vértanú és Batthyány Lajos miniszterelnök hősiességéről és bátorságáról. A ’48-as emlékműnél tartott eseményen közreműködött Kiss Kálmán költő, tanár; beszédet mondott Farkas Lajos, az Intercisa Múzeum igazgatója.