Dunaújváros Hetilap

Hankook: jubilál az abroncsadományozás

doszerk - 2021. május 20. 11:00

Segítség a segítőknek: ünnepel a jeles közösségi kezdeményezés, idén immár tizedszerre lehet pályázni a Hankook Abroncsadományozási Programjára. Közlemény.

Idén jubilál a Hankook Tire népszerű közösségi kezdeményezése, áll a cégcsoporttól kapott felhívásban: Az  Abroncsadományozási Program célja a kezdetek kezdete óta változatlan: immár tizedszerre támogatja a vállalat abroncsokkal azokat a pályázó szervezeteket, amelyek működéséhez nélkülözhetetlen a gépjárműhasználat.

Együtt a járvány ellen

A tavalyi évhez hasonlóan a Hankook közösségi kezdeményezése idén is kiemelt hangsúlyt helyez a járvány elleni védekezésben valamilyen módon résztvevő szervezetek támogatására. Az országos vagy regionális alapítványok és egyesületek pályázatait a külön erre a célra létrehozott webes felületen várják – egészen június 25-ig. Az oldal különlegessége, hogy ott a pályázók kiválaszthatják a számukra ideális abroncsokat, és az eredményekről is értesülhetnek.
Az összegzés szerint a Hankook Tire immár tíz éve járul hozzá Abroncsadományozási Programjával a társadalom számára fontos tevékenységet végző országos és/vagy helyi hatáskörű szervezetek zökkenőmentes működéséhez, biztosítva számukra a veszélytelen közúti közlekedést. A program keretében a kezdeményezés kiemelt figyelmet fordít az olyan kisebb alapítványok és egyesületek megsegítésére, amelyek méretükből fakadóan más módon ritkán és csak nagy erőfeszítések árán juthatnának támogatáshoz.

Siker minden szinten

A Hankook Értékteremtő Program szerves részeként 2012-ben életre hívott kezdeményezés azért jött létre, hogy a különböző szektorokban fáradhatatlanul tevékenykedő civil egyesületek és a mindennapok hősei, a tűzoltók, a mentők és polgárőr egyesületek biztonságosabban láthassák el feladatukat, akár betegek, idősek, rászorulók vagy nagycsaládosok megsegítésének, akár a környezet védelmének szentelték életüket.
A programnak köszönhetően tíz év alatt több mint 20 ezer (!!!) prémium minőségű Hankook abroncs állt a jó ügyek szolgálatába – összesen 1056 kisebb, valamint 3 nagyobb (Országos Mentőszolgálat, Magyar Vöröskereszt, BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság) szervezet égisze alatt.

A hazánkban egyedülálló program során a Hankook tavaly 1366 abroncsot adományozott, amivel összesen 182 regionális és három országos szervezet mobilitásához járult hozzá.
A pandémia hatására kialakult rendhagyó körülményekre tekintettel a vállalat a kiemelt fontosságú feladatot ellátó intézmények soron kívüli támogatásával bővítette ki programját. Az Országos Mentőszolgálat és a Magyar Vöröskereszt munkáját egyenként 200, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságét pedig 100 darab abronccsal tette gördülékenyebbé – szó szerint.

Végül, de nem utolsósorban itt a kezdeményezés hivatalos oldalának közvetlen elérhetősége!

Hankoook Abroncsadományozás (katt) >> https://www.hankookadomany.hu/

(Illusztráció: Hankook Tire)

A rovat további hírei: Közélet

Magas színvonalú szakmai fórum volt a MAGÉSZ-konferencia

Magas színvonalú szakmai fórum volt a MAGÉSZ-konferencia

2022. júl. 06.

Dunaújvárosban, az egyetem épületében tartotta meg XVI. konferenciáját a Magyar Acélszerkezeti Szövetség (MAGÉSZ). A résztvevők áttekintést kaptak az iparág helyzetéről, az elmúlt időszak beruházásairól, új létesítményekről, valamint a várható kihívásokról. 

Nyugalmazott tanítót köszöntött az önkormányzat

Nyugalmazott tanítót köszöntött az önkormányzat

2022. júl. 05.

Kiss Miklósné Eti néni június 5-én ünnepelte 90. születésnapját – ez alkalomból otthonában köszöntötte Mezei Zsolt alpolgármester és Szántó Péter önkormányzati képviselő. 

DSTV: népszerű a szabadstrand

DSTV: népszerű a szabadstrand

2022. júl. 05.

Az elmúlt időszakban jelentős források felhasználásával újult meg a Szalki-szigeti szabadstrand és a felújítások sora még nem ért véget. Az eddigi eredmények rendívül pozitív hatással voltak a terület megítélésére, így egyre több városlakó látogat el a helyszínre. Hangkép.

Ments meg három életet – vért adni júliusban is menő!

Ments meg három életet – vért adni júliusban is menő!

2022. júl. 04.

Kitüntetések és új helyszín – és a legfontosabb: változatlanul jelentős a vérigény, de városunkban és a térségben júliusban is sok alkalom közül választhatnak az önkéntes véradók.

Lőrinczi Konrád nyerte az időközi választást

Lőrinczi Konrád nyerte az időközi választást

2022. júl. 03.

A fideszes jelölt rekord alacsony részvételi arány mellett húzta be a 2-es körzet képviselői székéért kiírt időközi önkormányzati választást.

Időközi és nemzetiségi önkormányzati választás – online (FRISSÍTVE!)

Időközi és nemzetiségi önkormányzati választás – online (FRISSÍTVE!)

2022. júl. 03.

Ahogy ígértük, drága böngészők és aranyos mindenki, nap közben is szállítjuk a friss adatokat az időközi választásról. Az megvan, hogy ma Szamosújlak, de még Bódvalenke is választ? Pedig de! (Frissítve a 18.30-as adatokkal!)

Két választás lesz vasárnap

Két választás lesz vasárnap

2022. júl. 02.

Az időközi önkormányzati választás mellett az Ukrán Nemzetiségi Önkormányzat jelöltjei is megméretnek – az előzőnek elsősorban szimbolikus jelentősége lesz, de éppen ettől izgalmas a végeredmény.