Vágó Attila marad a DKKA vezetőedzője

spigott - 2021. május 10. 18:12

Vágó Attila vezetőedző, Győri Ágnes kapusedző és Horváth Tibor vezető erőnléti edző is Dunaújvárosban kezdi meg a 2021/2022-es szezont.

Ahogy közeledik a szezon vége, úgy jelentik be hosszabbító és új játékosaikat a különböző sportegyesületek, s ez nincs másként a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapatánál sem, melynek vezetése az elmúlt hetekben, hónapokban folyamatosan tárgyalt és egyezett meg azokkal a szakemberekkel, játékosokkal, akik a 2021/2022-es szezonban is tagjai lesznek a DKKA felnőtt csapatának. Ugyan az idei bajnokságból még szűk három hét hátravan, ám az biztos, hogy az akadémia felnőtt együttese a következőnek is azzal a szakmai vezetéssel vág neki, amellyel az ideit befejezi, így Vágó Attila vezetőedző mellett Győri Ágnes kapusedző, valamint Horváth Tibor vezető erőnléti edző is Dunaújvárosban folytatja pályafutását. Az állandóságot képviseli az is, hogy nemcsak ők, hanem a felnőtt csapat mellett dolgozó stábtagok is maradnak Dunaújvárosban, vagyis a szakmai felkészültségre, a jövőben sem lehet panasz, derült ki a DKKA percekkel ezelőtt megjelent közleményéből, melyben Vágó Attila mellett Győri Ágnes is beszámolt következő évi elképzeléseiről.

Vágó Attila: – Nagyon boldog vagyok, hogy tudom folytatni azt a munkát, amit elkezdtünk és megtisztelő számomra, hogy a vezetők látnak fantáziát abban, amit végzünk a csapattal ebben a közel egy évben. Nagyon gyorsan sikerült megegyeznünk, mert a nézeteink az életről, a kézilabdáról, a filozófiánk azonos, s bízom benne, hogy az elkövetkezendő két év is olyan sikeres lesz, mint az az időszak, amit magunk mögött hagytunk. Bízom abban, hogy a húzóemberekkel is sikerül hosszabbítani, s tudunk építkezni is: a két év első évében szintet lépni, majd learatni a munkának a gyümölcsét is. A következő szezonban szeretnénk stabilizálni a helyünket a középmezőny első felében, s utána a második évben esetleg lehet nagyobb célokért küzdeni. Az idei esztendő nagyon nehéz volt, nem is könnyű a szakmáról beszélni, mert nagyon sok minden történt, felülírta nagyon sokszor a számításainkat az élet, a legfontosabb az volt, hogy mindig alkalmazkodni tudjunk a megváltozott körülményekhez, de úgy gondolom, hogy a tavaszra azért sikerült összeállnia a csapatnak. A következő szezonban stabilizálni kell magunkat, a helyünket a mezőnyben, magabiztosabbá kell válnunk, s hosszú távon is kiegyensúlyozottabban kell teljesítenünk.

Képek: DKKA

Győri Ágnes: – Úgy néz ki, hogy jól tudunk együttműködni Vágó Attilával, előremutató a munkánk és ezt a továbbiakban is folytathatjuk. A kapusposzt mindenhol nagyon fontos, általában ugye mi vagyunk a legutolsók, akik megmenthetik a haza becsületét, s ebben próbáljuk mindig megtalálni a legjobbat, azt, aki éppen a legjobb formában van. A célom az lesz a következő szezonra, hogy a fiatal kapusainkkal még stabilabb legyen az együttműködésünk, ők is sokkal stabilabban tudjanak védeni, mert egyszer-egyszer már képesek a kiugró teljesítményre, de ezt sokkal tartósabban fenn kellene tartani.

A rovat további hírei: Sport

DSTV: eredményes birkózók

DSTV: eredményes birkózók

2024. ápr. 18.

Legyen szó veteránokról, vagy a akár a fiatalabbakról, a DKSE birkózói rendre hozzák a szép eredményeket. Helyzetjelentést kértünk Kiss Károly edzőtől, aki beszélt az utánpótlásról, s persze Pupp Viktóriáról és Nyikos Veronikáról is. Hangkép.

Nem volt esély Gödöllőn

Nem volt esély Gödöllőn

2024. ápr. 18.

A Kistext ellen meccs nélkül nyertek, a házigazda Gödöllőtől viszont kikaptak a DSE Röplabda Akadémia fiataljai az NB II-es felnőtt bajnokságban.

Biztos sikerek idegenben

Biztos sikerek idegenben

2024. ápr. 18.

Nem okozott gondot a két pont megszerzése a DKKA serdülő és ifjúsági csapatának a Csepel elleni korosztályos bajnokin.

DSTV: tudnivalók a horgászatról

DSTV: tudnivalók a horgászatról

2024. ápr. 17.

Egy horgásznak nem kell bemutatni, hogy miért jó, vagy miért különleges a horgászat. Aki még nem próbálta, az talán közelítse meg onnan, hogy ez egy olyan elfoglaltság, amely egyszerre lehet hobbi, sport, és igazi versenyzés – mikor mire van igényünk ugyebár. Arról, hogy ennek mi a szépsége, és mire van szüksége a kezdőknek Szabó Mátéval beszélgettünk a Horgásztanyán. Hangkép.

Újra élen a címvédő

Újra élen a címvédő

2024. ápr. 17.

Magabiztos győzelemmel vette vissza a tabella első helyét a Karmacsi Autó gárdája a városi kispályás labdarúgó bajnokság ST Solar csoportjában.

Két játékos távozik a DKKA-tól

Két játékos távozik a DKKA-tól

2024. ápr. 17.

Nick Viktória kilenc, Horváth Petra két szezont követően távozik a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttesétől.

Felemás hétvége az utánpótlásnál

Felemás hétvége az utánpótlásnál

2024. ápr. 16.

A DFVE női vízilabdázóinak serdülői kikaptak, az ifjúságiak viszont nyerni tudtak a Ferencváros elleni hazai bajnokin.