Bajnok a Kemi-Ker!

spigott - 2021. június 12. 12:47

Az Akrasz-Bau elleni kétgólos sikerrel szerezte meg a városi kispályás labdarúgó bajnokság Campus osztályának első helyét a Kemi-Ker Kft. gárdája.

Kép: DLSZ-archív

Három összecsapással folytatódott volna a városi kispályás labdarúgó bajnokság utolsó, 20. fordulója a DLSZ Arénában pénteken este, ám mivel am Multisteel Hungary gárdája nem állt ki a második helyezett Maradék elleni találkozóra, így csak kettőn szoríthattak kedvenceiknek a sportág helyi szerelmesei.

A nap első mérkőzésén a hatodik Gyalog Galopp és a nyolcadik Irapuato lépett pályára, s előbbi valósággal átgázolt ellenfelén az első félidőben. Petrás Gáborék egymás után szerezték újabb és újabb góljaikat, így már a szünetig eldöntötték a pontok sorsát (7-0). A fordulás után megérkezett a meccsre az Irapuato is, ám hiába talált be ötször is vetélytársa kapujába, a Gyalog Galopp is megtette ezt négyszer, így végül sima, 11-5-ös sikerrel lépett előre a tabella ötödik helyére.

A bajnokcsapat! (Kép forrása: DLSZ)

Mivel a Maradék meccs nélkül gyűjtötte be a bajnoki pontokat, így a listavezető Kemi-Kernek mindenképpen nyernie kellett a hetedik Akrasz-Bau ellen, hogy megszerezze a bajnoki címet. Vincze Dezsőék ennek megfelelő elszántsággal vetették is magukat a csatába, s már az első felvonásban négy gólt szerezve léptek meg vetélytársuktól. A második etapban hiába szerzett három gólt is az Akrasz-Bau, a meccset végül 5-3-ra nyerte a Kemi-Ker, így 19 mérkőzésen aratott 15 győzelemmel szerezte meg a bajnoki címet a Campus osztályban.

Vincze Dezső (Kemi-Ker Kft.): A bajnokság előtt kereset meg jó barátom, Szatmári Karcsi, hogy nem lenne-e kedvem a Kemi-Ker csapathoz csatlakozni. Én igent mondtam, s Juhász Janival és Karcsival megpróbáltunk egy jó baráti csapatot összehozni. A bajnokság az utolsó fordulóig kiélezett csatát hozott a nagyon jó erőkből álló Maradék gárdájával végig fej-fej mellett haladtunk, az utolsó fordulóig egy pont volt a különbség, de ezt hála istennek sikerült megtartanunk a végére. A bajnokság erejét mutatta hogy az első hat helyezett csapat igaziból egy szintet képviselt, így nagyon jó mérkőzéseket láthattak a nézők hétről hétre. Szeretnék megköszönni a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetségnek hogy a pandémia után újra volt lehetőségünk játszani.

Eredmények

Gyalog Galopp – Irapuato 11-5 (7-0)
Multisteel Hungary – Maradék 0-5 (meccs nélkül)
Kemi-Ker Kft. – Akrasz-Bau SE 5-3 (4-0)

A Campus osztály végeredménye: 1. Kemi-Ker Kft. 46 pont, 2. Maradék 45. pont, 3. Varázs Kép 42 pont, 4. Tízpróbások 34 pont, 5. Gyalog Galopp 33 pont, 6.  Multisteel Hungary 31 pont, 7. Akrasz-Bau SE 22 pont, 8. Irapuato 13 pont, 9. Papa SE 12 pont, 10. PW-Shield Kft. 9 pont, 11. B.T. Mirage 9 pont.

A rovat további hírei: Sport

Az oroszoktól is kikapott a női kézilabda-válogatott

Az oroszoktól is kikapott a női kézilabda-válogatott

2021. júl. 29.

A magyar női kézilabda-válogatott 38-31-es vereséget szenvedett a címvédő oroszoktól a tokiói olimpián csütörtökön, ezzel nehéz helyzetbe került a csoportból való továbbjutás szempontjából.

Kovács-Seres Hunor bajnoki címe

Kovács-Seres Hunor bajnoki címe

2021. júl. 29.

Mindössze két nappal azután, hogy hazatért Párizsból, már serdülő bajnoki címnek örülhetett a DKSE tehetséges úszója, Kovács-Seres Hunor.

Kovács Zsófia felkészült az olimpiai döntőre

Kovács Zsófia felkészült az olimpiai döntőre

2021. júl. 29.

A kétszeres Európa-bajnok tornász, Kovács Zsófia ma lép a szerekhez a tokiói olimpia egyéni összetett döntőjében, és több jól sikerült edzést tudhat a háta mögött a vasárnapi selejtező óta. A DKSE sportolója a 11. helyen került be az ötkarikás játékok 24 fős egyéni összetett döntőjébe, 54.732 ponttal. Drukkolunk, Zsófi!

Vízilabda: nem a szűk vereségért jöttek

Vízilabda: nem a szűk vereségért jöttek

2021. júl. 28.

Az utóbbi évek egyik legnagyobb győzelmét aratta a négy dunaújvárosi játékossal felálló magyar női vízilabda válogatott az Egyesült Államok ellen, a tokiói olimpián.

DSTV: a város is szurkol!

DSTV: a város is szurkol!

2021. júl. 28.

Elkezdődtek a 2020. évi nyári olimpiai játékok Tokióban. A négy dunaújvárosi játékossal felálló női vízilabda válogatott mellett a tornász Kovács Zsófiáért is szoríthatunk, de Klujber Katrin kézilabdázó és több helyi sportoló is öregbíti településünk hírnevét. Stábunk a városlakókat kérdezte arról, hogy követik-e a sporteseményt, és ha igen, milyen eredményekre számítanak. (Hangkép)

Óriási bravúr a címvédő ellen!

Óriási bravúr a címvédő ellen!

2021. júl. 28.

Hatalmas csatában, az utolsó negyedben kétgólos hátrányból fordítva aratott 10-9-es győzelmet a címvédő Egyesült Államok ellen a négy dunaújvárosi játékossal felálló magyar női vízilabda válogatott.

Már a verseny előtt az aranyérem volt a cél

Már a verseny előtt az aranyérem volt a cél

2021. júl. 27.

Jó felkészülés után, taktikus, érett versenyzéssel szerzett Európa-bajnoki címet Párizsban Kovács-Seres Hunor, a DKSE tehetséges úszója.