Emberölési kísérlet a vád a sodrófával, vascsővel bántalmazók ellen

Öcaline - 2021. június 11. 10:34

Két embernek okoztak életveszélyes sérülést a támadók még 2019 decemberében – a Fejér Megyei Főügyészség többszörösen minősülő emberölés bűntettének kísérlete miatt emelt vádat, értesült a DO. Bestiális bűntett a hajtás után.

A vádemelés tényét megerősítette a megyei főügyészség friss összegzése – dr. Ott István főügyész tájékoztatása szerint emberölés bűntett kísérlete miatt emeltek vádat azzal a két férfival szemben, akik 2019. december 17-én, éjszaka két dunaújvárosi férfit lakásukban sodrófával és vascsővel bántalmaztak. A brutális támadás következtében a sértettek életveszélyes sérüléseket szenvedtek.
A vádirat szerint a két terhelt a sértettekkel közös ismerősüket keresték a dunaújvárosi lakásban, ahol összeszólalkoztak egymással. A terheltek azzal fenyegetőztek, hogy egy későbbi időpontban felfegyverkezve visszatérnek, és megölik a sértetteket. A terheltek később visszatértek a lakáshoz, berúgták az ajtót, majd a két férfit megölésükkel fenyegették, sodrófával, vascsővel bántalmazták. 
A cselekményüket csak akkor hagyták abba az ügyészségi összegzés szerint, amikor a társasház egyik lakója figyelmeztette őket, hogy értesíti a rendőrséget. Ezt követően a terheltek elmenekültek a helyszínről.

A bestiális kegyetlenségű bántalmazás következtében a sértettek nyolc napon túl gyógyuló, többek között borda-, koponya-, áll- és járomcsonttöréssel, szemgolyókárosodással, keményburok alatti és feletti vérzéssel járó életveszélyes sérüléseket szenvedtek.

Az ügyészség vádiratában a terheltekkel szemben fegyházbüntetés kiszabását, emellett a közügyek gyakorlásától eltiltást, a bűncselekmény elkövetéséhez használt eszközök elkobzását, valamint a letartóztatásuk fenntartását indítványozta, erősítette meg a főügyészség tájékoztatója.

(Archív fotó: FMRFK)
 

A rovat további hírei: Sziréna

Monty Python a szerelőműhelyben

Monty Python a szerelőműhelyben

2022. júl. 01.

Kisebb értékre elkövetett sikkasztás vétsége a vád, amióta olvastam a sztorit, azon agyalok, hogy na, vannak persze zseniális trükkök, de ezt mégis hogyan? Mit hitt, nem veszik észre?

Ősi trükkel milliós kár – de vádemelés a vége

Ősi trükkel milliós kár – de vádemelés a vége

2022. jún. 30.

Magát a mobilszolgáltató ügyintézőjének kiadva ejtett tévedésbe 17 személyt egy férfi és egy nő – vádat emeltek ellenük. 6 milliós tényleges kárt okoztak, derül ki az ügyészségi summázatból.

Keresik Győr Balázst – jelezze, ha látta!

Keresik Győr Balázst – jelezze, ha látta!

2022. jún. 29.

A dunaújvárosi rendőrök kérik a lakosság segítségét a férfi eltűnése miatt – itt a felhívás, és a szokásos szelíd nógatás: már egy megosztás is közelebb vihet Győr Balázshoz.

 

Két megyében terített drogot – vádemelés a vége

Két megyében terített drogot – vádemelés a vége

2022. jún. 28.

A Dunaújvárosi Járási Ügyészség kábítószer-kereskedelem bűntette miatt emelt vádat az ellen a férfi ellen, aki Fejér és Pest megye több településén árult drogot. 

Eltűnt Cintia, nagyon keresik

Eltűnt Cintia, nagyon keresik

2022. jún. 27.

A dunaújvárosi rendőrök kérik a lakosság segítségét a 18 éves pusztaszabolcsi lány eltűnése miatt. Jelentkezzen, ha látta – és egy megosztás is segíthet!

Súlyos baleset az M6-os sztrádán

Súlyos baleset az M6-os sztrádán

2022. jún. 26.

Két személyautó ütközött össze Rácalmásnál szombaton késő délután – személyi sérülés is történt, sokáig egy sávon haladt az autópálya forgalma a Pécs felé tartó oldalon.

Meteo extra: harmadfokú riasztás hétfőtől

Meteo extra: harmadfokú riasztás hétfőtől

2022. jún. 24.

Közös közleményt adott ki a  Nemzeti Népegészségügyi Központ és a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság  – egyelőre négy napon át, hétfőtől csütörtökig él a riasztás. DO-tipp: F O L Y A D É K B E V I T E L!!!