Emberölési kísérlet a vád a sodrófával, vascsővel bántalmazók ellen

Öcaline - 2021. június 11. 10:34

Két embernek okoztak életveszélyes sérülést a támadók még 2019 decemberében – a Fejér Megyei Főügyészség többszörösen minősülő emberölés bűntettének kísérlete miatt emelt vádat, értesült a DO. Bestiális bűntett a hajtás után.

A vádemelés tényét megerősítette a megyei főügyészség friss összegzése – dr. Ott István főügyész tájékoztatása szerint emberölés bűntett kísérlete miatt emeltek vádat azzal a két férfival szemben, akik 2019. december 17-én, éjszaka két dunaújvárosi férfit lakásukban sodrófával és vascsővel bántalmaztak. A brutális támadás következtében a sértettek életveszélyes sérüléseket szenvedtek.
A vádirat szerint a két terhelt a sértettekkel közös ismerősüket keresték a dunaújvárosi lakásban, ahol összeszólalkoztak egymással. A terheltek azzal fenyegetőztek, hogy egy későbbi időpontban felfegyverkezve visszatérnek, és megölik a sértetteket. A terheltek később visszatértek a lakáshoz, berúgták az ajtót, majd a két férfit megölésükkel fenyegették, sodrófával, vascsővel bántalmazták. 
A cselekményüket csak akkor hagyták abba az ügyészségi összegzés szerint, amikor a társasház egyik lakója figyelmeztette őket, hogy értesíti a rendőrséget. Ezt követően a terheltek elmenekültek a helyszínről.

A bestiális kegyetlenségű bántalmazás következtében a sértettek nyolc napon túl gyógyuló, többek között borda-, koponya-, áll- és járomcsonttöréssel, szemgolyókárosodással, keményburok alatti és feletti vérzéssel járó életveszélyes sérüléseket szenvedtek.

Az ügyészség vádiratában a terheltekkel szemben fegyházbüntetés kiszabását, emellett a közügyek gyakorlásától eltiltást, a bűncselekmény elkövetéséhez használt eszközök elkobzását, valamint a letartóztatásuk fenntartását indítványozta, erősítette meg a főügyészség tájékoztatója.

(Archív fotó: FMRFK)
 

A rovat további hírei: Sziréna

Önbíráskodás a vád – egy súlyosbító tényezővel

Önbíráskodás a vád – egy súlyosbító tényezővel

2021. jún. 19.

A sértett védekezésre képtelen volt, mégis megütötte a férfi, derül ki az ügyészségi közleményből. Felfüggesztett börtönt érhet a támadás, értesült a DO.
 

Börtönt kaphat a kábítószer-fogyasztó

Börtönt kaphat a kábítószer-fogyasztó

2021. jún. 18.

Kábítószer birtoklása miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség egy 30 éves férfival szemben. Börtön lehet a vége, értesült a DO.

Eltűnés miatt keresik a 17 éves Patrikot

Eltűnés miatt keresik a 17 éves Patrikot

2021. jún. 17.

A dunaújvárosi rendőrök a lakosság segítségét kérik az előszállási fiatal megtalálása érdekében. Akár egy megosztás is segíthet!

Nyár, vízpart, biztonság – rendőrségi tipptár a szünidőre

Nyár, vízpart, biztonság – rendőrségi tipptár a szünidőre

2021. jún. 15.

Az áldozattá válás megelőzését szolgáló tanácsokkal rukkoltak kis a szünidő beköszöntével – szülők és gyerekek figyelmébe egyaránt ajánlják.

Baleset és teljes útzár a 6-os főúton

Baleset és teljes útzár a 6-os főúton

2021. jún. 12.

Három személygépkocsi ütközött Adony térségében délelőtt, a forgalmat a sztrádára terelték.

Körözött férfit találtak, elfogás a vége

Körözött férfit találtak, elfogás a vége

2021. jún. 12.

Több körözés volt érvényben a városunkban elcsípett 31 éves férfi ellen. Őrizetbe vették, értesült a DO.

Eltűnése miatt keresik Elemért

Eltűnése miatt keresik Elemért

2021. jún. 10.

A dunaújvárosi rendőrök fordultak a nyilvánossághoz, a lakosság segítségét kérik a 15 éves fiú megtalálása érdekében. Még egy megosztás is segíthet!