Gerendán és talajon sem jött össze a döntő

doszerk - 2021. június 12. 7:30

Makovits Mirtill és Kovács Zsófia számára sem alakult jól a tornászok eszéki világkupájának második napja a selejtezőben.

Főoldali és belső kép forrása: MATSZ

A selejtezőkkel folytatódott a tornászok eszéki Világkupája pénteken délután, s ahogy az első napon, úgy a másodikon is volt kiért szurkolnia a sportág helyi szerelmeseinek, ugyanis Makovits Mirtill talajon, míg Kovács Zsófia is gerendán volt érdekelt. A DKSE versenyzői számára nem alakult olyan szépen a nap, mint a csütörtöki, ugyanis Mirtill 11.750 pontot szerezve a 11. helyen végzett, míg Kovács Zsófia sajnos leesett a gerendáról, így a 12.100 pontot elérve a 12. helyen fejezte be a szám küzdelmeit, így egyikőjük sem jutott be a fináléba.

Edzőjük, Trenka János sem értékelhetett tehát olyan elégedetten, mint tette azt egy nappal korábban.

– Mirtill talajon megcsinálta a gyakorlatát, sok apró pontatlanság volt benne, emiatt lecsúszott a fináléról. Kovács Zsófi sajnos leesett a gerendáról, neki ezért ment el a döntő.

A DKSE tornászai ma ismét a szerekhez lépnek, ugyanis Kovács Zsófia és Makovits Mirtill is érdekelt lesz a felemáskorlát fináléjában, ahova Zsófia a második, míg Mirtill az ötödik legjobb selejtezős pontszámmal jutott be.

A rovat további hírei: Sport

Az oroszoktól is kikapott a női kézilabda-válogatott

Az oroszoktól is kikapott a női kézilabda-válogatott

2021. júl. 29.

A magyar női kézilabda-válogatott 38-31-es vereséget szenvedett a címvédő oroszoktól a tokiói olimpián csütörtökön, ezzel nehéz helyzetbe került a csoportból való továbbjutás szempontjából.

Kovács-Seres Hunor bajnoki címe

Kovács-Seres Hunor bajnoki címe

2021. júl. 29.

Mindössze két nappal azután, hogy hazatért Párizsból, már serdülő bajnoki címnek örülhetett a DKSE tehetséges úszója, Kovács-Seres Hunor.

Kovács Zsófia felkészült az olimpiai döntőre

Kovács Zsófia felkészült az olimpiai döntőre

2021. júl. 29.

A kétszeres Európa-bajnok tornász, Kovács Zsófia ma lép a szerekhez a tokiói olimpia egyéni összetett döntőjében, és több jól sikerült edzést tudhat a háta mögött a vasárnapi selejtező óta. A DKSE sportolója a 11. helyen került be az ötkarikás játékok 24 fős egyéni összetett döntőjébe, 54.732 ponttal. Drukkolunk, Zsófi!

Vízilabda: nem a szűk vereségért jöttek

Vízilabda: nem a szűk vereségért jöttek

2021. júl. 28.

Az utóbbi évek egyik legnagyobb győzelmét aratta a négy dunaújvárosi játékossal felálló magyar női vízilabda válogatott az Egyesült Államok ellen, a tokiói olimpián.

DSTV: a város is szurkol!

DSTV: a város is szurkol!

2021. júl. 28.

Elkezdődtek a 2020. évi nyári olimpiai játékok Tokióban. A négy dunaújvárosi játékossal felálló női vízilabda válogatott mellett a tornász Kovács Zsófiáért is szoríthatunk, de Klujber Katrin kézilabdázó és több helyi sportoló is öregbíti településünk hírnevét. Stábunk a városlakókat kérdezte arról, hogy követik-e a sporteseményt, és ha igen, milyen eredményekre számítanak. (Hangkép)

Óriási bravúr a címvédő ellen!

Óriási bravúr a címvédő ellen!

2021. júl. 28.

Hatalmas csatában, az utolsó negyedben kétgólos hátrányból fordítva aratott 10-9-es győzelmet a címvédő Egyesült Államok ellen a négy dunaújvárosi játékossal felálló magyar női vízilabda válogatott.

Már a verseny előtt az aranyérem volt a cél

Már a verseny előtt az aranyérem volt a cél

2021. júl. 27.

Jó felkészülés után, taktikus, érett versenyzéssel szerzett Európa-bajnoki címet Párizsban Kovács-Seres Hunor, a DKSE tehetséges úszója.