Dunaújváros Hetilap

Gyermeknapi ajándék a bölcsődéseknek

spigott - 2021. június 1. 16:36

Bel- és kültéri játékokkal, képességfejlesztő eszközökkel lepte meg a városi bölcsődés gyermekeket a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség és a Carissa Sportegyesület.

Ismét jótékonysági akciót szervezett a Carissa Sportegyesület, valamint a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség, melyek ezúttal Dunaújváros bölcsődés lurkóit igyekeztek megajándékozni gyereknap alkalmából. Dunaújvárosban öt tagintézmény (bölcsőde) összesen harminc csoportja, tehát több mint háromszáz gyermek részesülhetett a sportszerek mellett képesség, és készségfejlesztő eszközökből, s mivel gyermekekről van szó, az édesség és a gyümölcs sem maradhatott ki a jótékony felajánlásokból.

A jótékonysági akció ünnepélyes átadóját hétfőn délután tartották meg Dunaújvárosi Makk Marci bölcsődében, ahol jelen volt Barta Endre városunk humán ügyekért felelős alpolgármestere, Varga Anna Éva a Bölcsődék Igazgatóságának igazgatója, a Carissa Sportegyesület elnöke, Tóth Imre, illetve a Petrás Gábor, Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség főtitkára, a jótékonysági akció főszervezője.

Mint azt utóbbi elárulta, közel három hete kezdtek el gondolkodni a jótékonysági akción Kovács Zoltánnal, a Bronz Kávézó tulajdonosával, s az összefogás erejét mutatja, hogy nagyon sokan beálltak a jó ügy mögé.

– Mikor elkezdtünk agyalni az akcióról, akkor vetődött fel, hogy az eddigi akcióinkból a bölcsisek valahogy kimaradtak. Közeledett a gyereknap is, ezért felkerestük Varga Anna Éva igazgató asszonyt, aki örömmel fogadta, hogy rájuk gondoltunk, így útjára is indítottuk, meghirdettük a jótékonysági akciót. A szövetség fő partnerei, barátai egyből a jó ügy mellé álltak, így összesen nyolcszázezer forint értékben tudtunk ajándékokat átadni hétfőn a gyermekeknek. A befolyt összegből beltéri is kültéri sporteszközöket, képességfejlesztő játékokat vásároltunk, s egyik támogatónknak köszönhetően édességgel és gyümölccsel is meg tudtuk lepni a gyerkőcöket. Nagyon büszke vagyok arra, hogy ebben a helyzetben is ennyien a jó ügy mellé álltak, s ilyen rövid idő alatt is összejött ez a tetemes összeg, amiből megajándékozhattuk a legkisebbeket.

Végh Zoltán felvételei

A rovat további hírei: Közélet

Átadták a várva várt ADU parkolókat

Átadták a várva várt ADU parkolókat

2022. jún. 24.

Többhetes előkészületeket és munkálatokat követően a városlakók már birtokba is vehetik a volt ADU iskola mögötti területen kialakított parkolókat. Az elkészült beruházás jelentőségéről Pintér Tamás polgármester, Barta Endre a körzet képviselője és Novák Istvánné Katica önkormányzati képviselőjelölt számolt be. 

Igazi fesztiválhangulattal várta a plazmaadókat a Duna Plazma

Igazi fesztiválhangulattal várta a plazmaadókat a Duna Plazma

2022. jún. 24.

Ahogy azt a plazmaadók megszokhatták, újabb vidám hangulatú extra nappal készültek az egészségügyi centrum dolgozói a zene világnapja alkalmából kedden – a nap fő témája ezúttal a fesztivál és a hozzá tartozó partihangulat volt. (X)

Az igényektől a teljesítésig – tervezhető fejlesztések a 6-os körzetben

Az igényektől a teljesítésig – tervezhető fejlesztések a 6-os körzetben

2022. jún. 23.

Hamarosan élesedik az az online felület, amely egyszerre gyűjti össze a lakosság fejlesztési igényeit, valamint folyamatosan tájékoztatást nyújt a megvalósult tervekről. Kísérleti jelleggel a 6-os választókörzetre fókuszálnak, de ha beválik, az egész városra kiterjeszthetik a rendszert.

KÖSZ, Hankook! – önkénteseket várnak az arborétumba

KÖSZ, Hankook! – önkénteseket várnak az arborétumba

2022. jún. 23.

Kétmillió forintos támogatást kapott a Baracsi úti zöld sziget – a felújítási munkákhoz önkénteseket várnak. KÖSZ, Hankook! – először most, majd jövő szombaton.

Elkészültek az új parkolóhelyek a Batsányi János utcában

Elkészültek az új parkolóhelyek a Batsányi János utcában

2022. jún. 21.

Ismét a település életének egyik legfontosabb problémájára talált megoldást a városvezetés. A Batsányi János utcában nagyjából 15 új parkolót alakítottak ki. 

Városunk is ünnepelt a világnapon

Városunk is ünnepelt a világnapon

2022. jún. 21.

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) és a Nemzetközi Vöröskereszt kezdeményezésére 2004 óta ünnepeljük a véradók világnapját. Összeállításunk a helyi véradókra koncentrál.

Már ma este parkolhatnak az autósok a volt ADU iskolánál

Már ma este parkolhatnak az autósok a volt ADU iskolánál

2022. jún. 20.

Sajtótájékoztatón jelentették be, hogy birtokba veheti a nagyközönség a parkolási gondokat enyhítő bázist. Címszavas örömhír.