Dunaújváros Hetilap

Gyermeknapi ajándék a bölcsődéseknek

spigott - 2021. június 1. 16:36

Bel- és kültéri játékokkal, képességfejlesztő eszközökkel lepte meg a városi bölcsődés gyermekeket a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség és a Carissa Sportegyesület.

Ismét jótékonysági akciót szervezett a Carissa Sportegyesület, valamint a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség, melyek ezúttal Dunaújváros bölcsődés lurkóit igyekeztek megajándékozni gyereknap alkalmából. Dunaújvárosban öt tagintézmény (bölcsőde) összesen harminc csoportja, tehát több mint háromszáz gyermek részesülhetett a sportszerek mellett képesség, és készségfejlesztő eszközökből, s mivel gyermekekről van szó, az édesség és a gyümölcs sem maradhatott ki a jótékony felajánlásokból.

A jótékonysági akció ünnepélyes átadóját hétfőn délután tartották meg Dunaújvárosi Makk Marci bölcsődében, ahol jelen volt Barta Endre városunk humán ügyekért felelős alpolgármestere, Varga Anna Éva a Bölcsődék Igazgatóságának igazgatója, a Carissa Sportegyesület elnöke, Tóth Imre, illetve a Petrás Gábor, Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség főtitkára, a jótékonysági akció főszervezője.

Mint azt utóbbi elárulta, közel három hete kezdtek el gondolkodni a jótékonysági akción Kovács Zoltánnal, a Bronz Kávézó tulajdonosával, s az összefogás erejét mutatja, hogy nagyon sokan beálltak a jó ügy mögé.

– Mikor elkezdtünk agyalni az akcióról, akkor vetődött fel, hogy az eddigi akcióinkból a bölcsisek valahogy kimaradtak. Közeledett a gyereknap is, ezért felkerestük Varga Anna Éva igazgató asszonyt, aki örömmel fogadta, hogy rájuk gondoltunk, így útjára is indítottuk, meghirdettük a jótékonysági akciót. A szövetség fő partnerei, barátai egyből a jó ügy mellé álltak, így összesen nyolcszázezer forint értékben tudtunk ajándékokat átadni hétfőn a gyermekeknek. A befolyt összegből beltéri is kültéri sporteszközöket, képességfejlesztő játékokat vásároltunk, s egyik támogatónknak köszönhetően édességgel és gyümölccsel is meg tudtuk lepni a gyerkőcöket. Nagyon büszke vagyok arra, hogy ebben a helyzetben is ennyien a jó ügy mellé álltak, s ilyen rövid idő alatt is összejött ez a tetemes összeg, amiből megajándékozhattuk a legkisebbeket.

Végh Zoltán felvételei

A rovat további hírei: Közélet

Házigazdaként és programvezetőként kezdtük el a BiodiverCity projektet

Házigazdaként és programvezetőként kezdtük el a BiodiverCity projektet

2024. ápr. 19.

9 európai ország 10 városával együtt, Dunaújváros vezetésével, közvetlen európai uniós forrásból valósul meg az Európai Unió Urbact programjának BiodiverCity projektje. A program partnertalálkozóval startolt Dunaújvárosban kedden délelőtt.

A napokban érkezik a nyugdíjasoknak az önkormányzati távhőtámogatás is

A napokban érkezik a nyugdíjasoknak az önkormányzati távhőtámogatás is

2024. ápr. 19.

Április 15-én az egész országban, így Dunaújvárosban is véget ért a fűtési szezon. A hirtelen visszatérő hideg idő miatt azonban Pintér Tamás és az önkormányzat vezetése úgy döntött, hogy egyelőre ne állítsa le a DVG Zrt. a fűtést.

Eldöntötték, számos fejlesztéshez biztosít fedezetet a közgyűlés

Eldöntötték, számos fejlesztéshez biztosít fedezetet a közgyűlés

2024. ápr. 18.

Díjátadó ünnepséggel kezdődött az önkormányzat csütörtöki közgyűlése, ahol Pintér Tamás polgármester átadta a "Dunaújváros Közbiztonságáért" díjakat, majd nyílt ülésen több mint harminc témát tárgyalt a testület. Fontos témákról döntöttek.

A város közbiztonságáért – három díjazottal

A város közbiztonságáért – három díjazottal

2024. ápr. 18.

Kővágóné Kőkuti Eszter tűzoltó főhadnagy, Bak Róbert József rendőr főtörzszászlós, valamint – posztumusz díjazottként – Varga Éva "Hugi", a Pannon Polgárőrség nemrégiben elhunyt titkára érdemelte a szféra legrangosabb önkormányzati elismerését. Méltatások, főhajtással.
 

Isten éltesse még sokáig, "Nővérke"!

Isten éltesse még sokáig, "Nővérke"!

2024. ápr. 18.

Folytatódott a szépkorú polgárok köszöntése városunkban. Barta Endre alpolgármester a 90. születésnapját ünneplő Imre Józsefnét, Mária nénit köszöntötte otthonában.

"Mozdulj kékben!" – együtt az autistákért

"Mozdulj kékben!" – együtt az autistákért

2024. ápr. 17.

Az autizmussal élők társadalmi befogadását segítő közösségi kezdeményezést szervez a Jószolgálati Otthon Közalapítvány és Homonnai Ferenc: a Mozdulj kékben! című programra a Liget közi sportpályán várják az érdeklődőket szombaton, az akció során online árverést is szerveznek!

Több mint 30 tétel a közgyűlés napirendjén

Több mint 30 tétel a közgyűlés napirendjén

2024. ápr. 17.

A nyílt ülésen 32, majd zárt ajtók mögött további 3 témáról dönthetnek a képviselők a közgyűlésen – a tanácskozásnak a Városháza ad otthont csütörtökön délelőtt.