Idén másodszorra csalogat a Garázsvásár

Öcaline - 2021. június 10. 20:52

Újtelepen ismét történik valami; tavaly nagy sikerrel debütált, idén kibővített programmal, sok-sok meglepetéssel újra megnyitja kapuját a Garázsvásár közösségi kezdeményezése június 19-én. Ment már kisvonattal Újtelepre? Itt a remek alkalom!

A részletekről Nyári Ica, az egyesület alelnöke elmondta, a tavalyi kísérlet szép sikere után evidens volt a folytatás, de több tényezőt tekintve is újítottak:
– Az árusok sokszínűsége változatlan, de az odautazás mikéntjében, valamint a vendégek útba igazítása erén is új pályára állítjuk a Garázsvásárt. Sok helyre lehet június 19-én, azaz jövő szombaton eljönni kincsekre vadászni Újtelepre, de most az itt lakó kézműveseink is saját otthonaikban kínálják a termékeiket. Rengeteg segítséggel szolgálunk a hozzánk érkezőknek, a program koronája pedig az ingyenes kisvonat lesz, ami az Interspar és Újtelep között közlekedik majd – folyamatosan szállítva az érdeklődőket.
Az ígéretek szerint az egyesület honlapján egy külön internetes felületet is üzemeltetnek – a címjegyzékben a regisztrált garázsvásárt és kézműves vásárt tartó lakókat tüntetik fel, külön kitérve arra is, ki mit árul.  Az eligazodásban a helyszínen a Városvédő Polgárőrség tagjai is segédkeznek – a regisztráció lapzártánk után zárul, de a jövő hét elején már elérhető lesz a tételes kínálat!  
Arra a kérdésre, ki hogyan találhatja meg a kincseket rejtő címeket, ha a házszám nem mindig látszik, szintén megnyugtató választ adott az egyesületi alelnök:
– Erre is gondoltunk. Lesz egy Google Maps térkép is a honlapunkon, amelyen külön színekkel fogjuk jelölni a kézműveseket, a garázsvásárosokat és a kisvonat megállóit.  A képen is látható grafikát kell majd keresni a kerítéseken/kapukon majd az utcákban. Minden jelentkező kap tőlünk egy jól látható táblát, amit kitesz a kapura, jelezve ezzel hogy ott azért van nyitva a kapu/garázsajtó mert várják a vevőket. De ha már a kisvonatnál tartunk: a szerelvény a bevásárlóközpont parkolóból indul, konkrétan a bejárathoz legközelebb eső bevásárlókocsi tárolónál lesz a "megálló" – terveink szerint körülbelül óránként ér oda, de hogy pontosan mikor, az még képlékeny, hisz árusaink címei alapján tervezzük az itteni megállókat. De a vásár napján már biztosan kiteszünk egy tájékoztató táblát arról, mikor várható az érkezés.
Végül egy gondolat erejéig vissza a kínálathoz: jelenleg még tart a regisztrációs az egyesület székházában – június 12-ig, azaz szombatig jelentkezhetnek az árusok. A szervezők a pontos listát június 15-én, kedden teszik közzé a www.varosvedok-ujtelepert.hu honlap nyitó oldalán – és persze a közösségi felületeken is megtalálják a friss információkat a vásári forgatag iránt érdeklődők!

(Archív fotó: Városvédők Újtelepért Egyesület)
 

A rovat további hírei: Mozaik

DSTV: díszbe öltözik Újtelep karácsonyfája (is)

DSTV: díszbe öltözik Újtelep karácsonyfája (is)

2021. nov. 28.

Javában zajlik az ünnepi készülődés városunkban, derül ki a DSTV összegzéséből. Advent első vasárnapján különösen aktuális: karácsonyi fények borítják a városrészek, így Újtelep kiválasztott fenyőfáit is! Hangkép.

DSTV: adventre készül az MMK

DSTV: adventre készül az MMK

2021. nov. 27.

A Munkásművelődési Központ működteti a Városháza téren üzemelő kézműves kuckót az Adventi forgatag című program időszakában, derül ki a DSTV összegzéséből. A stáb az előkészületek műhelytitkaiba engedett bepillantást. Hangkép.
 

A redőnyautomata előnyei

A redőnyautomata előnyei

2021. nov. 25.

Gyakori hiba az épület biztonságának kialakításakor, hogy a fókuszt kizárólag az ajtókra helyezik és háttérbe szorul a többi nyílászáró, mint például a garázskapu és az ablakok megfelelő védelmének kialakítása. (X)

Évzáró csomagtartóvásár: mindent bele!

Évzáró csomagtartóvásár: mindent bele!

2021. nov. 24.

Hamarosan lehet jelentkezni a csomagtartóvásár közösségi eseményére – várják az árusokat, a vendégeket, de még a kutyusok iránt érdeklődőket is!

Gyakran vegyük elő már kisgyermekkortól a logikai társasokat

Gyakran vegyük elő már kisgyermekkortól a logikai társasokat

2021. nov. 24.

A családok életében az egyik legfontosabb dolog az együtt eltöltött minőségi idő. Ezt sokféleképpen lehetséges megtenni, már egészen kisgyermekkortól. (X)

DSTV: jeges edzés – másképp

DSTV: jeges edzés – másképp

2021. nov. 24.

Nagyszerű kezdeményezésről tudósít a DSTV összegzése. A dunaújvárosi jégcsarnokban felnőttek tanulhatnak korcsolyázni avatott szakemberek irányításával – akár az alapoktól! Hangkép. 
 

Egyelőre elmarad a húsünnep

Egyelőre elmarad a húsünnep

2021. nov. 23.

A koronavírus világjárvány miatti szigorítások nyomán elmarad, pontosabban a jövő é elejére csúszik a XI. Pentelei Kolbászfesztivált és Disznótoros Kóstoló programja. Helló, röfik a hajtás után.