Idén másodszorra csalogat a Garázsvásár

Öcaline - 2021. június 10. 20:52

Újtelepen ismét történik valami; tavaly nagy sikerrel debütált, idén kibővített programmal, sok-sok meglepetéssel újra megnyitja kapuját a Garázsvásár közösségi kezdeményezése június 19-én. Ment már kisvonattal Újtelepre? Itt a remek alkalom!

A részletekről Nyári Ica, az egyesület alelnöke elmondta, a tavalyi kísérlet szép sikere után evidens volt a folytatás, de több tényezőt tekintve is újítottak:
– Az árusok sokszínűsége változatlan, de az odautazás mikéntjében, valamint a vendégek útba igazítása erén is új pályára állítjuk a Garázsvásárt. Sok helyre lehet június 19-én, azaz jövő szombaton eljönni kincsekre vadászni Újtelepre, de most az itt lakó kézműveseink is saját otthonaikban kínálják a termékeiket. Rengeteg segítséggel szolgálunk a hozzánk érkezőknek, a program koronája pedig az ingyenes kisvonat lesz, ami az Interspar és Újtelep között közlekedik majd – folyamatosan szállítva az érdeklődőket.
Az ígéretek szerint az egyesület honlapján egy külön internetes felületet is üzemeltetnek – a címjegyzékben a regisztrált garázsvásárt és kézműves vásárt tartó lakókat tüntetik fel, külön kitérve arra is, ki mit árul.  Az eligazodásban a helyszínen a Városvédő Polgárőrség tagjai is segédkeznek – a regisztráció lapzártánk után zárul, de a jövő hét elején már elérhető lesz a tételes kínálat!  
Arra a kérdésre, ki hogyan találhatja meg a kincseket rejtő címeket, ha a házszám nem mindig látszik, szintén megnyugtató választ adott az egyesületi alelnök:
– Erre is gondoltunk. Lesz egy Google Maps térkép is a honlapunkon, amelyen külön színekkel fogjuk jelölni a kézműveseket, a garázsvásárosokat és a kisvonat megállóit.  A képen is látható grafikát kell majd keresni a kerítéseken/kapukon majd az utcákban. Minden jelentkező kap tőlünk egy jól látható táblát, amit kitesz a kapura, jelezve ezzel hogy ott azért van nyitva a kapu/garázsajtó mert várják a vevőket. De ha már a kisvonatnál tartunk: a szerelvény a bevásárlóközpont parkolóból indul, konkrétan a bejárathoz legközelebb eső bevásárlókocsi tárolónál lesz a "megálló" – terveink szerint körülbelül óránként ér oda, de hogy pontosan mikor, az még képlékeny, hisz árusaink címei alapján tervezzük az itteni megállókat. De a vásár napján már biztosan kiteszünk egy tájékoztató táblát arról, mikor várható az érkezés.
Végül egy gondolat erejéig vissza a kínálathoz: jelenleg még tart a regisztrációs az egyesület székházában – június 12-ig, azaz szombatig jelentkezhetnek az árusok. A szervezők a pontos listát június 15-én, kedden teszik közzé a www.varosvedok-ujtelepert.hu honlap nyitó oldalán – és persze a közösségi felületeken is megtalálják a friss információkat a vásári forgatag iránt érdeklődők!

(Archív fotó: Városvédők Újtelepért Egyesület)
 

A rovat további hírei: Mozaik

Meteo extra: keddig biztosan kitart a hőségriasztás

Meteo extra: keddig biztosan kitart a hőségriasztás

2021. jún. 20.

Az országos tisztifőorvos másodfokú intézkedést rendelt el, miután az Országos Meteorológiai Szolgálat figyelmeztetése szerint szombaton már az ország nagy részén 25 fok feletti a középhőmérséklet. Keddig él a figyelmeztetés, de persze tovább is tarthat.

Garázsvásár: kalandtúra a kánikulában (galériával)

Garázsvásár: kalandtúra a kánikulában (galériával)

2021. jún. 19.

A kisvonatozás opciójának is hála komoly közösségi eseménnyé izmosodott az Újtelepi Garázsvásár: a Városvédők Újtelepért Egyesület kavalkádján ma vehettek részt a kincsvadászok. Innentől a feladat adott, mindenkinek: sok ilyet még, és ki ne hagyják/hagyjátok!

Szép a Zélet a szabadstrandon is! (galériával)

Szép a Zélet a szabadstrandon is! (galériával)

2021. jún. 18.

Az élményfürdő megnyitása és a kapcsolódó akció árnyékában kevesebb szó esett a szabadstrandról, pedig ott is alaposan belehúztak a fürdőzők: az elmúlt napokban is benépesült a plázs a Szalki-szigeten üzemelő fürdőhelyen.

Garázsvásár: itt a tételes kínálat

Garázsvásár: itt a tételes kínálat

2021. jún. 17.

Az alaphírt a felhívással már kilőttük, most itt az utolsó figyelmeztetés: elkészült az immár másodjára rendezendő Garázsvásár tételes kínálata – közel 50 helyszínen várja a kincsvadászokat a Városvédők Újtelepért Egyesület szombaton. 

Ha nyár, hát csobbanás, ha csobbanás, hát élményfürdő (galériával)

Ha nyár, hát csobbanás, ha csobbanás, hát élményfürdő (galériával)

2021. jún. 16.

Tökéletes időzítés és tökéletes születésnapi akció: ha nagy zsúfoltság nem is volt, de sokan éltek a kedvezményes árú belépő kínálta lehetőséggel az élményfürdő újbóli megnyitásának első napján!

A társállatok szerepe, jelentősége (1.)

A társállatok szerepe, jelentősége (1.)

2021. jún. 16.

Újabb sorozatot kezdtünk hasábjainkon a felelős állattartás híveinek – Czibere Cecília habilitációs kutyakiképző ezúttal a társállatok szerepe, jelentősége kapcsán avatja be az érdeklődőket a legfontosabb tudnivalókba. Első rész.

Igazi strandidő, komoly kánikula várható!

Igazi strandidő, komoly kánikula várható!

2021. jún. 14.

Egyre melegebb napokat, a hét közepétől valóságos hőhullámot ígér a DO időjárási szakértője. Igazi strandidő várható – árnyék, naptej és folyadékbevitel az idevágó javallatom a hét végére!