Dunaújváros Hetilap

Jószolgálati Otthon: elkezdődött az Önkéntesek Hete

Öcaline - 2021. június 14. 14:48

Nics Éva kuratóriumi elnök fájdalmas elvesztése miatt rendhagyó lesz az idei menetrend, de színes kínálattal készül az Önkéntesek Hetére a Jószolgálati Otthon Közalapítvány. És egy országos programhoz is csatlakoztak!

Beárnyékolja a gyász a programsorozatot, de mindenképpen megrendezi az Önkéntesek Hete immár hagyományos közösségi kezdeményezését a Jószolgálati Otthon Közalapítvány, tudatta a DO-val Kóty Zsuzsanna, az intézmény fejlesztője, a hét főszervezője. 

Színes kavalkád

Mint az közismert, múlt héten elhunyt Nics Éva, a közalapítványi kuratórium elnöke, temetésének napján, június 17-én, csütörtökön "szünetel" az esemény, pontosabban a korábban erre a napra tervezett programelemeket később rendezik.
De lássuk máris a heti kínálatot: az Önkéntesek Hete 2021 a Kreatív Stúdió foglalkozásával kezdődött ma délelőtt, a "jószolisok" Nagy Viktória értő irányításával alkothattak, majd kora délután Szekszárdi Dóra és Terecskei András muzsikált az érdeklődőknek. A folytatás is színes választékot tartogat – június 15-én, kedden délelőtt 9 órától Horváth Jankó énekel, majd 13 órától Havel Gábor fotóiból nyílik válogatás. A következő napon, vagyis 16-án, szerdán Szabó Mónika felajánlása nyomán a Dunaújvárosi Elektromos Sportkör Egyesület szabadidő parkjában folytatódik a hét – a programot Suplicz Mihály "Miskapapa" meséje, valamint Dagi és barátai muzsikája színesíti.
Az eredetileg tervezett zárónapon, azaz június 18-án, pénteken délelőtt Pálfalvi Janó mesél, kora délután Délceg Zsófia ás csapata várja játékos átmozgató zumba-foglalkozásra a "jószolisokat".
A csütörtökre tervezett programot jövő héten pótolják: a Duna Dog center terápiás kutyusai június 24-én, csütörtökön 13 órától érkeznek, míg a Spartan Cheerleaders vendégeskedése június 25-én, azaz jövő pénteken 9 órakor kezdődik – immár a Dunaújvárosi Egyetem által szervezett Esélyegyenlőségi Nap programja keretében.

Országos programhoz csatlakoztak

A Jószolgálati Otthon Közalapítvány az idei programmal csatlakozott a "Vedd ki a részed!" mottóval szervezett szociális ellátás önkéntesség hete programsorozatába: az Önkéntesség Magyarországi Éve (ÖMÉ) keretében június 7-15. közötti programokat vártak, de természetesen a gazdag dunaújvárosi programsorozat is bekerült az országos kínálatba, árulta el érdeklődésünkre Kóty Zuzsanna:
– Ez az országos kezdeményezés egybevág a mi törekvéseinkkel, hiszen arra biztatnak az ÖMÉ regisztrációs felhívásán, hogy mindenki szervezzen szociális területen tevékenykedő civil szervezetként legalább egy eseményt, programot az önkéntesek hetére időzítve. A cél nálunk is, az országos program esetében is egyértelmű: szeretnénk minél több emberrel megismertetni a társadalmi felelősségvállalás fontosságát, az önkéntesség jelentőségét.

(Fotó: Jószolgálati Otthon – facebook)

A rovat további hírei: Közélet

A város közbiztonságáért – három díjazottal

A város közbiztonságáért – három díjazottal

2024. ápr. 18.

Kővágóné Kőkuti Eszter tűzoltó főhadnagy, Bak Róbert József rendőr főtörzszászlós, valamint – posztumusz díjazottként – Varga Éva "Hugi", a Pannon Polgárőrség nemrégiben elhunyt titkára érdemelte a szféra legrangosabb önkormányzati elismerését. Méltatások, főhajtással.
 

Isten éltesse még sokáig, "Nővérke"!

Isten éltesse még sokáig, "Nővérke"!

2024. ápr. 18.

Folytatódott a szépkorú polgárok köszöntése városunkban. Barta Endre alpolgármester a 90. születésnapját ünneplő Imre Józsefnét, Mária nénit köszöntötte otthonában.

"Mozdulj kékben!" – együtt az autistákért

"Mozdulj kékben!" – együtt az autistákért

2024. ápr. 17.

Az autizmussal élők társadalmi befogadását segítő közösségi kezdeményezést szervez a Jószolgálati Otthon Közalapítvány és Homonnai Ferenc: a Mozdulj kékben! című programra a Liget közi sportpályán várják az érdeklődőket szombaton, az akció során online árverést is szerveznek!

Több mint 30 tétel a közgyűlés napirendjén

Több mint 30 tétel a közgyűlés napirendjén

2024. ápr. 17.

A nyílt ülésen 32, majd zárt ajtók mögött további 3 témáról dönthetnek a képviselők a közgyűlésen – a tanácskozásnak a Városháza ad otthont csütörtökön délelőtt.

Új városok és új narratívák Rotterdamban

Új városok és új narratívák Rotterdamban

2024. ápr. 17.

Sikerrel debütált az Új Városok Nemzetközi Hálózatában a dunaújvárosi delegáció; a folyamat közvetlen előzménye, hogy a hollandiai székhelyű Nemzetközi Új Város Intézet (INTI), az új városokkal kapcsolatos kutatás és tudáscsere nemzetközi platformja 2023-ban bővítette európai hálózatát – ehhez csatlakozott uniós pályázat révén Dunaújváros.

A Föld napja 2024: közösségi kezdeményezésre várják a városlakókat

A Föld napja 2024: közösségi kezdeményezésre várják a városlakókat

2024. ápr. 17.

Takarítási akciót szervez az önkormányzat a Föld napja alkalmából. Három helyszínen várják az önkénteseket pénteken délután. Az akció célja a lakókörnyezet rendbetétele mellett az, hogy felhívják a figyelmet az egyéni szerepvállalás fontosságára a Föld megóvása érdekében.

Amit fontos tudni a június 9-i választások előtt

Amit fontos tudni a június 9-i választások előtt

2024. ápr. 16.

Nyár elején újra választ az ország, méghozzá egy időben az Európai Parlament (EP) tagjaira, a települési polgármesterekre, valamint az önkormányzati képviselőkre, továbbá a nemzetiségi önkormányzatok tagjaira voksolhatunk.