Dunaújváros Hetilap

Jószolgálati Otthon: elkezdődött az Önkéntesek Hete

Öcaline - 2021. június 14. 14:48

Nics Éva kuratóriumi elnök fájdalmas elvesztése miatt rendhagyó lesz az idei menetrend, de színes kínálattal készül az Önkéntesek Hetére a Jószolgálati Otthon Közalapítvány. És egy országos programhoz is csatlakoztak!

Beárnyékolja a gyász a programsorozatot, de mindenképpen megrendezi az Önkéntesek Hete immár hagyományos közösségi kezdeményezését a Jószolgálati Otthon Közalapítvány, tudatta a DO-val Kóty Zsuzsanna, az intézmény fejlesztője, a hét főszervezője. 

Színes kavalkád

Mint az közismert, múlt héten elhunyt Nics Éva, a közalapítványi kuratórium elnöke, temetésének napján, június 17-én, csütörtökön "szünetel" az esemény, pontosabban a korábban erre a napra tervezett programelemeket később rendezik.
De lássuk máris a heti kínálatot: az Önkéntesek Hete 2021 a Kreatív Stúdió foglalkozásával kezdődött ma délelőtt, a "jószolisok" Nagy Viktória értő irányításával alkothattak, majd kora délután Szekszárdi Dóra és Terecskei András muzsikált az érdeklődőknek. A folytatás is színes választékot tartogat – június 15-én, kedden délelőtt 9 órától Horváth Jankó énekel, majd 13 órától Havel Gábor fotóiból nyílik válogatás. A következő napon, vagyis 16-án, szerdán Szabó Mónika felajánlása nyomán a Dunaújvárosi Elektromos Sportkör Egyesület szabadidő parkjában folytatódik a hét – a programot Suplicz Mihály "Miskapapa" meséje, valamint Dagi és barátai muzsikája színesíti.
Az eredetileg tervezett zárónapon, azaz június 18-án, pénteken délelőtt Pálfalvi Janó mesél, kora délután Délceg Zsófia ás csapata várja játékos átmozgató zumba-foglalkozásra a "jószolisokat".
A csütörtökre tervezett programot jövő héten pótolják: a Duna Dog center terápiás kutyusai június 24-én, csütörtökön 13 órától érkeznek, míg a Spartan Cheerleaders vendégeskedése június 25-én, azaz jövő pénteken 9 órakor kezdődik – immár a Dunaújvárosi Egyetem által szervezett Esélyegyenlőségi Nap programja keretében.

Országos programhoz csatlakoztak

A Jószolgálati Otthon Közalapítvány az idei programmal csatlakozott a "Vedd ki a részed!" mottóval szervezett szociális ellátás önkéntesség hete programsorozatába: az Önkéntesség Magyarországi Éve (ÖMÉ) keretében június 7-15. közötti programokat vártak, de természetesen a gazdag dunaújvárosi programsorozat is bekerült az országos kínálatba, árulta el érdeklődésünkre Kóty Zuzsanna:
– Ez az országos kezdeményezés egybevág a mi törekvéseinkkel, hiszen arra biztatnak az ÖMÉ regisztrációs felhívásán, hogy mindenki szervezzen szociális területen tevékenykedő civil szervezetként legalább egy eseményt, programot az önkéntesek hetére időzítve. A cél nálunk is, az országos program esetében is egyértelmű: szeretnénk minél több emberrel megismertetni a társadalmi felelősségvállalás fontosságát, az önkéntesség jelentőségét.

(Fotó: Jószolgálati Otthon – facebook)

A rovat további hírei: Közélet

DSTV: átadták a "Dunaújváros kenyere" adományt

DSTV: átadták a "Dunaújváros kenyere" adományt

2021. júl. 29.

A Szent Pantaleon Kórház infektológiai osztálya kapta a "Dunaújváros kenyere" kezdeményezésből befolyt összeget, derül ki a DSTV összegzéséből. A félmillió forintra kiegészített adományt Mezei Zsolt alpolgármester adta át a gyógyító komplexum képviselőjének, a következő kedvezményezett a Pentele Hagyományőrző Egyesület lesz. Hangkép.

"Virágos Dunaújvárosért" – még lehet jelentkezni

"Virágos Dunaújvárosért" – még lehet jelentkezni

2021. júl. 27.

Nyolc kategóriában hirdették meg a városcsinosítási akciót, július 30-ig, azaz péntekig várják a nevezéseket! Virágozzon minden!

Több állomásos klímavédelmi akciónapot szerveznek

Több állomásos klímavédelmi akciónapot szerveznek

2021. júl. 26.

Pályázati forrásból megvalósuló programra várják a vendégeket a Dunaújvárosi Egyetemre szombaton délelőtt – menetrend és felhívás a hajtás után!

Csökken a város adósságállománya

Csökken a város adósságállománya

2021. júl. 25.

2021 végéig majdnem 490 millió forintot fizet vissza a város, míg új hitelt csak 266 millió értékben vesznek fel, vagyis valójában csökken a város adóssága. A kérdésről a múlt heti közgyűlés döntött.

Lakossági fórum lesz a településfejlesztési stratégiáról

Lakossági fórum lesz a településfejlesztési stratégiáról

2021. júl. 25.

A véleményeket, észrevételeket is várják. Közlemény.

Kevesen csatlakoztak a csatornahálózatra

Kevesen csatlakoztak a csatornahálózatra

2021. júl. 24.

Elkészült az Északi Lakóterület csatornahálózata, amelyre június 1-jtől lehet rácsatlakozni az ingatlantulajdonosoknak. Azonban Orosz Csaba önkormányzati képviselő elmondta, eddig kevesen éltek az új, modern lehetőséggel.

DSTV: eljött az aratás ideje

DSTV: eljött az aratás ideje

2021. júl. 24.

Felgyorsultak az aratási munkálatok a szélsőséges időjárás miatt, derül ki a DSTV összegzéséből. Az év elején a rendkívül kevés csapadék, a közelmúltban a kánikula akadályozta a növények zavartalan fejlődését. Hangkép.