Dunaújváros Hetilap

Országosan is példaértékű kezdeményezés!

spigott - 2021. június 24. 7:30

Már a harmadik életmentő készüléket helyezhette ki a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség Dunaújvárosban.

Az Interspar áruházban található Bronz Kávézó és Lottózóban helyezték el ünnepélyesen tegnap délután azt az életmentő készüléket, melyet a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség (DLSZ), városuk önkormányzata, a Carissa SE, illetve egyéb támogatók hozzájárulásával sikerült megvásárolni. Az ünnepélyes átadón a DLSZ vezetőségéből Petrás Gábor főtitkár köszöntötte a jelenlévőket, kiemelve, hogy egy újabb remek társadalmi összefogás valósulhatott meg Dunaújvárosban, melynek eredményeként a DLSZ-nek és támogatóinak köszönhetően sikerült újabb életmentő készülékkel gazdagítani Dunaújvárost. Mint hangsúlyozta, a készüléket a közelmúltban sikerült megjavíttatni, illetve felülvizsgáltatni, így üzemképes, életmentésre maximálisan alkalmas gépet tudtak kihelyezni a Bronz Kávézóban.

Nagyon örült a nemes kezdeményezésnek Barta Endre, önkormányzatunk humán ügyekért felelős alpolgármestere is, aki emellett persze abban is bízik, hogy nem lesz szükség a készülék használatára:

– Olyan időszakban vagyunk, amikor a sport aktívan belejátszik az életünkbe a most zajló labdarúgó Európa-bajnoksággal, melyen Fiola gólján kívül a dán Christian Eriksen esete volt az, ami eddig a leginkább megmaradt bennünk. Nagyon hálás vagyok a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetségnek és összes partnerének azért, hogy már a harmadik életmentő készüléket helyezik el Dunaújvárosban, ugyanakkor azt kívánom, hogy a készülék átadása után néha beszéljünk róla, de soha ne kelljen majd használni. Ezzel együtt így is megnyugvást hoz az a tudat, hogy a város több pontján is lehet számítani ezekre a készülékekre.

Reszegi Imre, Fejér megyei vezető mentőtiszt szerint országosan is példaértékű az a kezdeményezés, melyet a DLSZ és támogatói megvalósítottak Dunaújvárosban:

– A köszönet hangja mellett ki kell emelnem, hogy egy olyan kezdeményezés indult el Dunaújvárosban, ami nemcsak a megyében, hanem az országban is példaértékű, s ha megnézzük, hogy lakosságarányosan hány ilyen készülék van ma Magyarországon, akkor Dunaújváros magasan az élmezőnyben mozog. Nagyon fontos, hogy a készüléket sikerült a SzívCity rendszerébe regisztrálni, s mindenkit arra bátorítok, hogy használja az alkalmazást, hiszen innen is értesülhetünk arról, hogy van egy megkezdett újraélesztés.

A sajtótájékoztató zárásaként előbb Carissa SE, illetve a DLSZ Társadalmi Felelősségvállalás Bizottságának elnöke, Tóth Imre fejezte ki reményét abban, hogy minél több emberhez eljut az információ az új életmentő készülékről, majd Fetth Katalin, a Magyar Vöröskereszt Dunaújvárosi Területi Szervezetének vezetője mutatta be a készülék szakszerű használatát a jelenlévőknek, kiemelve, hogy ennél részletesebb oktatást is tart majd a Bronz Kávézó alkalmazottainak.

Végh Zoltán felvételei

A rovat további hírei: Közélet

"... felpezsdült az élet Dunaújvárosban"

"... felpezsdült az élet Dunaújvárosban"

2023. feb. 05.

Az energiaválság és az elszabaduló árak mindenki életét jelentősen megnehezítették, az önkormányzatokét pedig különösen is. Évnyitó visszatekintés Pintér Tamás polgármesterrel.

Kérdések és válaszok a DVCSH volt fogyasztóinak küldött levelek kapcsán

Kérdések és válaszok a DVCSH volt fogyasztóinak küldött levelek kapcsán

2023. feb. 04.

A napokban a DVCSH Kft. több volt fogyasztója kapott fenyegető levelet a Global Mediator Zrt.-től. A levélben a cég elmaradt távhő- illetve víz- és csatornaszámlák befizetését követeli – perrel, végrehajtással fenyegetőzik.

DSTV: az Aranyban is vállalták a "csapolást"

DSTV: az Aranyban is vállalták a "csapolást"

2023. feb. 04.

Folytatódott az iskolai véradások sorozata, derül ki a DSTV összeállításából. A Vöröskereszt helyi szervezete versenyt is hirdetett az intézmények között – legutóbb az Arany János Általános Iskolában várták az önkéntes véradókat. Hangkép.

Óvodai vizit – fókuszban a rezsivel

Óvodai vizit – fókuszban a rezsivel

2023. feb. 03.

Az óvodai ágazat idei évre vonatkozó terveiről, elképzeléseiről, az intézményeket érintő elszabadult energiaárakról egyeztetett Szabó Zsolt gazdasági alpolgármester és Gyenes Józsefné, a Dunaújvárosi Óvoda igazgatója. 

DSTV: piaci körkép – az árak nyomában

DSTV: piaci körkép – az árak nyomában

2023. feb. 03.

Az áremelkedésekről szóló sorozat újabb helyszíne volt a piac a DSTV összeállításában. Mint kiderült, aki hazai és házias ízekre vágyik, annak még mindig érdemes a Piac tér felé venni az irányt. Hangkép.
 

Állami kölcsön a Dunaferrnek, de a termelés újraindításáról továbbra sem tudni

Állami kölcsön a Dunaferrnek, de a termelés újraindításáról továbbra sem tudni

2023. feb. 02.

Hat hónapig az állam állja a vasmű dolgozóinak bérét, ám egyelőre kérdéses, hogy milyen formában kezdődhet meg újra az érdemi termelés. Sok még a kérdőjel, nem látni a megoldást.

Zászlót bontott, az óvodákra fókuszált a MONDD!

Zászlót bontott, az óvodákra fókuszált a MONDD!

2023. feb. 02.

Új sorozattal jelentkezett a Civilek az oktatásért – Dunaújváros és környéke csoport: a MONDD! programjának első eseménye az óvodai nevelés nehézségeit vette górcső alá még múlt csütörtökön.