Dunaújváros Hetilap

Országosan is példaértékű kezdeményezés!

spigott - 2021. június 24. 7:30

Már a harmadik életmentő készüléket helyezhette ki a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség Dunaújvárosban.

Az Interspar áruházban található Bronz Kávézó és Lottózóban helyezték el ünnepélyesen tegnap délután azt az életmentő készüléket, melyet a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség (DLSZ), városuk önkormányzata, a Carissa SE, illetve egyéb támogatók hozzájárulásával sikerült megvásárolni. Az ünnepélyes átadón a DLSZ vezetőségéből Petrás Gábor főtitkár köszöntötte a jelenlévőket, kiemelve, hogy egy újabb remek társadalmi összefogás valósulhatott meg Dunaújvárosban, melynek eredményeként a DLSZ-nek és támogatóinak köszönhetően sikerült újabb életmentő készülékkel gazdagítani Dunaújvárost. Mint hangsúlyozta, a készüléket a közelmúltban sikerült megjavíttatni, illetve felülvizsgáltatni, így üzemképes, életmentésre maximálisan alkalmas gépet tudtak kihelyezni a Bronz Kávézóban.

Nagyon örült a nemes kezdeményezésnek Barta Endre, önkormányzatunk humán ügyekért felelős alpolgármestere is, aki emellett persze abban is bízik, hogy nem lesz szükség a készülék használatára:

– Olyan időszakban vagyunk, amikor a sport aktívan belejátszik az életünkbe a most zajló labdarúgó Európa-bajnoksággal, melyen Fiola gólján kívül a dán Christian Eriksen esete volt az, ami eddig a leginkább megmaradt bennünk. Nagyon hálás vagyok a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetségnek és összes partnerének azért, hogy már a harmadik életmentő készüléket helyezik el Dunaújvárosban, ugyanakkor azt kívánom, hogy a készülék átadása után néha beszéljünk róla, de soha ne kelljen majd használni. Ezzel együtt így is megnyugvást hoz az a tudat, hogy a város több pontján is lehet számítani ezekre a készülékekre.

Reszegi Imre, Fejér megyei vezető mentőtiszt szerint országosan is példaértékű az a kezdeményezés, melyet a DLSZ és támogatói megvalósítottak Dunaújvárosban:

– A köszönet hangja mellett ki kell emelnem, hogy egy olyan kezdeményezés indult el Dunaújvárosban, ami nemcsak a megyében, hanem az országban is példaértékű, s ha megnézzük, hogy lakosságarányosan hány ilyen készülék van ma Magyarországon, akkor Dunaújváros magasan az élmezőnyben mozog. Nagyon fontos, hogy a készüléket sikerült a SzívCity rendszerébe regisztrálni, s mindenkit arra bátorítok, hogy használja az alkalmazást, hiszen innen is értesülhetünk arról, hogy van egy megkezdett újraélesztés.

A sajtótájékoztató zárásaként előbb Carissa SE, illetve a DLSZ Társadalmi Felelősségvállalás Bizottságának elnöke, Tóth Imre fejezte ki reményét abban, hogy minél több emberhez eljut az információ az új életmentő készülékről, majd Fetth Katalin, a Magyar Vöröskereszt Dunaújvárosi Területi Szervezetének vezetője mutatta be a készülék szakszerű használatát a jelenlévőknek, kiemelve, hogy ennél részletesebb oktatást is tart majd a Bronz Kávézó alkalmazottainak.

Végh Zoltán felvételei

A rovat további hírei: Közélet

Felsőoktatásban tanulsz? Felvételizel? Jelentkezz az önkormányzat támogatására!

Felsőoktatásban tanulsz? Felvételizel? Jelentkezz az önkormányzat támogatására!

2022. okt. 04.

Két típusú ösztöndíjra pályázhatnak a felsőoktatásban tanuló, vagy felvételi előtt álló diákok a Bursa Hungarica Ösztöndíjrendszer részeként, adta hírül a város hivatalos oldala. 

"Gyermekeink jövője a tét!" – szolidaritási kiállás az oktatásért szerdán

"Gyermekeink jövője a tét!" – szolidaritási kiállás az oktatásért szerdán

2022. okt. 04.

Az oktatás világnapján szerveznek szolidaritási kiállást az oktatásért városunkban: mindenkit, szülőket, nagyszülőket is várnak a Dr. Molnár László Emlékparkba szerdán délután. Legyetek, legyenek, legyünk sokan!

Elkezdték a köztéri fasorok növényvédelmi munkáit

Elkezdték a köztéri fasorok növényvédelmi munkáit

2022. okt. 04.

A város útjai mellett tegnap, az esti órákban kezdték az őszi növényvédelmi permetezést, adta hírül a város hivatalos oldala. Két-három nap alatt végeznek a szakemberek, persze csak ha nem esik.

DSTV: kerekasztal az emlékév előtt

DSTV: kerekasztal az emlékév előtt

2022. okt. 04.

Önkormányzati koordinációval valósul meg a Petőfi 200 emlékév városunkban, derül ki a DSTV összegzéséből. Az előkészületek jegyében ült össze az a kerekasztal a Városházán a napokban, amely a programok gondozását vállalja. Hangkép.
 

Új kísérletbe fog, helyettes szülőket toboroz az Útkeresés Segítő Szolgálat

Új kísérletbe fog, helyettes szülőket toboroz az Útkeresés Segítő Szolgálat

2022. okt. 03.

Bővíti a szolgáltatások körét a rászorulók számára az Útkeresés Segítő Szolgálat – az intézmény helyettes szülői szolgáltatás kialakítását szervezi, és egészen október végéig várja azok jelentkezését, akik a nemes feladatot ellátják.

Véget értek a munkálatok végre

Véget értek a munkálatok végre

2022. okt. 03.

A város több pontján is sor kerül az úgynevezett vadparkolók felszámolására. Ahol logikus és lehetséges, ott az egykor volt füves területeket legális parkolókká alakítják, zúzott kővel szórják fel és ennek köszönhetően területenként érezhető nagyságrendben növekszik a kialakított parkolóhelyek száma. 

DSTV: jubilált a Megyei Szakdolgozói Nap

DSTV: jubilált a Megyei Szakdolgozói Nap

2022. okt. 03.

Idén tizedszerre rendezte meg a Megyei Szakdolgozói Nap programját a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara megyei szervezete, derül ki a DSTV összegzéséből. A köszöntőkkel, műsorral és díjátadással körített tudományos tanácskozásnak ezúttal Dunaújváros, a Városháza rendezvényterme adott otthont. Hangkép.