Remek hangulatú évzáró Rácalmáson

spigott - 2021. június 16. 12:12

Elégedetten, egy kiváló hangulatú családi nappal zárták a 2020/2021-es szezont a Rácalmás SE utánpótlás korú kézilabdázói a mögöttünk hagyott hétvégén.

Családi napon búcsúztatták el az idei szezont a Rácalmás SE utánpótlás korú kézilabdázói a mögöttünk hagyott hétvégén. A remek hangulatú rendezvényen végre nemcsak a gyermekek, hanem szüleik is kilátogathattak a városi sportcsarnokba, ahol az ifjú kézilabdázók egymás elleni játékkal mutathatták meg edzőiknek és szüleiknek, mennyit fejlődtek a mögöttük hagyott speciális évben, mivel a vírushelyzet miatt idő előtt felfüggesztett bajnokságoknak "hála" jobbára csak az edzéseken találkozhattak eddig labdával.

Ahogy a hozzátartozók, úgy az egyesület vezetése is elégedetten, örömmel figyelte játékot, s mint azt Erős István, a Rácalmás SE elnöke elárulta, a mögöttük hagyott nehéz időszakban is mindent elkövettek azért, hogy biztosítsák a gyermekek folyamatos fejlődését.

– Az edzők, szakemberek beszámolói alapján sikeresek vagyunk, s annak ellenére, hogy milyen helyzeten vagyunk túl, lehet látni, hogy mennyi gyerek volt itt, s mennyien sportolnak, ezért nagy köszönet jár az edzőknek és a szülőknek. Azt gondolom, hogy sikeresen átvészeltük ezt az időszakot, s ha a jövőben nem lesz olyan akadály, ami a gyermekek mozgását, sportolását akadályozza, akkor egyenes a pálya, s mi minden lehetőséget igyekszünk megadni a gyermekeknek azért, hogy nálunk játszhassanak, s itt tegyék meg az első lépéseiket sportpályafutásukban. Látva a sok gyermeket és szülőt, azt gondolom, hogy szívesen járnak ide, s nagyon remélem, hogy a jövőben sok gyereknek, ha többnek nem is, de legalább ennyinek biztosítani tudjuk a lehetőséget a játékra, a fejlődésre.

Az egyesület kézilabdázóinak szakmai vezetője, a Kohász kézilabdázóinak ikonja egy éve dolgozik Rácalmáson, ahol egyre többen választják a sportágat, így jelenleg közel száz gyermekkel tudnak foglalkozni, ami hatalmas szó.

– Nagyon hálásak vagyunk a szülőknek és a gyerekeknek is, hogy ezt az igazán nehéz évet végigcsinálták velünk. Igen sokan jelentkeztek a kicsiknél, harmincnyolcan kezdték el a kézilabdát nyáron és a többi csoportunkhoz is csatlakoztak folyamatosan a gyerekek, úgyhogy nagyon boldogok vagyunk, s ezt az évet szerettük volna lezárni egy ilyen jó hangulatú családi rendezvénnyel, ahol azért a gyerekek, mivel a bajnokságokat lefújták és nem tudtak meccset játszani, megmutathatták, hogy mit tanultak. Jól indult az év, jól tudtunk edzeni, aztán ahogy bejött a vírus, muszáj volt alkalmazkodnunk a helyzethez, otthoni edzéseket írtunk elő a gyerekeknek, s bár ez okozott némi lemaradást, a helyzet nem vészes, szépen tudjuk majd pótolni a kiesett időszakot. Csak az utánpótlást nézve, közel százan vagyunk már az egyesületnél az U8-től a serdülőkig, ami óriási dolog, hiszen egy kisvárosról beszélünk. Bár már tizenhat éve élek Rácalmáson, csak tavaly nyáron csatlakoztam az egyesülethez, s mivel felügyelőként láttam azért a gyerekeket, tisztában voltam azzal, hogy bát ez egy jól szervezett egyesület, mégis lehet még jobban csinálni. Egyelőre nagyon jól haladunk, sok támogatást kapunk az iskolától, s a legnagyobb eredményünk az, hogy egyre többen kézilabdáznak nálunk, és nagyon nagy örömmel, boldogsággal járnak edzésre a gyermekek. Nagy terveink vannak a jövőre nézve is, szeretnénk tovább fejlődni önmagunkhoz képest, s bár nagy csodákat 8-11 éves gyermekektől nem szabad várni, de az elsődleges cél az, hogy töretlen legyen a fejlődésük, mindig tudjanak előrébb lépni, s akkor elégedettek lehetünk.

Végh Zoltán felvételei

A végig remek hangulatú programon a játék mellett csoportos fotózás, pizzázás is várta a gyermekeket és a szülőket, majd a korosztályok tagjai megkezdték nyári pihenőjüket, hogy augusztus elején ismét teljesen feltöltődve vágjanak neki a minél sikeresebb felkészülésnek.

A rovat további hírei: Sport

Kovács-Seres Hunor bajnoki címe

Kovács-Seres Hunor bajnoki címe

2021. júl. 29.

Mindössze két nappal azután, hogy hazatért Párizsból, már serdülő bajnoki címnek örülhetett a DKSE tehetséges úszója, Kovács-Seres Hunor.

Kovács Zsófia felkészült az olimpiai döntőre

Kovács Zsófia felkészült az olimpiai döntőre

2021. júl. 29.

A kétszeres Európa-bajnok tornász, Kovács Zsófia ma lép a szerekhez a tokiói olimpia egyéni összetett döntőjében, és több jól sikerült edzést tudhat a háta mögött a vasárnapi selejtező óta. A DKSE sportolója a 11. helyen került be az ötkarikás játékok 24 fős egyéni összetett döntőjébe, 54.732 ponttal. Drukkolunk, Zsófi!

Vízilabda: nem a szűk vereségért jöttek

Vízilabda: nem a szűk vereségért jöttek

2021. júl. 28.

Az utóbbi évek egyik legnagyobb győzelmét aratta a négy dunaújvárosi játékossal felálló magyar női vízilabda válogatott az Egyesült Államok ellen, a tokiói olimpián.

DSTV: a város is szurkol!

DSTV: a város is szurkol!

2021. júl. 28.

Elkezdődtek a 2020. évi nyári olimpiai játékok Tokióban. A négy dunaújvárosi játékossal felálló női vízilabda válogatott mellett a tornász Kovács Zsófiáért is szoríthatunk, de Klujber Katrin kézilabdázó és több helyi sportoló is öregbíti településünk hírnevét. Stábunk a városlakókat kérdezte arról, hogy követik-e a sporteseményt, és ha igen, milyen eredményekre számítanak. (Hangkép)

Óriási bravúr a címvédő ellen!

Óriási bravúr a címvédő ellen!

2021. júl. 28.

Hatalmas csatában, az utolsó negyedben kétgólos hátrányból fordítva aratott 10-9-es győzelmet a címvédő Egyesült Államok ellen a négy dunaújvárosi játékossal felálló magyar női vízilabda válogatott.

Már a verseny előtt az aranyérem volt a cél

Már a verseny előtt az aranyérem volt a cél

2021. júl. 27.

Jó felkészülés után, taktikus, érett versenyzéssel szerzett Európa-bajnoki címet Párizsban Kovács-Seres Hunor, a DKSE tehetséges úszója.

Fájdalmas vereség Brazíliától

Fájdalmas vereség Brazíliától

2021. júl. 27.

Szünetre hat gólos hátrányba került a magyar női válogatott második olimpiai csoportmérkőzésén Brazília ellen, és nem tudott közelebb kerülni ellenfeléhez, így nehéz helyzetbe került a negyeddöntőbe jutást illetően.