Zéró Tolerancia Kupa: futball tisztán

spigott - 2021. június 14. 10:05

Tizenkét együttes részvételével rendezték meg a radari műfüves pályán a Zéró Tolerancia foci kupát, melyen korábbi szenvedélybetegek mérték össze egymással erejüket.

A Találj Haza Rehabilitációs Alapítvány szervezésében, az Egészségdokk Addiktológiai Központ és a Mental Florens Alapítványokkal összefogásban, a dunaújvárosi önkormányzat támogatásával rendezték meg az előző hét végén a Zéró Tolerancia elnevezésű foci kupát, melyen nagyrészt korábbi szenvedélybetegek léptek pályára a radari műfüves pályán. A viadal megnyitóját és a meccseket közel százötven focizni vágyó várta nagy lelkesedéssel, s mint azt Barta Endre, Dunaújváros humán ügyekért felelős alpolgármestere elmondta, városunk boldogan állt a rendezvény támogatói közé, s bíznak abban, hogy sikerül hagyományt teremteni a viadallal.

– Amikor megkerestek minket a szervezők, hogy lenne egy ilyen rendezvény a városban, természetesen örömmel mondtunk rá igent, s megnéztük, hogy mivel is tudnánk támogatni a viadalt. Tizenkét csapat százötven játékosa lépett pályára a tornán, olyanok, akik megküzdöttek az élet nehézségeivel, túljutottak rajta, legyőzték saját démonjaikat, és most együtt tudnak ennek örülni, s ezzel példaképek is lehetnek. Ezek az események azok, amik megmutatják, hogy a futball több mint egy sport, illetve a sport több mint egy fizikai játék, ilyenkor kapcsolódik össze a lelki, szellemi és fizikai szint, s ez minden ember életében nagyon fontos. Ezért is vagyunk nagyon boldogok, hogy egy esemény volt itt Dunaújvárosban, bízunk abban, hogy ebből hagyomány válik a jövőben, s mi igyekszünk minden lehetőséget megragadni és támogatni is a rendezvényt.

A viadalt szervező Találj Haza Rehabilitációs alapítvány vezetője, Czere-Ambrus Mária elárulta, a szenvedélybetegségből való felépülésben óriási szerepe van a sportnak, az egységes, összetartó közösségnek, s ez pénteken is megmutatkozott.

– A torna nevét onnan vettük, hogy a dunaújvárosi felépülők egy Zéró Tolerancia nevű csapatban fociznak a városi kispályás labdarúgó bajnokságban, s nyilván utal is ez a név arra, hogy ez egy teljesen absztinens közösség és ez egy teljesen absztinens rendezvény. Résztvevőink felépült szenvedélybetegek, függők, s minden intézmény, minden csapat valamilyen szinten kapcsolódik a felépüléshez. Némi túlzással mondhatom, hogy az ország minden részéről jöttek a tornára, Budapestről, Székesfehérvárról, Nagyszénásról, Komlóról, Pécsről, voltak, akik két-három órát is utaztak, hogy részt vegyenek ezen a viadalon, ráadásul nagyon szívesen, eredetileg két-három csapattal terveztünk, de akkora volt az érdeklődés, hogy végül tizenkét csapattal rendeztük meg, pedig még többen is jöttek volna. A felépülő közösségnek mindig abban volt a legnagyobb ereje, hogy egymás támogatják, közösen mennek a felépülés útján, s akik eljöttek Dunaújvárosba, azoknak ez nagyon, de nagyon sokat jelent. A foci nagy része az életüknek, a sport a felépülésük egyik nagyon erős pillére, mi abban hiszünk, hogy meg kell töltenie az embernek az életét minél több értékkel, szeretettel, barátságokkal, sporttal, élményekkel, s akkor sokkal könnyebb és tartósabb lesz a felépülés.

Vígh Dániel felvételei

A Zéró Tolerancia foci kupán tizenkét együttes vett részt, melyeket két hatos csoportba sorsoltak a szervezők, így az A-jelű hatosban az Utcafront, a Zsibrik, a Megálló, a Tini KIMM, a Leo Amici és a Forduló Pont, míg a B-csoportban a KIMM Öregfiúk, a Találj Haza, a Bázis, a Nagyszénás, az EDOKK és a Gamma Metál csapatai küzdöttek meg egymással. A torna végén a Megálló gárdája örülhetett a végső győzelemnek, megelőzve a Gamma Metál és a KIMM Öregfiúk együtteseit, a legjobb játékosnak Szabó Mártont, míg a legjobb kapusnak Hruby Tamást választották.

A rovat további hírei: Sport

Már a döntőért küzd a DFVE

Már a döntőért küzd a DFVE

2024. ápr. 24.

A Ferencváros otthonában kezdi meg a két nyert mérkőzésig tartó bajnoki elődöntőt a DFVE női vízilabda csapata ma este nyolc órától.

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

2024. ápr. 23.

A helyi nevelésű szakember munkáját Revák Zolták és Hetler Ádám segítik másodedzőként, míg a kapusok szakmai munkájáért Pinczés Bendegúz felel a DAB hokisainál a 2024/2025-ös szezonban.

Kilenc érem az országos döntőről

Kilenc érem az országos döntőről

2024. ápr. 23.

Kiválóan szerepeltek a dunaújvárosi lábtoll-labdázók a Mohácson megrendezett országos diákolimpiai fináléban.

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

2024. ápr. 23.

Összesen tizennégy dobogós helyezéssel, s az éremtábla hatodik helyével zárták az évadnyitó Máramarosi Kupát a DKSE ifjú kajak-kenusai a mögöttünk hagyott hétvégén.

Dunaújvárosi éremeső Veszprémből

Dunaújvárosi éremeső Veszprémből

2024. ápr. 22.

Tizenegy dobogós helyezéssel, az éremtábla hetedik helyén zárták legutóbbi versenyüket a DKSE korosztályos úszói a mögöttünk hagyott hétvégén.

Vereséggel búcsúzott a szezontól a DKSE

Vereséggel búcsúzott a szezontól a DKSE

2024. ápr. 22.

Csak a harmadik szettben tudta megszorítani az alsóházi tabellát vezető Miskolc gárdáját a DKSE felnőtt röplabda csapata az Extraliga hazai szezonzáróján.

Egyre nehezebb helyzetben a DFC

Egyre nehezebb helyzetben a DFC

2024. ápr. 21.

Félidőnként két-két gólt kapva szenvedett vereséget a több élvonalbeli játékossal megerősített Fehérvár FC II. vendégeként a Dunaújváros FC labdarúgó csapata.