A város mellől szállt fel, Apostagnál csapódott a földbe egy vitorlázórepülő

Öcaline - 2021. július 4. 20:04

Nem mindennapi baleset történt, a légi jármű egy kombájn tetején megpattanva csapódott a gabonatáblába – a pilóta túlélte a rendkívüli landolást.

Egyelőre tisztázatlan körülmények között zuhant le egy vitorlázórepülő Apostag közelében szombaton délután, adta hírül a Hírös.hu. A lap arról is ír, hogy a gép a városunk melletti reptérről szállt föl, méghozzá a 66. Magyar Nemzeti Vitorlázórepülő Bajnokság résztvevőjeként. A gép irányítója azonban Apostag közelében veszített a magasságból, és leszállóhelyet keresett. A Hírös.hu beszámolója szerint a település mellett éppen arattak, a gabonatábla alkalmas volt a leszállásra, ezért a pilóta körözni kezdett fölötte. Végül azonban a landolás sem ment zökkenőmentesen. Mint a kombájn vezetője lapnak elmondta, látta, hogy fölötte szállt el a gép, ami utána még egy kört megtett, ám ezt követően a kombájn felé tartott a repülő, majd megpattant a tetején, mielőtt a földbe csapódott.
A kombájnos azonnal segítséget kért, ezt követően a pilótát, egy 56 éves pécsi férfit helyszíni ellátás után mentőhelikopterrel szállították a kecskeméti kórházba. A beszámoló szerint a helyszínre érkeztek a katasztrófavédelem munkatársai is; a baleset körülményeit rendőrség vizsgálja.

(Fotó: Hírös.hu)

A rovat további hírei: Sziréna

Sanyargatással is vádolják a csempészt

Sanyargatással is vádolják a csempészt

2021. okt. 15.

17 szír menekülőt zsúfoltak a teherautó rakterébe a tomboló kánikulában – a csempészés mellett a külföldi állampolgárok sanyargatásával is vádolják. Nagyon durva történet, a kitépett gumiszigetelésen át jutottak levegőhöz a szállítottak, értesült a DO.

Mentőhelikoptert is riasztottak a Vasmű útra (FRISSÍTVE)

Mentőhelikoptert is riasztottak a Vasmű útra (FRISSÍTVE)

2021. okt. 13.

Két mentőautó mellett egy mentőhelikoptert is riasztani kellett egy Vasmű úti rosszulléthez nem sokkal kilenc óra után. (FRISSÍTVE)

Küszöbön a fűtési szezon – mindent a megelőzésről!

Küszöbön a fűtési szezon – mindent a megelőzésről!

2021. okt. 11.

Előzzük meg lakástüzet és szén-monoxid-mérgezést – ezzel a címmel adott ki közleményt a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság. Mutatom!

Baleset volt az M6-os sztrádán, komoly torlódással

Baleset volt az M6-os sztrádán, komoly torlódással

2021. okt. 10.

Két személyautó ütközött a város határában, személyi sérülés is történt.

Ittasan, jogsi nélkül vezetett

Ittasan, jogsi nélkül vezetett

2021. okt. 09.

Ittas, és vezetői engedéllyel nem rendelkező sofőrökkel szemben kellett intézkednie a dunaújvárosi rendőröknek pénteken.

Nemcsak a pénzt, a pénztárgépet is vitték

Nemcsak a pénzt, a pénztárgépet is vitték

2021. okt. 08.

Lopás bűntett lett a vád a két férfival szemben. A vádlottak egyike adta az ötletet, neki egyszer már sikerült, próbálják meg újra, értesült a DO.

DSTV: lánglovagok lépcsőfutása

DSTV: lánglovagok lépcsőfutása

2021. okt. 05.

Nagy csatát és komoly erőpróbát hozott a megyei tűzoltóinak immár hagyományos lépcsőfutó versenye, derül ki a DSTV összegzéséből. A megméretést a Duna-parton rendezték a közelmúltban: mintegy negyven hivatásos, létesítményi és önkéntes lánglovag vágott a lépcsősornak! Hangkép.