Az oroszoktól is kikapott a női kézilabda-válogatott

doszerk - 2021. július 29. 14:26

A magyar női kézilabda-válogatott 38-31-es vereséget szenvedett a címvédő oroszoktól a tokiói olimpián csütörtökön, ezzel nehéz helyzetbe került a csoportból való továbbjutás szempontjából.

A mérkőzés előtt a magyar himnuszt követően Csajkovszkij első zongoraversenyét játszották le Oroszország himnusza helyett, melyet egymás kezét fogva hallgattak végig az oroszok. Elek Gábor keretéből Helembai Fanni maradt ki ezen a találkozón. A meccs egy bejátszás után Makajeva góljával indult, erre azonban Szöllősi-Zácsik azonnal válaszolt. Egy perccel később Szucsánszki talált be, az oroszok azonban rögtön egyenlítettek, majd fordítottak is. Szucsánszki röviddel ezután egy ütközés után nem tudta folytatni a játékot, mint később kiderült, kiugrott a válla. Szöllősi-Zácsik második góljára az ellentámadásból jött a válasz, sőt, a rivális hamar háromgólos előnyre tett szert, melyet Klujber faragott két hétméteresből egyre. Viszonylag rövid időt alatt ismét három góllal mentek az oroszok, bár időközben Lukácsnak sikerült megtörnie saját gólcsendjét.

Amikor a különbség négygólosra duzzadt, Elek Gábor időt kért, és a keményebb védekezésre, valamint a sok eladott labdára hívta fel tanítványai figyelmét. Ezután Vámos és Schatzl találataival közelebb került ellenfeléhez a válogatott, de a 18. percben már öt gól volt a két együttes között, így a magyar kapitány ismét időt kért. A 20. perchez érve sem csökkent az oroszok előnye, igaz, közben Háfra egy szép akció végén, Klujber pedig hétméteresből volt eredményes. Lukács második találatára azonnal válaszolt az ellenfél, aztán Szöllősi-Zácsik tört be és vette be az orosz kaput. Klujber kettő és Háfra egy gólja meccsben tartotta a magyarokat, de ahhoz, hogy a szünetben is csak öttel vezessen a rivális, Klujber további két hétméteresére is szükség volt.

Képek forrása: MTI/Czeglédi Zsolt

Fordulás után két orosz és két Lukács-gól következett, ezzel ugyan megmaradt a különbség, játékban azonban a magyarok visszaestek és csak 5-6 perc elteltével kezdték valamelyest felvenni a tempót. Szöllősi-Zácsik két gólja között Tomori is betalált, közelebb kerülni mégsem sikerült az oroszokhoz, akik szinte minden kapura lövésükből eredményesek voltak. Vámos, Márton és Klujber viszonylag gyors egymásutánban vette be az ellenfél kapuját, ezzel négyre csökkent az orosz előny, mely rövidesen ismét hat gól volt. Klujber hétméteresből újfent betalált, a másik oldalon viszont a rivális nem hibázott, miközben számos nagy magyar helyzet maradt ki, Lukács üres kapura leadott lövése a kapufán csattant, Klujber pedig először hibázott hét méterről a meccsen. Öt perccel a lefújás előtt hét gól volt a különbség a két együttes között, amely Vámos kettő és Bordás egy gólja ellenére sem csökkent a végéig.

Orosz Olimpiai Csapat-Magyarország 38-31 (22-17)
Gólszerzők: Dmitrijeva 7, Ilina 6/5, Managarova 4, Vjahireva 4, Szkorobogacsenko 4, Szen 4, Makejeva 3, Gorskova 3, Bobrovnyikova 2, Vedehina 1, illetve Klujber 9/7, Szöllősi-Zácsik 5, Vámos 5/1, Lukács 4, Háfra 3, Szucsánszki 1, Schatzl 1, Márton 1, Bordás 1, Tomori 1.

(MTI)

A rovat további hírei: Sport

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

2024. már. 28.

Mindössze öt gólt kapva aratott sima győzelmet a DFVE női vízilabda csapata a III. Ker. TVE elleni bajnokin a Fabó Éva Sportuszodában szerdán este.

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

2024. már. 27.

Fontos találkozó vár a DKKA női kézilabdázóira a balatonboglári akadémisták ellen csütörtökön délután öt órától.

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

2024. már. 27.

Jogosulatlan szereplés miatt az ellenfeleknek írták jóvá a DAB-ASP Andersen Ligás negyeddöntőjének és elődöntőjének mérkőzéseit. A sorozatból így kizárt dunaújvárosiak fellebbezést nyújtanak be a döntés ellen.

Fontos pontokra hajt a DFVE

Fontos pontokra hajt a DFVE

2024. már. 27.

A III. Ker. TVE elleni hazai összecsapással folytatja az OB I-es pontvadászat alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata ma este hét órától.

DSTV: újabb öt év az elnökségben

DSTV: újabb öt év az elnökségben

2024. már. 26.

A Magyar Birkózó Szövetség újabb 5 évre választotta az elnökség tagjává Mátyás Gábort, a DKSE ügyvezető elnökét. A szakemberrel az elnökségben végzett munkáról, annak céljairól, valamint arról is beszélgettünk, hogy ennek milyen hatásai lesznek a DKSE birkózó szakosztályára. Hangkép.

Biztos siker a felnőttek között

Biztos siker a felnőttek között

2024. már. 26.

A Szigetszentmiklós elleni hatgólos győzelemmel folytatta az NB II-es felnőtt bajnokság alsóházi pontvadászatát a DKKA U21-es együttese.

Eredményes utánpótlás

Eredményes utánpótlás

2024. már. 26.

Pupp Viktória magabiztos győzelemmel lépett nagyot a válogatottság felé az év első országos válogató versenyén.