Dragon Steel SE: kiváló szereplés a bajnokságon

spigott - 2021. július 1. 12:45

Három ezüst- és három bronzéremmel zárták a 10 személyes sárkányhajó magyar bajnokság küzdelmeit a Dragon Steel SE versenyzői.

Fadd-Domboriban rendezték meg június 26-án és 27-én a sárkányhajósok 10 személyes magyar bajnokságát, melyen természetesen ott voltak a Dragon Steel SE versenyzői is. A kétnapos viadalon az U24-es korosztálytól egészen a Senior C korosztályig mérették meg magukat a résztvevők 200 és 2000 méteres versenytávon, s mint azt Tóth Edit, a Dragon Steel SE elnöke érdeklődésünkre elárulta, a 117 hajót felvonultató mezőnyben 46 taggal, összesen tizenkét legénységgel vágtak neki a bajnoki küzdelmeknek.

– A 10 személyes Sárkányhajó Magyar Bajnokságon a 200 méteres távon hét, míg 2000 méteren öt legénységet indított egyesületünk. A rövidebbik távon a vegyes és open kategória összes résztvevője az időmérő futammal kezdte a versengést, s ezek eredményei alapján sorolták az egységeket a középfutamokba korosztálytól függetlenül. Az elért futamidők alapján az 1-3 osztály "A" és "B" döntőjébe lehetett bejutni, míg a nőket a két időfutam eredményei alapján rangsorolták. Senior A mix csapatunk a B-döntőben elért legjobb kategória időeredménnyel a második helyen végzett, csakúgy, mint az U24 mix formációnk is, mely 10-től 21 éves korig ültek versenyzőink. A senior B női és a Senior B open (50 éve felettiek) kategóriákban egyaránt a harmadik helyen fejeztük be a viadalt, a premier open egységünk a másodosztály második helyén (összesítésben a hatodik) végzett, premier női kategóriában az ötödik helyet szereztük meg, míg Senior C mix (60 év felettiek) csapatunk úgy lett harmadik, hogy a Senior B kategória harmadik osztályában szereztek bronzérmet.

Józsa Róbert felvételei

Nemcsak 200, hanem 2000 méteren is szépen szerepeltek a dunaújvárosiak, árulta el az egyesület első embere.

– Vasárnap a hőség még tovább fokozódott, így a körülbelül tízperces, két kilométeres távon komoly kihívásokkal kellett megküzdenie a versenyzőknek. A nők éppen délben versenyeztek, szinte gőzölt a víz, komolyan elszívta az energiánkat, de előtte és utána is csak kicsit volt tűrhetőbb elviselni a kánikulát az üldözéses versenyben. A hosszabbik távon a Senior A mix (40 év felettiek) a negyedik helyet szerezte meg, míg a premier női mezőnyben az ötödik helyen végeztünk. A Senior C mix csapatot egyedüli korosztályos csapatként végül a Senior B kategória ötödik helyére rangsorolták, a premier open hajó a hatodik helyen végzett, míg a premier mix a tizenöt induló közül a kilencedik helyen fejezte be a megméretést. Összességében elmondható, hogy egyesületünk kiemelkedően eredményes volt a Magyar Bajnokságon. A hajóink szárnyaltak a vízen, három ezüst és három bronzéremmel gazdagodtunk és a többi hajónk is kiválóan szerepelt, s ez remélhetőleg további lendületet ad az egyesület versenyzőinek.

Az éremgyűjtők névsora: Balla Gábor, Bárdos Helga, Bencs Botond, Bényi Andrásné, Bíró Andrea, Biró László, Biró Vivien, Bőhm Angéla, Bucsi Blanka, Dr. Rubics László, Ecsődi Sára, Fehér Nárcisz, Fischer Péter, Gál-Berey Tünde, Gálné S. Éva, Guld Lívia, Hallas János, Illés Zsolt, Jászainé H. Rozália, Kalmár Endre, Kiss Erzsébet, Kótai Ferenc, Körmendi László, Kurucz Zoltán, Lakatos Adél, Lakatos Enikő, Lakatos Viktor, Nyíri Andrea, Pahocsa Kristóf, Pipa Károly, Putráné P. Ágnes, Ruffing Gyöngyi, Sipos Árpád, Szabó Csilla, Szabó Zsolt, Szatmári D. Csaba, Tiringer Márk, Tóth Edit, Tóth Gergely, Tóth Villő, Vajda József, Varga Béla, Vércse Edit, Wágner Luca, Wágner Petra, Wágner-Ősz Zita.

A rovat további hírei: Sport

DSTV: nagyon erős emberek (galériával)

DSTV: nagyon erős emberek (galériával)

2024. máj. 30.

Amikor azt mondjuk, hogy a hétvégi Parázs-Varázson minden csoport és korosztály megtalálta a maga programját, valóban komolyan gondoljuk. A gyermekprogramok és a zenei kavalkád mellett ellátogatott Dunaújvárosba a világ legerősebb családja – Ifjabb Fekete László világbajnok vezetésével a Nemzetközi Erős Emberek versenysorozat egy állomásának adott otthont a rendezvény. Hangkép.

Ritter Zalán is Acélbikaként folytatja

Ritter Zalán is Acélbikaként folytatja

2024. máj. 30.

A 23 esztendős csatár a BJAHC csapatának mezét cseréli dunaújvárosira a 2024/2025-ös szezonban.

DSTV: akik példaképpé váltak

DSTV: akik példaképpé váltak

2024. máj. 29.

Bajnokóra címmel egy teljesen profilba illő sorozatot indított útjára a Vasvári Pál Általános Iskola. Ennek részeként az intézménybe invitálnak olyan sikeres sportolókat, akik egykor a Vasvári kötelékében tanultak-sportoltak. A sorozat első vendége Erdély Csanád, magyar válogatott jégkorongozó volt. Hangkép.

Dunaújvárosi éremeső Veszprémben

Dunaújvárosi éremeső Veszprémben

2024. máj. 29.

Huszonöt dobogós helyezéssel zárták a Veszprém Kupa elnevezésű négyfordulós sorozat második állomását a DKSE tehetséges úszói.

DSTV: Kovács-Seres Hunor kiválóan úszott az Európa Kupán

DSTV: Kovács-Seres Hunor kiválóan úszott az Európa Kupán

2024. máj. 28.

Az olaszországi Piombino városában rendezték meg a nyílt vízi úszók Európa Kupájának első fordulóját, s a rangos versenyen a DKSE tehetséges úszója, Kovács-Seres Hunor is megmérette magát. A fiatal tehetség végül mindössze néhány másodpercre a felnőttek mögött az előkelő 20. helyen ért célba. Hangkép.

Remekeltek birkózóink az országos bajnokságokon

Remekeltek birkózóink az országos bajnokságokon

2024. máj. 28.

Aranyéremmel, több dobogós és pontszerző helyezéssel zárták a DKSE és fiókszakosztályainak versenyzői a korosztályos bajnokságok küzdelmeit május 25-én és 26-án.

Véget ért az ifik szezonja

Véget ért az ifik szezonja

2024. máj. 27.

Hetedik helyen végzett az ifjúsági bajnokság nyolcas döntőjében a DFVE leány vízilabda csapata a mögöttünk hagyott hétvégén.