Dunaújvárosi nőt kényszerítettek prostitúcióra

Öcaline - 2021. július 7. 18:51

Az ügyészség súlyosbításért fellebbezett az emberkereskedelem miatt elítélt, egy dunaújvárosi nőt kizsákmányoló négyfős banda tagjai ellen. Nagyon szomorú történet.

A fellebbezés indítványáról dr. Varga Lóránt főügyészhelyettes adott tájékoztatást – mint összegzéséből kiderül, a Fejér Megyei Főügyészség súlyosításért fellebbezett a kizsákmányolás céljából elkövetett emberkereskedelem bűntette és további bűncselekmény miatt a Székesfehérvári Törvényszék által kiszabott ítélet ellen. Az ügyészség még tavaly nyáron nyújtott be vádiratot a szervezetet irányító, valamint a vele rokoni kapcsolatban álló két, valamint egy további vádlott ellen.
A szervezetet irányító terhelt 2019 márciusától augusztusáig a kiszolgáltatott helyzetben tartott dunaújvárosi nőt prostitúciós tevékenység végzésére bírta rá, és az abból származó jövedelme átadására kényszerítette. Az irányítóval rokoni kapcsolatban álló két vádlott a prostitúciós tevékenységből származó bevétel leplezése érdekében bankszámlát nyitott, amelyre a sértett a jövedelmét utalta. A terheltek a bankszámláról felvett összegeket a szervezetet irányító férfinak adták – amellyel a vádlott közel 1 millió 400 ezer forintot szerzett meg.
A Székesfehérvári Törvényszék az elsőrendű vádlottal szemben 8 év 6 hónap fegyházbüntetést, 8 év közügyektől eltiltást szabott ki, megállapította, hogy feltételes szabadságra nem bocsátható, és a vele szemben más bűncselekmény miatt kiszabott szabadságvesztésből engedélyezett feltételes szabadságot is megszüntette. A törvényszék az elsőrendű vádlottal rokoni kapcsolatban álló mindkét vádlottal szemben 1 év börtönbüntetést szabott ki, amelynek végrehajtását 3 évi próbaidőre felfüggesztette, míg a negyedrendű vádlottat felmentette.

A főügyészség az ítélet ellen az első-, a másod- és a harmadrendű vádlottak vonatkozásában a bűnszervezeti elkövetés megállapítása és ebből következően a büntetés súlyosítása, a negyedik vádlott tekintetében pedig a bűnösség megállapítása és a vádiratban indítványozott büntetés kiszabása érdekében fellebbezett.

(Illusztráció: FMRFK)
 

A rovat további hírei: Sziréna

Két városban is életet mentett a szénmonoxid-érzékelő

Két városban is életet mentett a szénmonoxid-érzékelő

2024. ápr. 15.

Dunaújvárosi társasházi lakásban is a szénmonoxid-érzékelő figyelmeztette a lakókat a mérgező gázra vasárnap. Nem ez volt az egyetlen eset aznap a vármegyében, szerencsére nem történt személyi sérülés, értesült a DO.

Kapatos vezetők húsvét ünnepén

Kapatos vezetők húsvét ünnepén

2024. ápr. 11.

Dunaújvárosi helyzetkép is színesíti a Zsaru Magazin húsvéti körképét – a város közútjain végzett ellenőrzésekről Kőhalmi László főtörzszászlós, a Dunaújvárosi Rendőrkapitányság közlekedésrendészeti osztályának helyettes vezetője számolt be.

Látta a balesetet? Jelentkezzen!

Látta a balesetet? Jelentkezzen!

2024. ápr. 10.

Ismeretlen személyazonosságú gépjárművezető azonosításához kérik a lakosság segítségét a dunaújvárosi rendőrök. Elektromos kerékpárral közlekedő hölgyet sodort el, megállás nélkül koccolt a helyszínről, értesült a DO. Egy megosztás is közelebb vihet hozzá!

A fél város keresi a mérget kiszóró gazembert

A fél város keresi a mérget kiszóró gazembert

2024. ápr. 07.

Az internetes közösségi oldalakon, csoportokban terjedt el a hír, miszerint a felső Duna-parton mérgező eledeleket találtak, amelyek akár végzetesek is lehetnek a házi kedvencekre.

Értékes kapcsolószekrényt lopott – vád a vége ellene

Értékes kapcsolószekrényt lopott – vád a vége ellene

2024. ápr. 04.

Félmillió forint értékű berendezést lovasított meg az a férfi, aki ellen a Dunaújvárosi Járási Ügyészség emelt vádat. Hihetetlen, de még a két társa sem tudta, hogy éppen lopnak, értesült a DO.

Vigyázat, csalók! Ne dőljön be! És adja tovább!

Vigyázat, csalók! Ne dőljön be! És adja tovább!

2024. ápr. 03.

A nagy közösségi portálon élesített tájékoztató videóval jelentkezett a rendőrség – a cél egyértelmű: az úgynevezett "bankos" csalók üzelmeinek megakadályozása. Egy megosztás is sokat érhet!

Megkárosította a szolgáltatót – vádemelés a vége

Megkárosította a szolgáltatót – vádemelés a vége

2024. már. 23.

Több hónap alatt összesen 730 ezer forinttal károsította meg az egyik távközlési szolgáltató céget az a férfi, aki ellen csalás miatt emeltek vádat a napokban. Adathalászattal kezdődött, értesült a DO.