Dunaújvárosi nőt kényszerítettek prostitúcióra

Öcaline - 2021. július 7. 18:51

Az ügyészség súlyosbításért fellebbezett az emberkereskedelem miatt elítélt, egy dunaújvárosi nőt kizsákmányoló négyfős banda tagjai ellen. Nagyon szomorú történet.

A fellebbezés indítványáról dr. Varga Lóránt főügyészhelyettes adott tájékoztatást – mint összegzéséből kiderül, a Fejér Megyei Főügyészség súlyosításért fellebbezett a kizsákmányolás céljából elkövetett emberkereskedelem bűntette és további bűncselekmény miatt a Székesfehérvári Törvényszék által kiszabott ítélet ellen. Az ügyészség még tavaly nyáron nyújtott be vádiratot a szervezetet irányító, valamint a vele rokoni kapcsolatban álló két, valamint egy további vádlott ellen.
A szervezetet irányító terhelt 2019 márciusától augusztusáig a kiszolgáltatott helyzetben tartott dunaújvárosi nőt prostitúciós tevékenység végzésére bírta rá, és az abból származó jövedelme átadására kényszerítette. Az irányítóval rokoni kapcsolatban álló két vádlott a prostitúciós tevékenységből származó bevétel leplezése érdekében bankszámlát nyitott, amelyre a sértett a jövedelmét utalta. A terheltek a bankszámláról felvett összegeket a szervezetet irányító férfinak adták – amellyel a vádlott közel 1 millió 400 ezer forintot szerzett meg.
A Székesfehérvári Törvényszék az elsőrendű vádlottal szemben 8 év 6 hónap fegyházbüntetést, 8 év közügyektől eltiltást szabott ki, megállapította, hogy feltételes szabadságra nem bocsátható, és a vele szemben más bűncselekmény miatt kiszabott szabadságvesztésből engedélyezett feltételes szabadságot is megszüntette. A törvényszék az elsőrendű vádlottal rokoni kapcsolatban álló mindkét vádlottal szemben 1 év börtönbüntetést szabott ki, amelynek végrehajtását 3 évi próbaidőre felfüggesztette, míg a negyedrendű vádlottat felmentette.

A főügyészség az ítélet ellen az első-, a másod- és a harmadrendű vádlottak vonatkozásában a bűnszervezeti elkövetés megállapítása és ebből következően a büntetés súlyosítása, a negyedik vádlott tekintetében pedig a bűnösség megállapítása és a vádiratban indítványozott büntetés kiszabása érdekében fellebbezett.

(Illusztráció: FMRFK)
 

A rovat további hírei: Sziréna

Részletes rendőrségi tipptár strandolóknak

Részletes rendőrségi tipptár strandolóknak

2021. júl. 29.

A napokban történt lopás és elfogás kapcsán részletes javaslatcsomagot állított össze a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálata az áldozattá válás elkerülése érdekében a strandolók számára.

Súlyos testi sértés Mezőfalván

Súlyos testi sértés Mezőfalván

2021. júl. 28.

Arccsonttörést szenvedett az a férfi, akit egy májusi éjszaka közepén ütöttek meg Mezőfalva egyik terén.

Csalással gyanúsított nőt csíptek el

Csalással gyanúsított nőt csíptek el

2021. júl. 28.

A dunaújvárosi kapitányság adott ki elfogatóparancsot ellene, Perkátán futott a rendőrök karjaiba.

Idős asszonyt károsítottak meg a csalók

Idős asszonyt károsítottak meg a csalók

2021. júl. 27.

A rendőrök néhány órán belül azonosították és elfogták a két dunaújvárosi elkövetőt; egy 92 éves asszonyt fosztottak ki, értesült a DO.

Gyorsított eljárás várt az embercsempészekre

Gyorsított eljárás várt az embercsempészekre

2021. júl. 26.

Magyar és brit állampolgár állt bíróság elé a Dunaújvárosi Járási Ügyészség gyorsított eljárása nyomán – mind a ketten az M6-os sztrádán futottak a rendőrök karjaiba.

Ne várjunk őszig a kéménysepréssel

Ne várjunk őszig a kéménysepréssel

2021. júl. 22.

Nyáron is szerencsét hoz, ha kéményseprővel találkozunk, hiszen ha jól működik a házunk kéménye, biztonságban tudhatjuk otthonunkat és szeretteinket.

Mindenkin segíthet a néma segélykiáltás

Mindenkin segíthet a néma segélykiáltás

2021. júl. 22.

Segítségkérő mozdulatsor meghonosításáért kezdett kampányt a rendőrség: a közösségi felületeken már elterjedt "néma segélykiáltással" a kiszolgáltatott helyzetben lévő emberek jelezhetik, hogy veszélyben vannak. Egy jelsor, három mozdulat a hajtás után.