Dunaújvárosiak az olimpián!

spigott - 2021. július 21. 17:09

A négy dunaújvárosi játékossal felálló női vízilabda válogatott mellett a tornász Kovács Zsófiáért is szoríthatunk a tokiói olimpián. Mutatjuk is, hogy mikor!

Gurisatti Gréta és Szilágyi Dorottya! (Kép: MVLSZ/Derencsényi István)

A növekvő koronavírusos esetek száma ellenére jelenleg úgy tűnik, hogy július 23-án megkezdődik a tokiói nyári olimpia, melyen két dunaújvárosi egyesület öt sportolójáért szoríthatunk.

Éremre törnek a vízilabdázók

A legnagyobb különítményt a magyar női vízilabda válogatott tagjai alkotják, ugyanis Garda Krisztina, Gurisatti Gréta, Magyari Alda és Szilágyi Dorottya személyében a DUE-Maarsk Graphics együttesének négy játékosa is nekivág az ötkarikás játékoknak. Mindannyian kulcsszereplői a nemzeti együttesnek, mely az Orosz csapat, az Egyesült Államok, a házigazda Japán, valamint Kína társaságában kezdi meg az olimpiai torna csoportküzdelmeit. Válogatottunk július 26-án az oroszok, két nappal később az Egyesült Államok, július 30-án a vendéglátók ellen ugrik medencébe, majd augusztus 1-jén a kínai csapat ellen zárja a csoportkört. A legjobb nyolc közé a csoportok első négy helyezettje jut, a negyeddöntőket augusztus 3-án, az elődöntőket 5-én, míg a helyosztókat 7-én rendezik meg, s a magyar válogatott egyértelmű célja az, hogy a női szakág is megszerezze első érmét az ötkarikás játékok történetében.

Döntős remények tornában

A magyar női torna szakágat egyedül Kovács Zsófia, a DKSE kétszeres Európa-bajnoka képviseli a megméretésen, s mint arról ma is beszámoltunk, Zsófi átállása, illetve felkészülése is a tervek szerint halad a japán fővárosban.

Kép forrása: MATSZ

A dunaújvárosi kiválóság számára július 25-én, magyar idő szerint éjjel három órától kezdődik meg az egyéni összetett kvalifikációja, s amennyiben sikerül bejutnia az egyéni összetett, vagy a szerenkénti döntőkbe, úgy előbb július 29-én, majd augusztus első három napján is szerekhez léphet az olimpián. Mint azt Kovács Zsófia elárulta egyéni összetettben szeretne a legjobb tíz, de akár a legjobb nyolc közé is bekerülni, s ugyanez elmondható a gerendáról, illetve a felemáskorlátról is: főleg utóbbi szeren van jó esélye bejutni a szám döntőjébe.

A magyar női vízilabda válogatott olimpiai kerete

Kapusok: Gangl Edina (UVSE), Magyari Alda (Dunaújváros)
Mezőnyjátékosok: Garda Krisztina (Dunaújváros), Gurisatti Gréta (Dunaújváros), Gyöngyössy Anikó (BVSC), Illés Anna (FTC), Keszthelyi-Nagy Rita (UVSE), Leimeter Dóra (BVSC), Parkes Rebecca (UVSE), Rybanska Natasa (UVSE), Szilágyi Dorottya (Dunaújváros), Szücs Gabriella (UVSE), Vályi Vanda (FTC)

A magyar női vízilabda válogatott tokiói programja (magyar idő szerint)

Július 26., 8.30: Orosz csapat - Magyarország
Július 28., 12.50: Magyarország - Egyesült Államok
Július 30., 11.20: Japán - Magyarország
Augusztus 1., 7.00: Magyarország - Kína
Augusztus 3.: negyeddöntők
Augusztus 5.: elődöntők, az 5-8. helyért
Augusztus 7.: helyosztók

A női torna szakág programja (magyar idő szerint)

Július 25. 03:00-15:00: egyéni összetett kvalifikáció
Július 29. 12:50-15:00: egyéni összetett döntő
Augusztus 1. 10:40-12:50: ugrás és felemáskorlát döntő
Augusztus 2. 10:45-11:20: talaj döntő
Augusztus 3. 10:45-11:20 gerenda döntő

A rovat további hírei: Sport

Későn ébredtek az Acélbikák

Későn ébredtek az Acélbikák

2021. szep. 24.

Korán nagy hátrányba került, s bár utána már jól küzdött, a Győrtől is kikapott a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata az Erste Ligában.

Tornával emlékeznek a röplabdázók

Tornával emlékeznek a röplabdázók

2021. szep. 24.

Hat U13-as fiú röplabda csapat vesz részt a Liszi Ferenc Emléktornán a Dózsa iskolában, szombaton.

Itthon folytatják az Acélbikák

Itthon folytatják az Acélbikák

2021. szep. 24.

Az újonc Győr elleni hazai összecsapással folytatja az Erste Liga küzdelmeit a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata ma este hat órától.

Nagy csaták a Campusban

Nagy csaták a Campusban

2021. szep. 23.

Csak a véghajrában dőlt el a pontok sorsa a városi kispályás labdarúgó bajnokság Campus osztályának kedd esti találkozóin.

Döntetlen a hazai rangadón

Döntetlen a hazai rangadón

2021. szep. 22.

Izgalmas csatában játszott 1-1-es döntetlent a Budapest Honvéd II. elleni hazai találkozón a Dunaújváros PASE labdarúgó csapata az NB III. Közép csoportjának 8. fordulójában.

Szép bajnoki szereplés Fadd-Domboriban!

Szép bajnoki szereplés Fadd-Domboriban!

2021. szep. 22.

Érmet ugyan most nem szereztek, így is elégedetten térhettek haza a Magyar Sárkányhajó Bajnokságról a Dragon Steel SE versenyzői.

Újabb rangadó előtt a focisták

Újabb rangadó előtt a focisták

2021. szep. 22.

Hazai környezetben, a Budapest Honvéd II. elleni mérkőzéssel folytatja az NB III Közép Csoportját a Dunaújváros PASE labdarúgó csapata ma délután négy órától.