Életmentés az élményfürdőben

Terdik Péter - 2021. július 14. 13:41

Egy négyéves kisfiú került a víz alá a hétvégén az élményfürdőben, miután szülei egyedül hagyták a medencében.  De megmentették! Drámai részletek és hősies beavatkozás a hajtás után!

A kisfiú elvesztette az eszméletét, Szlávik Bence vízimentő gyors és szakszerű beavatkozása után egy rövid lélegeztetést követően a gyermek visszanyerte az eszméletét, majd azonnal kórházba szállították.

Részletes jelentés

A történtek kapcsán Sikeres életmentés az élményfürdőben címmel tartottak sajtótájékoztatót ma délelőtt. A részletekről Szabó György, a DVG Zrt. vezérigazgatója, Arnold Miklós a társaság szolgáltatási ágazatvezetője, és Szlávik Bence, az élményfürdő úszómestere számolt be. 
Szlávik Bence, a fiatal úszómester elmondta, a bajbajutott gyermeket először egy vendég vette észre. Miután a látogató jelezte a vészhelyzetet a medenceőrnek, kollégája hívására Bence azonnal a gyermek segítségére sietett, és felmérte az eszméletlen fiatal állapotát: ugyan pulzusa volt, de nem lélegzett, ezért szívkompresszióra nem volt szükség. Miután megkezdte a mesterséges lélegeztetést, az úszómester – elmondása alapján – már második befújás alkalmával észrevette, hogy a kisfiú kezdi visszanyerni az eszméletét. A mentőszolgálat munkatársai néhány perc alatt megérkeztek, és kórházba szállították a fiút, ahonnan két nap után távozhatott. 

Komoly próbatétel

Sokan nem is gondolnák, hogy milyen szigorú próbatételek és képzések szükségesek ahhoz, hogy valaki úszómesterként, vagy medenceőrként dolgozhasson. Arnold Miklós, a DVG Zrt. szolgáltatási ágazatvezetője elmondta, az intézményben dolgozó diákmunkások egy közel 100 órás képzés sikeres elvégzése után állhatnak csak munkába az élményfürdőben. 
Szabó György, a DVG Zrt. vezérigazgatója arra hívta fel a szülők figyelmét, hogy fokozott figyelemmel ügyeljenek gyermekeikre. Emlékeztetett arra is: az élményfürdő házirendje szerint 10 év alatti gyermek nem mehet szülői felügyelet nélkül a medencékbe. Szabó György hozzátette, ugyan az intézmény stábja felkészült és megfelelőn képzett, arra kéri a látogatókat, hogy figyeljenek oda magukra, illetve egymásra, hiszen az elmúlt napokban tapasztalt kánikula már önmagában teremthet veszélyhelyzeteket. Az igazgató továbbá minden, a mentésben résztvevő látogatónak és kollégájának megköszönte a segítségét. 

Szlávik Bence úszómester gyors és szakszerű fellépéséért pénzjutalomban részesült, amelyet Szabó György vezérigazgató adott át a részére a mai tájékoztatón.

(Fotó: Végh Zoltán)
 

A rovat további hírei: Sziréna

Részletes rendőrségi tipptár strandolóknak

Részletes rendőrségi tipptár strandolóknak

2021. júl. 29.

A napokban történt lopás és elfogás kapcsán részletes javaslatcsomagot állított össze a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálata az áldozattá válás elkerülése érdekében a strandolók számára.

Súlyos testi sértés Mezőfalván

Súlyos testi sértés Mezőfalván

2021. júl. 28.

Arccsonttörést szenvedett az a férfi, akit egy májusi éjszaka közepén ütöttek meg Mezőfalva egyik terén.

Csalással gyanúsított nőt csíptek el

Csalással gyanúsított nőt csíptek el

2021. júl. 28.

A dunaújvárosi kapitányság adott ki elfogatóparancsot ellene, Perkátán futott a rendőrök karjaiba.

Idős asszonyt károsítottak meg a csalók

Idős asszonyt károsítottak meg a csalók

2021. júl. 27.

A rendőrök néhány órán belül azonosították és elfogták a két dunaújvárosi elkövetőt; egy 92 éves asszonyt fosztottak ki, értesült a DO.

Gyorsított eljárás várt az embercsempészekre

Gyorsított eljárás várt az embercsempészekre

2021. júl. 26.

Magyar és brit állampolgár állt bíróság elé a Dunaújvárosi Járási Ügyészség gyorsított eljárása nyomán – mind a ketten az M6-os sztrádán futottak a rendőrök karjaiba.

Ne várjunk őszig a kéménysepréssel

Ne várjunk őszig a kéménysepréssel

2021. júl. 22.

Nyáron is szerencsét hoz, ha kéményseprővel találkozunk, hiszen ha jól működik a házunk kéménye, biztonságban tudhatjuk otthonunkat és szeretteinket.

Mindenkin segíthet a néma segélykiáltás

Mindenkin segíthet a néma segélykiáltás

2021. júl. 22.

Segítségkérő mozdulatsor meghonosításáért kezdett kampányt a rendőrség: a közösségi felületeken már elterjedt "néma segélykiáltással" a kiszolgáltatott helyzetben lévő emberek jelezhetik, hogy veszélyben vannak. Egy jelsor, három mozdulat a hajtás után.