Életmentés az élményfürdőben

Terdik Péter - 2021. július 14. 13:41

Egy négyéves kisfiú került a víz alá a hétvégén az élményfürdőben, miután szülei egyedül hagyták a medencében.  De megmentették! Drámai részletek és hősies beavatkozás a hajtás után!

A kisfiú elvesztette az eszméletét, Szlávik Bence vízimentő gyors és szakszerű beavatkozása után egy rövid lélegeztetést követően a gyermek visszanyerte az eszméletét, majd azonnal kórházba szállították.

Részletes jelentés

A történtek kapcsán Sikeres életmentés az élményfürdőben címmel tartottak sajtótájékoztatót ma délelőtt. A részletekről Szabó György, a DVG Zrt. vezérigazgatója, Arnold Miklós a társaság szolgáltatási ágazatvezetője, és Szlávik Bence, az élményfürdő úszómestere számolt be. 
Szlávik Bence, a fiatal úszómester elmondta, a bajbajutott gyermeket először egy vendég vette észre. Miután a látogató jelezte a vészhelyzetet a medenceőrnek, kollégája hívására Bence azonnal a gyermek segítségére sietett, és felmérte az eszméletlen fiatal állapotát: ugyan pulzusa volt, de nem lélegzett, ezért szívkompresszióra nem volt szükség. Miután megkezdte a mesterséges lélegeztetést, az úszómester – elmondása alapján – már második befújás alkalmával észrevette, hogy a kisfiú kezdi visszanyerni az eszméletét. A mentőszolgálat munkatársai néhány perc alatt megérkeztek, és kórházba szállították a fiút, ahonnan két nap után távozhatott. 

Komoly próbatétel

Sokan nem is gondolnák, hogy milyen szigorú próbatételek és képzések szükségesek ahhoz, hogy valaki úszómesterként, vagy medenceőrként dolgozhasson. Arnold Miklós, a DVG Zrt. szolgáltatási ágazatvezetője elmondta, az intézményben dolgozó diákmunkások egy közel 100 órás képzés sikeres elvégzése után állhatnak csak munkába az élményfürdőben. 
Szabó György, a DVG Zrt. vezérigazgatója arra hívta fel a szülők figyelmét, hogy fokozott figyelemmel ügyeljenek gyermekeikre. Emlékeztetett arra is: az élményfürdő házirendje szerint 10 év alatti gyermek nem mehet szülői felügyelet nélkül a medencékbe. Szabó György hozzátette, ugyan az intézmény stábja felkészült és megfelelőn képzett, arra kéri a látogatókat, hogy figyeljenek oda magukra, illetve egymásra, hiszen az elmúlt napokban tapasztalt kánikula már önmagában teremthet veszélyhelyzeteket. Az igazgató továbbá minden, a mentésben résztvevő látogatónak és kollégájának megköszönte a segítségét. 

Szlávik Bence úszómester gyors és szakszerű fellépéséért pénzjutalomban részesült, amelyet Szabó György vezérigazgató adott át a részére a mai tájékoztatón.

(Fotó: Végh Zoltán)
 

A rovat további hírei: Sziréna

Szénmonoxid-mérgezés történt egy városi társasházban

Szénmonoxid-mérgezés történt egy városi társasházban

2022. aug. 10.

Rosszul érezte magát egy dunaújvárosi társasház egyik lakója kedden délután, ezért kórházba került, ahol enyhe szén-monoxid-mérgezést állapítottak meg nála. Nyáron is veszélyes!

Ittasan balesetezett a Papírgyári úton

Ittasan balesetezett a Papírgyári úton

2022. aug. 06.

Nem véletlenül vezetett figyelmetlenül az előtte haladó kocsinak ütköző jármű vezetője. Személyi sérülés ugyan nem történt a péntek délutáni balesetben, de a vétkes sofőr ittasan ült a volán mögé, értesült a DO.

Kifosztotta áldozatát – másfél órán belül elcsípték

Kifosztotta áldozatát – másfél órán belül elcsípték

2022. aug. 04.

Nagyon gyorsan elkapták a dunaújvárosi rendőrök azt a férfit, aki megütötte áldozatát, majd elvette mobiltelefonját. Kifosztással vádolják, értesült a DO.

Bréking: két motoros ütközött, teljes útzár a 6-os főúton (FRISSÍTVE)

Bréking: két motoros ütközött, teljes útzár a 6-os főúton (FRISSÍTVE)

2022. aug. 04.

Adony térségében történt a baleset még 6 óra előtt, sérültekről egyelőre nem érkezett jelentés. A balesettel érintett szakaszt teljesen elzárták a közlekedők elől. Gyorshír. (FRISSÍTVE)

Figyelem, nagy a tűzveszély a kánikulában!

Figyelem, nagy a tűzveszély a kánikulában!

2022. aug. 03.

Az elmúlt hetek – sőt, hónapok – csapadékmentes időjárása lényegében folyamatos veszélyhelyzetet okoz: akár egy pillanatnyi figyelmetlenség, egy szikra vagy eldobott csikk is nagy pusztítást okozó tüzekhez vezethet. Több elrettentő példa is figyelmeztet a veszélyre.

Magyar kocsi, török csempész, afgán utasok

Magyar kocsi, török csempész, afgán utasok

2022. júl. 29.

Nemzetközi viszonylat a Pentele hídon: török embercsempész szaladt a rendőrök karjaiba, tizenegy afgánt szállított, értesült a DO.

Foglalkoztatása során próbált megszökni egy fogoly

Foglalkoztatása során próbált megszökni egy fogoly

2022. júl. 28.

Nem jött össze a mesterterv, már a telep területén elcsípték, derül ki az esetet taglaló ügyészégi összegzésből.