Jól sikerült a főpróba

spigott - 2021. július 26. 7:30

Idegenben aratott 2-1-es győzelmet a másodosztályú Tiszakécske elleni felkészülési mérkőzésen a Dunaújváros PASE labdarúgó csapata.

Kép: DO-archív

A bajnoki rajt előtti utolsó edzőmeccsét játszotta a Dunaújváros PASE labdarúgó csapata, mely az NB II-es Tiszakécske otthonában lépett pályára vasárnap délután öt órától. Varga Balázs együttese bátran vágott neki a találkozónak, melynek első húsz-huszonöt perce teljesen kiegyenlített játékot hozott, jobbára a mezőnyben birkóztak a csapatok, komolyabb helyzetek nélkül. A 25. percben azonban így is megszerezte a vezetést együttesünk Kesztyűs révén, aki egy remek kiugratás után gurította el a játékszert a házigazdák kapusa mellett (0-1).

A gól után még magabiztosabbá vált együttesünk, irányította a játékot, s bár a félidő utolsó percében Pokorninak is be kellett mutatnia egy bravúrt, így is megérdemelt vezetéssel vonulhattak pihenőre labdarúgóink. A térfélcsere után szűk tíz perc telt el, mikor Tajti kapus nagy hibája után a szemfüles Novák Zsombor duplázta meg a DPASE előnyét, még jobb helyzetbe hozva ezzel a Varga-csapatot (0-2). A vendéglátók cserékkel igyekeztek frissíteni csapatukon, s ez a 75. percben meg is hozta eredményét, mert Galacs találatával szépített a Tiszakécske, ám a hátralévő időben már biztosan őrizte fórját együttesünk, mely végül 2-1-es győzelemmel zárta a találkozót, így jó hangulatban, bizakodva várhatja a Szekszárd elleni vasárnapi bajnoki rajtot az NB III Közép Csoportjában.

Tiszakécske – DPASE 1-2 (0-1)
Gólszerzők: Galacs, illetve: Kesztyűs, Novák Zs.

A rovat további hírei: Sport

Újra élen a Karmacsi

Újra élen a Karmacsi

2024. ápr. 24.

A listavezető elleni győzelemmel feledtette korábbi botlását a Karmacsi Autó FC együttese a városi kispályás labdarúgó bajnokság ST Solar Csoportjában.

Már a döntőért küzd a DFVE

Már a döntőért küzd a DFVE

2024. ápr. 24.

A Ferencváros otthonában kezdi meg a két nyert mérkőzésig tartó bajnoki elődöntőt a DFVE női vízilabda csapata ma este nyolc órától.

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

2024. ápr. 23.

A helyi nevelésű szakember munkáját Revák Zolták és Hetler Ádám segítik másodedzőként, míg a kapusok szakmai munkájáért Pinczés Bendegúz felel a DAB hokisainál a 2024/2025-ös szezonban.

Kilenc érem az országos döntőről

Kilenc érem az országos döntőről

2024. ápr. 23.

Kiválóan szerepeltek a dunaújvárosi lábtoll-labdázók a Mohácson megrendezett országos diákolimpiai fináléban.

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

2024. ápr. 23.

Összesen tizennégy dobogós helyezéssel, s az éremtábla hatodik helyével zárták az évadnyitó Máramarosi Kupát a DKSE ifjú kajak-kenusai a mögöttünk hagyott hétvégén.

Dunaújvárosi éremeső Veszprémből

Dunaújvárosi éremeső Veszprémből

2024. ápr. 22.

Tizenegy dobogós helyezéssel, az éremtábla hetedik helyén zárták legutóbbi versenyüket a DKSE korosztályos úszói a mögöttünk hagyott hétvégén.

Vereséggel búcsúzott a szezontól a DKSE

Vereséggel búcsúzott a szezontól a DKSE

2024. ápr. 22.

Csak a harmadik szettben tudta megszorítani az alsóházi tabellát vezető Miskolc gárdáját a DKSE felnőtt röplabda csapata az Extraliga hazai szezonzáróján.