Dunaújváros Hetilap

Közel harminc napirend a közgyűlésen

Öcaline - 2021. július 14. 10:42

A nyári szünet előtti utolsó nyílt ülését tartja a város közgyűlése csütörtökön. 29 tétel szerepel a tervezett napirendben.

Nyílt ülést tart Dunaújváros közgyűlése a Városháza "C" épületének közgyűlési termében július 15-én, csütörtökön. A délelőtt 9 órakor kezdődő eseményen összesen 29 napirendi pont szerepel a képviselők előtt.

Módosítás, változtatás

A két ülés között végzett munkát összegző tájékoztató, valamint a lejárt határidejű határozatok végrehajtásáról szóló jelentés után a Kandó Kálmán tér környékének rendezési tervét, valamint – ezzel összefüggésben – a város településszerkezeti tervét módosíthatják, majd a helyi építési szabályzat módosítása szerepel a napirenden.
Újraalkotják a képviselők a szociális rászorultságtól függő pénzbeli és természetbeni szociális ellátásokról szóló önkormányzati rendeletet, majd egy ingatlan kapcsán haszonkölcsön szerződés kötéséről, egy másik ingatlan esetében a használattal összefüggő megállapodásról is dönthetnek a képviselők. 
Egy közgyűlési határozat módosítását célzó javaslat után a gépjármű-elszállításra vonatkozó megbízási szerződés módosításáról dönthetnek, és szerződés születhet a város területén működtetett térfelügyeleti kamerarendszer karbantartására, javítására, folyamatos üzemének biztosítására, és a képviselők döntése nyomán az Innopark vagyonkezelésébe kerülhet a köztemetői nyilvános illemhely.

 Kezdődhet a közvilágítás rekonstrukciója!

Módosíthatja a közgyűlés a város és az Ipari-, Tudományos-, Innovációs- és Technológiai Parkok Egyesület (IPE) közötti vállalkozási szerződést, új könyvvizsgáló léphet az MMK  kötelékébe, és egy Magyar úti terület hasznosításáról is dönthet a közgyűlés. Javaslat születhet a Dunaújvárosi Szakképzési Centrum használatból kivont eszközeinek elszállítására, illetve a centrum által javasolt hasznosítás elfogadására, és egy korábbi határozat módosításáról is dönthetnek a képviselők.
Módosíthatják az Egészségmegőrzési Központ alapító okiratát, emellett feladat-átvállalási megállapodás is születhet az egészségügyi szolgáltatóval. Dönthet a közgyűlés a Dunaújvárosi Gazdasági Ellátó Szervezet igazgatójának illetmény-emeléséről, emellett az Útkeresés Segítő Szolgálat intézmény vezetésére irányuló pályázat kiírásáról is. Szintén a nyár előtti ülésen fogadhatják el a jelzőrendszeres házi segítségnyújtás finanszírozására kötendő támogatói okiratot, illetve azt a három javaslatot, amely a 8., a 9. és a 15. számú felnőtt háziorvosi körzet folyamatos ellátása érdekében kötendő megbízási szerződésre vonatkozik.
 Dönthetnek a képviselők a Regőczi István Alapítvány támogatását célzó kérelemről, majd a város közbeszerzési tervének módosításáról is. A napirend végén több kiemelten fontos tétel kerül a képviselők elé: javaslat születhet a város fő közlekedési útvonalak mentén lévő közvilágításának rekonstrukciójáról – első körben közbeszerzési eljárás ajánlattételi felhívását és a közbeszerzési dokumentumokat fogadhatják el, az megindításáról dönthetnek. Javaslat születhet több fejlesztési célú, éven túli, összesen több mint 266 millió forint hitel felvételére, az ajánlatban foglalt feltételek elfogadására valamint a szerződések megkötésére is. Végül, de nem utolsósorban: állásfoglalást alakíthat ki a közgyűlés a Fejér Megyei Kormányhivatal törvényességi felhívásáról is.

(Archív fotó: Végh Zoltán)
 

A rovat további hírei: Közélet

DSTV: átadták a "Dunaújváros kenyere" adományt

DSTV: átadták a "Dunaújváros kenyere" adományt

2021. júl. 29.

A Szent Pantaleon Kórház infektológiai osztálya kapta a "Dunaújváros kenyere" kezdeményezésből befolyt összeget, derül ki a DSTV összegzéséből. A félmillió forintra kiegészített adományt Mezei Zsolt alpolgármester adta át a gyógyító komplexum képviselőjének, a következő kedvezményezett a Pentele Hagyományőrző Egyesület lesz. Hangkép.

"Virágos Dunaújvárosért" – még lehet jelentkezni

"Virágos Dunaújvárosért" – még lehet jelentkezni

2021. júl. 27.

Nyolc kategóriában hirdették meg a városcsinosítási akciót, július 30-ig, azaz péntekig várják a nevezéseket! Virágozzon minden!

Több állomásos klímavédelmi akciónapot szerveznek

Több állomásos klímavédelmi akciónapot szerveznek

2021. júl. 26.

Pályázati forrásból megvalósuló programra várják a vendégeket a Dunaújvárosi Egyetemre szombaton délelőtt – menetrend és felhívás a hajtás után!

Csökken a város adósságállománya

Csökken a város adósságállománya

2021. júl. 25.

2021 végéig majdnem 490 millió forintot fizet vissza a város, míg új hitelt csak 266 millió értékben vesznek fel, vagyis valójában csökken a város adóssága. A kérdésről a múlt heti közgyűlés döntött.

Lakossági fórum lesz a településfejlesztési stratégiáról

Lakossági fórum lesz a településfejlesztési stratégiáról

2021. júl. 25.

A véleményeket, észrevételeket is várják. Közlemény.

Kevesen csatlakoztak a csatornahálózatra

Kevesen csatlakoztak a csatornahálózatra

2021. júl. 24.

Elkészült az Északi Lakóterület csatornahálózata, amelyre június 1-jtől lehet rácsatlakozni az ingatlantulajdonosoknak. Azonban Orosz Csaba önkormányzati képviselő elmondta, eddig kevesen éltek az új, modern lehetőséggel.

DSTV: eljött az aratás ideje

DSTV: eljött az aratás ideje

2021. júl. 24.

Felgyorsultak az aratási munkálatok a szélsőséges időjárás miatt, derül ki a DSTV összegzéséből. Az év elején a rendkívül kevés csapadék, a közelmúltban a kánikula akadályozta a növények zavartalan fejlődését. Hangkép.