Dunaújváros Hetilap

Közel harminc napirend a közgyűlésen

Öcaline - 2021. július 14. 10:42

A nyári szünet előtti utolsó nyílt ülését tartja a város közgyűlése csütörtökön. 29 tétel szerepel a tervezett napirendben.

Nyílt ülést tart Dunaújváros közgyűlése a Városháza "C" épületének közgyűlési termében július 15-én, csütörtökön. A délelőtt 9 órakor kezdődő eseményen összesen 29 napirendi pont szerepel a képviselők előtt.

Módosítás, változtatás

A két ülés között végzett munkát összegző tájékoztató, valamint a lejárt határidejű határozatok végrehajtásáról szóló jelentés után a Kandó Kálmán tér környékének rendezési tervét, valamint – ezzel összefüggésben – a város településszerkezeti tervét módosíthatják, majd a helyi építési szabályzat módosítása szerepel a napirenden.
Újraalkotják a képviselők a szociális rászorultságtól függő pénzbeli és természetbeni szociális ellátásokról szóló önkormányzati rendeletet, majd egy ingatlan kapcsán haszonkölcsön szerződés kötéséről, egy másik ingatlan esetében a használattal összefüggő megállapodásról is dönthetnek a képviselők. 
Egy közgyűlési határozat módosítását célzó javaslat után a gépjármű-elszállításra vonatkozó megbízási szerződés módosításáról dönthetnek, és szerződés születhet a város területén működtetett térfelügyeleti kamerarendszer karbantartására, javítására, folyamatos üzemének biztosítására, és a képviselők döntése nyomán az Innopark vagyonkezelésébe kerülhet a köztemetői nyilvános illemhely.

 Kezdődhet a közvilágítás rekonstrukciója!

Módosíthatja a közgyűlés a város és az Ipari-, Tudományos-, Innovációs- és Technológiai Parkok Egyesület (IPE) közötti vállalkozási szerződést, új könyvvizsgáló léphet az MMK  kötelékébe, és egy Magyar úti terület hasznosításáról is dönthet a közgyűlés. Javaslat születhet a Dunaújvárosi Szakképzési Centrum használatból kivont eszközeinek elszállítására, illetve a centrum által javasolt hasznosítás elfogadására, és egy korábbi határozat módosításáról is dönthetnek a képviselők.
Módosíthatják az Egészségmegőrzési Központ alapító okiratát, emellett feladat-átvállalási megállapodás is születhet az egészségügyi szolgáltatóval. Dönthet a közgyűlés a Dunaújvárosi Gazdasági Ellátó Szervezet igazgatójának illetmény-emeléséről, emellett az Útkeresés Segítő Szolgálat intézmény vezetésére irányuló pályázat kiírásáról is. Szintén a nyár előtti ülésen fogadhatják el a jelzőrendszeres házi segítségnyújtás finanszírozására kötendő támogatói okiratot, illetve azt a három javaslatot, amely a 8., a 9. és a 15. számú felnőtt háziorvosi körzet folyamatos ellátása érdekében kötendő megbízási szerződésre vonatkozik.
 Dönthetnek a képviselők a Regőczi István Alapítvány támogatását célzó kérelemről, majd a város közbeszerzési tervének módosításáról is. A napirend végén több kiemelten fontos tétel kerül a képviselők elé: javaslat születhet a város fő közlekedési útvonalak mentén lévő közvilágításának rekonstrukciójáról – első körben közbeszerzési eljárás ajánlattételi felhívását és a közbeszerzési dokumentumokat fogadhatják el, az megindításáról dönthetnek. Javaslat születhet több fejlesztési célú, éven túli, összesen több mint 266 millió forint hitel felvételére, az ajánlatban foglalt feltételek elfogadására valamint a szerződések megkötésére is. Végül, de nem utolsósorban: állásfoglalást alakíthat ki a közgyűlés a Fejér Megyei Kormányhivatal törvényességi felhívásáról is.

(Archív fotó: Végh Zoltán)
 

A rovat további hírei: Közélet

"Mi nem szemetelünk!" – itt a részletes felhívás

"Mi nem szemetelünk!" – itt a részletes felhívás

2022. okt. 01.

A közelmúltban szárba szökkent önkormányzati kezdeményezés célja, hogy aktivizálja a helyi erőket – bevallottan "A tiszta Dunaújvárosért!” jelszavával! Felhívás.

Mától lehet avart és kerti huladékot égetni, de csak szerdánként és péntekenként!

Mától lehet avart és kerti huladékot égetni, de csak szerdánként és péntekenként!

2022. okt. 01.

Több fontos előírás és tilalom, valamint néhány jelentős kérés kapcsolódik az éppen ma kezdőd periódushoz.

Vadállatok a városban: szerencsére nincs okunk az aggodalomra

Vadállatok a városban: szerencsére nincs okunk az aggodalomra

2022. szep. 30.

Az elmúlt hetekben rendre megjelentek a Dunaújvároshoz köthető közösségi médiafelületeken a róka és nyest észlelésekről szóló bejegyzések. Az eseményeket figyelemmel követik a városvezetők, sajtótájékoztatót is tartottak a legfontosabb tudnivalókról. 

Népszámlálás: segíti az önkitöltést az önkormányzat

Népszámlálás: segíti az önkitöltést az önkormányzat

2022. szep. 30.

Az idei népszámlálás  menetrendje szerint először október 1. és október 16. között, az internetes önkitöltési időszakban az adatszolgáltatók kizárólag interneten keresztül, önállóan tölthetik ki a népszámlálási kérdőíveket. Az önkormányzat segít!

Távhő: újabb fórumot rendeztek a költségosztásról

Távhő: újabb fórumot rendeztek a költségosztásról

2022. szep. 29.

A költségosztás volt a témája annak a fórumnak, amit a DVG Zrt. hívott össze kedd délutánra a Kultik Moziba. A távhőszolgáltató tavaly óta negyedszer hívta össze a közös képviselőket és lakásszövetkezeti vezetőket annak érdekében, hogy a távhőelszámolás során érvényesüljön a költségosztás. 

Idén is virágba borult városunk (galériával)

Idén is virágba borult városunk (galériával)

2022. szep. 29.

Idén 23. alkalommal hirdette meg az önkormányzat a Virágos Dunaújvárosért versenyt – nyolc kategóriában várták a nevezéseket, de díjazták az „Első Fecskéket” és a jubiláló virágosítókat is. 

Ünnepi áldás és templomjárás a katolikus közösségben

Ünnepi áldás és templomjárás a katolikus közösségben

2022. szep. 29.

A hittanos gyermekek megáldásával és a nyitott templomok napjának programja keretében szervezett bemutatóval kezdték a római katolikusok a tanévet.