Dunaújváros Hetilap

Már igényelhető az iskolakezdési támogatás

Öcaline - 2021. július 29. 16:56

A feltételekről és tudnivalókról részletes összegzés jelent meg a város hivatalos oldalán.
 

Az általános és a középiskolai első (kilencedik) osztályos dunaújvárosi diákoknak nyújt iskolakezdési támogatást az önkormányzat a 2021. évre vonatkozóan. A tájékoztatóban olvasható feltételek teljesülése esetén a támogatási igényeket július 1-jétől szeptember 30-ig lehet benyújtani a Polgármesteri Hivatal Szociális Osztályán, ügyfélfogadási időben.
Iskolakezdési támogatásra jogosult a gyermekét saját háztartásában nevelő szülő, törvényes képviselő, akinek gyermeke
– nappali rendszerű oktatásban az általános iskola első, a középiskola kilencedik évfolyamát először kezdi meg vagy
– az általános iskola 2-8. évfolyamán nappali rendszerű oktatásban tanul és
– családjában az egy főre jutó havi jövedelem összege az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegének 300 százalékát, jelenleg 85.500,-Ft-ot vagy
– gyermekét egyedül nevelő személy esetében 350 százalékát, jelenleg 99.750,-Ft-ot nem haladja meg.
Az iskolakezdési támogatás iránti kérelmet minden évben egy alkalommal július 1-től szeptember 30-ig lehet benyújtani. A határidő elmulasztása jogvesztő.
Az iskolakezdési támogatás igénybevétele iránti kérelemhez mellékelni kell a jövedelemigazolásokon túl a köznevelési intézmény igazolását a gyermek felvételéről vagy a köznevelési intézmény igazolását arról, hogy a gyermek az iskola tanulója (a kérelemhez csatolt tájékozató a csatolandó mellékletek listáját tartalmazza).
Az iskolakezdési támogatás pénzbeli szociális ellátás, amelynek összege
– azon gyermek esetében, aki az általános iskola első, a középiskola kilencedik évfolyamát kezdi meg, gyermekenként 15.000,- Ft,
– azon gyermekek esetében, akik az általános iskola 2-8. évfolyamán nappali rendszerű oktatásban vesznek részt, gyermekenként 6.000,- Ft.

Az iskolakezdési támogatás megállapítása iránti kérelmet az alábbi, iskolakezdési támogatás kérelem nyomtatványon kell benyújtani!

Iskolakezdési támogatás – kérelem.doc (katt) >>

(Forrás: dunaujvaros.hu; képünk illusztráció)

A rovat további hírei: Közélet

Az advent első fényei – itt is, ott is, városszerte (galériával)

Az advent első fényei – itt is, ott is, városszerte (galériával)

2021. nov. 28.

Három eseményt időzítettek advent első vasárnapjára a városban ma délután – a résztvevőket még a cudar időjárás sem akadályozta az ünneplésben. Fényár a hajtás után.

Városfejlesztési stratégia: véget ért a véleményezés

Városfejlesztési stratégia: véget ért a véleményezés

2021. nov. 28.

Több mint két hét állt a lakosság rendelkezésére, hogy véleményt mondjanak és javaslatot tegyenek  Dunaújváros Fenntartható Városfejlesztési Stratégi-ájának (FVS) kidolgozására. Az eredmény több mint biztató.

Célegyenesben a felkészülés, vasárnap kezdődik az "Adventi forgatag"

Célegyenesben a felkészülés, vasárnap kezdődik az "Adventi forgatag"

2021. nov. 26.

Meggyújtják az első gyertyát az adventi koszorún a Városháza téren vasárnap, a jövő hét közepétől az összes stand, de még a korcsolyapálya is üzembe áll. Tájékoztató.

Jogszabályok egész sorát szegi meg a DVCSH

Jogszabályok egész sorát szegi meg a DVCSH

2021. nov. 26.

Egyre több embertől hallani, hogy a DVCSH Kft. nem hajlandó visszaadni neki a túlfizetését. Ezért megkérdeztük erről a DVG Zrt. jogi álláspontját. 

60 éve Dunaújváros – köszöntővel ünnepeltek (galériával)

60 éve Dunaújváros – köszöntővel ünnepeltek (galériával)

2021. nov. 25.

Az utolsó Sztálinvárosban és az első Dunaújvárosban születetteket köszöntette Pintér Tamás polgármester a Kortárs Művészeti Intézetben (ICA-D) rendezett ünnepségen abból az alkalomból, hogy éppen ma 60 éve változtatták meg a város nevét.

Török József emlékére

Török József emlékére

2021. nov. 25.

Az asztalitenisz sportszerető közössége nevében is adózunk Török József sok-sok évtizedes munkája előtt. A kitűnő sportember, sportvezető 85 éves korában hunyt el. Családjával a fájdalomban osztozunk.

90 éves lett a tánc mestere

90 éves lett a tánc mestere

2021. nov. 25.

Pintér Tamás polgármester és Barta Endre alpolgármester köszöntötte a 90. születésnapját ünneplő Wünsch Lászlót. A nívódíjas koreográfus, városunk díszpolgára otthonában fogadta a városvezetés jókívánságait.