Nincs Petőfi iskola az Imre-família nélkül

Öcaline - 2021. július 1. 10:07

Nem mindennapi randevúra került sor a közelmúltban a Városházán: a Petőfi iskola „öregdiákja”, Barta Endre humán ügyekért felelős alpolgármester látta vendégül az Imre-család tagjait. Csodás tény: a família története a kezdetektől napjainkig összefonódik az iskolával.

Az apropót egyébként az adta, hogy a pedagógusdíjak átadásakor Hekkelné Imre Györgyi a Dunaújváros Oktatásügyéért elismerést vehette át, míg édesanyja, Imre Györgyné Teca néni aranydiplomát kapott az önkormányzati ünnepségen.

A kezdetek kezdete

A konkrét elismerések, jubileumok fényét még tovább emeli a tény – az iskola 1972-ben történt alapítása óta nem volt nap, hogy a család valamelyik tagja nem élt, dolgozott (és tanult) a Petőfi kötelékében. Egy sem.
Kezdjük a sort a családfővel: Imre György már az iskola építéséből is kivette részét frissen végzett pedagógusként, majd 1972 és 1976 között az iskolában tanított matematikát, fizikát és technikát. Némi kitérő a főiskolán, majd tanulmányi felügyelői munka a tanácsnál, de 1989-ben visszatért – „nem a hivatalt, a gyerekeket választottam”, idézi fel kérdésemre –, és 1992-től egy évtizeden át az iskola igazgatójaként dolgozott.
Nála csak Teca néni volt  hűségesebb szeretett iskolájához: 1972-ben került az iskolába, és egészen 2007-ig tanított a Petőfiben matekot, kémiát és informatikát. Mint Barta Endre öregdiák-alpolgármester felidézi, a tantárgyait sokan nem szívelték, de Teca nénit mindenki imádta!

A szülői példa ragadós

Oda született, ott nőtt föl, evidensen a Petőfi kötelékében kezdte a pályát Hekkelné Imre Györgyi, aki 1995-ben előbb tanítói, majd 2002-ben angol tanári diplomát kapott – így az egyik alapembere lett az iskola nyelvtanári munkaközösségének.
És persze nem ért véget a sor: Györgyi testvére is a Petőfibe járt anno, gyermeke is az intézmény padjait koptatta, mint ahogy testvére, György ikerlányai is petőfisek – jelenleg is. Vagyis a bevezetőben említett folyamatosság valóban megáll – ahogy Teca néni fogalmazott az alpolgármesteri irodában:
– A Petőfi az életemet, életünket jelentette és jelenti – mindmáig!

(Fotó: Végh Zoltán)
 

A rovat további hírei: Oktatás

Országos versenyt rendezett a Rudas

Országos versenyt rendezett a Rudas

2022. nov. 30.

A szakmai legjobbjai mérték össze gép- és gyorsíró-tudásukat a Rudas középiskolában a közelmúltban. Több világbajnokot köszöntöttek a megméretésen, és három rudasos induló is vállalta a versenyt!

DSTV: Iskolanyitogató a Szabó Magda tagintézményben

DSTV: Iskolanyitogató a Szabó Magda tagintézményben

2022. nov. 30.

Szakmai program, ismerkedés, pedagógusok – nem egyszerű, ám annál fontosabb döntésről tudósít a DSTV összeállítása. A jövő diákjai mellett hozzátartozókat is várt Iskolanyitogató című programjára a Bocskai István Református Oktatási Központ Szabó Magda Tagintézménye. Hangkép.

DSTV: a bölcsődékben kezdi a fejlesztést a szakszolgálat

DSTV: a bölcsődékben kezdi a fejlesztést a szakszolgálat

2022. nov. 23.

Komoly szakmai fórumról tudósít a DSTV összeállítása. Sajátos nevelési igény a bölcsődében címmel várta tanácskozásra Fejér Megyei Pedagógiai Szakszolgálat Dunaújvárosi Tagintézménye a bölcsődékben dolgozó kisgyermeknevelőket, szakembereket. Hangkép.
 

Tíz csapat tagjai versengtek a gépek mögött a Rudasban

Tíz csapat tagjai versengtek a gépek mögött a Rudasban

2022. nov. 17.

Fiatalon elhunyt kollégájuk emlékét ápolják a "gpsz" Informatikai Csapatversennyel – a megméretésnek idén már tizenkettedszerre adott otthont a Rudas középiskola.

Rudasos sikerek az egyetemi TDK-n

Rudasos sikerek az egyetemi TDK-n

2022. nov. 12.

A Rudas középiskola két csapata is bekapcsolódott a Dunaújvárosi Egyetemen rendezett a Tudományos Diákköri Konferencia erőpróbájába. A középiskolások mindkét triója különdíjat érdemelt a tudományos értekezésért. 

Országos versenyt rendez a Rudas

Országos versenyt rendez a Rudas

2022. nov. 10.

A dunaújvárosi középiskola ad otthont a Magyar Gyorsírók és Gépírók Országos Szövetsége rangos megméretésének – a Dr. Kalotay Kálmán Országos Bajnoki  Versenyt szombaton rendezik a Rudasban.

Nyári emlékek késő ősszel – Képespusztáról az Aranyban

Nyári emlékek késő ősszel – Képespusztáról az Aranyban

2022. nov. 07.

Az immár évtizedes múlttal bíró nyári táborban készült művekből nyílik kiállítás az Arany János Általános Iskolában szerdán. Mindenkit várnak a megnyitóra!