Nincs Petőfi iskola az Imre-família nélkül

Öcaline - 2021. július 1. 10:07

Nem mindennapi randevúra került sor a közelmúltban a Városházán: a Petőfi iskola „öregdiákja”, Barta Endre humán ügyekért felelős alpolgármester látta vendégül az Imre-család tagjait. Csodás tény: a família története a kezdetektől napjainkig összefonódik az iskolával.

Az apropót egyébként az adta, hogy a pedagógusdíjak átadásakor Hekkelné Imre Györgyi a Dunaújváros Oktatásügyéért elismerést vehette át, míg édesanyja, Imre Györgyné Teca néni aranydiplomát kapott az önkormányzati ünnepségen.

A kezdetek kezdete

A konkrét elismerések, jubileumok fényét még tovább emeli a tény – az iskola 1972-ben történt alapítása óta nem volt nap, hogy a család valamelyik tagja nem élt, dolgozott (és tanult) a Petőfi kötelékében. Egy sem.
Kezdjük a sort a családfővel: Imre György már az iskola építéséből is kivette részét frissen végzett pedagógusként, majd 1972 és 1976 között az iskolában tanított matematikát, fizikát és technikát. Némi kitérő a főiskolán, majd tanulmányi felügyelői munka a tanácsnál, de 1989-ben visszatért – „nem a hivatalt, a gyerekeket választottam”, idézi fel kérdésemre –, és 1992-től egy évtizeden át az iskola igazgatójaként dolgozott.
Nála csak Teca néni volt  hűségesebb szeretett iskolájához: 1972-ben került az iskolába, és egészen 2007-ig tanított a Petőfiben matekot, kémiát és informatikát. Mint Barta Endre öregdiák-alpolgármester felidézi, a tantárgyait sokan nem szívelték, de Teca nénit mindenki imádta!

A szülői példa ragadós

Oda született, ott nőtt föl, evidensen a Petőfi kötelékében kezdte a pályát Hekkelné Imre Györgyi, aki 1995-ben előbb tanítói, majd 2002-ben angol tanári diplomát kapott – így az egyik alapembere lett az iskola nyelvtanári munkaközösségének.
És persze nem ért véget a sor: Györgyi testvére is a Petőfibe járt anno, gyermeke is az intézmény padjait koptatta, mint ahogy testvére, György ikerlányai is petőfisek – jelenleg is. Vagyis a bevezetőben említett folyamatosság valóban megáll – ahogy Teca néni fogalmazott az alpolgármesteri irodában:
– A Petőfi az életemet, életünket jelentette és jelenti – mindmáig!

(Fotó: Végh Zoltán)
 

A rovat további hírei: Oktatás

DSTV: kiosztották a tankönyveket

DSTV: kiosztották a tankönyveket

2021. szep. 04.

Megkezdődött a 2021/2022-es tanév a dunaújvárosi iskolákban, tudósít a DSTV stábja. A tanévkezdés egyik fontos állomása a tankönyvosztás – lássuk, hogyan is történt a kereskedelmi középiskolában! Hangkép.
 

Új tanév és új struktúra a Dunaújvárosi Egyetemem (galériával)

Új tanév és új struktúra a Dunaújvárosi Egyetemem (galériával)

2021. szep. 03.

Végre újra jelenléti rendszerben, először alapítványi fenntartással – ünnepélyes tanévnyitó helyszíne volt a Dunaújvárosi Egyetem ma kora délután. 

Tanévkezdés itt is, ott is (galériával)

Tanévkezdés itt is, ott is (galériával)

2021. szep. 01.

Pintér Tamás polgármester is köszöntötte a Móricz diákjait ma reggel, míg Barta Endre humán ügyekért felelős alpolgármester a bölcsőde és óvoda vezetőivel egyeztetett az új tanévről.

DSTV: új tanév, új kihívások

DSTV: új tanév, új kihívások

2021. szep. 01.

Az iskolakezdés előtti tanszerbeszerzésekről időzített összeállítást a tanévkezdésre a DSTV stábja. A témáról Sebestyén Marianna, a Vasvári iskola pedagógusa beszélt a kamera előtt. Hangkép.
 

DSTV: búcsú a tanévtől

DSTV: búcsú a tanévtől

2021. júl. 01.

Ahogy a város többi iskolájában, idén végre hagyományos ünnepséget rendeztek a Szabó Magda Tagintézmény diákjainak is, derül ki a DSTV összegzéséből. A járványügyi intézkedések enyhítésével a fiatalok a szüleik részvételével búcsúztak a tanévtől. Hangkép.

Móricz: remek eredmények az év végén

Móricz: remek eredmények az év végén

2021. jún. 25.

Katona Réka Sára miniszteri díjban részesült, és remek versenyeredmények koronázták a Móricz iskola tanévét matematika és környezetismeret tantárgyakból is.

DSTV: elballagtak a diákok – a Móriczban is

DSTV: elballagtak a diákok – a Móriczban is

2021. jún. 24.

Dallal, könnyekkel és szép szavakkal búcsúztak iskolájuktól a végzős diákok, derül ki a DSTV összegzéséből. Szigorú szabályok betartásával ugyan, de a tanév végén végre a Móricz iskolában is  részt vehettek a szülők, hozzátartozók az eseményen. Hangkép.