Nincs Petőfi iskola az Imre-família nélkül

Öcaline - 2021. július 1. 10:07

Nem mindennapi randevúra került sor a közelmúltban a Városházán: a Petőfi iskola „öregdiákja”, Barta Endre humán ügyekért felelős alpolgármester látta vendégül az Imre-család tagjait. Csodás tény: a família története a kezdetektől napjainkig összefonódik az iskolával.

Az apropót egyébként az adta, hogy a pedagógusdíjak átadásakor Hekkelné Imre Györgyi a Dunaújváros Oktatásügyéért elismerést vehette át, míg édesanyja, Imre Györgyné Teca néni aranydiplomát kapott az önkormányzati ünnepségen.

A kezdetek kezdete

A konkrét elismerések, jubileumok fényét még tovább emeli a tény – az iskola 1972-ben történt alapítása óta nem volt nap, hogy a család valamelyik tagja nem élt, dolgozott (és tanult) a Petőfi kötelékében. Egy sem.
Kezdjük a sort a családfővel: Imre György már az iskola építéséből is kivette részét frissen végzett pedagógusként, majd 1972 és 1976 között az iskolában tanított matematikát, fizikát és technikát. Némi kitérő a főiskolán, majd tanulmányi felügyelői munka a tanácsnál, de 1989-ben visszatért – „nem a hivatalt, a gyerekeket választottam”, idézi fel kérdésemre –, és 1992-től egy évtizeden át az iskola igazgatójaként dolgozott.
Nála csak Teca néni volt  hűségesebb szeretett iskolájához: 1972-ben került az iskolába, és egészen 2007-ig tanított a Petőfiben matekot, kémiát és informatikát. Mint Barta Endre öregdiák-alpolgármester felidézi, a tantárgyait sokan nem szívelték, de Teca nénit mindenki imádta!

A szülői példa ragadós

Oda született, ott nőtt föl, evidensen a Petőfi kötelékében kezdte a pályát Hekkelné Imre Györgyi, aki 1995-ben előbb tanítói, majd 2002-ben angol tanári diplomát kapott – így az egyik alapembere lett az iskola nyelvtanári munkaközösségének.
És persze nem ért véget a sor: Györgyi testvére is a Petőfibe járt anno, gyermeke is az intézmény padjait koptatta, mint ahogy testvére, György ikerlányai is petőfisek – jelenleg is. Vagyis a bevezetőben említett folyamatosság valóban megáll – ahogy Teca néni fogalmazott az alpolgármesteri irodában:
– A Petőfi az életemet, életünket jelentette és jelenti – mindmáig!

(Fotó: Végh Zoltán)
 

A rovat további hírei: Oktatás

Rajtra kész a Györösi Tehetséggondozó Program

Rajtra kész a Györösi Tehetséggondozó Program

2022. júl. 07.

Három szervezet közreműködésével hiánypótló kezdeményezés indult Dunaújvárosban. A Danube Education Foundation Alapítvány, az Innopark Nkft. és a Pécsi Tudományegyetem közös projektje pedagógusok és hátrányos helyzetű fiatalok számára jelent kiváló lehetőséget a fejlődéshez. 

DSTV: búcsú az iskolától

DSTV: búcsú az iskolától

2022. jún. 23.

A Bocskai István Református Oktatási Központ Szabó Magda Tagintézménye végzős tanulói is elbúcsúztak a napokban az alma matertől. Mint a DSTV összegzéséből kiderül, a szülők jelenlétében, egy színvonalas búcsúrendezvény keretében ballagtak. Hangkép.
 

DSTV: elballagtak a móriczosok (galériával)

DSTV: elballagtak a móriczosok (galériával)

2022. jún. 22.

Ahogy országszerte mindenütt, a Móricz iskolában is újra "teljes fegyverzetben" készülhettek a nyolcadik évfolyamosok ballagására – az ünnepi eseményről szól a DSTV összegzése. Hangkép és galéria itt!

DSTV: dalözön a Széchenyiben

DSTV: dalözön a Széchenyiben

2022. jún. 12.

Szép közösségi kezdeményezésről tudósít a Széchenyi gimnáziumból a DSTV összegzése. Az intézmény kisgimnazistái Medárd napi dalözön címmel lepték meg hozzátartozóikat – a koncert átütő sikert aratott. Hangkép.

DSTV: gála koronázta a Móricz tanévét is (galériával)

DSTV: gála koronázta a Móricz tanévét is (galériával)

2022. jún. 08.

Három estén át töltötték meg a Bartók nézőterét a Móricz-gála vendégei, derül ki a DSTV összegzéséből. Az intézmény nebulói az évtizedes hagyományt folytatva változatos műsorral örvendeztették meg a nézőket. Hangkép és galéria itt.

DSTV: 70 évet ünnepelt a Vasvári (galériával)

DSTV: 70 évet ünnepelt a Vasvári (galériával)

2022. jún. 03.

Nagyszabású gálával ünnepelte alapítása 70. évfordulóját a Vasvári iskola a Bartók színháztermében, derül ki a DSTV összegzéséből. A látványos bemutató fókuszában természetesen a sport állt, de több műfajban is bizonyították tehetségüket a nebulók. Hangkép és galéria itt!

DSTV: bemutatóval búcsúztak az évtől

DSTV: bemutatóval búcsúztak az évtől

2022. jún. 02.

Gyűjteményes kiállításról tudósít az Arany János iskolából a DSTV összeállítása. Az intézmény felső évfolyamos rajz tagozatos diákjainak tárlata az év során végzett szakmai munkát összegzi a művészeti nevelés terén. Hangkép.