Nyolc külföldit elfogtak, a csempész még menekül

Öcaline - 2021. július 7. 11:45

Dunaújvárosnál akarták ellenőrizni a rendőrök a német felségjelzésű járművet. Nyolc külföldi határsértőt találtak benne. Az embercsempész még szökésben, értesült a DO.

A hírt megerősítette az újabb embercsempész-akcióról szóló összegzésében a megyei főkapitányság kommunikációs szolgálata. Mint a szóvivői jelentésből kiderül, a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály Székesfehérvári Osztály információja alapján akartak ellenőrizni a Tolna megyei rendőrök egy német felségjelzésű gépjárművet Az akcióra az M6-os autópálya 62-es kilométerszelvényében, Dunaújvárosnál került sor kedden késő este. A jármű vezetője azonban a rendőri jelzés ellenére kivonta magát az intézkedés alól, kiszállt a járműből, és elmenekült a helyszínről. 

A bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható férfit jelenleg is keresik a rendőrök.

A kocsiban 8 fő, magát szír állampolgárnak valló férfi utazott, akik hitelt érdemlően nem tudták igazolni személyazonosságukat és magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét – őket a Fejér megyei egyenruhások elfogták, és előállították a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányságra. Elszámoltatásuk folyamatban van.

A rendőrségi összegzés nyomatékos figyelmeztetéssel ér véget: az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő – a bűncselekmény szervezője vagy irányítója tíz évtől húsz évig terjedő szabadságvesztéssel is sújtható.

(Illusztráció: FMRFK)

 
 

A rovat további hírei: Sziréna

Részletes rendőrségi tipptár strandolóknak

Részletes rendőrségi tipptár strandolóknak

2021. júl. 29.

A napokban történt lopás és elfogás kapcsán részletes javaslatcsomagot állított össze a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálata az áldozattá válás elkerülése érdekében a strandolók számára.

Súlyos testi sértés Mezőfalván

Súlyos testi sértés Mezőfalván

2021. júl. 28.

Arccsonttörést szenvedett az a férfi, akit egy májusi éjszaka közepén ütöttek meg Mezőfalva egyik terén.

Csalással gyanúsított nőt csíptek el

Csalással gyanúsított nőt csíptek el

2021. júl. 28.

A dunaújvárosi kapitányság adott ki elfogatóparancsot ellene, Perkátán futott a rendőrök karjaiba.

Idős asszonyt károsítottak meg a csalók

Idős asszonyt károsítottak meg a csalók

2021. júl. 27.

A rendőrök néhány órán belül azonosították és elfogták a két dunaújvárosi elkövetőt; egy 92 éves asszonyt fosztottak ki, értesült a DO.

Gyorsított eljárás várt az embercsempészekre

Gyorsított eljárás várt az embercsempészekre

2021. júl. 26.

Magyar és brit állampolgár állt bíróság elé a Dunaújvárosi Járási Ügyészség gyorsított eljárása nyomán – mind a ketten az M6-os sztrádán futottak a rendőrök karjaiba.

Ne várjunk őszig a kéménysepréssel

Ne várjunk őszig a kéménysepréssel

2021. júl. 22.

Nyáron is szerencsét hoz, ha kéményseprővel találkozunk, hiszen ha jól működik a házunk kéménye, biztonságban tudhatjuk otthonunkat és szeretteinket.

Mindenkin segíthet a néma segélykiáltás

Mindenkin segíthet a néma segélykiáltás

2021. júl. 22.

Segítségkérő mozdulatsor meghonosításáért kezdett kampányt a rendőrség: a közösségi felületeken már elterjedt "néma segélykiáltással" a kiszolgáltatott helyzetben lévő emberek jelezhetik, hogy veszélyben vannak. Egy jelsor, három mozdulat a hajtás után.