Dunaújváros Hetilap

Parázs-Varázs és augusztális a Szalki-szigeten!

Terdik Péter - 2021. július 17. 8:19

Barta Endre humán ügyekért felelős alpolgármester sajtótájékoztatón jelentette be, hogy idén is megrendezik a Parázs-Varázs fesztivált, kiegészülve az augusztus 20-i megemlékezéssel. A városlakók számtalan kiváló programon vehetnek részt. 

Augusztusban sem kell unatkozniuk a dunaújvárosiaknak, ugyanis számtalan rendezvényt és programot hirdettek meg. Barta Endre alpolgármester sajtótájékoztatón számolt be arról, hogy visszatér a sokak által kedvelt Parázs-Varázs közösségi grillparti – méghozzá új helyszínen, a Szalki-szigeten! –, és a megszokott módon kiváló programokon vehetnek részt az érdeklődők.

Programözön

Gasztro-, színpadi, gyermek-, és sportprogramok tömkelegét hirdeti a rendezvény hivatalos oldala. Mint kiderül, az igazi városi piknik hangulatot a színvonalas street-food ételek hivatottak biztosítani. A zenei programok tekintetében a legnagyobb durranás a Hooligans együttes koncertje, de délután kerül sor a hagyományos ünnepi kenyérszentelésre is. A szervezők természetesen gondoltak a gyerekekre is: a nebulók számára kedveskednek habpartival, buborék show-val, játszókamionnal, és az elmaradhatatlan arcfestésre is lesz lehetősége a fiataloknak. A sportprogramok kedvelői sem unatkoznak majd – többek között tornászbemutató, úszásoktatás, gymstick, nordic walking, szabadtéri és vízi jóga, és még sok más kiváló sportlehetőség csábít mozgásra. 
Barta Endre hozzátette, a hétvége programja már augusztus 19-én a Bartók Ligetben elkezdődik, hiszen akkor adják át a Dunaújváros Díszpolgára díjat, és az ígéretekhez híven Miskolczi Miklós várostörténeti kötetének bemutatójára is sor kerül.

Asztalfoglalás 

A védettségi igazolvánnyal, illetve az asztalfoglalással kapcsolatban a következőt olvashatjuk a rendezvény hivatalos oldalán: "Egy asztalhelyen a koronavírussal kapcsolatos védelmi szabályozás értelmében a rendezőség maximum 10 fő egyidejű tartózkodását engedélyezi, ha nagyobb társaság jön, az foglaljon további szomszédos asztalokat, igény és lehetőség szerint. A jelenleg hatályban lévő, koronavírussal kapcsolatos kormányzati védelmi intézkedések értelmében, valamint tekintettel arra, hogy az augusztus 20-i esemény zenés-táncos eseménynek minősül, Magyarország kormánya a rendezvényen való részvételt érvényes védettségi igazolvány birtoklásához köti. Kérjük, regisztrációja előtt feltétlenül győződjön meg arról, hogy rendelkezik érvényes védettségi igazolvánnyal. A védettségi igazolvány hiánya miatti esetleges, a rendezvény területétől való távoltartás esetén nem áll módunkban felelősséget vállalni a foglalás elveszítéséért."

Minden további részletes tájékoztató megtalálható a rendezvény hivatalos weboldalán – infóözön, régi galériák és asztalfoglalás itt!

Parázs-Varázs 2021 (katt)>>

És persze érdemes mielőbb asztalt foglalni – nem kérdés, hogy az akciósorozat a nyár egyik legnagyobb közösségi eseménye lesz!

(Fotó: Parázs-Varázs archív)

A rovat további hírei: Közélet

DSTV: átadták a "Dunaújváros kenyere" adományt

DSTV: átadták a "Dunaújváros kenyere" adományt

2021. júl. 29.

A Szent Pantaleon Kórház infektológiai osztálya kapta a "Dunaújváros kenyere" kezdeményezésből befolyt összeget, derül ki a DSTV összegzéséből. A félmillió forintra kiegészített adományt Mezei Zsolt alpolgármester adta át a gyógyító komplexum képviselőjének, a következő kedvezményezett a Pentele Hagyományőrző Egyesület lesz. Hangkép.

"Virágos Dunaújvárosért" – még lehet jelentkezni

"Virágos Dunaújvárosért" – még lehet jelentkezni

2021. júl. 27.

Nyolc kategóriában hirdették meg a városcsinosítási akciót, július 30-ig, azaz péntekig várják a nevezéseket! Virágozzon minden!

Több állomásos klímavédelmi akciónapot szerveznek

Több állomásos klímavédelmi akciónapot szerveznek

2021. júl. 26.

Pályázati forrásból megvalósuló programra várják a vendégeket a Dunaújvárosi Egyetemre szombaton délelőtt – menetrend és felhívás a hajtás után!

Csökken a város adósságállománya

Csökken a város adósságállománya

2021. júl. 25.

2021 végéig majdnem 490 millió forintot fizet vissza a város, míg új hitelt csak 266 millió értékben vesznek fel, vagyis valójában csökken a város adóssága. A kérdésről a múlt heti közgyűlés döntött.

Lakossági fórum lesz a településfejlesztési stratégiáról

Lakossági fórum lesz a településfejlesztési stratégiáról

2021. júl. 25.

A véleményeket, észrevételeket is várják. Közlemény.

Kevesen csatlakoztak a csatornahálózatra

Kevesen csatlakoztak a csatornahálózatra

2021. júl. 24.

Elkészült az Északi Lakóterület csatornahálózata, amelyre június 1-jtől lehet rácsatlakozni az ingatlantulajdonosoknak. Azonban Orosz Csaba önkormányzati képviselő elmondta, eddig kevesen éltek az új, modern lehetőséggel.

DSTV: eljött az aratás ideje

DSTV: eljött az aratás ideje

2021. júl. 24.

Felgyorsultak az aratási munkálatok a szélsőséges időjárás miatt, derül ki a DSTV összegzéséből. Az év elején a rendkívül kevés csapadék, a közelmúltban a kánikula akadályozta a növények zavartalan fejlődését. Hangkép.