Dunaújváros Hetilap

Parázs-Varázs és augusztális a Szalki-szigeten!

Terdik Péter - 2021. július 17. 8:19

Barta Endre humán ügyekért felelős alpolgármester sajtótájékoztatón jelentette be, hogy idén is megrendezik a Parázs-Varázs fesztivált, kiegészülve az augusztus 20-i megemlékezéssel. A városlakók számtalan kiváló programon vehetnek részt. 

Augusztusban sem kell unatkozniuk a dunaújvárosiaknak, ugyanis számtalan rendezvényt és programot hirdettek meg. Barta Endre alpolgármester sajtótájékoztatón számolt be arról, hogy visszatér a sokak által kedvelt Parázs-Varázs közösségi grillparti – méghozzá új helyszínen, a Szalki-szigeten! –, és a megszokott módon kiváló programokon vehetnek részt az érdeklődők.

Programözön

Gasztro-, színpadi, gyermek-, és sportprogramok tömkelegét hirdeti a rendezvény hivatalos oldala. Mint kiderül, az igazi városi piknik hangulatot a színvonalas street-food ételek hivatottak biztosítani. A zenei programok tekintetében a legnagyobb durranás a Hooligans együttes koncertje, de délután kerül sor a hagyományos ünnepi kenyérszentelésre is. A szervezők természetesen gondoltak a gyerekekre is: a nebulók számára kedveskednek habpartival, buborék show-val, játszókamionnal, és az elmaradhatatlan arcfestésre is lesz lehetősége a fiataloknak. A sportprogramok kedvelői sem unatkoznak majd – többek között tornászbemutató, úszásoktatás, gymstick, nordic walking, szabadtéri és vízi jóga, és még sok más kiváló sportlehetőség csábít mozgásra. 
Barta Endre hozzátette, a hétvége programja már augusztus 19-én a Bartók Ligetben elkezdődik, hiszen akkor adják át a Dunaújváros Díszpolgára díjat, és az ígéretekhez híven Miskolczi Miklós várostörténeti kötetének bemutatójára is sor kerül.

Asztalfoglalás 

A védettségi igazolvánnyal, illetve az asztalfoglalással kapcsolatban a következőt olvashatjuk a rendezvény hivatalos oldalán: "Egy asztalhelyen a koronavírussal kapcsolatos védelmi szabályozás értelmében a rendezőség maximum 10 fő egyidejű tartózkodását engedélyezi, ha nagyobb társaság jön, az foglaljon további szomszédos asztalokat, igény és lehetőség szerint. A jelenleg hatályban lévő, koronavírussal kapcsolatos kormányzati védelmi intézkedések értelmében, valamint tekintettel arra, hogy az augusztus 20-i esemény zenés-táncos eseménynek minősül, Magyarország kormánya a rendezvényen való részvételt érvényes védettségi igazolvány birtoklásához köti. Kérjük, regisztrációja előtt feltétlenül győződjön meg arról, hogy rendelkezik érvényes védettségi igazolvánnyal. A védettségi igazolvány hiánya miatti esetleges, a rendezvény területétől való távoltartás esetén nem áll módunkban felelősséget vállalni a foglalás elveszítéséért."

Minden további részletes tájékoztató megtalálható a rendezvény hivatalos weboldalán – infóözön, régi galériák és asztalfoglalás itt!

Parázs-Varázs 2021 (katt)>>

És persze érdemes mielőbb asztalt foglalni – nem kérdés, hogy az akciósorozat a nyár egyik legnagyobb közösségi eseménye lesz!

(Fotó: Parázs-Varázs archív)

A rovat további hírei: Közélet

Nem csak Dunaújváros, Magyarország is rosszul járt

Nem csak Dunaújváros, Magyarország is rosszul járt

2021. szep. 24.

Alig egy hónappal a Világörökségi Bizottság borítékolhatóan pozitív döntése előtt vonta vissza Magyarország a Római limes világörökségi pályázatát arra hivatkozva, hogy a keleti Duna-szakaszban érintett országok kimaradtak a pályázatból. A Bizottság ezúttal nem engedett a magyar nyomásnak: a nyugati szakasz Magyarország részvétele nélkül került fel a Világörökségi Listára.

DSTV: köszönet az autósoknak

DSTV: köszönet az autósoknak

2021. szep. 24.

A Dózsa iskola diákjainak bevonásával szerveztek közlekedésbiztonsági akciót a Szórád Márton úton. (Hangkép)

Közös cél érdekében fogtak össze!

Közös cél érdekében fogtak össze!

2021. szep. 24.

Szabó Tímea, a Párbeszéd Magyarországért társelnöke mellett Dobrev Klára, a Demokratikus Koalíció miniszterelnök-jelöltje is az összefogás és az előválasztás fontosságára hívta fel a szavazók figyelmét a Városháza téren.

Felavatják a Jakó házaspár emlékére készített kopjafát

Felavatják a Jakó házaspár emlékére készített kopjafát

2021. szep. 23.

Hónapokkal ezelőtt Barta Endre humán ügyekért felelős alpolgármester bejelentette, hogy felkérte Nyitrai Mihály fafaragó művészt, hogy készítsen egy, a Jakó házaspár emlékéhez méltó kopjafát. A mű elkészült, szeptember 27-én avatják fel a köztemetőben.

Új fronton folytatódik a város kirablása

Új fronton folytatódik a város kirablása

2021. szep. 23.

Elfogadhatatlannak tartja Fejér megye előzetes integrált területi programjának egyeztetési anyagát a város önkormányzata. A kérdésről a múlt heti közgyűlés döntött, a téma hátteréről Szabó Zsolt gazdasági alpolgármester nyilatkozott lapunknak.

Fődíjat érdemelt a Steixner Leather Art!

Fődíjat érdemelt a Steixner Leather Art!

2021. szep. 22.

A Gróf Széchenyi Család Alapítvány által alapított elismerés, Az Év Széchenyi Vállalkozása 2021 fődíját érdemelte kategóriájában a Steixner István irányította cég. Gyorshír, nagy gratulációval!

Európai Mobilitási Hét: eljött a nagy nap

Európai Mobilitási Hét: eljött a nagy nap

2021. szep. 22.

Válassza ön is a közösségi közlekedést: az Autómentes Nap keretében ingyen buszozhat a városi hálózaton! Az utolsó figyelmeztetést a város hivatalos weboldala tette közzé.