Dunaújváros Hetilap

Projektek és felújítások városszerte

Terdik Péter - 2021. július 23. 9:13

A DVG Zrt. munkatársai folyamatosan dolgoznak a település különböző projektjein, legyenek azok karbantartási, felújítási, vagy útburkolat festési munkálatok. A jelenlegi munkafolyamatokról Debreczeni Tamás, az önkormányzat területfejlesztési vezető ügyintézője számolt be.

Ahogyan azt már biztosan a városlakók is megtapasztalhatták, a DVG Zrt. munkatársainak tevékenységi köre egészen szerteágazó. A különféle intézmények üzemeltetése mellett rendkívül sok területfejlesztési munka zajlik a Dunaújvárosban, amelyek egy részét szintén a társaság szakemberei végzik el. Debreczeni Tamás beszélt a városban zajló munkálatokról: 
 –  Az idei évben a DVG Zrt.-vel három vállalkozási szerződést kötöttünk, összesen 37 millió forint értékben. Ez összesen 14 munkát tartalmat egyelőre, az első félévben. Ebből már 11 esetben megtörtént a munkaterület átadás-átvételi eljárás is, továbbá két helyszínen a szakemberek által már a kivitelezés is elkészült. Jelenleg két helyen folynak munkálatok: az Eszperantó utca 21. előtt parkoló bővítés és útburkolati jel festés történik, illetve Szabadság utca 13-15. előtt a rossz minőségű öntött aszfaltot térkő burkolatra cserélik a kollégák, ezzel is elősegítve a balesetmentes közlekedést. Mindezek mellett üzemeltetési-karbantartási feladatokat is ellátunk, ilyenek például a Kodály Zoltán utca 4. előtti járdajavítások, a Gárdonyi Géza utca 17-19. között beszakadt út- és aszfalt helyreállítási munkálatok, illetve folyamatos a városban a kátyúzási tevékenység (amelyekből június 30-ig bezárólag közel 540-et sikerült eltüntetni), továbbá útbeszakadások kijavítása, amelyekre idén egyébként bruttó 150 millió forint jutott. Hidak, és buszvárók karbantartására közel 500.000 forintot költöttünk el, és mindezek mellett a közúti jelzőtáblák karbantartása is, amelynek költsége megközelíti a 4 millió forintot. Ide kapcsolódik még az útburkolati jelek (és parkolók) felfestése, frissítése is, amelyet eddig közel 3000 négyzetméretnyi területen végeztek el a kollégák. Ezeknek a jeleknek a festése egy folyamatos és többlépcsős feladat. 

Debreczeni Tamás hangsúlyozta, a jelenlegi munkálatok határideje – az időjárási körülményeket is figyelembe véve – szeptember 30. 
 

A rovat további hírei: Közélet

Célunk egy élhetőbb, modern város

Célunk egy élhetőbb, modern város

2024. már. 18.

A fenntartható, zöldülő város ügyéről egyeztetett Szabó Zsolt és Bartuszek Lilla, a Fenntartható Városok alapítója a Városházán a napokban. Dunaújváros gazdasági alpolgármestere szerint a városvezetés  nyitott minden olyan megoldásra, ami egy élhetőbb, modern város megteremtését szolgálja.

Teljesen megújulnak a város padjai

Teljesen megújulnak a város padjai

2024. már. 17.

Aki nyitott szemmel jár a városban, annak feltűnhet, hogy az önkormányzat több helyen is új padokat helyezett ki, a régiek pedig teljes felújításon estek át. Az esztétikai benyomásokon túl nyilván a kényelmi szempontok is fontosak.

Ismét cserélte az önkormányzat a lejárt életmentő eszközöket az intézményekben

Ismét cserélte az önkormányzat a lejárt életmentő eszközöket az intézményekben

2024. már. 16.

A néhány évvel ezelőtt a fővárosban történt tragédiát követő civil összefogásnak és a dunaújvárosi önkormányzatnak köszönhetően minden városi oktatási intézménybe került életmentő allergiagyógyszer, vagyis EpiPen.

"Kelj, magyar ifjúság, légy te virág magad!" (galériával)

"Kelj, magyar ifjúság, légy te virág magad!" (galériával)

2024. már. 15.

Városunkban is megemlékeztek az 1848/49-es forradalom és szabadságharc kitörésének 176. évfordulójáról a '48-as emlékműnél  ma délelőtt. 

Navracsics Tibor ismerhette meg a városvezetés koncepcióját, terveit

Navracsics Tibor ismerhette meg a városvezetés koncepcióját, terveit

2024. már. 14.

A területfejlesztési miniszterrel Pintér Tamás polgármester tárgyalt Székesfehérváron kedden délután. A város gazdasági helyzete mellett a fejlesztési terveket egyeztették a tárgyaló felek. Az eseményről a város első embere számolt be.

A Béke városrész egy kicsit könnyebb lett – közel 400 köbméter szeméttel biztosan

A Béke városrész egy kicsit könnyebb lett – közel 400 köbméter szeméttel biztosan

2024. már. 14.

Ismét csak döbbenetes mennyiségű lom, szemét, hulladék került a konténerekbe. Ez a mérlege az esztendő első lomtalanításának. A Béke városrészben, egyszerre három helyen is le lehetett adni a feleslegessé vált holmikat múlt szombaton. És le is adták!

Ünnepeljük együtt 1848 hőseit a forradalmi emlékműnél!

Ünnepeljük együtt 1848 hőseit a forradalmi emlékműnél!

2024. már. 13.

Közös megemlékezésre várja a városlakókat az önkormányzat március 15-én – az ünnepség helyszíne idén is a forradalmi emlékmű lesz pénteken délelőtt. A koszorúzás után avatják a Kistemetőben Rosti Pál felújított síremlékét.