Dunaújváros Hetilap

Rendkívüli közgyűlés – három fontos témával

Öcaline - 2021. július 8. 17:38

Rendkívüli nyílt üléssel folytatta munkáját Dunaújváros közgyűlése a Városháza „C” szárnyában csütörtökön délelőtt – három halaszthatatlan téma került a képviselők elé.

Két napirend is szólt az Egészségmegőrzési Központ irányításáról a rendkívüli ülésen, amelyet Dunaújváros közgyűlése tartott csütörtökön 9 órától. 

Búcsúzik a vezető

A két javaslat közvetlen előzménye, hogy közös megegyezéssel távozik az intézmény éléről Kleinné Németh Judit, aki levélben közölte nyugállományba vonulási szándékát; a vezetői jogviszonyának közös megegyezéssel történő megszüntetéséről döntöttek a képviselők. Egy módosítással: az elfogadott határozat szerint a vezető augusztus 31-én távozik a központ éléről.
A másik téma szintén az intézmény működéséhez kapcsolódik. A képviselők döntöttek az egészségügyi szolgáltató vezetői munkakörével szemben támasztott követelményekre vonatkozó javaslatról is. Méghozzá egyhangúlag – a jelenlévő fideszes képviselők támogatásával.

Támogatott tudomány

Szintén halaszthatatlan témaként került napirendre az a javaslat, amely az Innopark Nonprofit Kft. vezetése által szorgalmazott „Tudományos és Technológiai Park” cím elnyeréséhez szükséges döntés meghozatalát célozta. Az északi ipari zónában üzemelő bázis egy pályázat nyomán kíván nominálni a címre, ehhez azonban szükség van az önkormányzat támogatására is.
Végül zöld utat kapott a tervezet, a „Rajta, Újváros!” Egyesület képviselőinek igen szavazatával támogatta a testület az ipari bázis fejlesztését szolgáló javaslatot.

(Fotó: Végh Zoltán)

A rovat további hírei: Közélet

DSTV: átadták a "Dunaújváros kenyere" adományt

DSTV: átadták a "Dunaújváros kenyere" adományt

2021. júl. 29.

A Szent Pantaleon Kórház infektológiai osztálya kapta a "Dunaújváros kenyere" kezdeményezésből befolyt összeget, derül ki a DSTV összegzéséből. A félmillió forintra kiegészített adományt Mezei Zsolt alpolgármester adta át a gyógyító komplexum képviselőjének, a következő kedvezményezett a Pentele Hagyományőrző Egyesület lesz. Hangkép.

"Virágos Dunaújvárosért" – még lehet jelentkezni

"Virágos Dunaújvárosért" – még lehet jelentkezni

2021. júl. 27.

Nyolc kategóriában hirdették meg a városcsinosítási akciót, július 30-ig, azaz péntekig várják a nevezéseket! Virágozzon minden!

Több állomásos klímavédelmi akciónapot szerveznek

Több állomásos klímavédelmi akciónapot szerveznek

2021. júl. 26.

Pályázati forrásból megvalósuló programra várják a vendégeket a Dunaújvárosi Egyetemre szombaton délelőtt – menetrend és felhívás a hajtás után!

Csökken a város adósságállománya

Csökken a város adósságállománya

2021. júl. 25.

2021 végéig majdnem 490 millió forintot fizet vissza a város, míg új hitelt csak 266 millió értékben vesznek fel, vagyis valójában csökken a város adóssága. A kérdésről a múlt heti közgyűlés döntött.

Lakossági fórum lesz a településfejlesztési stratégiáról

Lakossági fórum lesz a településfejlesztési stratégiáról

2021. júl. 25.

A véleményeket, észrevételeket is várják. Közlemény.

Kevesen csatlakoztak a csatornahálózatra

Kevesen csatlakoztak a csatornahálózatra

2021. júl. 24.

Elkészült az Északi Lakóterület csatornahálózata, amelyre június 1-jtől lehet rácsatlakozni az ingatlantulajdonosoknak. Azonban Orosz Csaba önkormányzati képviselő elmondta, eddig kevesen éltek az új, modern lehetőséggel.

DSTV: eljött az aratás ideje

DSTV: eljött az aratás ideje

2021. júl. 24.

Felgyorsultak az aratási munkálatok a szélsőséges időjárás miatt, derül ki a DSTV összegzéséből. Az év elején a rendkívül kevés csapadék, a közelmúltban a kánikula akadályozta a növények zavartalan fejlődését. Hangkép.