Tokió: jó hangulatban a válogatott

doszerk - 2021. július 20. 12:30

Jó hangulatban készül a tokiói olimpia vasárnapi rajtjára a magyar női kézilabda válogatott.

Kép forrása: MKSZ

- Ideálisak a körülmények, a megérkezést, tesztelést és a kötelező adminisztrációt követően a faluba érve már valóban úgy érezhetjük, hogy olimpián vagyunk – mondta el Elek Gábor szövetségi kapitány Tokióban. - Az olimpiai faluban jó a hangulat, a csapaton belül is, de a magyar olimpiai csapatban és az egész területen szintén, nem nyomasztó a közeg a járvány miatt. Először vagyok olimpián, de nem hinném, hogy ennél felszabadultabb volt a korábbi játékokon a légkör, a faluban nem érzékeljük, hogy sokkal szigorúbbak lennének a szabályok. Vasárnap kondicionális edzést tartottunk, ma pedig már labdás edzés szerepelt a programban, igaz, még nem a versenycsarnokban, oda elvileg csütörtökön mehetünk majd először. A mai tréning a körülményeknek megfelelt, péntek óta nem végzett a csapat labdás gyakorlatokat és az időeltolódás miatti jetlag sem teszi egyszerűvé ezeket a napokat, de éppen ezért vagyunk itt már Tokióban most, hogy idejében átálljunk.

A magyar együttes csütörtökön, utolsó felkészülési találkozóján Norvégia ellen lép pályára a Yoyogi Arénában, majd vasárnap, magyar idő szerint 14:30-kor Franciaország ellen kezdi meg ötkarikás szereplését.

A magyar női válogatott olimpiai kerete

Kapusok: BÍRÓ Blanka (FTC-Rail Cargo Hungaria), JANURIK Kinga (FTC-Rail Cargo Hungaria)
Jobbszélső: LUKÁCS Viktória (Győri Audi ETO)
Jobbátlövők: KISS Nikoletta (Siófok KC), KLUJBER Katrin (FTC-Rail Cargo Hungaria), TOMORI Zsuzsanna (Siófok KC)
Irányítók: KOVACSICS Anikó (FTC-Rail Cargo Hungaria), SZUCSÁNSZKI Zita (FTC-Rail Cargo Hungaria), VÁMOS Petra (DVSC Schaeffler)
Beállók: BORDÁS Réka (DVSC Schaeffler), KISFALUDY Anett (FTC-Rail Cargo Hungaria)
Balátlövők: HÁFRA Noémi (FTC-Rail Cargo Hungaria/Győri Audi ETO), SZÖLLŐSI-ZÁCSIK Szandra (MTK Budapest/FTC-Rail Cargo Hungaria)
Balszélsők: MÁRTON Gréta (FTC-Rail Cargo Hungaria), SCHATZL Nadine (FTC-Rail Cargo Hungaria/Győri Audi ETO)
A játékosoknál előző szezonbeli klubjukat / 2021/22-es szezonbeli klubjukat egyaránt feltüntettük.

Tartalékok (sérülés esetén nevezhetőek be): HELEMBAI Fanny (Váci NKSE), SZIKORA Melinda (Siófok KC)

(MKSZ)

A rovat további hírei: Sport

Kovács-Seres Hunor bajnoki címe

Kovács-Seres Hunor bajnoki címe

2021. júl. 29.

Mindössze két nappal azután, hogy hazatért Párizsból, már serdülő bajnoki címnek örülhetett a DKSE tehetséges úszója, Kovács-Seres Hunor.

Kovács Zsófia felkészült az olimpiai döntőre

Kovács Zsófia felkészült az olimpiai döntőre

2021. júl. 29.

A kétszeres Európa-bajnok tornász, Kovács Zsófia ma lép a szerekhez a tokiói olimpia egyéni összetett döntőjében, és több jól sikerült edzést tudhat a háta mögött a vasárnapi selejtező óta. A DKSE sportolója a 11. helyen került be az ötkarikás játékok 24 fős egyéni összetett döntőjébe, 54.732 ponttal. Drukkolunk, Zsófi!

Vízilabda: nem a szűk vereségért jöttek

Vízilabda: nem a szűk vereségért jöttek

2021. júl. 28.

Az utóbbi évek egyik legnagyobb győzelmét aratta a négy dunaújvárosi játékossal felálló magyar női vízilabda válogatott az Egyesült Államok ellen, a tokiói olimpián.

DSTV: a város is szurkol!

DSTV: a város is szurkol!

2021. júl. 28.

Elkezdődtek a 2020. évi nyári olimpiai játékok Tokióban. A négy dunaújvárosi játékossal felálló női vízilabda válogatott mellett a tornász Kovács Zsófiáért is szoríthatunk, de Klujber Katrin kézilabdázó és több helyi sportoló is öregbíti településünk hírnevét. Stábunk a városlakókat kérdezte arról, hogy követik-e a sporteseményt, és ha igen, milyen eredményekre számítanak. (Hangkép)

Óriási bravúr a címvédő ellen!

Óriási bravúr a címvédő ellen!

2021. júl. 28.

Hatalmas csatában, az utolsó negyedben kétgólos hátrányból fordítva aratott 10-9-es győzelmet a címvédő Egyesült Államok ellen a négy dunaújvárosi játékossal felálló magyar női vízilabda válogatott.

Már a verseny előtt az aranyérem volt a cél

Már a verseny előtt az aranyérem volt a cél

2021. júl. 27.

Jó felkészülés után, taktikus, érett versenyzéssel szerzett Európa-bajnoki címet Párizsban Kovács-Seres Hunor, a DKSE tehetséges úszója.

Fájdalmas vereség Brazíliától

Fájdalmas vereség Brazíliától

2021. júl. 27.

Szünetre hat gólos hátrányba került a magyar női válogatott második olimpiai csoportmérkőzésén Brazília ellen, és nem tudott közelebb kerülni ellenfeléhez, így nehéz helyzetbe került a negyeddöntőbe jutást illetően.