Trenka János: "Zsófi alapos munkát végzett!"

doszerk - 2021. július 22. 19:14

Remekül sikerült a pódiumedzés a tokiói olimpián szereplő Kovács Zsófiának, aki immár második alkalommal vesz részt az ötkarikás játékokon.

A DKSE kétszeres Európa-bajnok tornásznőjének teljesítményét helyszínen tartózkodó edzője, Trenka János úgy jellemezte: "alapos munkát végzett. - Nagyon szépen összeszedetten dolgozott Zsófi, tényleg nagyon minimális, apró pontatlanságok voltak, nem is igazán van min javítani. Nagyon alapos munkát végzett minden szeren, szépen teljesített mindenhol. Trenka János elmondta, Kovácsnak az elmúlt napokban már maximálisan sikerült átállnia a távol-keleti időzónára, így ez nem okoz problémát számára. - Nincsen semmi gond ilyen téren, azt gondolom, Zsófinak ez jól ment, most egy kicsit éjszakai járatban vagyunk, ez még szerintem könnyebb is számára, legalábbis én ezt veszem észre rajta.

Képek forrása: MTI/Czeglédi Zoltán

A szakember szerint látni, hogy vannak ügyes, kiváló tornászok, egyes szereken és összetettben is, de igyekeznek csak a saját gyakorlataikra fókuszálni. Ezt a kétszeres Európa-bajnok sportoló is így gondolja: - Nem figyeljük az ellenfeleket, de nem is akarjuk. Sok jó tornász van, hiszen ez egy olimpia, de ezt leszámítva tényleg csak magunkkal foglalkozunk. Jól vagyok, nagyon koncentráltnak érzem magam, telnek a napok az edzés-alvás-étkezés háromszögben.

Részletes program a Nemzetközi Torna Szövetség (FIG) tájékoztatása szerint, tokiói olimpia (helyi idő szerint, – 7 óra)

Július 24. férfi selejtező, 10:00-22:00
Július 25. női selejtező, 10:00-22:00
Július 26. férfi csapat döntő, 19:10-22:00
Július 27. női csapat döntő, 19:45-22:00
Július 28. férfi egyéni összetett döntő, 19:15-22:10
Július 29. női egyéni összetett döntő, 19:50-22:10
Augusztus 1. szerenkénti döntők, első nap, 17:00-20:00 (férfi – talaj & lólengés, nők – ugrás & felemáskorlát)
Augusztus 2. szerenkénti döntők, második nap, 17:00-19:15 (férfi – gyűrű & ugrás; nők – talaj)
Augusztus 3. szerenkénti döntők, harmadik nap, 17:00-19:15 (férfi – korlát & nyújtó; nők – gerenda)

(MATSZ)

A rovat további hírei: Sport

Mayer Gréta bronzérmes a szombathelyi Világkupán

Mayer Gréta bronzérmes a szombathelyi Világkupán

2022. okt. 01.

Jól szerepeltek a DKSE versenyzői a Szombathelyen megrendezett Challenge Világkupa szerenkénti döntőinek mai programjában.

A bajnok érkezik

A bajnok érkezik

2022. okt. 01.

A Ferencváros elleni hazai találkozón korcsolyáznak jégre a Dunaújvárosi Acélbikák hokisai az Erste Ligában vasárnap délután öt órától.

Rangadó vár a focistákra

Rangadó vár a focistákra

2022. okt. 01.

A negyedik helyezett ESMTK vendégeként folytatja az NB III Közép Csoportjának küzdelmeit a Dunaújváros FC labdarúgó csapata vasárnap délután három órától.

Mindhárom dunaújvárosi tornász döntős a Világkupán

Mindhárom dunaújvárosi tornász döntős a Világkupán

2022. okt. 01.

Mayer Gréta három, Makovits Mirtill és Makai Lilla egy-egy szeren jutott döntőbe a szombathelyi Challenge Világkupa szombati selejtezőjéből.

DSTV: sportnap az egyetemen

DSTV: sportnap az egyetemen

2022. szep. 30.

Szórakoztató elfoglaltságokat felvonultató sportnapot szervezett a Hallgatói Önkormányzat a Dunaújvárosi Egyetemen. Ennek részeként a hallgatók kipróbálhatták magukat futsalban, de volt lehetőség csocsózásra, asztaliteniszezésre és „sörpongra” is. Hangkép.

Kinyitották a gólzsák száját

Kinyitották a gólzsák száját

2022. szep. 30.

Nem volt hiány az izgalmakból a városi kispályás labdarúgó bajnokság ST Solar csoportjában a sorozat újabb fordulójának utolsó mérkőzésein.

Sima meccsek kispályán

Sima meccsek kispályán

2022. szep. 29.

Az ST Solar és a Campus csoport éllovasa is magabiztos győzelemmel kezdte meg a városi kispályás labdarúgók kiemelt alapszakaszának újabb fordulóját.