Trenka János: "Zsófi alapos munkát végzett!"

doszerk - 2021. július 22. 19:14

Remekül sikerült a pódiumedzés a tokiói olimpián szereplő Kovács Zsófiának, aki immár második alkalommal vesz részt az ötkarikás játékokon.

A DKSE kétszeres Európa-bajnok tornásznőjének teljesítményét helyszínen tartózkodó edzője, Trenka János úgy jellemezte: "alapos munkát végzett. - Nagyon szépen összeszedetten dolgozott Zsófi, tényleg nagyon minimális, apró pontatlanságok voltak, nem is igazán van min javítani. Nagyon alapos munkát végzett minden szeren, szépen teljesített mindenhol. Trenka János elmondta, Kovácsnak az elmúlt napokban már maximálisan sikerült átállnia a távol-keleti időzónára, így ez nem okoz problémát számára. - Nincsen semmi gond ilyen téren, azt gondolom, Zsófinak ez jól ment, most egy kicsit éjszakai járatban vagyunk, ez még szerintem könnyebb is számára, legalábbis én ezt veszem észre rajta.

Képek forrása: MTI/Czeglédi Zoltán

A szakember szerint látni, hogy vannak ügyes, kiváló tornászok, egyes szereken és összetettben is, de igyekeznek csak a saját gyakorlataikra fókuszálni. Ezt a kétszeres Európa-bajnok sportoló is így gondolja: - Nem figyeljük az ellenfeleket, de nem is akarjuk. Sok jó tornász van, hiszen ez egy olimpia, de ezt leszámítva tényleg csak magunkkal foglalkozunk. Jól vagyok, nagyon koncentráltnak érzem magam, telnek a napok az edzés-alvás-étkezés háromszögben.

Részletes program a Nemzetközi Torna Szövetség (FIG) tájékoztatása szerint, tokiói olimpia (helyi idő szerint, – 7 óra)

Július 24. férfi selejtező, 10:00-22:00
Július 25. női selejtező, 10:00-22:00
Július 26. férfi csapat döntő, 19:10-22:00
Július 27. női csapat döntő, 19:45-22:00
Július 28. férfi egyéni összetett döntő, 19:15-22:10
Július 29. női egyéni összetett döntő, 19:50-22:10
Augusztus 1. szerenkénti döntők, első nap, 17:00-20:00 (férfi – talaj & lólengés, nők – ugrás & felemáskorlát)
Augusztus 2. szerenkénti döntők, második nap, 17:00-19:15 (férfi – gyűrű & ugrás; nők – talaj)
Augusztus 3. szerenkénti döntők, harmadik nap, 17:00-19:15 (férfi – korlát & nyújtó; nők – gerenda)

(MATSZ)

A rovat további hírei: Sport

Kovács-Seres Hunor bajnoki címe

Kovács-Seres Hunor bajnoki címe

2021. júl. 29.

Mindössze két nappal azután, hogy hazatért Párizsból, már serdülő bajnoki címnek örülhetett a DKSE tehetséges úszója, Kovács-Seres Hunor.

Kovács Zsófia felkészült az olimpiai döntőre

Kovács Zsófia felkészült az olimpiai döntőre

2021. júl. 29.

A kétszeres Európa-bajnok tornász, Kovács Zsófia ma lép a szerekhez a tokiói olimpia egyéni összetett döntőjében, és több jól sikerült edzést tudhat a háta mögött a vasárnapi selejtező óta. A DKSE sportolója a 11. helyen került be az ötkarikás játékok 24 fős egyéni összetett döntőjébe, 54.732 ponttal. Drukkolunk, Zsófi!

Vízilabda: nem a szűk vereségért jöttek

Vízilabda: nem a szűk vereségért jöttek

2021. júl. 28.

Az utóbbi évek egyik legnagyobb győzelmét aratta a négy dunaújvárosi játékossal felálló magyar női vízilabda válogatott az Egyesült Államok ellen, a tokiói olimpián.

DSTV: a város is szurkol!

DSTV: a város is szurkol!

2021. júl. 28.

Elkezdődtek a 2020. évi nyári olimpiai játékok Tokióban. A négy dunaújvárosi játékossal felálló női vízilabda válogatott mellett a tornász Kovács Zsófiáért is szoríthatunk, de Klujber Katrin kézilabdázó és több helyi sportoló is öregbíti településünk hírnevét. Stábunk a városlakókat kérdezte arról, hogy követik-e a sporteseményt, és ha igen, milyen eredményekre számítanak. (Hangkép)

Óriási bravúr a címvédő ellen!

Óriási bravúr a címvédő ellen!

2021. júl. 28.

Hatalmas csatában, az utolsó negyedben kétgólos hátrányból fordítva aratott 10-9-es győzelmet a címvédő Egyesült Államok ellen a négy dunaújvárosi játékossal felálló magyar női vízilabda válogatott.

Már a verseny előtt az aranyérem volt a cél

Már a verseny előtt az aranyérem volt a cél

2021. júl. 27.

Jó felkészülés után, taktikus, érett versenyzéssel szerzett Európa-bajnoki címet Párizsban Kovács-Seres Hunor, a DKSE tehetséges úszója.

Fájdalmas vereség Brazíliától

Fájdalmas vereség Brazíliától

2021. júl. 27.

Szünetre hat gólos hátrányba került a magyar női válogatott második olimpiai csoportmérkőzésén Brazília ellen, és nem tudott közelebb kerülni ellenfeléhez, így nehéz helyzetbe került a negyeddöntőbe jutást illetően.