Újabb fiatal tehetség érkezik a Bikákhoz

doszerk - 2021. július 20. 19:00

Első felnőtt szezonjára készül a Dunaújvárosi Acélbikák színeiben a MAC-tól érkező Druja Benjamin.

Hivatalos honlapján jelentette be a 21 éves Druja Benjamin érkezését a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata. A fiatal játékos a MAC-ban töltötte utánpótlás éveit, ez idő alatt játszott az EBJL-ben és az EBYSL-ben, tagja volt a magyar U18-as és U19-es válogatottnak is, míg a felnőttek között a Dunaújvárosi Acélbikák csapatában mutatkozhat be a 2021/2022-es szezonban, s mint azt elmondta, magas intenzitású meccsekre, lendületes játékra számít az Acélbikáktól.

- A MAC-ban kezdtem a jégkorongot és ott is nevelkedtem, ettől a klubtól kaptam rengeteg bizalmat és minden tudásomat a jégkorongról. Azért döntöttem a váltás mellett, mert sok lehetőségben és jégidőben reménykedem, és szerintem az új impulzusok is sokat segíthetnek majd az első felnőtt szezonom megkezdéséhez. Gyerekként sokat jártunk DAB meccsekre a családdal, ahol nagyon tetszett a csarnok és a szurkolás. Akkor még nem is gondoltam, hogy egyszer itt fogok játszani de nagyon örülök, hogy végül ide kerültem és remélem, hogy a következő szezonban én is átélhetem a jégen azt a hangulatot, amit a szurkolók varázsoltak kiskoromban a lelátóra. Hallottam, hogy fiatal csapat épül jövőre, így én is magas intenzitású meccsekre, lendületes játékra számítok. Pár srácot már ismertem, de úgy érzem mindenkivel nagyon jól kijövünk. Örülnék, ha olyan kohéziót és játék képet sikerülne kialakítani egymás között, amivel minél több csapat orra alá borsot törhetünk és a szezon végén elégedetten tekinthetünk vissza az elért eredményeinkre.

A rovat további hírei: Sport

Kovács-Seres Hunor bajnoki címe

Kovács-Seres Hunor bajnoki címe

2021. júl. 29.

Mindössze két nappal azután, hogy hazatért Párizsból, már serdülő bajnoki címnek örülhetett a DKSE tehetséges úszója, Kovács-Seres Hunor.

Kovács Zsófia felkészült az olimpiai döntőre

Kovács Zsófia felkészült az olimpiai döntőre

2021. júl. 29.

A kétszeres Európa-bajnok tornász, Kovács Zsófia ma lép a szerekhez a tokiói olimpia egyéni összetett döntőjében, és több jól sikerült edzést tudhat a háta mögött a vasárnapi selejtező óta. A DKSE sportolója a 11. helyen került be az ötkarikás játékok 24 fős egyéni összetett döntőjébe, 54.732 ponttal. Drukkolunk, Zsófi!

Vízilabda: nem a szűk vereségért jöttek

Vízilabda: nem a szűk vereségért jöttek

2021. júl. 28.

Az utóbbi évek egyik legnagyobb győzelmét aratta a négy dunaújvárosi játékossal felálló magyar női vízilabda válogatott az Egyesült Államok ellen, a tokiói olimpián.

DSTV: a város is szurkol!

DSTV: a város is szurkol!

2021. júl. 28.

Elkezdődtek a 2020. évi nyári olimpiai játékok Tokióban. A négy dunaújvárosi játékossal felálló női vízilabda válogatott mellett a tornász Kovács Zsófiáért is szoríthatunk, de Klujber Katrin kézilabdázó és több helyi sportoló is öregbíti településünk hírnevét. Stábunk a városlakókat kérdezte arról, hogy követik-e a sporteseményt, és ha igen, milyen eredményekre számítanak. (Hangkép)

Óriási bravúr a címvédő ellen!

Óriási bravúr a címvédő ellen!

2021. júl. 28.

Hatalmas csatában, az utolsó negyedben kétgólos hátrányból fordítva aratott 10-9-es győzelmet a címvédő Egyesült Államok ellen a négy dunaújvárosi játékossal felálló magyar női vízilabda válogatott.

Már a verseny előtt az aranyérem volt a cél

Már a verseny előtt az aranyérem volt a cél

2021. júl. 27.

Jó felkészülés után, taktikus, érett versenyzéssel szerzett Európa-bajnoki címet Párizsban Kovács-Seres Hunor, a DKSE tehetséges úszója.

Fájdalmas vereség Brazíliától

Fájdalmas vereség Brazíliától

2021. júl. 27.

Szünetre hat gólos hátrányba került a magyar női válogatott második olimpiai csoportmérkőzésén Brazília ellen, és nem tudott közelebb kerülni ellenfeléhez, így nehéz helyzetbe került a negyeddöntőbe jutást illetően.