Virágosítási versenyben a Dr. Molnár László Emlékpark

Kölesdi Fanni - 2021. július 31. 18:28

Idén már 28. alkalommal hirdették meg a Magyar Turisztikai Ügynökség által kiírt Virágos Magyarország versenyt, amelynek célja egyebek mellett a kulturált és vonzó településkép kialakítása. A települések önkormányzatainak rendezett megméretésre Dunaújváros az egyetem előtti Dr. Molnár László Emlékparkkal nevezett. Voksokat is várnak – már hétfőtől!

A Dr. Molnár László Emlékpark a Dunaújvárosi Egyetem előtti frekventált területen fekszik. Nevét a felsőoktatási intézmény első főigazgatójáról kapta – ismertette Dr. Petrovickijné Angerer Ildikó, az önkormányzat környezetvédelmi főtanácsosa. Mint azt kiemelte, a téren nagyvonalú, impozáns parkot létesítettek szökőkúttal, járdákkal, ligetekkel, lugasokkal, érdekes növényekkel és szobrokkal, szép esti kivilágítással. A park éke az a programozott vízjáték kompozíció, amelynek fő objektumát Friedrich Ferenc dunaújvárosi szobrászművész Mag című kompozíciója és téli-nyári Horizontális Napórája alkotja. 
Az emlékpark teljes területe 9127 négyzetméter, amelyből 7900 egység intenzíven fenntartott gyepterület, 170 négyzetméter és a 240 négyzetméter felületű dísztó. A park magába foglalja a szökőkutat és az árnyékot biztosító pergolát. A park területén egyebek mellett találhatóak örökzöld díszcserjék, fák és évelő növények. A versenyben a dunaújvárosiak véleménye is számít, hiszen az augusztus 2-8. között online leadott szavazataikkal megszavazhatják a "Legvirágosabb úti cél" kategóriában!

A netvoks a Virágos Magyarország facebook felületén fut, az alábbi címen!

Virágos Magyarország (katt) >>

Szavazni hétfőtől lehet, adjunk le sok voksot!

(Fotó: Lukács János)

 

A rovat további hírei: Mozaik

Klasszikus stílus - méltóságot sugároz és elegáns

Klasszikus stílus - méltóságot sugároz és elegáns

2022. jan. 27.

Mikor azt a kifejezést halljuk, hogy klasszikus, sokan azonnal a görög-római kultúrára gondolunk. A klasszikus belsőépítészeti és lakberendezési stílus e két ókori nép építészeti szabályait követi, ahol a geometriának és a szerkezeti harmóniának is kitüntetett szerep jut. (X)

Jön, jön, jön a Fitness Challenge 2022 – csatlakozz!

Jön, jön, jön a Fitness Challenge 2022 – csatlakozz!

2022. jan. 27.

Kedveled a mozgást? Életmódváltást fontolgatsz? Egyedül nem megy? Ha a három közül legalább egy kérdésre „igen” a válaszod, téged is vár a Fitness Challenge 2022 közösségi kezdeményezése! Csatlakozz!

DSTV: Activity-parti az MMK-ban

DSTV: Activity-parti az MMK-ban

2022. jan. 27.

Remek közösségi programnak adott otthont a Munkásművelődési Központ a napokban, derül ki a DSTV összeállításából. Az intézmény színháztermében az Activity műfajának hívei gyűltek össze és versengtek. Hangkép.

Egy férfi ruhamárka története

Egy férfi ruhamárka története

2022. jan. 26.

A Hugo Boss a férfi elegancia egyik nagykövete, amely megkérdőjelezhető történetéről igen keveset hallunk. (X)

A szemkörnyék helyes ápolása

A szemkörnyék helyes ápolása

2022. jan. 25.

Az öregedési folyamat egyik látványos jele a szem körüli ráncok megjelenése. Kezdetben finom vonalak, később mély barázdák köszönnek vissza ránk a tükörből. (X)

Mi mindent érdemes átgondolni, ha klímát szeretnénk vásárolni?

Mi mindent érdemes átgondolni, ha klímát szeretnénk vásárolni?

2022. jan. 25.

Ha már elviselhetetlen az otthoni forróság nyáron, itt az ideje egy klímaberendezés beszerzésének. (X)

Klimt zsenialitása, műveinek népszerűsége napjainkban

Klimt zsenialitása, műveinek népszerűsége napjainkban

2022. jan. 24.

A századforduló egyik legtehetségesebb és legzseniálisabb alkotója Gustav Klimt, akinek munkássága már a maga korában is korszakalkotó volt. (X)