Virágosítási versenyben a Dr. Molnár László Emlékpark

Kölesdi Fanni - 2021. július 31. 18:28

Idén már 28. alkalommal hirdették meg a Magyar Turisztikai Ügynökség által kiírt Virágos Magyarország versenyt, amelynek célja egyebek mellett a kulturált és vonzó településkép kialakítása. A települések önkormányzatainak rendezett megméretésre Dunaújváros az egyetem előtti Dr. Molnár László Emlékparkkal nevezett. Voksokat is várnak – már hétfőtől!

A Dr. Molnár László Emlékpark a Dunaújvárosi Egyetem előtti frekventált területen fekszik. Nevét a felsőoktatási intézmény első főigazgatójáról kapta – ismertette Dr. Petrovickijné Angerer Ildikó, az önkormányzat környezetvédelmi főtanácsosa. Mint azt kiemelte, a téren nagyvonalú, impozáns parkot létesítettek szökőkúttal, járdákkal, ligetekkel, lugasokkal, érdekes növényekkel és szobrokkal, szép esti kivilágítással. A park éke az a programozott vízjáték kompozíció, amelynek fő objektumát Friedrich Ferenc dunaújvárosi szobrászművész Mag című kompozíciója és téli-nyári Horizontális Napórája alkotja. 
Az emlékpark teljes területe 9127 négyzetméter, amelyből 7900 egység intenzíven fenntartott gyepterület, 170 négyzetméter és a 240 négyzetméter felületű dísztó. A park magába foglalja a szökőkutat és az árnyékot biztosító pergolát. A park területén egyebek mellett találhatóak örökzöld díszcserjék, fák és évelő növények. A versenyben a dunaújvárosiak véleménye is számít, hiszen az augusztus 2-8. között online leadott szavazataikkal megszavazhatják a "Legvirágosabb úti cél" kategóriában!

A netvoks a Virágos Magyarország facebook felületén fut, az alábbi címen!

Virágos Magyarország (katt) >>

Szavazni hétfőtől lehet, adjunk le sok voksot!

(Fotó: Lukács János)

 

A rovat további hírei: Mozaik

Színezőkönyv, a felnőtteknek szánt egyik legújabb kikapcsolódási forma

Színezőkönyv, a felnőtteknek szánt egyik legújabb kikapcsolódási forma

2022. aug. 11.

Az Alkoss Otthon kreatív áruház színezőkönyvei a felnőtteknek is nagyszerű lehetőséget teremtenek az elmélyülésre, a kreatív kibontakozásra, az önkifejezésre. (X)

Folytatódhat a vendéglátás helyreállása az elemző szerint

Folytatódhat a vendéglátás helyreállása az elemző szerint

2022. aug. 11.

A következő hónapokban folytatódhat a vendéglátás helyreállása, amit támogat a nemzetközi turizmus erősödése, ez pedig a bruttó hazai termék (GDP) növekedését is segítheti a következő negyedévekben - derül ki Suppan Gergely, a Magyar Bankholding vezető elemzőjének MTI-hez eljuttatott turisztikai-gazdasági elemzéséből.

Tisztázzunk néhány kérdést a napelemekkel kapcsolatban

Tisztázzunk néhány kérdést a napelemekkel kapcsolatban

2022. aug. 11.

Egyre többen döntenek a napelemes rendszer telepítése mellett azért, hogy a rezsiköltségeiket minimalizálják. Akadnak olyanok is, akik ezenfelül azt is figyelembe veszik, hogy az ilyen jellegű beruházásokkal a fenntarthatóság mellett döntenek. (X)

Nyári hangulat a körmökön is

Nyári hangulat a körmökön is

2022. aug. 10.

Az idei nyár igazán bolondos és vidám, a szabad fesztiválok, a kötetlen tengerparti nyaralások időszaka, s ez az örömteli, friss hangulat a nyári körömdíszítésekben is megmutatkozik. (X)

Kutya melegben is ügyeljünk kedvenceinkre!

Kutya melegben is ügyeljünk kedvenceinkre!

2022. aug. 10.

Az elmúlt hetekben tapasztalható kánikula nemcsak az emberi szervezetet viseli meg, kedvenceinknek is számos kellemetlenséget okozhat. Mi több, egészségkárosodást is, hiszen az ebek is könnyen kaphatnak például hőgutát.

Jubilál és újra kipakol a Csomagtartóvásár

Jubilál és újra kipakol a Csomagtartóvásár

2022. aug. 10.

Egyéves születésnapját ünnepli, bensőséges jubileumra készül és persze a sokadalom vendégeit is várja szombaton a Csomagtartóvásár és Bolhapiac. Hangkép és kedvcsináló itt!

DSTV: újra nyitva a Remix

DSTV: újra nyitva a Remix

2022. aug. 09.

Teltházas rendezvény részeként nyitotta meg újra az éttermét a Remix, derül ki a DSTV összegzéséből. A Flame Bisztro immár teljes üzemmel várja a visszatérő és leendő vendégeket – ennek apropóján terasznyitó rendezvényt szerveztek a napokban. Hangkép.