A közlekedési tükör biztonságos használata

doszerk - 2021. augusztus 29. 16:44

A közlekedési tükör meglehetősen régi találmány, és a modern közlekedésben szinte elengedhetetlen a használata. Egyre gyorsabb járművekkel közlekedünk, így a szerepe is nő. (X)

A biztonság érdekében minden segédeszközt be kell vetni, hogy mindig minden út hazáig vezessen. A közlekedési tükrök általában PVC testekből vannak kialakítva, ezért nehezen törnek és könnyű a felszerelésük. Ezeket az eszközöket a rosszul belátható kereszteződésekben alkalmazzák, és használatuk során számos balesetet előzhetnek meg. 

A tükör karcálló felületének köszönhetően hosszú távú felhasználást biztosít, és a legtöbb esetben a mechanikai behatásoknak is ellenáll. A rugalmas műanyagnak köszönhetően sok éven át használható, biztonsággal szolgálja a közlekedésben résztvevő személyeket.

Hol találhatók a közlekedési tükrök?

A tükröket úgy pozicionálják, hogy a jobbról vagy balról érkező forgalom jól láthatóvá váljék a tükör felületén. Szokatlannak tűnhet a közlekedési tükör domború felülete, azonban ez a forma nagyobb látószöget és átláthatóságot biztosít a vezetők számára. Minden sofőrnek meg kell tanulnia használni, és kivétel nélkül alaposan bele kell nézni a kereszteződésekben.

Ezáltal biztosítható, hogy még az éles szögből érkező keresztforgalom se okozzon problémát, és a közlekedés biztonságos lehessen. Ezeket az eszközöket magasra, jól látható helyre szerelik fel, és általában a kereszteződés előtt figyelmeztető táblát helyeznek el, hogy felhívják a gépkocsivezetők figyelmét annak veszélyességére.

A szögletes és a domború közlekedési tükrök

Nincs jelentős eltérés a két tükör között, legfeljebb a tükör alakját és a domborulatot vehetjük figyelembe. Megjegyzendő, hogy minden esetben érdemes alkalmazni, hiszen nem véletlenül lettek elhelyezve az adott közlekedési pontokon. 

Online megrendelhető közlekedési tükör

A Scorpionál megtalálható közlekedési tükrök a szabványnak megfelelnek. Kényelmes és gyors vásárlásnak örvendhet egy megbízható forgalmazó jóvoltából. A rendelési folyamat egyszerű és átlátható. Az elállási jog és a pénzvisszafizetési garancia alapfeltétel, a minőségi felelősségvállalás pedig a Scorpio webáruház legfontosabb jellemzője.

A közlekedési tükör jelen pillanatban is fontos részét képezi a közúti közlekedésnek, és a járművek, közúti forgalom gyorsulása miatt ez a tulajdonság várhatóan tovább fog növekedni.

Ne hagyja figyelmen kívül a közlekedési tükröket, és minden esetben legyen előzékeny és elővigyázatos. A biztonság a legfontosabb a közúti forgalomban. Ezért használja előszeretettel ezeket a hasznos közlekedési segédeszközöket.
 

A rovat további hírei: Mozaik

Ezt kell tudnod a gyerek indián sátrakról!

Ezt kell tudnod a gyerek indián sátrakról!

2021. okt. 17.

A gyerekszoba ékeinek egyike a gyerek indián sátor. Ez nem is véletlen, a kicsik számára ez gyakorlatilag a tökéletes bunker.

Mit jelent és miért fontos a pH érték az autóápoló szereknél?

Mit jelent és miért fontos a pH érték az autóápoló szereknél?

2021. okt. 17.

Miért kiemelten fontos a pH érték az autóápoló és tisztító készítmények esetében? Miért célszerű figyelmet fordítani a pH értékre is akkor, amikor megfelelő tisztítószert keresünk az autónkhoz? (X)

Milyen a jó autógumi?

Milyen a jó autógumi?

2021. okt. 16.

Miért pont a Laufenn autógumik lehetnek a nyerők akkor, amikor a szóba kerülő márkák és gumiabroncsok közül készülünk választani? Mit érdemes egyáltalán tudni a Laufenn kapcsán akár a gyártó és a tulajdonosi kör, akár a minőség szempontjából? (X)

Tűzgyújtási útmutató gömbgrillhez

Tűzgyújtási útmutató gömbgrillhez

2021. okt. 16.

Ugyan mindannyian a minőségre és a lehető legjobb formánkra törekszünk, mégis tisztában kell lennünk vele, hogy sokszor aprócska, semmiségnek tűnő dolgok is nagyon tönkre tudják tenni a grillezés végeredményét. (X)

Mi az a száraz köhögés?

Mi az a száraz köhögés?

2021. okt. 16.

A köhögés egy olyan feltétlen reflex, ami segít megtisztítani a légutakat az azt izgató szerektől és nyálkától. (X)

DSTV: díszítsd hennával!

DSTV: díszítsd hennával!

2021. okt. 16.

A hennafestés napjaink egyik legelterjedtebb díszítő technikája, derül ki a DSTV összegzéséből. Nemcsak kézügyesség, de a szimbolika ismerete is szükséges hozzá – a "hennázás" hátteréről Kováts Blanka mesél. Hangkép.
 

Ilyen az országúti bringás cipő

Ilyen az országúti bringás cipő

2021. okt. 15.

A kerékpározás nem csak egy hobbi, hanem egy életérzés. Azok a bringások pedig, akik ezt tudják, jól válogatják meg az öltözetüket is. Ott van például mindjárt a lábbeli, amely kapcsán fontos, hogy minőségi darabot szerezzünk be. (X)