Dunaújváros Hetilap

El a kezekkel Dunaújváros jegyzőjétől!

Öcaline - 2021. augusztus 9. 16:21

Éles hangú közleményben – és egy múlt pénteki sajtótájékoztató során élőben is – tiltakozott a város önkormányzata a DVCSH kapcsán kezdődött politikai támadások ellen. 

Medgyesi Miklós önkormányzati sajtószóvivő tartott rendkívüli sajtótájékoztatót A DVCSH és a politika címmel a Városházán pénteken délután – az esemény mondandóját összegzi az a közlemény, amely az elmúlt hetek villongásai nyomán jelent meg a város hivatalos oldalán.  

Mindenben megerősítették

A szóvivő két idézettel vezette be a tájékoztatót. Az első így hangzott: „A városvezetés a jegyző támogatásával bizonyíthatóan kárt okoz Dunaújvárosnak.” A második így: „Kérdésessé válik, hogy vajon tényleg a törvényesség őre vagy egy politikai csoport szándékait próbálja törvényesíteni?”
Az első idézet Neszmélyi Lorándtól, a DVCSH Kft. ügyvezetőjétől, a második Cserna Gábortól, a Fidesz dunaújvárosi elnökétől származik. Látható, hogy a két fél egymásra talált, és olcsó politikai haszonszerzésre akarják használni a városi távhőszolgáltatás ügyét.
Neszmélyi Loránd minősíthetetlen vezetői döntése miatt egy teljes város fagyoskodott február első hétvégéjén, ami miatt dr. Molnár Attila, Dunaújváros jegyzője vizsgálatot indított a DVCSH-val szemben. Neszmélyi Loránd azonban a helyett, hogy bocsánatot kért volna a városlakóktól azt tette, amit általában: pereket és leveleket gyártott, és kizáratta az eljárásból dr. Molnár Attilát. A Fejér Megyei Kormányhivatal a vizsgálat lefolytatására Sárbogárd Város Jegyzőjét jelölte ki.
Időközben szintén múlt pénteken megérkezett a sárbogárdi jegyző vizsgálatának eredménye, amely mindenben megerősíti dr. Molnár Attilát. A vizsgálat megállapította, hogy Neszmélyi Loránd és „a DVCSH szabálytalanul járt el, amikor a karbantartás módját és időpontját helytelenül választotta meg.”
A DVCSH tehát minden jogi ügyeskedés és zavarkeltés ellenére ezúttal is alulmaradt.

Összenő, ami összetartozik

A közlemény nyomatékosítja: a Dunaújvárosi Fidesz a különleges gazdasági övezet kapcsán már bebizonyította, hogy a pártérdek fontosabb számukra, mint Dunaújváros érdekei. Most ismét arcul köpték saját szavazóikat, amikor a város helyett a DVCSH mellé álltak, politikai haszonszerzésükhöz pedig átgázoltak Dunaújváros jegyzőjén is.
Dunaújváros vezetése ezzel ellentétben azok mellé állt, akik februárban a lakásaikban fagyoskodnak. Akiknek a gyermekei azokban a bölcsődékben, óvodákban voltak, ahol a DVCSH szó nélkül zárta el a fűtést. Dunaújváros önkormányzata felszólítja Neszmélyi Lorándot, a mögötte álló Pomázi Csabát – aki korábban előzetes letartóztatásban is volt –, és Cserna Gábort, hogy haladéktalanul kérjen nyilvánosan bocsánatot dr. Molnár Attilától, a továbbiakban pedig tartózkodjanak attól, hogy őt használják fel politikai céljaik érdekében.
A hivatalos oldalon olvasható önkormányzati álláspont szerint a DVCSH Kft. csak a saját hozzáállásának és szolgáltatási minőségének köszönheti, hogy elvesztette a dunaújvárosi távhőszolgáltatást. Ideje lenne ebbe beletörődniük és befejezniük a dunaújvárosiak átverését.

(Forrás és illusztráció: dunaujvaros.hu)

A rovat további hírei: Közélet

Vadállatok a városban: szerencsére nincs okunk az aggodalomra

Vadállatok a városban: szerencsére nincs okunk az aggodalomra

2022. szep. 30.

Az elmúlt hetekben rendre megjelentek a Dunaújvároshoz köthető közösségi médiafelületeken a róka és nyest észlelésekről szóló bejegyzések. Az eseményeket figyelemmel követik a városvezetők, sajtótájékoztatót is tartottak a legfontosabb tudnivalókról. 

Népszámlálás: segíti az önkitöltést az önkormányzat

Népszámlálás: segíti az önkitöltést az önkormányzat

2022. szep. 30.

Az idei népszámlálás  menetrendje szerint először október 1. és október 16. között, az internetes önkitöltési időszakban az adatszolgáltatók kizárólag interneten keresztül, önállóan tölthetik ki a népszámlálási kérdőíveket. Az önkormányzat segít!

Távhő: újabb fórumot rendeztek a költségosztásról

Távhő: újabb fórumot rendeztek a költségosztásról

2022. szep. 29.

A költségosztás volt a témája annak a fórumnak, amit a DVG Zrt. hívott össze kedd délutánra a Kultik Moziba. A távhőszolgáltató tavaly óta negyedszer hívta össze a közös képviselőket és lakásszövetkezeti vezetőket annak érdekében, hogy a távhőelszámolás során érvényesüljön a költségosztás. 

Idén is virágba borult városunk (galériával)

Idén is virágba borult városunk (galériával)

2022. szep. 29.

Idén 23. alkalommal hirdette meg az önkormányzat a Virágos Dunaújvárosért versenyt – nyolc kategóriában várták a nevezéseket, de díjazták az „Első Fecskéket” és a jubiláló virágosítókat is. 

Ünnepi áldás és templomjárás a katolikus közösségben

Ünnepi áldás és templomjárás a katolikus közösségben

2022. szep. 29.

A hittanos gyermekek megáldásával és a nyitott templomok napjának programja keretében szervezett bemutatóval kezdték a római katolikusok a tanévet.

Örömmel mozgatták meg az óvodásokat (galériával)

Örömmel mozgatták meg az óvodásokat (galériával)

2022. szep. 28.

Az egészséges életmód, a mozgás és a környezetvédelem fontosságára hívta fel tíz dunaújvárosi tagóvoda növendékeinek figyelmét a felső Duna-parton megrendezett ovifutás.

Szakmai nap az egészségügyi szakdolgozóknak – újra Dunaújvárosban

Szakmai nap az egészségügyi szakdolgozóknak – újra Dunaújvárosban

2022. szep. 28.

Jubilál a sorozat, idén éppen tizedszerre rendezi meg a Megyei Szakdolgozói Nap programját a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara megyei szervezete – a tanácskozásnak (2015 után újra) Dunaújváros, a Városháza rendezvényterme ad otthont csütörtökön.