Dunaújváros Hetilap

El a kezekkel Dunaújváros jegyzőjétől!

Öcaline - 2021. augusztus 9. 16:21

Éles hangú közleményben – és egy múlt pénteki sajtótájékoztató során élőben is – tiltakozott a város önkormányzata a DVCSH kapcsán kezdődött politikai támadások ellen. 

Medgyesi Miklós önkormányzati sajtószóvivő tartott rendkívüli sajtótájékoztatót A DVCSH és a politika címmel a Városházán pénteken délután – az esemény mondandóját összegzi az a közlemény, amely az elmúlt hetek villongásai nyomán jelent meg a város hivatalos oldalán.  

Mindenben megerősítették

A szóvivő két idézettel vezette be a tájékoztatót. Az első így hangzott: „A városvezetés a jegyző támogatásával bizonyíthatóan kárt okoz Dunaújvárosnak.” A második így: „Kérdésessé válik, hogy vajon tényleg a törvényesség őre vagy egy politikai csoport szándékait próbálja törvényesíteni?”
Az első idézet Neszmélyi Lorándtól, a DVCSH Kft. ügyvezetőjétől, a második Cserna Gábortól, a Fidesz dunaújvárosi elnökétől származik. Látható, hogy a két fél egymásra talált, és olcsó politikai haszonszerzésre akarják használni a városi távhőszolgáltatás ügyét.
Neszmélyi Loránd minősíthetetlen vezetői döntése miatt egy teljes város fagyoskodott február első hétvégéjén, ami miatt dr. Molnár Attila, Dunaújváros jegyzője vizsgálatot indított a DVCSH-val szemben. Neszmélyi Loránd azonban a helyett, hogy bocsánatot kért volna a városlakóktól azt tette, amit általában: pereket és leveleket gyártott, és kizáratta az eljárásból dr. Molnár Attilát. A Fejér Megyei Kormányhivatal a vizsgálat lefolytatására Sárbogárd Város Jegyzőjét jelölte ki.
Időközben szintén múlt pénteken megérkezett a sárbogárdi jegyző vizsgálatának eredménye, amely mindenben megerősíti dr. Molnár Attilát. A vizsgálat megállapította, hogy Neszmélyi Loránd és „a DVCSH szabálytalanul járt el, amikor a karbantartás módját és időpontját helytelenül választotta meg.”
A DVCSH tehát minden jogi ügyeskedés és zavarkeltés ellenére ezúttal is alulmaradt.

Összenő, ami összetartozik

A közlemény nyomatékosítja: a Dunaújvárosi Fidesz a különleges gazdasági övezet kapcsán már bebizonyította, hogy a pártérdek fontosabb számukra, mint Dunaújváros érdekei. Most ismét arcul köpték saját szavazóikat, amikor a város helyett a DVCSH mellé álltak, politikai haszonszerzésükhöz pedig átgázoltak Dunaújváros jegyzőjén is.
Dunaújváros vezetése ezzel ellentétben azok mellé állt, akik februárban a lakásaikban fagyoskodnak. Akiknek a gyermekei azokban a bölcsődékben, óvodákban voltak, ahol a DVCSH szó nélkül zárta el a fűtést. Dunaújváros önkormányzata felszólítja Neszmélyi Lorándot, a mögötte álló Pomázi Csabát – aki korábban előzetes letartóztatásban is volt –, és Cserna Gábort, hogy haladéktalanul kérjen nyilvánosan bocsánatot dr. Molnár Attilától, a továbbiakban pedig tartózkodjanak attól, hogy őt használják fel politikai céljaik érdekében.
A hivatalos oldalon olvasható önkormányzati álláspont szerint a DVCSH Kft. csak a saját hozzáállásának és szolgáltatási minőségének köszönheti, hogy elvesztette a dunaújvárosi távhőszolgáltatást. Ideje lenne ebbe beletörődniük és befejezniük a dunaújvárosiak átverését.

(Forrás és illusztráció: dunaujvaros.hu)

A rovat további hírei: Közélet

Megújult a piac, a friss áruk mellett már szép környezet is várja a vásárlókat

Megújult a piac, a friss áruk mellett már szép környezet is várja a vásárlókat

2024. már. 28.

A piac a dunaújvárosiak kedvelt bevásárlóhelye, a helyi termelők és árusok fontos terepe, tavaly novemberben kezdődött a felújítása, az ünnepélyes átadást pedig szerdán tartották. Ajándék: húsvét előtt pénteken délelőtt is nyitva lesz a piac!

Hivatalosan is átadták a bringával közlekedőknek az új kerékpárút-hálózatot

Hivatalosan is átadták a bringával közlekedőknek az új kerékpárút-hálózatot

2024. már. 27.

Ünnepélyes keretek között avatták fel az új kerékpárút-hálózatot városunk képviselői. Az esemény helyszínére, az erdei tornapályára biciklivel érkezett a városvezetés.

Ilonka néninek 90 évesen is az unokák a mindenei

Ilonka néninek 90 évesen is az unokák a mindenei

2024. már. 27.

Molnár Józsefné, Ilonka néni is a 90 évesek táborába lépett március 17-én. A jeles alkalomból nagy családja körében ünnepelt születésnapján. A város nevében Orosz Csaba önkormányzati képviselő köszöntötte.

Újdonságokkal bővül a körzet, a lakók kényelméért

Újdonságokkal bővül a körzet, a lakók kényelméért

2024. már. 27.

A lakossági igények felmérése után a városüzemeltetés szakembereivel tartott bejárást Barta Endre, a 4-es választókerület önkormányzati képviselője az új Vasmű úton.

"Dunaújvárosi Estek" – folytatás Kéri László politológussal

"Dunaújvárosi Estek" – folytatás Kéri László politológussal

2024. már. 26.

A Dunaújvárosi Estek című sorozat következő vendége Kéri László, szociológus, politológus lesz – az érdeklődőket a magyar belpolitikai helyzetről szóló beszélgetésre várják a Városháza dísztermében szerdán délután. Flyer.

Elkészült az életmentő készülékek térképe

Elkészült az életmentő készülékek térképe

2024. már. 25.

Hosszú egyeztetések és munka után elkészült Dunaújváros aktualizált defibrillátor térképe, melyet a Dózsa György úti főposta előtt találhatnak meg városunk lakói.

Széchenyis diák lesz egy napra alpolgármester

Széchenyis diák lesz egy napra alpolgármester

2024. már. 25.

Remek alkalmat talált arra a közelmúltban Barta Endre humán ügyekért felelős alpolgármester, hogy kihirdesse, ki veheti át tőle a stallumot a város középiskolásai köréből egy teljes napra.