Időjárás: derűre ború és viszont

Öcaline - 2021. augusztus 2. 8:42

Mozgalmas hét elé nézünk meteorológiai szempontból a DO időjárási szakértőjének friss prognózisa szerint. Lehűlés, hőség, szél – és persze megint lehet némi csapadék.

"Felfrissül a levegő, kitisztul az idő" – szó szerint szívderítő mondattal kezdte szokásos hétindító prognózisát Krausz Mikes Miklós, a Köpönyeg.hu szakértő szerkesztője.  Ahogy tapasztalhatjuk is, ma délelőtt napos idő jellemzi térségünk időjárását, ám délután a sok napsütés mellett gomolyfelhők jelennek meg az égen – igaz, ezekből esetleg az északi hegyek között és a nyugati tájakon fordulhat elő néhol zápor. Napközben fokozatosan mérséklődik az eleinte még élénk szél – ám felfrissül a levegő; 25 és 31 fok között várható a csúcshőmérséklet délután.
A közeli kilátások már keddre változást ígérnek a friss modellek szerint: bár a napsütést fátyol- és gomolyfelhők zavarják, eső nem várható, és országszerte 30 fok köré melegszik délutánra a levegő. Újabb változást ígér a szerda: a sok napsütés mellett gomolyfelhők jelennek meg az égen, elszórtan már lehet egy-egy kiadós zápor vagy futó zivatar – de még marad a 30 fok körüli hőség. Az ugyanis másnap, csütörtökön illan el a középtávú előrejelzések specialistája szerint – gyakran lesz erősen felhős az ég, és többfelé valószínű zápor, zivatar. Többfelé megerősödik az északnyugati szél; markáns hidegfront érkezik, országszerte 22-29 fok közé esik vissza a hőmérséklet, mindenhol megszűnik a kánikula.
És ezzel még mindig nincs vége a fordulatoknak: pénteken csökken a felhőzet, már csak délen és keleten lehet csapadék. Visszatér a nyárias idő, délután már többórás napsütés ígérkezik, ennek nyomán ismét erősödik a nappali felmelegedés. A hét végére szeles és napos időszakok váltják egymást, de marad a jellemzően nyárias idő – vasárnapra újra kánikulával, masszívan 30 fok feletti értékekkel számolhatunk!

(Fotó: Így látjuk Mi! – Józsa Róbert képe)
 

A rovat további hírei: Mozaik

Nyári hangulat a körmökön is

Nyári hangulat a körmökön is

2022. aug. 10.

Az idei nyár igazán bolondos és vidám, a szabad fesztiválok, a kötetlen tengerparti nyaralások időszaka, s ez az örömteli, friss hangulat a nyári körömdíszítésekben is megmutatkozik. (X)

Kutya melegben is ügyeljünk kedvenceinkre!

Kutya melegben is ügyeljünk kedvenceinkre!

2022. aug. 10.

Az elmúlt hetekben tapasztalható kánikula nemcsak az emberi szervezetet viseli meg, kedvenceinknek is számos kellemetlenséget okozhat. Mi több, egészségkárosodást is, hiszen az ebek is könnyen kaphatnak például hőgutát.

Jubilál és újra kipakol a Csomagtartóvásár

Jubilál és újra kipakol a Csomagtartóvásár

2022. aug. 10.

Egyéves születésnapját ünnepli, bensőséges jubileumra készül és persze a sokadalom vendégeit is várja szombaton a Csomagtartóvásár és Bolhapiac. Hangkép és kedvcsináló itt!

DSTV: újra nyitva a Remix

DSTV: újra nyitva a Remix

2022. aug. 09.

Teltházas rendezvény részeként nyitotta meg újra az éttermét a Remix, derül ki a DSTV összegzéséből. A Flame Bisztro immár teljes üzemmel várja a visszatérő és leendő vendégeket – ennek apropóján terasznyitó rendezvényt szerveztek a napokban. Hangkép.

Végre némi lehűlés, végre némi csapadék!

Végre némi lehűlés, végre némi csapadék!

2022. aug. 08.

Az elmúlt hetek tikkasztó hőségének egyelőre vége, csapadék és némi lehűlés várható a DO meteorológiai szakértőjének friss előrejelzése szerint. Az eső nagyon kell, jöjjön, jöjjön!

DSTV: a valóra vált álom

DSTV: a valóra vált álom

2022. aug. 06.

Nemes kezdeményezésről tudósít a DSTV összeállítása. A Dunaújvárosi Sporthorgász Egyesület három, a településünkön elszállásolt ukrajnai háború elől menekült fiatalnak biztosított horgászati lehetőséget a közelmúltban. Hangkép.

DSTV: erőnek erejével

DSTV: erőnek erejével

2022. aug. 05.

A chilitermesztés műhelytitkaiba avat be a DSTV összegzése. Schreiber Gábor egész vállalkozást épített szenvedélye köré – csípős csodái nagy népszerűségnek örvendenek a termelői piacok vendégei körében. Hangkép.