Időjárás: derűre ború és viszont

Öcaline - 2021. augusztus 2. 8:42

Mozgalmas hét elé nézünk meteorológiai szempontból a DO időjárási szakértőjének friss prognózisa szerint. Lehűlés, hőség, szél – és persze megint lehet némi csapadék.

"Felfrissül a levegő, kitisztul az idő" – szó szerint szívderítő mondattal kezdte szokásos hétindító prognózisát Krausz Mikes Miklós, a Köpönyeg.hu szakértő szerkesztője.  Ahogy tapasztalhatjuk is, ma délelőtt napos idő jellemzi térségünk időjárását, ám délután a sok napsütés mellett gomolyfelhők jelennek meg az égen – igaz, ezekből esetleg az északi hegyek között és a nyugati tájakon fordulhat elő néhol zápor. Napközben fokozatosan mérséklődik az eleinte még élénk szél – ám felfrissül a levegő; 25 és 31 fok között várható a csúcshőmérséklet délután.
A közeli kilátások már keddre változást ígérnek a friss modellek szerint: bár a napsütést fátyol- és gomolyfelhők zavarják, eső nem várható, és országszerte 30 fok köré melegszik délutánra a levegő. Újabb változást ígér a szerda: a sok napsütés mellett gomolyfelhők jelennek meg az égen, elszórtan már lehet egy-egy kiadós zápor vagy futó zivatar – de még marad a 30 fok körüli hőség. Az ugyanis másnap, csütörtökön illan el a középtávú előrejelzések specialistája szerint – gyakran lesz erősen felhős az ég, és többfelé valószínű zápor, zivatar. Többfelé megerősödik az északnyugati szél; markáns hidegfront érkezik, országszerte 22-29 fok közé esik vissza a hőmérséklet, mindenhol megszűnik a kánikula.
És ezzel még mindig nincs vége a fordulatoknak: pénteken csökken a felhőzet, már csak délen és keleten lehet csapadék. Visszatér a nyárias idő, délután már többórás napsütés ígérkezik, ennek nyomán ismét erősödik a nappali felmelegedés. A hét végére szeles és napos időszakok váltják egymást, de marad a jellemzően nyárias idő – vasárnapra újra kánikulával, masszívan 30 fok feletti értékekkel számolhatunk!

(Fotó: Így látjuk Mi! – Józsa Róbert képe)
 

A rovat további hírei: Mozaik

Mik a reális lehetőségeink gluténmentes alkoholos italokat keresve?

Mik a reális lehetőségeink gluténmentes alkoholos italokat keresve?

2021. szep. 16.

Mennyi és milyen lehetőség tárulkozhat elénk abban az esetben, hogyha gluténmentes alkoholos italokat szeretnénk fogyasztani? Milyen íratlan szabályokat és praktikákat célszerű leginkább észben tartani akkor, ha gluténérzékenyként is szívesen fogyasztanánk alkoholt? (X)

Profi költöztetés? Csak profi partnerrel!

Profi költöztetés? Csak profi partnerrel!

2021. szep. 16.

Egy költöztetés akkor lesz igazán gördülékeny, ha profi céggel végezteti. Nem szabad bedőlnie azoknak a hiénáknak a piacon, akik csak a pénzére hajtanak! Csak akkor lesz igazán elégedett, ha egy profi költöztető csapat fogja Önt segíteni a mielőbbi és egyszerű költözésben. (X)

DSTV: sikeres volt a csomagtartóvásár

DSTV: sikeres volt a csomagtartóvásár

2021. szep. 16.

Kinőtte a helyét az immár másodszorra szervezett csomagtartóvásár, derül ki a DSTV összegzéséből. A szervezők bíznak a sikeres folytatásban, töretlen lendülettel készülnek a folytatásra. Hangkép.
 

Álláskereső típusok: itt van a 3+1 legjellemzőbb

Álláskereső típusok: itt van a 3+1 legjellemzőbb

2021. szep. 15.

Aki tapasztalt interjúztató, az már látott álláskereső típusokat, nem is egyet. Ugyanis megvannak azok a bizonyos jellemzők egyes jelölteknél, amik alapján lehet tipizálni. (X)

A hírlevél címadás bizonyítottan működő és eredményes fortélyai

A hírlevél címadás bizonyítottan működő és eredményes fortélyai

2021. szep. 15.

Milyen praktikákkal és fortélyokkal űzhető igazán hatékonyan a hírlevél címadás tudománya? Mire érdemes leginkább odafigyelni akkor, amikor a hírlevélnek készülünk címet adni? Melyek azok a praktikák, amikről hajlamosak vagyunk megfeledkezni? (X)

Tippek a megfelelő vászonkép kiválasztásához

Tippek a megfelelő vászonkép kiválasztásához

2021. szep. 14.

Egyre elterjedtebbek a vászonképek, mivel számos előnyük van az egyszerű képekkel szemben. Tartósabbak, könnyen tisztíthatóak, sokkal látványosabbak, hangsúlyosabbak egy lakásban. (X)

Hol érdemes bevásárolnod kisállatod számára?

Hol érdemes bevásárolnod kisállatod számára?

2021. szep. 14.

A kezdő gazdiknak gyakran nagy dilemmát okoz, hogy vajon hol szerezzék be kiskedvencük szükséges felszerelését, legyen szó akár eledelről, játékokról, fekhelyről. (X)