Letartóztatásban marad az idős apját bántalmazó férfi

Öcaline - 2021. augusztus 3. 17:21

Többszörösen minősülő emberölési kísérlet miatt indítványozta a letartóztatás meghosszabbítását a Fejér Megyei Főügyészség az édesapját húsklopfolóval bántalmazó dunaújvárosi férfi ellen. Brutálisan durva történet.

Az indítvány tényét dr. Ott István főügyész honlapunkhoz eljuttatott közleménye erősítette meg – az összegzésből kiderül, a kegyetlen bűncselekményben az ital játszotta a főszerepet. A nyomozás adatai szerint a gyanúsított ittasan keveredett vitába a 72 éves apjával a közösen lakott dunaújvárosi lakásukban, amelynek során a sértett a konyhaszekrényből elővett egy húsklopfolót, azonban azt a gyanúsított kicsavarta a kezéből. A terhelt a konyhai eszközzel többször az idős kora folytán a bűncselekmény elhárítására korlátozottan képes apja fejére sújtott, majd kezeit és lábait is megütötte. Az ütések hatására a sértett összeesett, nem tudott felkelni, azonban a fia ennek ellenére éjszakára a lakásban magára hagyta, oda csak másnap délelőtt tért vissza, amikor értesítette a mentőket. 
A kórházban a sértetten életmentő orvosi beavatkozást hajtottak végre. A bántalmazás brutalitását a sérülések is jellemzik: az ütések következtében a sértett fején és végtagjain több zúzódásos sérülést és törést szenvedett – ráadásul a fejét ért erőbehatás jellegénél és helyénél fogva súlyosabb, életveszélyes sérülés előidézésére is alkalmas volt.
Az ügyészségi összegzésből kiderül: a cselekmény kiemelkedő tárgyi súlyára és törvényi fenyegetettségére figyelemmel – amely 10-től 20 évig terjedő vagy életfogytig tartó szabadságvesztés – alaposan lehet tartani a terhelt szökésétől, elrejtőzésétől, valamint arra tekintettel, hogy a gyanúsított korábban már agresszív magatartást tanúsított a sértettel szemben, fennáll a bűnismétlés reális veszélye is.

A Székesfehérvári Járásbíróság helyt adott az ügyészi indítványnak, és október 30-ig meghosszabbította a terhelt letartóztatását, erősítette meg a főügyész közleménye.

(Illusztráció: FMRFK)

A rovat további hírei: Sziréna

Eltűnés miatt keresik Horváth Józsefet

Eltűnés miatt keresik Horváth Józsefet

2021. szep. 15.

A dunaújvárosi rendőrök a lakosság segítségét kérik a 60 éves mezőfalvi Horváth József eltűnése miatt!

Megütötte a kalauzt – itt a vádirat

Megütötte a kalauzt – itt a vádirat

2021. szep. 11.

A munkáját akarta végezni a jegyvizsgáló. Közfeladatot ellátó személy elleni erőszak lett a vége.

Eltűnt, nagyon keresik Renátát

Eltűnt, nagyon keresik Renátát

2021. szep. 10.

A dunaújvárosi rendőrök kérik a lakosság segítségét a 16 éves kamaszlány eltűnése ügyében. Akár egy megosztás is a nyomára vezethet!
 

Úgy gondolta, menő egy kocsi tetején ugrálni – pedig nem

Úgy gondolta, menő egy kocsi tetején ugrálni – pedig nem

2021. szep. 09.

Garázdaság miatt hallgatták ki a nyomozók a 21 éves férfit, aki az autós akció után egy kaputelefont is megrongált a Római körúton. 

Letartóztatás vár az embercsempészre

Letartóztatás vár az embercsempészre

2021. szep. 08.

Ő volt az, aki kilenc szír állampolgárral a kocsijában bukott meg az M6-os sztrádán, de elmenekült a rendőrök elől. Hiába spurizott, hétfőn elfogták a tompai határon.

Súlyos baleset, forgalomkorlátozás az M6-os sztrádán

Súlyos baleset, forgalomkorlátozás az M6-os sztrádán

2021. szep. 08.

Tehergépjármű ütközött a szalagkorlátnak a város határában, mindkét irányban a leállósávban halad a forgalom, értesült a DO.

A vétlen sofőr sérült a 62-es úton

A vétlen sofőr sérült a 62-es úton

2021. szep. 08.

A kellő körültekintést elmulasztva kezdett előzésbe egy férfi Szabadegyházánál kedden este. A vétlen sofőr sérült, értesült a DO.