Rajtra készen az asztaliteniszezők!

spigott - 2021. augusztus 25. 17:13

Három csapattal vág neki a 2021/2022-es bajnoki szezonnak a DUSE DSE asztalitenisz szakosztálya, melynek első számú együttese egyértelműen az osztályváltás reményében áll asztalhoz hétről hétre az NB II-ben.

Hamarosan, bő egy hét múlva újra kezdetét veszi a bajnoki szezon a DUE DSE Asztalitenisz szakosztálya számára, mely három együttessel vág neki a Nemzeti Bajnokságok küzdelmeinek. A csapatok tagjai már javában készülnek az előttük álló újabb kihívásokra, s mint azt Ármos József, a DUE DSE második számú csapatának kapitánya elárulta, komoly tervekkel vágnak neki a 2021/2022-es szezonnak:
– Nyáron heti egy-egy alkalommal találkoztunk a teremben, nem is igazán edzettünk, hanem elsősorban a mozgás volt a cél, jól éreztük magunkat. Augusztus elejével kezdtük meg a nagyüzemet, innentől már heti három edzéssel készülünk a szezonra mindkét NB II-es csapatunkkal, illetve az NB III-ba frissen feljutott harmadik együttesünkkel is, ami azt jelenti, hogy edzésenként két-két és fél órát gyakorlunk, a csapatonkénti négy emberrel, illetve a tartalékokkal, vagyis egy-egy edzésen tizenöt-húsz fővel végezzük a napi munkát.

Az első számú együttesünk számára egyértelmű a cél, meg akarja nyerni az NB II-t, s egy osztállyal feljebb szeretne lépni, éppen ezért igazolt is egy magasan jegyzett játékost Éliás Attila személyében, aki megjárta az Extraligát is, s valószínűleg nem sok meccset fog veszíteni a szezon során. A második csapat célja a három-ötödik hely megszerzése lehet, ezzel elégedettek lennénk már. Tavaly bent szerettünk volna maradni, végül a hatodikak lettünk, idén azért ennél magasabbra tesszük a lécet, s úgy, hogy a Székesfehérvár feljebb lépett, míg az NB I-ből nem esett ki senki, úgy érezzük, a tavalyinál könnyebb mezőnyre számíthatunk az idei szezonban. Igazán elégedettek akkor leszünk, ha az első csapat megnyeri a bajnokságot, a második számú gárda eléri a három-ötödik helyet, s az NB III-as formáció is bent tud maradni osztályában.

Újoncként vág neki az NB III-as pontvadászatnak a DUE DSE harmadik számú csapata, melynek csapatkapitánya, Sebestyén Krisztián abban bízik, hogy a számukra ismeretlen mezőnyben is bizonyítani tudják felkészültségüket:
– Sajnálatos módon a tavalyi szezonban a koronavírus-járvány miatt a Fejér megyei szövetség nem indított bajnokságot, így alanyi jogon nem tudtunk feljutni a harmadosztályba. Idén azonban szakosztály vezetésének is köszönhetően felvettük a kapcsolatot a dél-dunántúli régió NB III-as vezetőével, s szerencsére el is fogadták a nevezésünket, s végül így tudunk elindulni ebben a bajnokságban.

Végh Zoltán felvételei

A mezőny teljesen ismeretlen lesz számunkra, szóval nem ismerjük ellenfeleinket, ám a célunk ezzel együtt az, hogy bennmaradjunk, s az egész szezon alatt be tudjuk bizonyítani, hogy helyünk van ezen a szinten. Aktívan augusztus közepe óta készülünk a bajnoki rajtra, mivel mindenkinek véget ért a nyári szabadsága, teljes létszámban tud gyakorolni a csapat, melynek magját idén Id. Ármos József, Bacsa Győző, Páger Attila, valamint jómagam alkotják, három kiegészítő játékosra számítunk még, Kovács Balázsra, Szántó Andrásra, illetve a tizenhárom éves Balla Mátéra, aki fiatal kora ellenére nagyon ügyes, tehetséges játékot, reméljük, hogy ezt bizonyítja a felnőttek között is.

A rovat további hírei: Sport

DSTV: biztató bajnoki eredmények

DSTV: biztató bajnoki eredmények

2024. ápr. 19.

Április 9-12. között rendezték meg az országos felnőtt úszó bajnokság küzdelmeit a fővárosban – szép helyi eredmények születtek. A DKSE színeiben Kenyér Lilla, Kovács-Seres Hunor és Eszenyi Ábel indult – utóbbival és Berzlánovits Éva edzővel beszélgettünk a megméretés után. Hangkép.

Győzelemmel folytatná a bajnokságot a Kohász

Győzelemmel folytatná a bajnokságot a Kohász

2024. ápr. 19.

A kiesés elől menekülő Békéscsaba lesz a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttesének következő bajnoki ellenfele szombaton délután öt órától.

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

2024. ápr. 19.

Amennyiben nyer Szegeden, a harmadik helyen fejezi be a bajnokság alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata.

DSTV: eredményes birkózók

DSTV: eredményes birkózók

2024. ápr. 18.

Legyen szó veteránokról, vagy a akár a fiatalabbakról, a DKSE birkózói rendre hozzák a szép eredményeket. Helyzetjelentést kértünk Kiss Károly edzőtől, aki beszélt az utánpótlásról, s persze Pupp Viktóriáról és Nyikos Veronikáról is. Hangkép.

Nem volt esély Gödöllőn

Nem volt esély Gödöllőn

2024. ápr. 18.

A Kistext ellen meccs nélkül nyertek, a házigazda Gödöllőtől viszont kikaptak a DSE Röplabda Akadémia fiataljai az NB II-es felnőtt bajnokságban.

Biztos sikerek idegenben

Biztos sikerek idegenben

2024. ápr. 18.

Nem okozott gondot a két pont megszerzése a DKKA serdülő és ifjúsági csapatának a Csepel elleni korosztályos bajnokin.

DSTV: tudnivalók a horgászatról

DSTV: tudnivalók a horgászatról

2024. ápr. 17.

Egy horgásznak nem kell bemutatni, hogy miért jó, vagy miért különleges a horgászat. Aki még nem próbálta, az talán közelítse meg onnan, hogy ez egy olyan elfoglaltság, amely egyszerre lehet hobbi, sport, és igazi versenyzés – mikor mire van igényünk ugyebár. Arról, hogy ennek mi a szépsége, és mire van szüksége a kezdőknek Szabó Mátéval beszélgettünk a Horgásztanyán. Hangkép.