Címvédés az Alcufer Kupán!

spigott - 2021. szeptember 28. 12:34

Veretlenül nyerte meg a tizennyolc együttest felvonultató Alcufer Kupát a Dunaferr kispályás labdarúgó csapata.

Az NB I-es Gyirmót FC stadionjában rendezték meg immár kilencedik alkalommal az Alcufer Kupa elnevezésű kispályás labdarúgó tornát, ahol Dunaújvárost és az együttes támogatóit a Dunaferr csapata képviselte. Sajnos az elmúlt esztendőben (az ismert pandémiás helyzet miatt) nem tudták a szervezők megrendezni a népszerű eseményt, melyre az ország minden részéről, sőt gyakran határon túlról is érkeznek kispályás labdarúgó csapatok. Mivel a legutóbbi, 2019-es viadalon a Dunaferr diadalmaskodott, így a gárdának ezúttal sem lehetett más célja, mint az újabb győzelem megszerzése, árulta el érdeklődésünkre Tóth Imre csapatvezető.

A tizennyolc csapatos tornán a szombathelyi MVJ Kft. várt az újvárosi fiúkra az első csoportmérkőzésen, akiket magabiztosan 7-0-ra sikerült legyőzni. A folytatásban a Kirchoff Hungária volt az ellenfél Szombathelyről, itt sem maradt el a siker, 5-1-re nyertek a mieink, akik a csoport döntőjében a szintén hibátlan K&H Bank igen erős együttese ellen léptek pályára. Sajnos ezen a találkozón három alkalommal is megszerezték a vezetést a fővárosiak, de végül 3-3-as döntetlennel zárult a találkozó és az eggyel több rúgott gólnak köszönhetően a Dunaferr jutott tovább elsőként a csoportból.

Képek forrása. Tóth Imre

Az egyenes kieséses szakaszban az addig remekül szereplő Ajka következett, akik ugyan okoztak nehéz perceket a mieinknek, ám 3-0-s győzelmének köszönhetően a Dunaferr jutott be az elődöntőbe. Itt a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság válogatottja várt a fiúkra, de a szikrázóan kemény csatában, sikerült megszerezni a győzelmet, így ismét bejutott a döntőbe a Dunaferr. Az aranymérkőzésen az egész nap veretlenül menetelő és minden ellenfelét nagy magabiztossággal felülmúló Kormányhivatal csapata készült az újvárosiak ellen, akik zárt védekezéssel, remek kapusteljesítménnyel és nagyszerű kontratámadásokkal múlták felül vetélytársukat (3-1), így újra Dunaújvárosba került a híres serleg úgy, hogy a gólkirálynak járó díjat is elhozták Fischer Zsigmondnak köszönhetően, aki kilenc gólig jutott a rangos viadalon.

A rovat további hírei: Sport

DSTV: folytatódik a felkészülés

DSTV: folytatódik a felkészülés

2022. jan. 27.

Bár a DKSE tornászai más-más elképzelésekkel és célkitűzéssel kezdték meg a téli munkát, mindenki a lehető legtöbbet szeretné kihozni a lehetőségeiből. Hangkép.

Szoros sikerrel maradtak az élen

Szoros sikerrel maradtak az élen

2022. jan. 27.

Egy lőtt gól is elég volt a Worm Angels jégkorongozóinak ahhoz, hogy győzelemnek örülhessenek a Szegeden lejátszott OB II-es bajnokin.

Döntetlen Bicskén is

Döntetlen Bicskén is

2022. jan. 27.

Csak a helyzetek kihasználásával volt gondja a Dunaújváros PASE labdarúgóinak a Bicskei TC elleni felkészülési találkozón.

Remek siker és továbbjutás a kupában

Remek siker és továbbjutás a kupában

2022. jan. 26.

Óriásit küzdve aratott 28-26-os győzelmet az MTK elleni kupamérkőzésen a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttese a sportcsarnokban ma délután.

Könnyed győzelemmel maradtak az élen

Könnyed győzelemmel maradtak az élen

2022. jan. 26.

Minden harmadot megnyerve aratott ötgólos sikert legutóbbi bajnoki mérkőzésén az Angels női jégkorong csapata.

Kupafeladatok előtt a Kohász

Kupafeladatok előtt a Kohász

2022. jan. 26.

Még mindig nem teljes kerettel, de a továbbjutás reményében várja az MTK elleni hazai kupameccset a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt női együttese.

Nagy csaták a grundbirkózásban

Nagy csaták a grundbirkózásban

2022. jan. 25.

Két korosztályban, összesen tizennyolc csapat vett részt a grundbirkózók Országos Elődöntőjének mezőfalvi megméretésén.