Címvédés az Alcufer Kupán!

spigott - 2021. szeptember 28. 12:34

Veretlenül nyerte meg a tizennyolc együttest felvonultató Alcufer Kupát a Dunaferr kispályás labdarúgó csapata.

Az NB I-es Gyirmót FC stadionjában rendezték meg immár kilencedik alkalommal az Alcufer Kupa elnevezésű kispályás labdarúgó tornát, ahol Dunaújvárost és az együttes támogatóit a Dunaferr csapata képviselte. Sajnos az elmúlt esztendőben (az ismert pandémiás helyzet miatt) nem tudták a szervezők megrendezni a népszerű eseményt, melyre az ország minden részéről, sőt gyakran határon túlról is érkeznek kispályás labdarúgó csapatok. Mivel a legutóbbi, 2019-es viadalon a Dunaferr diadalmaskodott, így a gárdának ezúttal sem lehetett más célja, mint az újabb győzelem megszerzése, árulta el érdeklődésünkre Tóth Imre csapatvezető.

A tizennyolc csapatos tornán a szombathelyi MVJ Kft. várt az újvárosi fiúkra az első csoportmérkőzésen, akiket magabiztosan 7-0-ra sikerült legyőzni. A folytatásban a Kirchoff Hungária volt az ellenfél Szombathelyről, itt sem maradt el a siker, 5-1-re nyertek a mieink, akik a csoport döntőjében a szintén hibátlan K&H Bank igen erős együttese ellen léptek pályára. Sajnos ezen a találkozón három alkalommal is megszerezték a vezetést a fővárosiak, de végül 3-3-as döntetlennel zárult a találkozó és az eggyel több rúgott gólnak köszönhetően a Dunaferr jutott tovább elsőként a csoportból.

Képek forrása. Tóth Imre

Az egyenes kieséses szakaszban az addig remekül szereplő Ajka következett, akik ugyan okoztak nehéz perceket a mieinknek, ám 3-0-s győzelmének köszönhetően a Dunaferr jutott be az elődöntőbe. Itt a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság válogatottja várt a fiúkra, de a szikrázóan kemény csatában, sikerült megszerezni a győzelmet, így ismét bejutott a döntőbe a Dunaferr. Az aranymérkőzésen az egész nap veretlenül menetelő és minden ellenfelét nagy magabiztossággal felülmúló Kormányhivatal csapata készült az újvárosiak ellen, akik zárt védekezéssel, remek kapusteljesítménnyel és nagyszerű kontratámadásokkal múlták felül vetélytársukat (3-1), így újra Dunaújvárosba került a híres serleg úgy, hogy a gólkirálynak járó díjat is elhozták Fischer Zsigmondnak köszönhetően, aki kilenc gólig jutott a rangos viadalon.

A rovat további hírei: Sport

Jól hajráztak az akadémisták

Jól hajráztak az akadémisták

2024. ápr. 25.

A Szolnok és a Miskolc ellen sem veszítettek szettet a DSE Röplabda Akadémia fiataljai a bajnoki középszakasz utolsó előtti fordulójában.

Hátrányban a DFVE

Hátrányban a DFVE

2024. ápr. 25.

Védekezésben nem ment női vízilabdázóinknak a Ferencváros ellen, így a zöld-fehérek kerültek előnybe a bajnoki döntőért vívott párharc első felvonásán a fővárosban.

Nagyot csatáztak a Dragon Steel SE sárkányhajósai

Nagyot csatáztak a Dragon Steel SE sárkányhajósai

2024. ápr. 24.

Pozitív élményekkel és egy értékes hetedik helyezéssel tért haza a dunaújvárosi Dragon Steel SE a 13. Hosszú Távú Sárkányhajó Magyar Bajnokságról.

Újra élen a Karmacsi

Újra élen a Karmacsi

2024. ápr. 24.

A listavezető elleni győzelemmel feledtette korábbi botlását a Karmacsi Autó FC együttese a városi kispályás labdarúgó bajnokság ST Solar Csoportjában.

Már a döntőért küzd a DFVE

Már a döntőért küzd a DFVE

2024. ápr. 24.

A Ferencváros otthonában kezdi meg a két nyert mérkőzésig tartó bajnoki elődöntőt a DFVE női vízilabda csapata ma este nyolc órától.

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

2024. ápr. 23.

A helyi nevelésű szakember munkáját Revák Zolták és Hetler Ádám segítik másodedzőként, míg a kapusok szakmai munkájáért Pinczés Bendegúz felel a DAB hokisainál a 2024/2025-ös szezonban.

Kilenc érem az országos döntőről

Kilenc érem az országos döntőről

2024. ápr. 23.

Kiválóan szerepeltek a dunaújvárosi lábtoll-labdázók a Mohácson megrendezett országos diákolimpiai fináléban.