Címvédés az Alcufer Kupán!

spigott - 2021. szeptember 28. 12:34

Veretlenül nyerte meg a tizennyolc együttest felvonultató Alcufer Kupát a Dunaferr kispályás labdarúgó csapata.

Az NB I-es Gyirmót FC stadionjában rendezték meg immár kilencedik alkalommal az Alcufer Kupa elnevezésű kispályás labdarúgó tornát, ahol Dunaújvárost és az együttes támogatóit a Dunaferr csapata képviselte. Sajnos az elmúlt esztendőben (az ismert pandémiás helyzet miatt) nem tudták a szervezők megrendezni a népszerű eseményt, melyre az ország minden részéről, sőt gyakran határon túlról is érkeznek kispályás labdarúgó csapatok. Mivel a legutóbbi, 2019-es viadalon a Dunaferr diadalmaskodott, így a gárdának ezúttal sem lehetett más célja, mint az újabb győzelem megszerzése, árulta el érdeklődésünkre Tóth Imre csapatvezető.

A tizennyolc csapatos tornán a szombathelyi MVJ Kft. várt az újvárosi fiúkra az első csoportmérkőzésen, akiket magabiztosan 7-0-ra sikerült legyőzni. A folytatásban a Kirchoff Hungária volt az ellenfél Szombathelyről, itt sem maradt el a siker, 5-1-re nyertek a mieink, akik a csoport döntőjében a szintén hibátlan K&H Bank igen erős együttese ellen léptek pályára. Sajnos ezen a találkozón három alkalommal is megszerezték a vezetést a fővárosiak, de végül 3-3-as döntetlennel zárult a találkozó és az eggyel több rúgott gólnak köszönhetően a Dunaferr jutott tovább elsőként a csoportból.

Képek forrása. Tóth Imre

Az egyenes kieséses szakaszban az addig remekül szereplő Ajka következett, akik ugyan okoztak nehéz perceket a mieinknek, ám 3-0-s győzelmének köszönhetően a Dunaferr jutott be az elődöntőbe. Itt a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság válogatottja várt a fiúkra, de a szikrázóan kemény csatában, sikerült megszerezni a győzelmet, így ismét bejutott a döntőbe a Dunaferr. Az aranymérkőzésen az egész nap veretlenül menetelő és minden ellenfelét nagy magabiztossággal felülmúló Kormányhivatal csapata készült az újvárosiak ellen, akik zárt védekezéssel, remek kapusteljesítménnyel és nagyszerű kontratámadásokkal múlták felül vetélytársukat (3-1), így újra Dunaújvárosba került a híres serleg úgy, hogy a gólkirálynak járó díjat is elhozták Fischer Zsigmondnak köszönhetően, aki kilenc gólig jutott a rangos viadalon.

A rovat további hírei: Sport

Büszkék az ezüstre, de magasabbra törnek a női vízilabda-válogatott tagjai

Büszkék az ezüstre, de magasabbra törnek a női vízilabda-válogatott tagjai

2022. júl. 03.

A magyar női vízilabda-válogatott tagjai büszkék a hazai rendezésű világbajnokságon szombaton nyert ezüstérmükre, ugyanakkor nem elégednek meg ennyivel, és még magasabbra törnének.

Szoros vereség Szegeden

Szoros vereség Szegeden

2022. júl. 03.

Korán vezetést szerzett, ám végül 2-1-es vereséget szenvedett szegedi edzőmeccsén a Dunaújváros FC labdarúgó csapata.

Csodás ezüst a világbajnokságon!

Csodás ezüst a világbajnokságon!

2022. júl. 02.

Második helyen végzett a budapesti világbajnokságon a négy dunaújvárosi játékossal felálló magyar női vízilabda válogatott, miután a döntőben 9-7-re kikapott az amerikai csapattól.

Újabb volt győri játékos Dunaújvárosban

Újabb volt győri játékos Dunaújvárosban

2022. júl. 02.

A 22 éves Dézsi Bence is a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorongozóinál folytatja pályafutását a 2022/2023-as szezonban.

Vb-döntős a junior válogatott!

Vb-döntős a junior válogatott!

2022. júl. 02.

Remek hajrával aratott nyolcgólos győzelmet a svédek ellen, így bejutott a világbajnokság döntőjébe a dunaújvárosi Farkas Johannával felálló magyar junior női kézilabda válogatott.

Szép eredmények Újszászon

Szép eredmények Újszászon

2022. júl. 02.

Négy érmes helyezéssel fejezték be a nyár utolsó utánpótlás versenyét a dunaújvárosi lábtoll-labdázók.

Véget ért a Dunaújváros Kupa

Véget ért a Dunaújváros Kupa

2022. júl. 01.

A Jóbarátok gárdája nyerte az idei Dunaújváros Kupa elnevezésű kispályás labdarúgó sorozat küzdelmeit, miután a döntőben háromgólos sikert aratott az APR-Tech FC ellen.